Развод заради прекаляване с алкохола

• 12 392
  • 493
  •   1
Отговори
# 120
Ами другият ти вариант какъв е? Да го оставиш на два месеца веднъж да се напие у вас и да го гледат децата как пелтечи и залита. Не мисля, че ще можеш да ги изтърпиш.
О, не, не! По добре да го няма и да не го виждам това, камо ли пък децата. Затова и съм му забранила вкъщи да пие повече от нормалното. Но нормални семейна отношения ли са това? Наистина съм на кръстопът. Затова и реших да споделя тук и да видя какво мислят повечето.

# 121
Според мен не са, но както виждаш у нас хората са много толерантни към пиенето на алкохол и напиването като начин на разпускане. Затова мисля, че няма да можеш да му повлияеш да не го прави, тъй като всички други около него  сигурно нямат проблеми да се напиват и той така е свикнал.

Нищо не можеш да направиш за момента, пиши го липсващ по един два дена на всеки два месеца засега. Задължително трябва да се обажда, обаче и да го знаеш къде е, въпреки че ако е неадекватен няма да може да е на линия.
Сигурно не си си представяла така семейния си живот, но мисля, че ще се справиш, ако положението не се влоши.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 08:17 от Iris04

# 122
Ами другият ти вариант какъв е? Да го оставиш на два месеца веднъж да се напие у вас и да го гледат децата как пелтечи и залита. Не мисля, че ще можеш да ги изтърпиш.
О, не, не! По добре да го няма и да не го виждам това, камо ли пък децата. Затова и съм му забранила вкъщи да пие повече от нормалното. Но нормални семейна отношения ли са това? Наистина съм на кръстопът. Затова и реших да споделя тук и да видя какво мислят повечето.

Какво толкова да гледаш? Подпийнал човек, който заваля думите? Пет пъти в годината! Не прочетох да е агресивен, да вдига скандали, да пада, да се търкаля. Ако си търсиш повод да се разведеш, ето намерила си, действай. Ако на мен някой ми мърмори и натяква така заради пет излизания годишно, аз ще се разведа няма да чакам призовка. И и аз няма да уведомявам, че ще излизам, няма нужда да ми скапват настроението предварително.

# 123
  • София
Отговори си защо според теб се измъква и офейква.

# 124
  • Варна
Много модни са станали филмите за идеални семейств...
Какво значи да забраняваш на някого нещо? Защо той ще те слуша?
Преди мен, много правилно  са казали на авторката да се замисли, защо изчезва половинката.

# 125
Циркът, Теа, е в метафората, която не си овладяла още.

Брей, аз пък си мисля , че цирк е да се играят играчки и да правиш нещо ,само за да “си върнеш на другия”... но благодаря че ми разясни все пак!

# 126
Изчезва, защото иска да се напие.
А на нея не и е приятно да го прави вкъщи, което явно вече се е случвало.

Само не изкарвайте гледката на напил се човек нещо прекрасно и лицеприятно,  колкото и да е общоприето в доста семейства

Пияният човек е грозна гледка и не е за пред деца.

# 127
Днес имам годишнина -16 години брак. Никога нищо не съм забранила, не съм кряскал, вряскала, не съм правила истерии. Мъжът ми като по млад буквално нон стоп излизаше, сега вече си стои основно вкъщи, даже аз го карам да излиза, но той не иска, защото мъжете остарели и си говорели само за кръвно и болести. В браковете, в които имаше неразбории и скандали вече се разтрогнаха или пък жените се усмириха и вече не правят проблем за нищо. Ти решаваш как ще живееш.

# 128
Отговори си защо според теб се измъква и офейква.
Бъзикаш ли се? След изцепка, че мъжът е по подразбиране виновен от някакъв анонимник? След явен отказ да се потърси какво у моята градина не е ок?

Между другото, върнах се да прочета първия пост отново и забелязах едно разминаване и заблуждаване на коментиращите, което авторката открито толерира.
Така си живеем и някой ден без да предупреди кога просто казва, че излиза   и...
Но тук дружно останахме с впечатлението, че човекът просто се изпарява, ни вест, ни кост. И това впечатление се затвърждава доста систематично.

Друго систематично затвърждавано впечатление е, че тя и децата гледат пияндурника, как завалва думите, залита, повръща и прочее... Само че това също е трудно да се случи, защото пияндурникът предвидливо се прибира, когато те спят. Отделно от другото, твърде предвидливо и съобразително поведение за пиян, неадекватен човек показва.

Темата е не е манипулативно поставена, но манипулативно се бута в посока за гнусният пияндурник, децата го гледат, няма комуникация и т.н., а се замитар под килима истериите и факта, че е имала 3 години да прецени дали напиване 4-5 пъти в годината я устройва.

# 129
  • Бургас
Крис, честита годишнина!
Авторке, разглеждай го така - излиза и се напива, за да има сили да се върне ...за новата порция забрани, команди и заплахи. Така де, може това да се окаже, че ви спасява брака...

# 130
Аз под "прекаляване с алкохола" разбирам да се напива няколко пъти в месеца, а не в годината. Да пие всеки ден или през ден.. Това, което ти описваш не е алкохолизъм. Аз също не понасям пияни хора, прекратявала съм връзка именно заради алкохол,но редовно пиене от негова страна.
В твоя случай май си търсиш причина за развод? Виж ако започне да има лошо пиянство и да се налива редовно, вече е друг въпрос, но в момента аз драма не виждам.

# 131
Добре де. Този мъж не пиеше ли преди да забременееш и родиш? Нямаше ли излизания с приятели и някакви такива моменти, които сега те дразнят?
Ако се е случвало защо тогава не е било проблем за теб?
Ако всичко се е отключило в последствие защо просто не говориш с него като нормален човек за да разбереш каква е причината за промяната?

За мен преувеличаваш. Няма как да разчиташ на някого 24/7. Дори сама на себе си не можеш да разчиташ 24/7 реално погледнато.
Пет пъти в годината да изпие малко повечко алкохол и да го хване е нормално щом не пие редовно и това не го прави 'прекаляващ с алкохола'.
Друго, което ми направи впечатление е, че той излиза с приятели веднъж на няколко месеца. Това не е нормално за млад човек. Ние сме 'социални животни' и имаме нужда да се виждаме с приятели и да говорим. И няма да се учудя ако твоичкия е станал асоциален заради твоите виждания и с тези редки излизания просто си наваксва.
Нека не забравяме, че видно от хронологията ви, доста бързо сте влезли в дълбокото с живеене заедно и деца. Ако преди това не е бил асоциален е съвсем нормално да има нужда от нормална комуникация с приятели и то по-редовно от веднъж на 2-3м.
А за желанието ти за развод - направи го, така или иначе връзката ви ще продължи да бъде токсична за поне един от двама ви - за теб заради 'алкохолизма', за него заради постоянните забрани, закани и липса на нормални социални контакти заради жена му, която смята че след децата света наоколо изчезва и остават само тя, децата и баща им в изолирана капсула.

# 132
И нищо да не му забранява авторката, мъжът и пак ще иска от време на време да си маха главата, явно просто го кефи и това му е начинът да разпусне.

Не виждам защо тя трябва да бъде обвинявана, че това е нещо, което не я радва, все пак има и хора, на които не им харесва мъжът им да е пиян. Няма как да го спре, но да не превръщаме и пиянството в някаква дейност, която би трябвало да среща радост и одобрение.

На мен също категорично няма да ми е приятно, ако през месец два мъжът ми се напива , независимо пред мен, или другаде, предпочитам да има други хобита. Не в чак толкова нечувано да не искаш мъжът ти да се напива.

# 133
  • Варна
На мен още нещо ми направи впечатление, което никой не посочи. Той може да излиза да пие с приятели (о, боже, на два месеца веднъж!), но явно не се покрива чак така както го изкара авторката, ни вест, ни кост, докато не се върне. Все пак й вдига телефона. Нищо, че знае какво ще последва - конско и заплахи за развод. Имала съм подобни изцепки с бивш, който толерираше приятелите си на първо място, а след това всички останали, та той даже не си правеше труда да отговори, когато съм звъняла, телефона беше изключен или нямаше връзка с него. Тоя не е скъсал всичко.

Отдаването на 100 процента даже няма да го коментирам, смехотворна работа. Авторката се опитва да го скопи тоя мъж, не в буквалния смисъл на думата, макар че и дотам ще се стигне скоро, но той явно е инатливо добиче и си ги брани тези излизания веднъж на 2-3 месеца. Даже е скромен, бих казала. Аз бих го правила по-често.

# 134
  • Варна
На мен също категорично няма да ми е приятно, ако през месец два мъжът ми се напива , независимо пред мен, или другаде, предпочитам да има други хобита. Не в чак толкова нечувано да не искаш мъжът ти да се напива.

Не забраняваш и не плашиш с развод, каквото и да предпочиташ. Щом не ти понася - развеждаш се директно. Но не забравяш да отметнеш плюсовете и минусите на това решение... че грижовни бащи трудно се намират в наше време, като чета темите.

Общи условия

Активация на акаунт