Развод заради прекаляване с алкохола

• 12 381
  • 493
  •   1
Отговори
# 225
Е то това излизане да не мисли авторката,че е планирано от 20 дена, че да я увед оми. Най-вероятно през деня са се разбрали... та това е едно тъпо излизане вие го изкарвате не знам какво. Децата какво? Аз като бях дете сме ходили по почивки с други семейства, били сме доста деца и възрастни и те сядаха на маса, мъжете си пиеха и то не малко нищо не ни е станало на нас.    П. С децата ще пострадат повече от контролираща и обсебваща майка отколкото от татко, който си позволява да пие с приятели веднъж месечно без да пречи на никого.

# 226
  • Варна
Не, този не се напива, авторката си измисля едва ли не. Доста народ ходи с махмурлук на работа, това за пример ли е?

А за пример ли е от единия каприз и фасон майка да остави двете си деца да растат виждайки баща си според разпоредбите на съдебното нареждане? Щото не може да си овладее раздразнението?

# 227
Не коментирам това, защото не съм на хората в къщата. Много неща не се пишат из форумите, а се случват. Привидно иначе семейството е супер..

# 228
  • София
Вижте сега. Обидата не е от пиенето като действие, а от това, че я е пуснал по тъча и не ѝ се подчинява.

Усеща го тя като неконвенционална реакция - яд и злоба, не е адаптивна, че да го разбере.

Поводът може да е мама, работата, гледането на мач - всичко.

Децата са оръжие тук, повод, предтекст за дразненето.
Без деца имало ли го е? Абсолютно да.

Война в мирно време и побояла работа, каквото викаше баба.

# 229
  • София
Проблемът е, че авторката иска поне седмица по-рано предупреждение за излизането. За да има време да му забрани или да измисли семеен ангажимент. И да му определи вечерен час.
Сериозно ли?!
Да не са на 15. Човекът излиза 3-4 пъти в годината с приятели и е нормално да постои повече време с тях. Не да се напива, а да пийнат, да поговорят.
Не си представям да кажа, че излизам с приятелки и съпругът ми да ми каже да съм вкъщи до 21 ч .
Аз се виждам 2 пъти в годината със съучениците ми. Вече много години. И редовно изкарваме до малките часове.
Като по-млади сме се прибирали дори на сутринта, защото ходехме по дискотеки. Съпругът ми не е казал и дума за повече от четвърт век. Хем сме тип семейства "дупе и гащи" и в 98% от времето сме заедно.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 13:09 от Fever Ray

# 230
Без деца ама хич не е като с деца. Никак даже. Която няма деца, сама ще го види един ден.

# 231
Не, този не се напива, авторката си измисля едва ли не. Доста народ ходи с махмурлук на работа, това за пример ли е?
Не е за пример, ама работата е, че в момента си съчиняваш.

# 232
  • София
Без деца ама хич не е като с деца. Никак даже. Която няма деца, сама ще го види един ден.

С 4 деца сме и не мога да разбера драмата

# 233
Вижте сега. Обидата не е от пиенето като действие, а от това, че я е пуснал по тъча и не ѝ се подчинява.

Усеща го тя като неконвенционална реакция - яд и злоба, не е адаптивна, че да го разбере.

Поводът може да е мама, работата, гледането на мач - всичко.

Децата са оръжие тук, повод, предтекст за дразненето.
Без деца имало ли го е? Абсолютно да.

Война в мирно време и побояла работа, каквото викаше баба.

Това си е твоя интерпретация и не е задължително вярна.

Авторката е поставила като проблем напиването и е описала кога се случва, след като е постигнала да не се прави в къщи. Коментираме това.

# 234
Авторката смени проблема още на 1ва или 2ра страница, пописа, поблагодари и се изниза.

# 235
В темата няма нито 1 жена, която да е споделила че нейният мъж прави така и тя е доволна. И аз не пиша от личен опит. Пише всеки каквото си представя за себе си Simple Smile

# 236
  • София
Да, и че вън не дава, забранява.
И “детето” не я слуша.
Редно ли е заради това своеволие да се разведе?

Да. Той с нея.
Мое мнение, нали.

# 237

С 4 деца сме и не мога да разбера драмата
Не можеш , Рей , защото не си обсебена от децата си, имаш богат социален живот и не си контолиращо-обсебваща Wink
Пък аз , будалата, обратно на авторката пращам ММ да ходи да се види с приятелите си, да пийнат , да си поприказват.

# 238
  • София
Е то това излизане да не мисли авторката,че е планирано от 20 дена, че да я увед оми. Най-вероятно през деня са се разбрали... та това е едно тъпо излизане вие го изкарвате не знам какво. Децата какво? Аз като бях дете сме ходили по почивки с други семейства, били сме доста деца и възрастни и те сядаха на маса, мъжете си пиеха и то не малко нищо не ни е станало на нас.    П. С децата ще пострадат повече от контролираща и обсебваща майка отколкото от татко, който си позволява да пие с приятели веднъж месечно без да пречи на никого.

Не, ама и да каже "излизам" и точка, и да не каже горе-долу кога и дали ще се прибере, също не е редно. Мен това би ме издразнило. За пиенето, ако за авторката е такава драма (има хора наистина имат непоносимост), да си беше взела заклет трезвеник. Пост фактум да иска да го промени, си е тъпотия. А в случая, обекивно не изглежда като мъжът да е пияница, а просто да има нужда от разпускане с приятели, и то доста рядко.

# 239
  • София
Казва, защото диалог явно няма. Забранено ти е. Какво да му дискутираш?

Общи условия

Активация на акаунт