Октомврийското ни ембрионче е сега щастливо ЮЛСКО биберонче!

• 11 104
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
NAN страшна си  bouquet
Как успя с 3 поста да отговориш на всички. Мерси за предложенията, и аз да кажа за пюренцата - и нашите са на Ганчев и са от 3 месеца  bouquet

# 106
NAN  newsm10 Ще сложа някоя снимчица.
Днес ми дойде една идея-сложих (вързах)  на дръжката на шезлонга дрънкалки и  Марти цял ден се кефи hahaha бута ги дърпа ги, даже се и ядосва.
pepi111 благодаря!!! Hug
А и ние тези дни трябва да слагаме ваксината, побиват ме тръпки....предния път много лошо я понесе ... плака около два часа до захлас....и аз с него ConfusedТемпературата я свалих с Панадол и направих компресче на ръчичкта с реванол.Може би това го успокои.
Лек дн от нас!!!

# 107
Хайде и аз да се разпиша! Чаках днес да да направя 1 година безциклие, че да се разпиша в ембрионалната тема. Joy

Вчера най- после ходих на преглед след раждането. Направих си по мое желание цитонамазка, не бях си правила никога. Вие правихте ли си след раждането? Дадоха ми пак да пия фолиева киселина. Била много полезна и за майката и за кърмачето. Който има останала от бременността може да си я допие заедно с витамините.  Sunglasses

Иначе вчера Марти искаше да суче през 2 часа, голямо ядене падна. Вече втора сутрин и аз поспивам до 9 ч. Като се събуди си стои в леглото и ме чака да се наспя.   Laughing

Заради такива въпроси като на Пингвина си струва човек да чете форума и да разбере, че не откача.  Wink Аз и преди си бях чувствителна, щом става дума за деца, но сега съм 2 пъти повече. Тук почти всяка вечер в новините дават за поредната детска жертва. Най- лошото е, че често са виновни самите родители, които според мен нямат право да се наричат така.  Cry

Искам да ви питам за разходките? Къде и по колко време се разхождате, колко пъти на ден излизате? Спят ли бебетата през цялото време? Aз гледам поне по  1- 2 часа да сме на въздух. Не броя ходенето по магазини и институции. В заведения също сядаме навън. Като е хубаво времето излизаме по два пъти на ден. Тогава му е и най- дългия дневен сън.

# 108
На разходки колкото се може повече сме.Излизахме по два пъти на ден сутрин и следобяд, но сега само по обед, а тези дни хич!Ох много объркано го написах...Бебо спи навън или гледа листата на дърветата.Много мрази шапка-мрънкааа до като не я сваля,ама тези дни си беше студ, и неможе, мрънка не мрънка трябва да се свиква

# 109
Здравейте,
Наде, ние ходим на разходки от 11 до...16-17 часа, а когато беше по-топло даже по повече.Понякога излизаме в 11, прибираме се в 15 и после пак излизаме с татито в 17 до 18.30. Много му харесва навън, по лесно заспива и за по дълго.
Каква е тази мъгла в Русе #Crazy при нас времето е прекрасно.
Галя, аз не давам сокчета.Давах 10на дни ябълка и морков по 15мл колкото да премина към пюрета. И наистина плодовите са за над 3 месец и аз не съм давала по рано.
Попова, най мразя подобни хора, които си натрапват мнението #2gunfire, аз понякога избухвам при подобни ситуации. Всеки да си прави както реши, особено майка към детето си.
Нан, аз му давам панадол при ваксинацията и не е вдигал Т, успокоява го и го приспива.
Пепи прати ми гимнастиката на лични, ако ти е удобно Wink

# 110
Здравейте!
Наде супер че си споделила имам цяла опаковка фолиева киселина и сега ще си я пия!Иначе пия едно като матерна е, но се казва Топ левюр,френско е има всички витамини и др. неща!
Днес купихме люлка на Юлка!Много е лесно за мен слагам я, люлям,заспива и завивам!Сега ще мога да вечерям спокойно!Тук ме предупредиха да не я свиквам, че после лошо,но ще видим,ако и харесва да се люля!
Ние сме по цял ден вън,качвам я да я нахраня и пак слизам даже количката седи долу,пазят я комшиите и така сме цял ден вън,че зимата ще има да седим в къщи!
За къпането след ваксина педи ми каза да не къпя само дупето да измия!
За сокчето пита някой,значи на мен ми обясни педи, че сокчето и плодовото пюре са нещо като когато ние пием сок или ядем ябълка,не е за наяждане, а за м/у яденето като десерт или плод!Та сутрин си давам м/у 2 яденета сок до 50 мл и следобед м/у 2 яденета си давам пюре което го давам вече от 2 дена!По 1-2-3-колкото иска лъжички!Сега днес вече изтече 48 часа от отвореното,съхранявано в хладилник пюре,и мама си го изпапка!Много е готино!
Момичета ,тези които не влизате вече в темите!Не си мислете че ни е хубаво вече без вас и си пишем на спокойствие!Хич не е хубаво и се връщайте!Стига бойкот!Не е приятно на никой!Аз все се надявам че като отворя темата и ще има някой завърнал се и ето днес се радвам много на Надето!Хайде и другите, какво толкова стана!И в реалния живот се караш с близките си ,но трябва да се правят компромиси и да се прощава!Недейте така да се делим!Кой каквото иска да си споделя нали за това сме хора различни с различни стремежи и мечти и различни характери! Hug
Вярвам че всички други мислят така и си ви чакаме тук !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
От мен толкоз!Бай! Hug

# 111
Здравейте на всички!

Черпя ви виртуално по повод третата ни месечинка   newsm44  newsm44  newsm44

Галя, нашата педиатърка ни изписа един балсам на Dr.Theiss - Nachtkerzen балсам при невродермити и много суха кожа. Може да се маже колкото пъти на ден се сетиш и навсякъде по кожата.Става и за възрастни  Peace

# 112
здравейте и от мен, аз също се включвам рядко, че все не стига времето.
Исках да попитам само моето момченце го няма в списъка горе. Как да го включа  ooooh!, ако бъде и той там, отново момченцата ще имат превес. Но нищо това е добре за дамите. Laughing

# 113
Marine кажи как се казва твоя юнак, на коя дата е роден и твоя термин за кога беше и ще се опитам да те включа. Ще питам и снимчицата на бебока дали не мога да сложа, ако ли не в следващата темичка ще ти я сложи някой по-компетентен от мен, че аз съм сега само "заместничка-водачка на тема" и не съм много сръчна.  Blush

Наринче, честито ти рожденичка! Много ти е сладка кукличката. Като картинка е направо.  Heart Eyes

Ели, последният параграф от постинга ти отразява чудесно мислите ми.

Ние не излизаме много по разходки. Аз вече започнах работа от къщи и излизам с Пипи само като имам да свърша някоя работа и събота и неделя. И каката така я изгледах, не е оптимално, но предпочитам аз да си ги гледам вместо някоя чужда жена.

Аз май винаги съм къпала дори и с ваксина. Но не знам сега новите ваксини какви изисквания имат.

# 114
Честити 3 месеца на Пламена и Деница !

Лала   bouquet
Галко е много добре.Здравичък ми е това е най-важното.
Аз също къпя с ваксина.

Ели    Hug

# 115
Привет и от нас в новата темичка,

честити месечинки на всички празнуващи днес. Четох, четох и сега да видим колко въпроси и теми съм запомнила  Laughing

Относно разходките - през седмицата като сме самички извеждам бебката за по 1 и 1/2 - 2 навън. Тук до нас има една голяма градина (с дворец, или по=точно лятната резиденция на някогашния управител на областта) и е страхотно там - всеки ден още от бременелските дни сме там и няма омръзване  Laughing И по града я извеждам като имам да свърша някоя работа ама не ми харесва много много по улиците да вървя..все пак си е шумничко. А пък събота и неделя сме почти по цял ден навън  Laughing

За масажните масла аз ползвам на Пенатен и не съм имала проблеми. Бюбхен ползвам разни шампоанчета и също са хубави. А относно пъпчиците - и на Ясмин и бяха излезли и на двете крачета на сгъвките и просто спрях да я мажа с каквото и да било - само с маслото вечер след баня и се оправи за 2 дена.

За чувствителността - аз винаги лесно съм се разплаквала ама от както забременях направо стана ужас Laughing няма добро, няма лошо - аз все си цивря Grinning а пук татито като попита защо и почвам още по-силно  Laughing

Относно къпането след ваксина - миналата година аз се ваксинирах срещу хепатит б (и куп други работи че Африка е опасна страна...) та тогава на всяка ваксина сестрите ме предупреждаваха - никакви вани, душове, никакъв спорт в деня на ваксината - тялото не трябва да се претопля. Сега забравих да питам педката, но ние не къпахме в дните на 2-те ваксини досега и Ясмин ги понесе много добре - никаква Т и никакви оплаквания.

П.С Семинар за захранването тук ще има и другата седмица и реших да се информирам по-рано така че за желаещите ще имам инфо другата седмица (надявам се да не казват да давам от 6м пържени картофки -  Joy - че като гледам тук хлапетиите какво ядат и лошо ми става  Sad

Последна редакция: пт, 20 окт 2006, 20:06 от maira

# 116
lala, благодаря ти!
Казва се Иван, роден е на 1.07.2006, 3200гр., 50см., терминът ми беше 30 юни.

А, за какво исках и аз да се включа, а да по въпроса за къпането след ваксина. на моя му бихме Пентаксим, казаха че мога да го къпя, но аз не го направих за всеки случай.

# 117

Наде супер че си споделила имам цяла опаковка фолиева киселина и сега ще си я пия!
Момичета ,тези които не влизате вече в темите!Не си мислете че ни е хубаво вече без вас и си пишем на спокойствие!Хич не е хубаво и се връщайте!Стига бойкот!Не е приятно на никой!Аз все се надявам че като отворя темата и ще има някой завърнал се и ето днес се радвам много на Надето!Хайде и другите, какво толкова стана!И в реалния живот се караш с близките си ,но трябва да се правят компромиси и да се прощава!Недейте така да се делим!Кой каквото иска да си споделя нали за това сме хора различни с различни стремежи и мечти и различни характери! Hug
Вярвам че всички други мислят така и си ви чакаме тук !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Peace Peace

И аз почнах фолиева и витаминки, че явно не се храня много добре, но то не може бургери да мухам и дюнери и да искам да са пълноценна храна.

За козметиката и аз да кажа. Ползваме Мустела - всичко - за лице, геле за къпане, мляко, за подсичане. Обаче за подсичането нещо много бързо го хабим, а е 7 лв. 50 мл. #Crazy #CrazyТа Попова каза че е доволна от Бюбхен, та мисля да пробвам, че е по-поносимо.

Разходките ги морим по цял ден, но като застуди, ще видим тази работа.

# 118
здравейте включвам се за малко
честити месечинки на всички[/color] да са ви живи и здрави.
ние вчера бяхме със ваксина и вдигнахме Т въпреки панадола се наложи да му слагаме оцет и вода. отностно разходките ходим когато е хубаво времето много обича да си спинка на вънка.
за къпането първия път го искъпахме защото вдигна Т късно вечерта но вчера не го къпахме защото още във 8h беше вдигнал Т
 и аз като Eli83 му давам и сокчета и пюре м/у другото той повече налита на сокчетата отколкото на пюретата и не мисля да го лишавам.
popova освен ушенцата можеш да провериш и за зъбки ( не е рано на някой бебета им никнат по рано свекър ми е стоматолог) прокарай пръст по венците или провери дали има бели точици по венците и ако има си един гел за зъбките не съм сто процента сигурна но мисля че е кал гел ако се интересуваш ще питам със сигурност.
момичета има ли още някоя без цикъл започвам да се притеснявам
чао за сга утре може пак да се включа
спокойна нощ smile3524

# 119
isi_kam и на мен не ми е дишъл, но мисля, че е нормално.

popova и Ема има такива моменти последните дни Sad. Венците долу и горе са доста побелели, но не знам... може да не избият зъбки скоро.

Вече разбрах какво се има предвид със "заспива на цица". От три дни Ема не иска да заспи, ако не е с цица в уста. Преди не беше така. Яде си, вдигам я да уригне и тя заспива на рамото ми, а сега - суче по 15-20, та дори и 30 мин преди заспиване, като се наяжда първите 5 мин, а после съм си биберон. Да отбележа, че биба все още не иска и това е. Има ли други като нас със заспиване "на цица"?

Ние слагаме Пентаксим и си я къпя след това. Не сме имали проблем.

Лека и спокойна нощ на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт