Но ще се опитам да се изкажа по всички засегнати теми. Дори записки си водих, за първи път
За захранването и идея си нямам как ще започна, така ми е лесно сега - кърмя си и аз доволна и той доволен
Тепърва ми предстои да чета в библиотеката на кърмаческия форум. Нашите хранения са 7 броя - започваме в 6 часа и завършваме в 22.30. Цял ден през 3 часа, вечерта през 2.30. Доскоро Дамян заспиваше с люшкане на кошарката, но от няколко дни като го оставя и той си блуждае по стените, гука си нещо, мрънка си и заспива сам. Дано така си откара и занапред. Това преди нощния сън. Иначе денем сме изцяло в дневната и си е в шезлонга. Там спи, играе си с висящите играчки, поносваме се на ръце, люшкам го на столчето за храна/люлка... Ако се опитам да го преместя в кошарката през деня започва да реве ... усеща се хитрушкото ми .
Гимнастика правя подобна на описаната по-горе - мърдам ръчички и краченца настрани, нагоре/надолу, "караме колело" ... Масажът е вечер след баня с олиото , пак нещо средно между измислено от мен и видяно и прочетено оттук и там. Един път съм питала педиатърката, и нещо подобно ми показа.
Козметиката ни е Бюбхен гел за глава и тяло ( за къпане) , бебешко олио Саносан и крем против подсичане от аптека Попова . Тоя крем не е нищо особено като състав, обаче страхотна работа върши! Имахме много голям обрив под памперса лятото, педиатърката каза, че е реакция от урината (по-остра била при момченцата) . Дотогава бяхме с крем на Бюбхен против подсичане и пудра на Джонсън. Е, пудрата почти не я ползвах, защото ми мирише на индийски магазин
. Та сменихме с Бочко , после с едно лекарство (мързи ме да стана да видя как се казва, ама то да имаше ефект, че да си струваше, а то тц
) и чак после ми казаха за това кремче. Забъркват го в аптеката, струва 1.80 , но за 2 дни кожата му стана перфектна, такава , каквато си беше и преди.От друг обрив от претопляне , пак лятото , (то това всъщност са му двата здравословни проблема до момента, да чукам на дърво) , му остана грапава кожата по бузките. Всичко се изчисти, а имаше по цялото тяло, само бузките му са белички и хубави на вид, но на допир са грапави. Това незнам с какво да го преборя
Дамян се е обръщал от корем по гръб няколко пъти досега , но според мен случайно . Напоследък обаче не е. Незнам защо .
И ние имахме гной по мантуто, ама кой да ми каже, че не трябва да се мокри
Изтече си сама, след баня много набъбваше кожата там, побеляваше целия белег и на 2 пъти след баня изтече. Тампонирах го със стерилна марля и спирт след това
След ваксина съм чувала , че не се къпе бебето, питах нашата педи, тя каза че няма проблем ( с Пентаксим сме ) , но въпреки това не сме го къпали. Вече 2 ваксини сме поставили, абсолютни никакви реакции е нямало. Отлично си ги понесе.
От последната консултация му изписаха капки Зимафлуор за здрави зъбки. Давам по 4 на ден. Някой друг дава ли ??
И на мен не ми е идвала М още , за цитонамазка доки ми каза, че задължително се прави след раждане, но отложихме за следващото посещение.
eti_31 и Синеочка , и ние ще имаме път към Русе , аз съм от там, ще се радвам да се запознаем. Само, че незнам кога ще стане, че сме малко трудни за пътуване. МПС-то ни е с 3 места, а имаме и котка , чиято клетка заема цяла седалка. Цял керван сме
Ама все ще се наканим и ще измислим начин за пътуване. gaiq 82, и Дамян страшно много се лигави, това е от около месец може би, опипвах му венчето за наченки на зъбче, гледах го и за бели петънца, ама няма... Но сигурно е признак за зъбче това лигавене.
Ох, дали изчерпах всичко ...
Спирам, че дълго стана, лека нощ.

. За това съм ги намразила защото почти винаги сме сами. Майка ми ми се кара, че заради мен и децата ще намразят празниците....

За кърменето- понякога два пъти на нощ, понякога един път, но сутрин като стане към 7 и вече е готов за игра, а аз така
През деня пак се случва да яде през 2,а не през 3 часа! Бибата не я уважава вече, защото има по-вкусни пръстчета, и така! Затова споко, не се притеснявай, те децата са за това- да си налагат волята и да ни се качват на главата