Октомврийското ни ембрионче е сега щастливо ЮЛСКО биберонче!

• 11 104
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
Толкова време не съм писала, а и докато изчета всичко....  ooooh!  Но ще се опитам да се изкажа по всички засегнати теми.  Дори записки си водих, за първи път   Naughty

За захранването и идея си нямам как ще започна, така ми е лесно сега - кърмя си и аз доволна и той доволен  Grinning  Тепърва ми предстои да чета в библиотеката на кърмаческия форум.

Нашите хранения са 7 броя - започваме в 6 часа и завършваме в 22.30.  Цял ден през 3 часа, вечерта през 2.30. Доскоро Дамян заспиваше с люшкане на кошарката, но от няколко дни като го оставя и той си блуждае по стените, гука си нещо, мрънка си и заспива сам. Дано така си откара и занапред.  Това преди нощния сън. Иначе денем сме изцяло в дневната и си  е в шезлонга. Там спи, играе си с висящите играчки, поносваме се на ръце, люшкам го на столчето за храна/люлка... Ако се опитам да го преместя в кошарката през деня започва да реве ... усеща се хитрушкото ми .

Гимнастика правя подобна на описаната по-горе - мърдам ръчички и краченца настрани, нагоре/надолу, "караме колело" ... Масажът е вечер след баня с олиото , пак нещо средно между измислено от мен и видяно и прочетено оттук и там. Един път съм питала педиатърката, и нещо подобно ми показа.

Козметиката ни е Бюбхен гел за глава и тяло ( за къпане) , бебешко олио Саносан и крем против подсичане от аптека Попова . Тоя крем не е нищо особено като състав, обаче страхотна работа върши! Имахме много голям обрив под памперса лятото, педиатърката каза, че е реакция от урината (по-остра била при момченцата) . Дотогава бяхме с  крем на Бюбхен против подсичане и пудра на Джонсън. Е, пудрата почти не я ползвах, защото ми мирише на индийски магазин  Sick . Та сменихме с Бочко , после с едно лекарство (мързи ме да стана да видя как се казва, ама то да имаше ефект, че да си струваше, а то  тц  #2gunfire ) и чак после ми казаха за това кремче. Забъркват го в аптеката, струва 1.80 , но за 2 дни кожата му стана перфектна, такава , каквато си беше и преди.

От друг обрив от претопляне , пак лятото , (то това всъщност са му двата здравословни проблема до момента, да чукам на дърво) , му остана грапава кожата по бузките. Всичко се изчисти, а имаше по цялото тяло, само бузките му са белички и хубави на вид, но на допир са грапави. Това незнам с какво да го преборя  newsm78

Дамян се е обръщал от корем по гръб няколко пъти досега , но според мен случайно . Напоследък обаче не е. Незнам защо .

И ние имахме гной по мантуто, ама кой да ми каже, че не трябва да се мокри  #2gunfire  Изтече си сама, след баня много набъбваше кожата там, побеляваше целия белег и на 2 пъти след баня изтече. Тампонирах го със стерилна марля и спирт след това  newsm78 

След ваксина съм чувала , че не се къпе бебето, питах нашата педи, тя каза че няма проблем ( с Пентаксим сме ) , но въпреки това не сме го къпали. Вече 2 ваксини сме поставили, абсолютни никакви реакции е нямало. Отлично си ги понесе. 

От последната консултация му изписаха капки Зимафлуор за здрави зъбки. Давам по 4 на ден. Някой друг дава ли ??

И на мен не ми е идвала М още , за цитонамазка доки ми каза, че задължително се прави след раждане, но отложихме за следващото посещение.

eti_31  и Синеочка , и ние ще имаме път към Русе , аз съм от там, ще се радвам да се запознаем. Само, че незнам кога ще стане, че сме малко трудни за пътуване.  МПС-то ни е с 3 места, а имаме и котка , чиято клетка заема цяла седалка. Цял керван сме  ooooh!  Joy Ама все ще се наканим и ще измислим начин за пътуване.

gaiq 82,  и Дамян страшно много се лигави, това е от около месец може би, опипвах му венчето за наченки на зъбче, гледах го и за бели петънца, ама няма...  Но сигурно е признак за зъбче това лигавене.

Ох, дали изчерпах всичко ...  Thinking   Спирам, че дълго стана, лека нощ.

# 226
Забравих да честитя месечинките , затова пак пиша.

Честити 4 месеца на Ева на КетиК !
Честити 3 месеца на Цветан на Ivka 76 и на Даниел на Nanny !

И понеже е почти полунощ, искам да честитя и на утрешните месечинки :

Честити 3 месеца на Пиер-Павел на Lala , на Траян на ИвИчка, на Дориан на red_heart и на Димитър на Gery_to !

ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ЛЮБОВ И РАДОСТ ДА ВИ ДОНЕСАТ !

# 227
  • София
хора, като чета вашите бебчета как вървят, направо се подтискам  Sad
мойта Яна не знам какво да я правя, аз ли нещо сбърках, ама всички лоши навици ги възприе  ooooh!
кърмиме се почти безразборно - паузи между час и половина до три часа независимо от опитите да й направя някакъв режим;

нощем нямаме пауза почти - максимум четири часа и то рядко; денем не може да спи сама повече от 40 минути, и то като е приспана на ръце или на гърда - обикновено я приспивам на ръце и се катурвам до нея, така спим; вечер я приспивам към осем и на първото събуждане към 11-12 часа идва при мен, защото иначе се буди след 30-40 минути и няма да спя изобщо; към шест сутринта започва едно ритане и вече е бодра, а аз умирам за сън; през деня спи два-три пъти по 20 до 40 минути, общо на ден й се събират не повече от 12 часа и то не винаги;
нашата педиатърка като й казах, че ми се струва малко, ни прати на невролог само за мое успокоение, ама смята, че аз съм невротизирана  Close
опитвам да я лъжа да си заспива сама, ама стигаме само до неистови писъци

не щем биба;
мразим да се возим в количка, че ни се приспива, а не можем да заспиваме без ръчички;
вода мразим и затова не мога да й пробутам ни чай против колики, ни успокояващ - има такъв на Хип;
без някой да ни обръща внимание седим сами не повече от 10 мин;

въобще нищо не правим като другите деца  Mr. Green

единственото, което й е по-различно и ме радва е, че като я държа над гърнето пишка или ака, ако има нещо.

мисля, че имам нужда от някакъв специалист да й пооправя навиците, ама какъв  newsm78, вие как мислите??

# 228
Бета, всички деца са различни, както всички хора.Не вземай толкова насериозно това да сравняваш детето с другите деца.И ние ядем по 2 пъти през нощта.Бебчето сега започва да става любознателно и да открива света- естествено , че иска да се занимава с него някой, да си играе.Нали за това се излиза по майчинство- да имаме време за всички тези желания на детето.Не се невротизирай и бъди спокойна, то ще нагласи само режима си.Ако постоянно се притесняваш дали нещо не е наред и го водишпо разни лекари-то ще усети това и ще му се отрази на настроението.Бъди приятел на детето си- обръщай му толкова внимание, от кокото има нужда а останалото то само ще си покаже.Ето твоето бебе прави неща, което моето не прави- пишка и ака над гърне, спи от 11-12 до 6 суттринта.Сега ако взема да се притеснявам, че моето не ги прави тези неща и започна да го насилвам д ги прави- то ще стане неспокойно.Вглеждай се в своето дете- то ще ти покаже кога от какво има нужда и ще започне само да си изгражда тези режими.
Хайде лека нощ!

# 229
narina педито ми каза, че трябва да излекуваме  стафилококите за да ни бие ваксината, но много доверие и нямам тъй като тя реши че ще ги излеува за 10 дни, а те са много упорити.Днес ще ходим при лекар уши нос гърло и ще го питам и него.А за взимане на секрет вече са обяснили- с памучно тампонче се бърка в нослето.Днес ще ни взимат и от гърлото за 1 път.Ева е с червено гърло, хрема и храчки.Обаче отказах  да и давам антибиотикр няма Т.Много лошо кашля от храчкит и като започне да се дави, изкарва ми акъла понякога.Да видим какво ще каже лекаря днес.

# 230
относно лигавенето и Ева се лигави от 2 седмици. Забравих да ви кажа в неделя като бяхме налекарр-при друго педие и показах бялата точица на венеца.КАза, че не е зъбче, а запушено каналче. Толкова се чудехме какви са тези точици  и мислехме, че са зъбчета   Sad а то

# 231
Ч.Р.Д на Bunny !    ura

Aз също нямам М още и по-добре.

Бета какви са тия твои притеснения неоснователни  Thinking
Бебетата не може всички да са еднакви.Фиона много добре ти го е обяснила по-горе.
Давай на бебето си вниманието,от което се нуждае.А за спането си е въпрос на нерви да я приучиш.
На мен ми струваше 2 дни нерви за да свикне Галко.Ама аз като си навия на пръста и това е.
Не съм човек които ще има търпение всеки път да приспива на ръце  Naughty

# 232
  • Варна
Здравейте мами и юлски сладурчета!
За кашите -Рени  една приятелка ми даде една на ХИП - оризова, безмлечна от 4-я месец. Тя с нея първо е захранила своята бебка и аз смятам първо с нея да почна.
Ние сме слагалаи само първи прием на Пентаксим, но Тошко я понесе много добре - само ка то,че ли първия ден не му се ядеше, но той е толкова злояд, че може и да не е  от ваксината.
За яденето не ми се пише, защото такъв зор е, че вече не ми се разправя.
Тодор също се е обръщал няколко пъти от корем на гръб, но си мисля, че е случайно, защото в повечето случай като го сложа по коремче и плаче.
Сега видях албумчето татко и аз и качих малко снимки. Така се разстроих, защото нашия тати замина преди 1 седмица и ще се върне чак през март. Очертава се дълга зима за нас, а пък като си помисля какви хубави празници идват  newsm45. За това съм ги намразила защото почти винаги сме сами. Майка ми ми се кара, че заради мен и децата ще намразят празниците....
Стига съм писала, че само тъжни мисли ми идват в главата. Embarassed

# 233
gery_to Белявит видях във Варна само на 1 място едни борсички до Холхозният пазар но нямаше оризова бяха два вида плодова каша мисля че струваха 5,50-6лв. Иначе четох че има пифитус ефект и не запича и специално гледах дали има но уви.
За лигавенето имаше преди около 1 месец темичка за това в майки бъдещи и настоящи. Всички мами които се бяха включили пишеха че около 3-4ти месец бебетата започват да си смучат много палеца и да се лигавят но почти винаги не става въпрос за никнене на зъби. Имаше и мами които пишеха че бебчетата са имали бели точици на венеца но зъбки са поникнали след 2-3 месеца.
Betta Само по-спокойно все едно аз да започна да се тормозя психически защото малката не се е обърнала още или защото мрази да я слагам по корем и вдига главичка съвсем за мъничко. Със спокойствие и търпение всичко ще си влезе в ритъм. Според мен постепенно трябва да опиташ да я оставяш за малко в кошарата. Така като чета я приспиваш в 8 Цвети направо в 10 и 30 - 11 часа я слагаме да спи преди това и е най-бодрият период Mr. Green да се навечеряме спокойно е невъзможно, но може затова да спи повече след това до 8 сутринта.

# 234
  • Варна
Забравих да попитам - има ли и други бебета на които акото е зелено. Нашто е такова от втория месец, от както минахме на АМ. Педито само казва - не трябва да е зелено и толкова  newsm78

# 235
  • някъде
Добро утро!
Честити месечинки на бебоците! Да са здрави и послушни!!! Hug  bouquet
Честит рожден ден на Бъни! baloni baloni newsm67
Ох, Бета какво да ти кажа ние спим по 10-20 минути вкъщи и то не винаги, защото започва един рев и се принуждавам да го изкарам навън дори и когато вали ooooh!, какви са тези 10 мин стоене сам- ние не искаме и половин минута- не мога до 00 да отида от него CrazyЗа кърменето- понякога два пъти на нощ, понякога един път, но сутрин като стане към 7 и вече е готов за игра, а аз така smile3507 През деня пак се случва да яде през 2,а не през 3 часа! Бибата не я уважава вече, защото има по-вкусни пръстчета, и така! Затова споко, не се притеснявай, те децата са за това- да си налагат волята и да ни се качват на главата smile3503
Преди вечер като го слагах да спи си заспиваше почти сам за около 10-15 минути, а сега пада говорене и гукане по 1 час и повече, даже накрая започва и да се сърди smile3555
Акото много рядко ни е било зелено, но ние сме само на кърма, не на АМ! Затова да кажат другите мами, които дават АМ, защото може да има значение!  Thinking

Последна редакция: вт, 24 окт 2006, 09:01 от didi_81

# 236
Морска сирена, не се притеснявай, и на Павел понякога му е зелено. Когато минахме на Омнео беше зелено, от някои капки(против колики) също, сега от някои пюрета също. Така, че аз вече му свикнах. Ако детето си е добре, няма Т значи няма проблем. ако в акото има слуз може да е изтинал.
Даниела77 аз много разпитвах педиатри тук, но така и няма категорично мнение дали мога да дам Инфарикс след ваксина от ЗК. Така,че и втория ни прием беше от ЗК. Но как да съм сигурна, че може. На теб специалист ли ти каза? Ако някой друг знае да помага Praynig
Бета не се притеснявай и ние се различаваме от другите деца, но всичко е индивидуално.
 Hug
Честити месечинки на бебоците Пиер-Павел, Дориан, Димитър и Траян!
Честит рожден ден Bunny

# 237
  • някъде
Пак съм аз  Mr. Green
Забравих да ви питам по колко време изварявате водата за пиене и бибероните и шишетата? Thinking
Сложих наши снимчици в албумчето за 3 месеца Heart Eyes

# 238
Добро утро!

Честито на всички малки бебоци, които стават  на 3 месеца!
bouquet

betta не се притеснявай въобще! И Ема ме побъркваше - само на ръце, в количката не ще - просто ужас. От седмица обаче все едно е друго дете. Дадох и биба и я засмука за първи път. Заспива докато си лежи в шезлонга и вечер така заспива. Яде на 2,5-3 ч, а преди не можеше и дума да става за такъв интервал. Вчера 3 часа откара в количката, без да я гушна ни венъж. Ето защо не се безпокой, детето се променя непрекъснато. Радвай се на всеки миг. Hug

За зеленото ако - няколко пъти се е случвало (само на кърма сме), но педито каза, че не е страшно, може от колики да стане така.

Вчера водих Ема за повръщането - щяло да мине към 6-я месец, всичко й било наред, само преобличането и прането остават Close, но слава богу Praynig

Рени аз също се чудя с какво да почна захранването, когато му дойде времето. И аз се двоумя между оризова каша и картоф. Ще видим... Иначе и аз мисля като увеличим количествата да ги приготвям сама  chef

Това заега от нас.
Лек ден.

# 239
Здравейте!
Честито на всички месечинки празнували тези дни.И на днесшните ни месечковци.Нека носят само радост на мама и татко   bouquet
Бъни,ЧРД бъди много обичана и уважавана майка и съпруга   bouquet
Няколко дни не съм писала,но ви четях....нещо нямах настроение и време за писане.
В недея вечерта,Ема падна от скрина за повиване  Sad и беше по моя вина,още не мога да си го простя  ooooh! .Водихме я до Пирогов и казаха,че нищо й няма  Heart Eyes
Като изключим падането всичко при нас е ОК.От няколко нощи започна да се буди,т.е. след падането цяла нощ беше при мен и сука,а тази нощ пак се събуди веднъж,но само яде и пак си заспа в кошарата.
Ема,още не се е обръщала от корем по гръб или обратното,но аз лично не се притеснявам,също така все още не си държи най-стабилно главата....но за сметка на това усилено рита и си стъпва на петички и си повдига дупето,а от няколко дни се повдига цялата и опорните й точки са петите и рамената  Crazy Ами то за това ще падне,като има невнимателна майка и е голямо шило.
Рени,и аз съм много объркана със захранването,но като му дойде време ще му мисля...
Диди  Hug  Heart Eyes Аз лично не преварявам вода,тъй като Ема не пие,предлагам й минерална вода-Торн Спринг,но изобщо не я приема.Бибите ги стерилизирам в стерилизатор за микровълнова - 8 мин.,ако е на котлона не съм засичала но чакам да повря поне 3-4 мин.
Зимафлуор не са ми изписвали,а и да бяха нямаше да дам нито капка от прочетеното за него  Naughty
Днес ще ходя на кърмаческа среща и ще се видя с Асето,може би и с Пърли и Кети(дано).
Слънчев и усмихнат ден  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт