Октомврийското ни ембрионче е сега щастливо ЮЛСКО биберонче!

• 11 101
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
didi_81 Ползвам изворна вода на Девин като за по-сигурно я изварявам малко - като заври изключвам котлона но си мисля като направи 4 месеца вече да я давам направо и без това не пие вода най-много 10-20мл. на ден най-вече я ползвам за изплакване на устичката против млечница. Шишетата и бибите по 8 минути в стерилизатор Чико на микровълнова.
Цвети е на кърма но се случва от време на време акото и да има зелен отенък обяснявам си го с леко настиване и слагам по-дебели чорапки след това става жълто-кафяво.

# 241
Забравих да напиша за Зимафлуора - не давам и не мисля да давам! Консултирах се със стоматолог и тя ми каза, че са много противоречиви изказванията за приема флуор и е по-добре аз да пия по 1 (250 мл) чаша хисарска вода на ден и тя ще поема от кърмата.

Ема също не се обръща още сама, по корем стои не повече от 4 мин и писва. Бебешка му работа baby_neutral

# 242
  bigdance2 Tada  bigdance2

Честити 3 месеца на:
Пиер-Павел на Lala ,
Траян на ИвИчка,
Дориан на red_heart ,
Димитър на Gery_to !

Много приятни моменти с чаровните мъжлета. Да ви радват и да са обградени с много внимание и любов.
Честит рожден ден на BuNNy! Бъди най-обичаната майка и съпруга на света и да не забравиш да ни почерпиш newsm59

Морска сирена- знам как се чувстваш и колко ще ти е трудно с двете слънчица.  Дано да имаш помощ от близки, защото аз самичка си ги гледкам моите и понякога много ми идва на нагорнище. За празниците, моят съпруг почти винаги го няма, такава му е професията. Преди не ми тежеше, но сега ми е адски гадно. Влизай по-често във форума. Когато ми е криво винаги си оправям настроението тук. И как иначе с такива сладки бебчета, а момичетат тук ги чувствам като големи приятелки  bouquet
За зимафлуара и аз да си кажа, че преди ми го изписаха, но като прочетах какви биха били последиците за бебчо, веднага ми се изпари желанието. Но всяко майче само си преценява кое е добре и кое не е за детето и.
Хайде мацки, грабвайте количките и бързичко навън. Вижте какво прекрасно слънчево време е  Nature Sunny

# 243
Аз не давам Зимафлуор. Искам да ви попитам за Вигантола дали давате и по колко, защото четох че някои мами не дават, а една майка направо ми каза че увреждал бъбреците лошото е че педиатърката ни увеличи капките от 2 на 3 на ден и аз се чудя дали и по колко да давам. Тук във Варна е такава мъгла с нож да я режеш  Sad май ще пропуснем разходка много е подтискащо където има слънчице възползвайте се.

# 244
  • Варна
Добро утро,мами и бебоци Hug
водих си записки чи то много теми са засегнати,ще взема да пропусна нещо Embarassed

Честити месечинки на:
Пиер-Павел на мама Lala
Траян на мам ивИчка
Дориан на мама red_heart
и Адашчето на мама gery_to
да са много здравички и послушни
  Party Time

Ч.Р.Д на мама BuNNy   bouquet

относно зохранването съм гола вода,но ще гледам какво правите вие и като му дойде времето ще видя какво ще правя.и аз мисля да започна с картоф newsm78
Аз вода не давам,няма смисъл той категорично отказва да е пие Naughty,а като му правя АМ  слагам преварена на Девин/бебешката/имам впредвид розовия етикет
в тази връзка да кажа че аз дохранвам,но акото никога не е било зелено/да чукна на дърво/може би всяко дете различно го понася АМа и сигурно зависи и от самото мляко.Аз лично давам Фризовом
За лигавенето и при нас го има и то много обилно,а като му погледна венците имат много бели точки #Crazy.педито ми каза че сега слюнчните жлези започвали даотделят повече слюнка и тъй като гълтателния рефлекс още не е особенно добре овладян от бебоците те плюят,но аз си мисля че може и зъби да са като гледам как се развиват бебоците....
Betta,не се притеснявай.Fiona много добре го е казала,всички бебоци са различни и това че вие не правите това което правим ние не  съвсем не означава че нещо ви има Hug Hug Hug
mgizdova,дано да се оправите бързо newsm17
didi_81,аз шишетата ги изварявам след всяко хранене.
Рени новата снимчица е супер Heart Eyesмного е сладък Галко
Popova,дано не ви се случва повече подобно нещо,и не се обвинявай  Hugвсички ние сме добри майки на своите деца
като гледам много деца не се обръщат значи не е проблем за които да са притеснявам
май стана много дълго Blushспирам

P.S Вигантол давам всеки ден по дви капки.Е някой ден пропускам Embarassed Embarassed Embarassed

Последна редакция: вт, 24 окт 2006, 11:13 от jorjito

# 245
  • ES
 baloni   честита ни трета месечинка

да сме живи и здрави и да продължаваме да папкаме с апетит. черпим
    beer    cook  Misc Baby Bottle  bombs

хора, като чета вашите бебчета как вървят, направо се подтискам  Sad
мойта Яна не знам какво да я правя, аз ли нещо сбърках, ама всички лоши навици ги възприе  ooooh! ......
Betta, И аз като чета другите мами колко са им кротки и послушни децата меко казано им завиждам. И ние сме като вас, но най ми тежи носенето на ръце навън - и количка бутам и него нося, а той вече не е 3-4 кила и по-дълго време като ми е на ръцете и тежи. Да не говорим, че като писне понякога имам чувството, че специално си подбира местата с повечко публика. Притичват се доброжелателни лелички и питат колики ли е гладен ли е, като че ли го държа гладен. Ние също се кърмем без особен режим, добре, че е още топло, че катьо ни хване навън, само да намерим пека да седнем и вадим цицата. Най ни е `убаво да заспиваме на ръчички, но и аз се мача всячески да изкореним тоя навик, че то от сега се почва възпитанието и запомнянето и да ти кажа имам успех, прилъгвам го с бибка, с гушкане. Ама си има моменти като рече - НЕ и тва е. Ама нали сме мами - ревем, носим се, после се забравя и ми став още по-мил.
Попова и аз не преварявам винаги водата, купувам една пише, че е специално за кърмачета. Дали е така не знам, но ценат и си я бива. А за девин, от нея не ставт ли черни зъбките още преди да са поникнали, мисля, че това още бременната темичка го обсаждахме. А и Попова, честито първо падане, и ние сме по този път, кога ли ще се изули от кревата. Нормално е това мила, юнак без рани не може, само главичката трябва много да се пази. После пиши за срещата (освен ако не е лична) и много поздрвай на Асинка.
Акото ни не е зелено, но аз го виждам само 2 пъти седмично....

честити месечинки на всички мами и техните бебета, които я окръглят днес   baloni

Я с Пипи на Лала сме били астрономически близнаци (нали така се казваше)
чао за сега от нас

# 246
Честити месичинки на мамите и бебоците празнуващи днес.   bouquet
ЧРД на BuNNy!
Аз да се отчета : за третия месец сме качили 1300 и сме пораснали с още 3см.  Mr. Green
Не знам да се радвам ли, да не се ли радвам. Много е ящно това дете.... реве след всяко хранене и иска още, а е 6900 на 3 месеца. Педиатърката, казва да не го мъча и да му давам колкото иска....но аз си мисля, че не е редно да качва повече... той и така милия върви едричък  newsm78
Браво на малчовците които вече се обръщат! Ванко още не може... тежи му дупето  Embarassed
Момичета, искам да ви питам на какви дюшечета спят бебоците. Ние сме със сгъваема кошара, дюшечето и се изкриви, на бебо не му е удобно и трябва да купя друг, но избора е доста голям и не знам кое е по-доброто.
За захранването мисля да започна с картоф, но ще изчакам да стане поне на 4 месеца.
Хубав ден на всички и весел празник на празнуващите.

# 247
Честити месечинки на Пиер-Павел,Дориан,Траян,Митето !

jorjito  Hug

За вигантола педито ми каза да не давам.Че аз давам от 1 месец  по 1-2 капки /ако се сетя/.
Пипна му фонтанелата и каза че много бързо се затваря и да не давам сега.
А за бъбреците е вярно.Знам че калцият които се образува вследствие от Вигантола се отделя в бъбреците и не е хубаво.Понеже се натоварват.Засега не е проблем,но в една по-късна възраст...

# 248
  • Варна
мами от Варна,все се каня да питам има ли някой от района на Кайсиева градина  Thinking
valshebnica,нашата кошара е същата.аз махнах дюшечето което беше към нея и купих нармално дюшече.много е удобно,има го във всички големи магазини.ако имате Хиполенд в София виж там.аз всичко от том си купувам има го в най различни разцветки и струва 25лв  bouquet

# 249
Здравейте момичета.
първо да кажа за кашите. Аз мисля че е не много сложно да се приготви вкъщи. В библиотеката на кърмаческият има рецепти но същината е следната: взема се кафяв ориз, измива се и се изсушава/поопича във фурна, след това се смила. От така полученото брашно се прави каша като се накисва от предният ден и на сутринта се подварява до желаната гъстота. На мен ми изглежда елементарно а и като помисля че в тези купешките незнаеш кво има... Помните ли Сиянка на Ася че получила АБКМ точно от готова каша, която "уж" била безмлечна. Та аз не мисля да рискувам, още повече че Лорето има някои индикации че е по-чувствителна. Да не говорим че в готовите има захар.

Бета, съчувствам ти за съня. И аз си мисля че си е до дете, т.е. нищо ненормално няма обаче знам какво ти е. Мисля си защо не пробваш приспиване с погалване по главичката в шезлонга, както коментирахме в някоя от предните теми. Поне при нас имаше ефект, а доколкото знам май и Ренито така го приучи Галко.

За водичките и стерилизацията, мацки ни вода давам, нито стерилизирам от отдавна. Прибвах го стерилизатора в кутията ис ега ме е яд че дадох толкоз апри за тоз кютук и за шишета като нищичко не ползвам. Мисля че прекалената стерилизация пречи да си изградят имунитет бебоците.А и вече са ни по-големички.

Вълшебница, ние си направихме дюшече, защото не можах да намеря квото търся и се получи добре. Ако ти се занимава, купи си пресован дунапрен, уший калъф и ето ти. А пък става екстра и ефтино.

Герито, честита ви месечинак и да се отучвате от това на ръце ти пожелавам

# 250
  • някъде
Попова Hug, какви са тези падания Sad, да не ми уредиш снахата с някоя цицинка ooooh! Хайде не се обвинявай Hug дано вече не ви се случва Praynig
Вигантол за два месеца съм дала сигурно 5-10 пъти по две капки, а Зимафлуор не са ми изписали, но и да стане няма да давам Naughty
Ние сме с дюшече купено заедно с леглото, но не е нищо кой знае какво- мисля че е като тези от едно време! Thinking
Тук времето е просто превъзходно, но моята приятелка спинка, защото няма кой да пуска постинги в 5 часа през нощта Whistling
Синео4ка, това за ориза като му дойде времето да ни го кажеш пак, че сега нищо не запомних Crazy        защо не си продадеш стерлизатора тук във форума щом не го ползваш Thinking

# 251
Синео4ка, това за ориза като му дойде времето да ни го кажеш пак, че сега нищо не запомних Crazy        защо не си продадеш стерлизатора тук във форума щом не го ползваш Thinking

Еми пазя го за второ, после какво, пак ли да купувам hahaha Joy

# 252
Докато дойде време за 2-ро ще излясат космически кораби и нищо вече няма да харесвам  Joy
Аз моя го пуснах за продаване ама нали съм от Бс и ...трудна работа.

Попова честито първо падане!

В повечето случаи заспива съвсем сам Галко щото като съм там постоянно се обръща към мен, гледа ме, гука,смее се.С 2 думи разсейва се много.И затова го оставям самичък и той цока бибата и заспива.Ако е крив обаче действа методът галене по главичката и люлкане.  Peace

# 253
и нашата фонтанела бързо се затваря, но давам по 1 капка от време на време.но Зимафлор не бих дала. Аз стерилизирам шишетата след всяко хранене, но е лесно, а водата като заври изключвам котлона и я оставям, но вече се замислям в ел.кана, че е по лесно и икономично.

# 254
По въпроса за Вагинтола - миналия месец не давах, че бързо й се затваряла фонтанелата. Сега давам от време на време, но по 1 капка, повече от една не съм давала, въпреки че педито каза по 2 в началото. Naughty

popova не се шашкай и не се обвинявай. Като съм била на няколко месеца майка ми ме оставила в количката на тротоар, за да позвъни на приятелка от входа, но се освободила спирачката и съм паднала върху купчина с пясък и количката отгоре ми Sick Естествено се втурнала към болницата, където се посмяли за нейна сметка и са й казали, че на такива малки бебоци при падане трудно им става нещо. Не вярвам много, но... може би  са прави, като се гледам сега Laughing Аз Ема я оставям сама от време на време върху плота, за да взема дрешка, памперс или нещо друго, ама вече няма  Stop

Аз бибата не я изварявам, а я поливам с вряла вода от ел. кана. Шишета не ползвам и добре, че не си купих стерилизатор, ама за второ може и да трябва, знаеш ли? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт