Октомврийското ни ембрионче е сега щастливо ЮЛСКО биберонче!

• 11 075
  • 288
  •   1
Отговори
# 255
ето ни и нас, вече на три месеца Sunglasses

да благодаря на всички за поздравите първо  Hug, а след това да предам и аз нашите на астралните ни близнаци, специални на Пиер-Павел, че ни е и "градски" Laughing
да сме здрави и да спинкаме много, че да имат мамите време за форума Wink

честит ДЕН и на Бъни; само любов да получава от тримата си верни мъже  bouquet

Траян днес, като за голям мъж Laughing, два пъти ми заспива съвсем сам в кошарата, че и за по два часа Shocked
принципно и ние не сме по спането, дано днес дава старта на следващите по-спокойни и сънни месеци
с храненето сме все на същия хал - когато му дойде музата, но забелязвам, че денем започна да прави по-големи паузи, а от вчера пък нощем взе да се буди по-често (май този път сме в "нощен скок" Laughing)
пробвах два пъти да му "пробутам" и замразена кърма, изпапа си я, но вкуса на биберона не му се харесва май; същата работа и със залагалката - аз я пъхам в устата му, той, със скоростта на светлината, обратно... лъжем си се един друг hahaha

по въпроса с нервите и съмненията добри майки ли сме и по-различни ли са децата ни от връстниците си, да ви кажа, че напоследък (понеже моите съмнения са две нали - Мая и Траян hahaha) чета една книга, която си свалих ето от тук http://www.izvorite.com/downloud/downloud6.htm, Изкуството да бъдеш родител на д-р Фицхю Додсън, и ми е много приятно да установя как написаното там ме кара да се чувствам по-спокойна и уверена в редица ситуации; пробвайте я, ако ви остават време и желание за четене и "самоопознаване" Wink

пп. виждам, някои мамита все още липсват; да им кажа само, че без тях не е същия нашият си отчетен подфорум и се надявам скоро да се завърнат тук  Peace

# 256
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте, момичета!
Честито на всички празнували тези дни! Честито и на днешните месечинки! Честито и на мама Bunny! Всички да са живи, здрави и мноооого щастливи!
Щ е се опитам да се включа в коментираните напоследък въпроси, пък да видим дали няма да пропусна нещо...
След първия прием на Пентаксим-чето, мерих температурата-37.3, но и друг път, без ваксина ни се е случвало, така че мисля, че не беше от нея.
Твърд режим на ядене нямаме - бебка хапва, когато й се прииска - на 2-2.5-3 часа. През нощта не се буди за папу - заспива около 00ч и спи до 9-10ч. Както при st.g. и ние сме най-активни след 21ч. Вода не давам, но вчера дадаох първата лъжичка плодов сок-от ябълка, мисля, че го понесе добре! По въпсоса със захранването с пюренца съм гола вода и ще му мисля като му дойде времето, но не ми харесва мисълта, че в готовите има захар...Вигантол давах известно време по 2 капки, но от почти месец съм го спряла - не умишлено, просто забравям...
Колкото до обръщането, Вяра все още не го прави. Вчера я забелязах да се опитва да се обърне от гръб настрани и отчасти и се отдаде...Иначе хваща играчките на активната гимнастика , а по-дългите дори се опитва да лапа. А миналата седмица като бяхме на консултация, хвана маркуча на слушалката на лекарката и се смяяяяяяяяя.
Стерилизирам в стерилизатор на Бертони, който събира страшно много неша и за 6 мин. в MW всичко е готово.
Coccinella, след един обрив в края на първия месец и на Вяра бузките бяха станали много груби. Мазах я с едно мляко "Excipial" по 3 пъти на ден и за нула време се оправихме . Цената е около 8-9лв.
Някой питаше за матрак - нашият е ето такъв - http://www.ted.bg/?page=cms_instance&structure=mattress& … 9de9a642cde63ed3e
Хайде, приятни следобедни разходки!

Последна редакция: вт, 24 окт 2006, 15:03 от pepi111

# 257
здравейте и от мен
днес ви пиша а на вън е мрачно и подтискащо.
Честити месечинки на Пиер-Павел,Дориан,Траян,Митето !да са ви живи и здрави и много усмихнати
честит рожден ден и на BuNNy! бъди много здрава щастлива и красива.
newsm59 bdbaloni
отностно водата преварявам я около 10min но преди това е минала през кана Брита шишетата ги преварявам след всяко ядене.
за Вигантола давам по една капка всеки ден.
за Зимафлуора за първи път чувам че се дава на кърмачета моя свекър е стоматолог и предписа тези хапченца на Марти когато беше вече на 4г. ще го питам за толкова малка възраст какво му е мнението.
popova стига си се обвинявала че е паднала и Марти е падал когато беше бебе и то от кошарата със главата напред и епадал и си удрял главичката във ъгъла на спалнята нима съм лоша майка която е невнимателна и е искала да нарани детето си сега е голам и сам пада ,но да ми е  жив и здрав много е подвижен и е много весело дете.цункай малката
 Kissing Heart
Бета, не се притеснявай със риск да се повторя то си е до детето и Марти когато беше бебе много плачеше най-важното е че ти трябва да си спокойна за да се чувства и детето спокойно и всичко ще се оправи
последно:и ние много се лигавим
стига съм писала винаги се уливам
чао желая слънчев и безоблачен ден. smile3525 newsm51 newsm68

# 258
Пиер-Павел поздравява другарчетата си Дориан, Траян и Митето за третата месечинка и черпи всички приятелчета от форума   party023 Misc Baby Bottle.
Ето го и рожденика Grinning

Честит Рожден Ден на Bunny!  bouquet

Последна редакция: вт, 24 окт 2006, 14:40 от lala

# 259
забрави да пиша и ние сме със зелено ако ние сме на смесено хранене но нашето е от сокчето от ябълка което му даваме
lala много сте сладки ако бяхме момиченце щяхме да се наредим на опашка за вас но ние сме момченце и си търсим дама за сега сме се спряли на Цвети какво ще каже мама   st.q?bowuu и без това ние със тати се залюбихме във Варна(учихме във Техническия Университет)

# 260
Исках да ви се похваля, че свършихме физиотерапията за вратлето на Пипи и малко по малко нещата се пооправят. Публикувах снимчицата, за да ви покажам че вече успява сам да си центрира главичката, само мъничко още е килната. От другия месец намерих една кинезетерапевтка, която ще идва да му прави масажче и после може би пак ще повторим физиотерапията, но съм много щастлива, защото от няколко дни се вижда доста голяма промяна. И главичката вече е по-малко крива така че има надежда да го стегнем, че да успеем и него да оженим Grinning Може и нас да ни харесат момите Joy

Извинявайте, че не се включвам в темите, ама не ми остава време всичко да прочета. Направи ми впечатление рецептата на Синеочка за оризовата каша. Това няма нищо общо с купешките каши - не само че няма захар, но е направена от нерафиниран ориз, просто както трябва. Ако се дава каша, тази е най-доброто решение. И аз може да я пробвам. Вие хубаво четете, споделяйте тука, че аз понеже веднъж съм захранвала и смятах да карам както си знам, малко по инерция, а пък гледам има вече нови неща и на пазара и информация и идеи и също.

# 261
Продължавам с писанията, дано имате търпението да ме изчетете Laughing

Момичета, кой ще пусне новата темичка? Аз не знам как да направя нови красоти, въпреки че мисля, че може и така да си останат. Наде, Максин, ще се включите ли? Ако не -прекопирвам и готово. Marine не съм забравила и за снимчицата на бебока. Аз бих се заела да се науча и аз да ги правя тези темички и да се редуваме, за да не се натоварва само един човек. Само тази седмица ми е ужасно натоварена, а в събота идва и свекито и 2 седмици ще трябва да се представям като добра снаха Mr. Green

Искам да ви кажа на всички, че момичетата, които са правили темичките досега, са много дискретни, но на тях им дължим едно голямо благодаря. Като отворих първата страничка на темичката ни и трябваше само да добавя едно именце разбрах за какво става дума. Взе ми се акъла! Сигурна съм, че това са часове работа дадени, за да ни доставят удоволствие. Освен това всеки път се правят нови неща. Не знам дали бъркам, мисля че Надето и Максин са авторките. Поправете ме да не би да съм се объркала и да съм пренебрегнала труда на някой. Благодаря ви момичета!   bouquet

# 262
благодаря Ви за поздравленията
а аз Ви черпя с една  виртуална   party023 

# 263
Честито на Пипи и Траян, Дориан и Димитър!
Пипи е страхотен сладур! Лала да го цункаш от мен! Много се радвам, че вече е добре. Аз сега чакам Ивичка да покаже Траян! 
Честито и на мама BuNNy! Много любов и щастие!

Аз ви чета редовно, но не ми остава време за писане. Ако случайно има ден, в който не кърмя на всеки 2 часа по 1 час  Laughing, гледам да свърша нещо в къщи. Марти спи много малко през деня, нaй- много два пъти по 30 минути. Още половин час ми дава и когато се забавлява сам с активната гимнастика и това е времето ми за деня, когато мога да се отделя от него.  Laughing Сега в момента сме готови за разходка, но заваля и изчакваме да видим дали ще спре.

Лала, няма нужда от благодарности. Аз ти писах вече, че каквото съм правила е било и за мое удоволствие. Ако пуснеш следващата тема ти, ще ти пиша как да смениш картинките. Разбира се, ще пиша и на всеки друг, който се наеме с тази работа и има желание.

# 264
  • somewhere over the rainbow
. Да не говорим, че като писне понякога имам чувството, че специално си подбира местата с повечко публика. Притичват се доброжелателни лелички и питат колики ли е гладен ли е, като че ли го държа гладен.
E тва и аз най-го мразя #Cussing out Абе тези хора деца нямали ли са? newsm78 А нашата леля /сестрата на мъж ми/ най-редовно пита ревящата си племенница: Какво,лельо? Гладничка ли си?...Еее,добре,че е тя да ме подсети да си нахраня детето...Полудявам направо #Cussing out За да не я завирам в кучи гъз,че ми е роднина все пак,само се обръщам на другата страна и се правя,че не съм чула. Ама простено й е на нея,мома е още,няма челяд hahaha
Та честито на днешните месечинки! Heart Eyes
Гери,ще пийнем една биричка на ваш гръб Wink
Честит Ден Ден на нашето Бъни!  bouquet
coccinella, на нас не са ни изписвали Зимафлуор и Слава Богу hahaha Наистина той се слави с доста отрицателни въздействия Sad
Морска сирена, вие само на мляко ли сте? Т.е захранваш ли? Обикновено акото има цвета на яденето. Нашето е особено зелено след сок от грозде Sick Но ако сте само на мляко,може да е понастинал бебока Sad
Диди,аз давам преварена чешмяна вода. Варя 2-3 мин. Ама и Дая рядко пие де. Рядко има вчерашния ищах за водица Stop
А биби и шишета и аз като синео4ка не стерилизирам. Струва ми се малко безсмислено. Чат пат ги поливам с гореща вода от бойлера.
Днес бяхме 1 1/2 часа навън. Времето е страхотно тук Peace

# 265
  • somewhere over the rainbow
Лала, ако имаш възможност , пусни ти новата тема Hug Надявам се другите да не са против,а и Надето няма време. Така,че давай,развихри фантазията си Party Ако все пак нямаш време,и аз мога да се нагърбя с тази отговорност,но мене хич ме няма и трябва да ми се обясни като в първи клас. ooooh! А и както обичам да си поспивам до късно,току виж сме си останали без темичка hahaha Но ако наистина друг няма време,ще се пробвам аз,надявам се,че ще се справя поне с копи и пейст. hahaha

# 266
  • Стара Загора
Благодарим за честитките!Честито и на другите бебоци!
Ние бяхме днес на консултация и съм бясна!Обяснявам и аз на педката ,че Дари не е приел добре миналата  ваксина а тя :ми компресчета!казвам да правих ама пак рева,поду се мястото много и т.н а тя ми компресчета! #Cussing out Като я попитах за друга ваксина тя ме погледна все едно съм и бръкнала в........ #2gunfire и само дето не ме уби!Разреваха ми детето а като се опитах да го успокоя тя-оооооо много лошо си го свикнала на ръце!!!Иначе ни отложи ваксината за др.седмица защото сме настинали.И сега Дари само се стряска и не може да заспи след тази консултация!!!

# 267
Бъни, ЧРД!Бъди щастлива и обичана!
Честити мини рожденни дни на бебоците!!!
Морска сирена, на нас ни се случваше да е зелено акото , когато давах Нан.То може да бъде разтворено в по-хладка води1ка и точно заради това-водата е била хладка.От както правя Аптамил- то се разтваря в малко по-топла водичка, не сме имали нито веднъж зелено.Опитай с по-топла водичка да приготвяш млякото.Герито спомена за вода за бебета- тук има на Хип но е по 3 лв 1,5 л- а иначе май си е обикновенна вода.
Стерилизирам веднъж на няколко дена.
МГиздова, какви са тези запушени каналчета?
Използвам Девин с розов етикет.Не я преварявам, просто я затоплям за млякото.За малко съм давала и чешмяна преварена, за околоо 5 мин.
Зимафлуор аз съм пила по време на бременността.ега още не са ни изписали и затова не съм се интересувала.
Вигантол не давам.Просто не се сещам , а и нали излизаме на разходки.Не я излагам на слънце, но все отнякъде за малко я огрява.
Popova, наи всичко е наред.На всеки може да се случи.
Вълшебница, нашето дюшече не е  мръднало и ти го препоръчвам-http://www.matrax.bg/Default.html-Rierre Cardin за бебета.Купихме го от Бебе Маркет.
Изи Кам , и аз съм учила малко там, кога и каква спец си била?
лала, браво на вас!
Съгласна съм с мнението ти за авторите на темичките.
Аз нали пиша по нощите и тогава е спокойно у нас и мога и аз да направя темичка, но и аз не знам как да сменя картинките.
Червено сърчице, май има доста педита за растрел.Да ги съберем на едно място и да ги гръмнем.

# 268
Здравейте майчета  bouquet
Май и аз трябва да започна даси водя записки докато чета, че все забравям да напиша нещо, което съм мислила newsm78

Докато не съм забравила преди да стерилизирате шишенцата миете ли ги с веро или нещо друго. Аз още не смея така и само с четка и водичка, но май не се почистват много добре така newsm78

Моето момиче снощи много се изложи. Събужда се два пъти в 2 и в 6, но аз вече съм отвикнала от нощно хранене и ми беше много терсене  Sick

Аз й преварявам чешмяна вода, но я оставям да поври хубаво Peace

Вигантол давам откакто стана на 40 дни по една капка дневно Thinking

Рени безмлечна каша видях на Милупа в Била цената някъде към 6 лв.

Ние имаме обикновено дунапренено дюшече от което съм много доволна. Има калъф, който може да се сваля и да се пере и той, и дунапрена   bouquet

И нашето ако става зелено от сок от круша или ябълка, а иначе е жълтеникакво hahaha

# 269
fiona Електротехнологии от 1994 до 2000г. а моя съпруг е Радио и телевизионна техника той е от 1992 до 1997г.

Общи условия

Активация на акаунт