Октомврийското ни ембрионче е сега щастливо ЮЛСКО биберонче!

• 11 086
  • 288
  •   1
Отговори
# 60
здравейте и от мен.
честито на месечинките да са живи и здрави и много да ви радват
POPOVA мнго сте сладки но като разгледах снимките на всичките юлчета ми направи впечатление ,че децата много си приличат всичките са едни малки  сладки звездички . smile3522
отностно къпането според мен е необходимо да се къпят всеки ден за да не се получат корички по главичката. ние обичаме да се къпим но към края започваме да плачем и бързо се изнасяме от банята. къпя го всеки ден във водата слагам лек разтвор на калиев перманганат (много трябва да се внимава) слагам го защото когато беше малък баткото майка ми каза да го къпя така аз нея послушах и сега има страшно чувствителна кожа. шампоан слагам през ден.
аз искам да ес похваля  напълно ни се отпуши слъзния канал  съм много щастлива защото баткото го влачи до 6м.
днес сме на консултация но сигурно ще пропуснем ваксините защото тези сополи и кашлица не занм дали няма да попречат после ще пишем колко сме пораснали. newsm44

# 61
Pingwina аз по принцип никога не съм обичала да гледам и слушам за агресия  обичм да гледам децата си и ми става много приятно и спокойно.
не знам кой беше писал за кръщенето ние го направихме когато бяхме на два месеца и такива разправии имаше със един поп той дори си хвърли расото и ние отидохме във друга църква и стана много по-хубаво

# 62
....Другото, което исках да ви питам е дали сте станали по-чувствителни към агресията. ... С вас случва ли се подобно нещо? Станали ли сте по-миролюбиви и по-спокойни? Благи май е точната дума. И ако сте, харесвате ли се така?
 Hug

аз лично, за съжаление, съм станала още по-изнервена Sad трудно излизам на глава с каката, а тя е характер, милата и ми струва много нерви и време, за да й обяснявам разни неща;
сътветно, това време вземам от полагащото се на бебето (да е жив и здрав, че още няма претенции и чувство за собственост Grinning), но често нещата не се подреждат добре и тогава, забелязвам, бързам да "кресна"  Sad после всички се чувстваме зле...
та, не усещам никаква благост у себе си Embarassed
иначе, още след първото раждане започнах да изпитвам неприязън към филми на ужасите, например, които преди това гледах спокойно + не мога да гледам, без да плача, каквото и да е, свързано с деца, които страдат по някакъв начин - било филм, било тв репортажи (най-често)... не мога да проумея кой нормален човек би причинил мъка на дете и ме избива на ужасна тъга Cry

пп. да кажа нещо и по въпроса с "номерцата бебешорски" (хем за разведряване на поста Rolling Eyes), наш Титко от два дни се... плези Shocked; това очевидно го забавлява, особено когато някой от нас му отвръща със същото Blush; само си ни представете - разхождаме се из къщи с изплезени езици hahaha
и за банята, ние не можем да си позволим да я прескочим, защото му доставя неописуема наслада - смее се, пляска с крачета и всички сме вир вода  Joy

# 63
Момичета, само да уточня, че ПЕДИАТЪР СЕ СМЕНЯ КОГАТО СИ ПОСКАШ. Иначе джи пи се сменя на 6 месеца. Педиатъра се сменя когато си поискаш, просто отиваш при стария, вземаш картона на детето си и се заисваш приновият.
Информацията ми е от НЗОК.
Тя Попова май беше написла преди но явно не сте видели. Така че който не е доволен от педитео - да бяга от него.

Иси кам, а защо се слага този перманганат? Това не е ли някакъв дезинфектант доколкото знам? Мисля че ще изсушава много newsm78 newsm78 все едно спирт да сложиш във водичката. В интерес на истината чувала съм за такова нещо, но не знаех че се практикува все още.

Момичета отново ще ви призова към Новото начало. Хайде стига остри постинги. Рави, ми тя Попова си изцитира бая имена,че твоето даже няколко пъти. Фионка, недей така мила, ако съм те подразнила с мой постинг, еми..здраве да е, нали е форум.А ако си мислиш че и ти не си дразнила някой. Пък не съм искала никога никой да засегна казвам го наистина за последно. И ако ще се нападаме отново ще вземат да ни заключат пак темата и да ни и забранят форума. И без това такова шоу направихме, щом и Бу се потресе чак!!!!!!!!

А сега да ви кажа че Ема на Попова е една наистина много харесвана госпожица, както чета. Бре, ама наистина си е хубавица, мога да го кажа от сърце. Те и всичките са ни хубавички, да са ни живи и здрави дечицата, мисля че това е най важното.
А на Лорето и сложиха ваксината и е 6.600. Качила е кило. Нормално ли е не ли, незнам.Обаче доктора па ме уби. Вика: ааа, чудесно си се развива детето, я да изчакате със захранването #Crazy #Crazy Откъде ли тези идеи у него нови тъй да се каже Joy Joy

# 64
И аз съм станала по-чувствителна мъжът ми ми се смее но не мога да гледам много кървави сцени и все се притеснявам като пусне някой филм с крясъци и викове да не и повлияе на малката като слуша, намалявам му звука.  Искам да попитам isi_kam като се отпуши слъзното каналче гной ли изтече какво представляваше, а преди това бистри сълзички ли течаха, колко, слепваше ли се очето? Мисля че малката има запушено каналче първо казаха че е конюнктивит но не мина от капките, ходихме при очен лекар той натисна ъгълчето на окото но нищо не излезе и ни каза пак да отидем за втори преглед. В момента и текат най-вече бистри сълзички и се налага да промивам очето 2-3 пъти на ден четох за масажи но така и не ми показаха на прегледа и общо взето в момента нищо не правя другата седмица сме на втори преглед. Доста се разрових във форумите но е друго да ти отговорят на въпроса.

# 65
  • Стара Загора
калиевия перманганат го използвах лятото като се обрина детето от жегите!Слага се по 1-2 зрънца във водичката за баня! И за 2 дена всичко мина,но трябва да се внимава с количеството-водичката трябва да елеко розава!Сега не го ползвам защото няма жеги и няма такива пъпчици!

# 66
Здравейте майчета. Аз да се оплача,че сме със запушен нос. Педи каза,че това не е хрем,ами се задържали секрети тъй като бебка повече лежи. Да ама ние и кашляме от време на време и незнам дали това е от секретите или си е хрема. При прегледа педи каза, че не вижда нещо нередно.Сега си купих физиологичен разтвор и се надявам да ни помогне. Отделно мажа и с Nisita, но за сега няма ефект
Да се похваля,вчера ходихме с татито и бебчо да си правим семейна снимка във Фото:)
Лек ден на всички.

# 67
И Цвети има малко сополчета но в рамките на нормалното, почиствам ги веднъж най-много два пъти на ден с фитилче от памук по-обилни биха ме притеснили. Също и кашля но рядко така че може би педиатърката е права зависи колко е запушено нослето и колко често кашля.

# 68
mgizdova, аз давам капки през нощта а през деня и давам само по няколко капки и чайче на Хип за храносмилане.Действа също и разхлабващо.
Не съм много сигурна все още , но в домашните пюрета и в домашно приготвените картофи има глутен, а в готовите се премахвал по някакъв начин.Не се ли дава обаче първо кашичка?Аз мисля по Коледа да почнем да хапваме и сега чета усилено по този въпрос, но всичко е толкова объркано има хиляда начина.
Оле, Жоржи, манту е това на ръчичката горе , нали?и нашето е с гной. Като го видях се обадих на педито и тя каза  че така трябва да стане.Е не, вече ще я сменям на 100 процента-нищо не обяснява.А иначе такива хубави отзиви за нея.Вече направо ми се повръща от държавни лекари.Голям карък съм - все лоши ми се падат!!
Къпем се всяка вечер, освен ако не заспи дълбоко.Най-обича да гледа тв, слагаме разни параванчета, но чуе ли звука веднага се извърта в тази посока.Също и е любимо да гледа мама как играе.Когато я снимам спира да прави каквото и да било и започва да гледа право в камерата или фотоапарата.И както всички и ние се плезим гукаме, караме се като не ни обръщат внимание.
Пингвина, сега като подхвана темата вече не мога да гледам силно филми в които има насилие.Някак си ме подлудяват.А също така и когато видя някое нещастие, за разлика от преди го приемам по-тежко.Без да ви натъжавам -снощи попаднах на страница за Съвестин(сигурно всички знаят историята) и цяла нощ плаках и се възмущавах и разсъждавах  върху бездържавието в нашата държава.
Довечера като имам повече време ще влезна ,за да напиша подробно всичко за кръщенето.

# 69
Здравейте сладурани!!!
Гледам да драсна нещо докато малката спи. И така вече се успокоих за памперсите мислех че нещо са фалшиви с тази зелена лента, понеже предишните нямаха, но който чете форума е информиран Naughty
Ние навън носим буйки, имаме и маратонки много са сладички, а вкъщи сме с терлички вече, че е доста хладно. Най- кофти ми е че спим с ръкавички, но милито ми ръцете му вечер са направо лед ooooh!
И аз да кажа /мисля че Попова вметна/ че не съм очарована от продуктите на Мустела, мисля че за тази цена трябваше да са доста по-ефикасни
За калиевия перманганат - това е силен дезинфектант и не трябва да се злоупотребява.Ако се слага  във водичката за къпане да е по МНОГО малко /защото изгаря/ при обриви или ранички или нещо такова. Ако се прекалява с  употребата му се убива локалната защитна микрофлора на кожата и тя става по-уязвима на възпаления, а децата ни имат нужда от добър локален и общ имунитет
А пък нашата хубостница от десетина дни иска да става и като си вдига главата и като се пъне и пъшка иска да става вече детето не му се лежи Joy и е едно вдигане и ритане с крачета, много мила картинка. А за обръщането можем само настрани и от корем на гръб! Хич не е малко Laughing Много и е забавно да и пея песнички умира да се смеее  love001

# 70
Препоръчва се захранване с готови пюрета, защото те са приготвени от екологично чисти продукти и са изследвани за наличие на вредни вещества, които са много опасни за малките деца, но ако имате домашни продукти или такива с ясен произход / такива коита не са торени или пръскани ит.н./ може да си правите вие и ще са по-добри и пресни  bouquet

# 71
здравейте отново току що се връщаме от консултация вече сме 6500г. и 62см. newsm44 въпреки сополите smile3502 ни сложиха ваксини защото не виждала нищо тревожно. отностно калиевия перманганат слага се за да "загрубее кожата" защото на Марти не му слагах е със супер чувствителна кожа  слагат се кристалчета във отделно шишенце за да се разтворят и после се излива малко във коритото трябва да е леко розова.не се изсушава кожата
сополите почиствам със стеримар и слагам Colargol
st.g от слъзния канал нищо не изтича нищо просто няма секрет  прави се обезателно масаж около очето започва се от очния сак продължава се около окото внимателно ежедневно се промива със лайка не трябва да се задържа секрет слагах и капчици Ophtalmo Septonex те могат да се слагат продължително аз лично съм много доволна от нашата очна лекарка помогна ми много за Марти сега и на Валери

# 72
isi_kam Благодаря за отговора аз капя Ophtalmo Septonex но няма някаква положителна промяна, може би просто предпазва от допълнителни инфекции. Ще видя как ще мине прегледът следващата седмица не съм много доволна от лекарката по здравната каса е и не ни обърна внимание сигурно после ще отидем и на частно при друг лекар.

# 73
sugar_lady ,здравей! Hug Беше за изгубила!
isi_kam ,как се казва очната ви лекарка? И ние имаме запушени каналчета и на двете очета.

# 74

Това с кремчетата явно зависи от кожата на бебчето.Ние ползваме Мустела от самото раждане.Като свърши крема за под пелените реших да спетя някой лев и купих Бочко.Тогава купих и нови пелени-Хъгис.На сутринта дупето и беше цялото на ситни пъпчици.Веднага купих от крема на Мустела и Либеро.Смених памперса измих я и я намазах с кремчето.До следващята смяна нямаше вече.Не знаех от крема ли е или от пеленките.Започнах да слагам по Хъгиса и се оказа, че обрива е бил от кремчето.И не мисля да го сменявам повече , защото съм доволна много.
ЗА банята също използвах Мустела, но последния път купих на Джонсън и сега забелязвам че има малко крустички по главата като пърхут.Не знам дали си въобразявам или наистина от Мустелата не сме получавали.
А това че са скъпи-те се икономични, слага се по много малко.За да насапунисма косичката и с Джонсъна използвам повече като количество от Мустелата.
Кремчето им за лице е също много хубавоодраскванията и минават бързо като ги намажа.

Хайде стига агитация  Laughing
Аз лично не бих сложила каквото и да било във водичката и, нали се казва "нежно като бебшка кожа".
Искам да ви попитам директно пръскате Стеримара в нослетата ли?Не е ли силна струята?Или има специално за бебета?
За конюктивит аз капнах кърма и мина веднага.st.g-ако е конюктивт опитай.

Общи условия

Активация на акаунт