Октомврийското ни ембрионче е сега щастливо ЮЛСКО биберонче!

• 11 090
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
Да директно ,но натискам по-леко за да е по-слаба струята.Доволна ли си от Хъджис? Thinking

# 76
стеримара го пръскам директно и после веднага го навеждам надолу защото се дави това е само за кърмачета
st.g моята очна лекарка ми каза че най-вече трябва да се почиства окото със лайка и масажа много бил важен и трябва постоянство
 venka д-р Велко по принцип работи във болницата но преглежда на частно на площад Боровец във оптиката
това е телефона на оптиката 046/664-160 можеш да попиташ кога е на работа да не се разхождаш напразно при нея само първия път платихме после само ходихме на консултация
Какъв масажен крем (олио) използвате защото ние от Джонсън олио се изприщихме сега му купих Klorane но май пак няма да сме много доволни smile3506

# 77
Много сте писали, докато ви прочета! Но малко по диагонал карах Embarassed

Biboshka стискам палци да се оправите с пъпчиците. Аз също съм алергична и обривите са много неприятно нещо, освен това кихам, сополивя се, че и дъщеря ми май също се оказва, че нейното постоянно кашляне не е от яслата, ами нещо на алергична основа е пак. Упорити са алергиите и лошото е, че все по-често май се срещат.

За номерата - Пипи е много усмихнато бебе. Снощи започвам да го събличам и се смя с глас, не знам какво толкова смешно беше. Днес понеже нещо бая мрънкаше, му да дадох да суче от мен и сука, сука, не знам колко изяде, защото аз нямам кой знае какво, ама по едно време спря и пак с глас се засмя. Гледа ме и се смее Grinning

Аз бях чела в една книжка, че се дават в началото готови пюрета, защото са по-фино смляни, което се постига малко по-трудно в домашни условия. Просто няма риск да е останало някое малко парченце морков или картоф и да се задави детето. Иначе глутен в картофа няма. Вярно е и за нитратите - трябва да се внимава откъде си набавяме плодовете и зеленчуците, особено кореноплодните.

Аз къпя Пипи почти всяка вечер, понякога пропускаме като не успяваме да ги оправим и двамата с каката. Мисля, че не е задължително, но Пипи обожава да се къпи и аз не го лишавам.

Олиото на Джонсън много често предизвиква обриви. На нас шампоана на Нивеята също ни се отрази зле (с каката). Вече взимам само по-квалитетна козметика. Бюбхен е добър компромис като съотношение качество/цена според мен. С памперсите също не смея да правя много експерименти, защото е много неприятно като се обринат децата.

Пингвина, и аз не търпя въобще филми с насилие откакто имам деца. Не че преди съм обичала, но някак си имах по-голяма търпимост. Сега просто не издържам и  2 минути да гледам подобни неща. А иначе не се намирам много блага, сега с второто дете съм по-малко търпелива, и аз като Ивичка понякога изгубвам контрол и се нервирам, защото винаги или единия, или другия нещо мрънка, врънка или се тръшка. Мишел е голяма белаждийка и не мога за 2 минути да я оставя, а Пипи е толкова гръмогласен като вземе да реве, че направо сигурно целият блок ме мисли за някоя майка съдистка като не мога веднага да му обърна внимание да го взема и да го успокоя. Та понякога направо откачам. В същото време обаче съм станала по-философ - не обръщам толкова внимание вече на подробностите и гледам да не се ядосвам за всяко нещо. С една дума чувствителна съм към всичко което засяга децата ми и въобще децата по принцип, включително и тези на другите, но за други работи пък съм станала по-голям непукис сякаш.

Сега като казам това, Равче, хайде бе, душа! Не го взимай толкова насериозно! Много е тъпо наистина някои да спрат да пишат само заради тази случка (не знам как да нарека това което стана newsm78)! В крайна сметка тука сме си заедно от началото и така трябва да си остане. Това си е темата на юлските мами и и ти си една от нас! Помисли си малко, ако искаш направи една почивка от нас Grinning и после се връщай! Наде, Максин, Иве и за вас се отнася. Сега не ме карайте да ви пращам по пощата всеки ден по едно лично съобщение докато не ви писне!  Grinning Ако съм пропуснала някой и за него се отнася!  Rolling Eyes

# 78
  • somewhere over the rainbow
Ето ме и мен Sunglasses Ние днес бяхме на ваксина и сме малко кисели сега. Следя за Т,за сега няма. И аз не съм чувала,че след ваксина не бива да се къпе. Така ли е? Педито не е казвала такова нещо.
Абе да ви питам-Памперс в Кауфланд колко струват? Не че тук  имаме,но в ако наистина са на сметка,да поръчаме на някого да вземе от Пловдив. Че до сега ползвахме 4-5 вида други пампи,но Памперс са си Памперс. Ама ту са ни скъпички Money
Навън сме с терлички на краченцата,и на мен не ми беше хрумвало за обувки. Ама като видях Ема-много е сладко. Та може и да вземем обувчици.
mgizdova, сигурно на някои мами им писна от моите пюрета,ама да отговоря,щом питаш Whistling Да,първо давах сокчета,домашно приготвени. После и купешки-на Ганчев, та и до сега. И аз съм чувала,че е добре с готови пюрета да се започне /по-горе бяха изяснени причините/ и така направих. Сега си правя и в къщи. Набавям плодове,варя до омекване,което е по-твърдо,смесвам всичко /и водата от варенето даже/ и пасирам. Сипвам в бурканчета и във фризера. Това е моята технология.
red_heart, Mамия аз не съм ползвала,но една моя приятелка ги пробва и нещо не ги одобри /изприщила се малката/,та пак се върна на Памперс. newsm78
isi_kam,ние от раждането се мажем с олио Евент и съм много доволна Peace
Айде,че моята Мрънки пак се обажда baby_neutral

# 79
Забравих да кажа за обуването - само с обувки! Ние сме големи мъже и се държим на положение, никви терлици.  Grinning Това чудо терлиците не можах да го възприема аз. Тука имам една жена, която идва да ми помага с домакинството и тя все ми вика: "Ама ти твоите деца без терлици ги изгледа!" Сякаш някакво геройство или особено постижение съм направила  Joy А аз й обяснявам, че навън слагаме обувки и на нея й е много забавно. Баба ми също все повтаря - къде са му терлиците на това дете? А тя ме засипа с терлици и аз всичките ги раздадох, замо едни оставих за пред нея като дойде ги слагам Grinning

# 80
NAN - Памперсите Pampers на Кауфланд са 26.66 лв. на промоция за всички номера. Аз си купувам винаги от там и съм доволна. Бях чела, че не навсякъде зареждат "оригинални"- но мисля, че в такава голяма верига не биха си позволили да зареждат ментета. Също съм купувала и от Метро - и не виждам разлика. Авно не съм попадала на втора ръка памперси и дано да не попадам Praynig

# 81
  • Варна
Здрасти пак от мен.
Днес пропуснах да честитя на другите месечинки doh
Да са здравички и мноооооооооого да спинкат

Fiona,за мантуто съм сигурна че не трябва да загноява. Naughty както вече ти казах ние отложихме ваксина заради това.както частното педи така и докторката в ХЕИ каза че не трябва да се поемат рискове и да се бие друга ваксина докато не изтече гнойта.
това състояние се казва БЕСЕЖИТ,и го написаха в здравния картон на бебчо за да се знае защо е отложена ваксината.ако пъпчицата е забрала,най-важното е да не се мокри.аз сложих върху нея марличка /задължително стерилна/залепих я с лепенка.не трябва да се пипа,трябва сама да си изтече.щом тази Педка казва че е нормално съветвам те да потърсиш и друго мнение,за да си сигурна че всичко със Софито е наред  bouquet

За терлиците и аз имам в промишлени количества TiredБабите започнаха да ги плетат още като бях в третия месец. Joyима розови,сини въочще зсякакви.не смятам да ги слагам. Naughtyмаже би само ако знам че ще идват или ние ако ходим нагости ще иначе ще има приказки blahblah

isi_kam,цялатя козметика която ползвам за бебчо е на Бюбхен и мога да кажа че съм много доволна.даже имам от всичко по две/добре че подаряват хората Embarassed/и смятам и аз да се мацвам с оливцето че много ми харесва как омазнява и супер мирише.
geri_to,много ти благодаря за разяснението.  bouquetТо човек малко да има hahaha ама навреме да му дойде
Стеримара и аз го впръсквам директно Peace
Ох,Пингвина какво да ти кажа.станала съм още по чувствителна  Sobне само че не мога да гледам насилие,а само като чуя че нещо лошо се е случило започвам яко да рева.предполагам че е от хормоните,но май няма тенденция за оправяне.незнам дали сте гледали в събота предаването на Мартин Карбовски по Нова.ревах през цялото време Sadдори не ми дойде на ъкъла да спра твто.какви #2gunfire майки има само

# 82
И аз да се включва по темите:

jorjito
и аз го гледах това предаване и аз плаках... Ужасно е като си помислиш колко безчувствени хора има по света - и са толкова нещастни същевременно. Жената накрая се разплака и опредлено изпита болка, но и нищо не я оправдава.  Naughty

Още от бременността съм станала свръхчувствителна и се разплаквам както от ужасии, така и от положителни неща... Не знам дали са хормони или просто създаването на нов живот е свързан с по-голямо осъзнаване на себе си и света, който ни заобикаля.

Лятото мажех с млякото на Мустела, а сега сме с олиото на Бюбхен и съм доволна. След масажа, при продължително втриване кожата и става мека и определено е хидратирана.

# 83
И аз ползвам олио и шампоан Бюбхен и съм доволна. isi_kam ще настоя при прегледа да ми покаже точно как се правят масажите че всичко свързано с окото трябва да се прави много точно и внимателно.

# 84
Жоржи, добре , че ми каза за това манту.Къпането не го пропускаме и сега направо изтръпнах като ми каза.А и не съм си в София, а във Видин .Ще я застрелям тази псевдо педиатърка.

# 85
здравейте, да драсна някой ред, е после незная дали ще имам време. Терлици не слагаме,1-2 пъти само, когато бяхме с кенгурото иначе не. Забелязвам че и аз съм станала по-чуствителна и то още докато бях бременна. Позвахме олио на бюбхен, но свърши и сега я мажа с преварен зехтин. После пак ще взема бюбхен, много съм доволна. Бях чела, че бочкото бил хубав крем и мажем дупето с него, доволна съм, не се изприщва от него. НАН, да те попитам сигурно ти е писнало от мен, но какъв с срока на годност на пюретата, като ги отвориш, нали в началото се дава по 1 лъжичка само? Аз досега съм използвала пелени само на ПАмперс, взимам ги по 28 лв. от Коме. Има ли някоя мама, която живее в Слатина? Искам да сменя педито, но незная при кого да отида. Изобщо не съм доволна от тази. Аз трябваше да и кажа, че детето сигурно има стафилококи, за да ми даде направление за  взимане на секрет.И всеки път ми обяснява, че е напълно нормално, а какво се оказа.И винаги бърза, претупва, нищо не обяснява. И за гимнастика нищо не ми е казала и за масажчета. ВИе каква гимнастика правите, аз и мързам нагоре-надолу крачета и ръчички, ама нещо по-специално прави ли се? И преди бях питала, ама не получих отговор затова пак досаждам, ще ме извините. ВАксина освен хепатитна друга още не са ни слагали, чакаме да минат стафилококите, затова не съм наясно за къпането след това. Да ви се оплача, на Ева и се е цепнала кожата зад ушетата и то доста, вчера като видях лошо ми стана.Мажа я с крема на мустела против подсичане, с цинковата паста ама ае много сух и не мога да го отстраня после , за да сложа нов слой.А бебка плаче ли плаче. Толкова ми е гадно. Спирам за сега, че доста писах, че доста писах.

# 86
Забравих да кажа, st.g. тези сополчета отдавна ли са? Ако е така заведи ЦВети да и вземат секрет от нослето, да си спокойна че няма нищо. А за Джонсън и аз съм чувала, че не били хубави, затова  не съм ползвала.

# 87
Добро утро и от нас с Ема! Hug

mgizdova Нашата педиатърка няма нищо общо с масажите и гимнастиката на Ема. Водя си рехабилитатор вкъщи и той ми показва какво да я правя като всеки месец се увеличават упражненията.

Тази сутрин се събудих в 7ч и видя, че Ема също е будна и се върти в леглото, но реших да подрена поне още малко. Събиждам се и виждам, че часът е 9:10, Ема продължава да се занимава сама #Crazy. Това ми се случва за първи път, ама съм толкова доволна. Сега си маха краката на шезлонга, а аз си пия кафето и драсвам това. Simple Smile

Ползвала съм досега пелени само на Памперс. Веднъж сложих и един Либеро, но малко дебел ми се видя - трудно й закопчах бодито си спомням, а с Памперс не е така.

# 88
Valche, Ева също го прави това, събужда се към 6-30 и до 7.30 се занимава сама, тогава и е най-велело смее се в леглото самичка, забавлява се нещо. Мислех да сменям памперса с либеро, но щом казваш че са по дебели newsm78 Ще видим.

# 89
И Цвети понякога спи на пресекулки сутрин събужда се лапа си палеца пак задрямва пак се събужда може до към 9 да издържи без хапване. mgizdovaПо принцип годността на пюретата е 48 часа след отваряне на бурканчето при условие че се отсипе предварително т.е. не се бърка с наплюнчена лъжичка (не съм почнала захранване но това често го коментират във форумът кърмене и захранване). На мен последният път на консултацията ми показаха предимно масажчета поглаждане почукване и размачкване изтеглила съм си и 2 статии от сайта, които са доста подробни и аз бях почнала масажа преди около месец и половина за гимнастика ми показаха само ръчички нагоре и надолу казаха друго по-нататък.

Общи условия

Активация на акаунт