Отговори
# 75
Аз се замислих, че бих изпратила Агях на пътешествие с яхта, както си говориха с Дженк. Вместо да го убивам. Но това е нямало как да се заснеме. Той, за разлика от Дженк, няма сцени на корабчето.
Съгласна съм, че Шениз трябваше да каже на Дженк кой е баща му. Но и тя знае колко Дженк боготвори Агях, така че е рисково.
Вторият вариант беше Джемре, която по това време дори му беше съпруга. Не на площада, както беше идеята на Джемре. Не с Недим, това е деликатна и лична тема. Лична за Дженк, продължавам да го твърдя. Това е въпрос за неговия произход и неговия баща, не на Недим. За нещата, в които Дженк вярва и които знае за себе си.
Не съм съгласна обаче, че лъжата е по-добре от истината. Лъжата никога не остава скрита. Идва моментът, в който пластовете се разместват. И скрито-покритото престава да е скрито.
Дали ще е Джемре, която си вре носа в чуждите работи. Дали ще е лудата Оя, която пуска тест. Дали ще е операция, когато Дженк и Недим се оказват с едпа кръвна група.... тайните винаги излизат. И винаги е болезнено.

# 76
Е да, най-добре щеше да е Шениз да му каже, но тя нямаше да го направи, а това е сериал и рано или късно всички истини трябва да се разкрият.
А реално погледнато, Агях подозираше, че Дженк може и да не му е син, затова и изгори онзи тест, който беше направил. Убиха го само защото актъорът е напуснал сериала. И аз мисля, че щеше да е по-добре да го изпратят някъде на пътешествие. Но да не забравяме, че в турските сериали драмата е на почит. Колкото повече, толкова по-добре. Satisfied

# 77
Мади, не е само до сериалите. В живота си виждам как тайните стават явни по напълно случайни начини. Най-запомнящият се беше как непознати хора на съседна маса в София говореха за нещо, което засяга мен, без да ме познават. Не беше болезнена тайна, само абсурдно недоразумение и все пак. Винаги има деликатен начин да се каже.

# 78
Бори ,  Агях предпочете лъжата.....и скъса теста.....

# 79
Не мисля, че може да се направи сравнение между Сехер и Шенис. Едната не е крила, новия си мъж и майка му, че детето й е от друг. Скрила е от децата си с мисълта за тях. От майчина обич е искала да ги предпази и да израснат на равни начала и с обич един към друг /нещо, което бабичката е успяла отчасти да разруши чрез "дресурата" на Джерен/.

Шенис от своя страна според мен го е направила основно заради собствената си изгода. Спомнете си разказа на Оя. Агях е изгонил майка й знаейки, че е бременна от брат му /един от актовете, с който Агях тотално ми падна в очите/. Мислите ли, че би прибрал Шенис тогава и би се оженил за нея? Трудно мога да допусна, че в решението й да излъже Агях е имало някаква мисъл за детето й. Вероятно е имало, но собствената изгода е била много по-важна. В противен случай нямаше да настройва цял живот сина си като го лъже, че баща му не го обича или като отдалечава баща и син един от друг.

Колкото до Джемре... Тя искаше истината да се разбере не толкова заради Агях, колкото заради братята. Тя мислеше, че това ще е повратния момент в тяхната борба един срещу друг. Че това ще ги накара да спрат да се съревновават и да воюват един с друг. Затова толкова настояваше истината да излезе наяве. И вярвам, че е била права. Само това е начина да събере братята, макар да е късно вече.

Джерен... Моето мнение е, че тя никога не е била истински влюбена в Дженк. В началото мислеше, че й е отреден и й се полага, а след като забременя, че й е длъжен. И доказателството е, че не замина с него, когато той й предложи. Една истински влюбена жена не би отказала никога и би се възползвала от този шанс. Джерен я движи алчността /обучена от баба си, че трябва да стане господарка на голямата къща/.

Дженк наистина отнася най-лошия край. Явно са решили, че няма как да му осигурят щастие за 3 серии след като се оказва, че съперника му за любовта на Джемре му е брат. Но не смятам, че трябва такава помия да се излива върху Недим заради това. Не е виновен нито Недим, нито Беркер за лошия край на Дженк. Вината е изцяло на Шенис. Тя е причината за болестта му, както каза някой заради отровата, с която го е захранвала цял живот. И най-вече според мен заради тежащата му съвест през всичките години, в които е крил тайната си. Тя е отключила болестта + страданието, че баща му не го обича и че ако разбере ще се откаже от него.

# 80
Аз пък да си кажа.........
Всички разбраха за връзката на Шениз с Мюмтаз. Тя е наказана, оставена от мъжа си и свише дойде светкавица и я остави в инвалидна количка.....засега. Оттук нататък имаме две еднакви събития. Две майки съзнателно не казват на собствените си деца, че бащите им не са законните им съпрузи. Нито останалите им братя и сестри знаят, че те са деца от друг баща. Гнусното е, че в случая за Дженк това е родният му чичо, но обстоятелствата са абсолютно еднакви. Нито Дженк, нито Джемре знаят, че бащите им не са законните им. И нито Дживан и Джерен, нито Дамла знаят, че братята и сестрите им са от друг баща. Фактическата обстановка е абсолютно еднаква за майките, децата и техните братя. Само че........едната майка е бедна и скромна жена, а другата.......За едната може да се остави във времето да обясни на дъщеря си постъпката си, а за другата трябва всички да разберат на микрофона на коктейл, от стенвестника на партито в градината или по телевизията. Естествено , та кой го интересува чия дъщеря е Джемре, каква изгода може да има от нейното нараняване и от публичното омерзяване на майка и? Та Сехер не е оперативно интересна никому, освен за собственото си семейство.  Но семейство Карачай...... Та нали и богатите също плачат......
Питах няколко пъти, истината или лъжата.....Защото истината боли, а човек има праг .....Всеки сам определя своя праг на болката, която може да понесе. За Агях беше достатъчно.....той понесе, че сина му е бутнал Недим и цял живот е крил от него. Понесе, че жена му е тровила племенника му с години. Понесе, че тя е имала връзка с брат му и му е изневерявала, докато са били женени...... Той достигна своя праг на болката от истината......Вече не искаше да разбира нищо! За него  всичко приключи! Дженк беше негов син, там в сърцето му ......предпочете лъжата! Предпочете да се самозалъгва, защото достигна своята граница, лимита на болката от истината, която може да понесе.......Но............врящите се навсякъде, праведни, нахални и искащи нещо за себе си лешояди, как ще оставят Агях и  Дженк!? Защото за Шениз нищо не се променя, тя е живяла с лъжата с години, освен сега да и олекне, нищо друго няма да се промени. Агях така и така е разделен с нея. На сина и ще му мине и ще приеме фактите, както и на Джемре и мина....цялата болка, разочарование и срам  отнесоха Агях и Дженк, които имат най-малка вина в случая.... А върха на тъпизма беше въпроса на Дамла......: " Батко, нали още си мой батко!!!????" Не чух Дживан да пита Джемре, дали още ще му е сестра? Нямам представа какви могат да са тези деца при обща майка  според сценаристите!?
За Дженк само ще кажа .....той щеше да се пребори с майка си, щеше да спаси Недим. Така както го спаси като вкара при него мед.сестрата, така щеше да избере и някоя друга.  Но такъв е сюжета и беше пленителен........

# 81
А Джемре някога ще разбере ли тайната на майка си?

# 82
Габи, напълно съм съгласна с теб. Шениз трябва да развее бельото си на площада, Сехер има правото да го каже насаме.
Сещам се и още нещо. В апартамента на Дженк в началото Джемре каза, че също има тайна, която крие и затова ще пази неговата. Разбира се, веднага отиде и се похвали на Шениз. Голямо пазене, няма що.
И през цялото време упреква Дженк и Шениз, че не са признали. А тя призна ли? Ами ако и нейната тайна е болезнена като тази на Шениз и Дженк? Например, че Джерен също има друг баща? Просто предполагам. Не ни разказаха.
Никой не упреква Сехер, понеже е бедна и страдала. А кой знае дали Шениз също не е била бедна и не е страдала? Не ни разказаха как е кацнала във фирмата и семейство Карачай. Решиха, че тя е чистото зло.
А Джемре не викаше, че майка й е позор както викаше за Шениз като разбра за изневерите й. Двойният аршин на Джемрето.
Всъщност, ако има герой, който ми лази по нервите от начало докрай, е Джемрето, госпожа Праведност. Къщата била грозна, но живя безгрижно в нея, без никакъв принос, като паразит върху всеобщото одобрение. Беше възмутена, че Сехер ще прислужва на Джерен. А на нея не прислужва ли? Реши, че има право да се меси в чужди семейни отношения - на Агях и Шениз, на сестра си и Недим - и никой не я плесна по ръцете.
Грозното пате си повярва, че е умно, само защото двама богати мъже се влюбиха в нея. Ако някой изобщо разруши всичко и всички, е Джемре с малоумния си стремеж да накара всички да постъпват според нейните правила.
И накрая, о изненада, е наградена с мечтания според сценаристите живот на домакиня и майка. Да й имам и мечтите.

# 83
Да, в понеделник ще разбере.

Един от малкото щастливи моменти на семейство Йълмаз.

Зад кадър.

# 84
Една от любимите ми сцени

Няма да забравя как някой беше казал че погледите и към Озан са други накрая в кафенето с Бахар си проверяваха бузките или вкуса на червилото или споделяха парченцата шоколад?
Беркер на всички вика Ашкъм за него това е нормално.😂🤷
Но Озан само приятели ли бяха с него огромна питанка?

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 14:04 от x BlackRose x

# 85
Джемре е двигателят на промяната за Недим. Без нейната намеса той щеше да си остане инвалид, а останалите Карачай щяха да си живеят в измамно спокойствие и щастие. Справедливо ли е обаче един млад мъж да остане цял живот в инвалидна количка, а Шениз да манипулира цялото семейство, за да си осигури желания живот? Според мен не. Карачай не са погубени като род. Синовете на Дженк и Недим. са живи. Те са продължението на рода. И Дамла, разбира се.

# 86
Бори ,  Агях предпочете лъжата.....и скъса теста.....
Аз мисля, че той знаеше резултата. Отказа да потвърди съмненията си. Точно затова убийството му от сценаристите беше изсмукано от пръсти, но приемаме, че е трябвало да използват вече заснети сцени и не са имали голям избор на сюжети.

Боби, защо приемаш разказа на Оя за чиста монета? Тя направи тестове на всички, но не показа на Недим тест, доказващ, че му е сестра. Аз не бих вярвала на историята й за Агях и т.н. Не е човек, който би изпълнявал мръсните поръчки на брат си. В един от епизодите, май след развода на Дженк, обясни, че мрази 4 неща и едно от тях беше лъжите. Агях боготвореше брат си и затова така болезнено преживя предателството му. Би го приел по-леко, ако го смяташе за женкар. Би го споменал. Така че... Агях е сляп, но не и мръсник.

# 87
Не мога да ви разбера... Такова плюене по Джемре, а я искате влюбена в Дженк.

И да, мечтата на Джемре да бъде с мъжа, когото обича се сбъдва накрая. Нима всички не мечтаем точно това?!? Да обичаме и да ни обичат. Какво й е на една такава мечта?

Дори да приема историята на Оя за фалшива, нима Агях би плеснал с ръце и би прибрал Шенис ако знаеше, че е била любовница на брат му? Любовница на женен мъж, бременна от него. Тя е Джерен в по-изискан вариант. А знаем какво мнение имаше Агях за Джерен. Единственият шанс на Шенис да се намърда в къщата е било като скрие истината. Но е продължила с мръсотиите и изневерите. И вие я сравнявате със Сехер. Умът ми не го побира. Smirk

# 88
Тази сцена е много добре заснета самотата на ранения вълк

# 89
Джерен е меркантилна, но има право да си иска детето. Да нстоява обаче да живее в имението, ако не я искат, е прекалено. От друга страна реакцията на Джемре и Сехер също е прекалена. Не е виновна Джерен, че Агях е с болно сърце и не понесе истината.

Общи условия

Активация на акаунт