Всичко за всички марки гел лакове -37 тема

• 44 721
  • 801
  •   1
Отговори
# 675
  • на брега на морето
Подкрепям мненията на Есмералда и Обичах. Една хубава сън 2, 5 или 7 не е толкова скъпа. В крайна сметка не се купува лампа всеки ден. Както и за мен е задължителна сносната( не китайска) база. Моята база ми стига за година, правя маникюр и педикюр само на себе си. От базата нагоре си ползвам китайски лакове отдавна. Не съм имала проблеми. Не мисля, че съм се изръсила много за лакове. Тази година почти не съм купувала нови цветове и декорации. Старите ми "шлагери" не са ми омръзнали. Grinning

# 676
Момичета, разменям тези лакове. Микскокото вчера пристигна - не съм ги ползвала- вътре са други нюанси, не ми допаднаха, а другите са ми от миналото лято- поръчала съм по два - не съм лакирала и с тях. Ако някоя има излишна малина - нещо червено-[/img] лилаво или по-редичка база, може и ползвани, ще се радвам да ги разменим. Ако ли пък не, здраве да е - подарявам ги, поне някой да ги ползва Simple Smile иначе това ми е любимия маникюр мое производство, много обичам камъни Simple Smile

# 677
  • Light of Zartha
Има достатъчно обективност в коментара на Есмералда. Аз също започнах с такава лампа и лакове. Някакъв луд късмет съм извадила, че нямах проблеми. Трябва повече четене и сами ще разберете защо не е ок тази лампа. Аз също ползвам лакове от ибей, но много внимавам, ползвам само и единствено на себе си след като съм установила кое работи за моите нокти. Не е шега работа, една снимка на алергична реакция е достатъчна да обобщи всичко написано до тук.

# 678
Ето ви снимка на алергичен контактен дерматит, лично отгледан след 7 дни абокат, вързан с лепенки, резултатът е алергия към лепилото от лепенката. Сърбеше диво, кожата ми се обели като на змия, крем с кортикостериоди не помагаше и вече месец и нещо след реакцията още не е съвсем оправена кожата. Тези със слаби сърца да не гледат. На приятелката ми реакцията след гел лака изглеждаше 3 пъти по-зле.

Скрит текст:

В един хубав момент трябва да направя тест за алергия, към момента избягвам всякакви анкерпласти, лепила за нокти, мигли и тн.

Тревичка, много красив маникюр, кое е розовото? Относно лаковете, пробвай да ги продадеш или размениш в някоя от фб групите за маникюр, ако тук не успееш.

# 679
До вниманието на новите в темата, които тепърва чуват що е то алергия:

Да допълня, че ВСИЧКИ гел лакове и ултрабонди са алерген, независимо къде са произведени. Китайските са три пъти по-силен алерген + токсични и канцерогенни защото не подлежат на никакви стандарти, изисквания и контрол от страна на техните власти.
И пак към новите в темата: тук във форума има страшно много клиенти на салони и професионални маникюристки, които са си докарали алергия и се обръщат за помощ тук в тази същата тема с питане как да се оправят. Ама вие няма как да знаете, ако не сте прочели нищо назад и сте тук от вчера. Онази лампа аз не бих я ползвала дори пари да ми предлагат, камо ли да си я купя. Нито китайски база, топ и праймер.

# 680
Ми, не всички имаме време да четем 37 теми от по минимум 50 страници. Признавам не бях чела първата страница с информацията за лампите, чак след като си написах коментара се усетих и погледнах, само че не виждам защо са това зверене и груб тон. То човек да не би да пита нещо, в крайна сметка е форум за дискутиране и обменяне на опит. Не оспорвам факта, че може да се получи алергична реакция, но на практика алергия можеш да получиш от почти всичко дори да не си имал такава преди, затова помолих за уточнение или линк. Както и от горния пост с контактния дерматит изобщо не ми става ясно от лепило ли е получен, от лак ли, от що ли. Ако ви мързи да отговаряте, както явно нас ни мързи да изчетем един куп теми, по-добре не отговаряйте, вместо да държите обиден тон, форумът някога беше прекрасно място, но сега е арена на лелинско набиване на канчета. Приятен ден, повече няма да се обаждам в тая дискусия.

# 681
Написала съм ясно, че реакцията беше от лепилото на лепенка, с която ми бяха залепили абокат. Показвам как изглежда, ако на някого се появи подобна реакция, да знае, че е алергична.
Казах, че на моя приятелка реакцията от гел лака изглеждаше доста по-зле.
Не знам какво обидно, грубо или "зверене" намери в тона, просто те препратих към заглавния пост, в който има много важна и полезна информация. Дали ще го четеш, преценяваш сама, но е безсмислено темата да се пълни със спам и преповтаряне на заглавния пост.

Винаги съм насреща, когато някой има нужда от допълнителна информация или разяснения по въпросите във заглавния пост, след като го е прочел и осмислил, както и по други въпроси, за които няма информация в него.

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 14:54 от esmeralda23

# 682
Есмералда, това за зверенето не беше към теб, ти беше достатъчно изчерпателна, за което ти благодаря

# 683
Есмералда, благодаря! Ще ги видя и фейсбук групите. Розовото е ето това. Имам три на тази марка. Най - лесно с тях се лакирам. Страхотна консистенция за мен Simple Smile

# 684
Привет! От скоро си правя сама маникюр с гел лак вкъщи. Поръчах си топ, база и цветни гел лакове на Kinetics, но забелязвам, че след 10 дни започва да се лющи. Една позната ми каза, че май е по-добре базата и топът да са на друга марка. Бихте ли ми препоръчали марки, от които сте доволни?😊

# 685
И аз бях начинаеща преди 2 г. , но преди да си купя цялата сергия изчетох първа страница 10 пъти и питах за всичко, което не съм разбрала.
"Старите" съфорумки в темата освен, че НЕ ги мързеше да отговарят, бяха доста добронамерени да обясняват подробно за всяко едно питане, също както и сега. Дори им се чудя на търпението как още устояват Simple Smile

Котка, вместо да си благодарна, че ти отваряме очите ти ни обиждаш. Имайте малко уважение.

Полимеризиращите продукти по принцип са много силен алерген. Всеки би развил алергия ако има по-дълъг период достъп с тях (неизпечени). Някои могат да развият алергия  след еднократно неправилно ползване, други след десетократно и т.н. всичко е индивидуално към всеки организъм. Според мен не бива да се бърка с алергията към лепенката или алергия към храни и лекарства, защото много малко хора имат непоносимост към такива съставки/хранш. Но гел лака ако се ползва неправилно продължителен период от време алергията е неизбежна, всеки един индивид би развил с времето.

Привет! От скоро си правя сама маникюр с гел лак вкъщи. Поръчах си топ, база и цветни гел лакове на Kinetics, но забелязвам, че след 10 дни започва да се лющи. Една позната ми каза, че май е по-добре базата и топът да са на друга марка. Бихте ли ми препоръчали марки, от които сте доволни?😊

Първо препоръчваме да прочетеш 1ва страница от темата. Моля да дадеш информация каква ти е лампата и колко време печеш всеки един слой, за да ти дадем обективно мнение по въпроса. Възможно е проблема да не е в гел лака, а в изпълнението. Пък и 10 дни не са малко време. Може просто да не ти държи дълго лака. Използваш ли ултрабонд?

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 23:00 от ALMIRRA

# 686
Здравейте, момичета. Нова съм и абсолютно боса в това отношение, та можете ли да споделите какви са разликите във мощността на Сън лампите? Виждам, че има и от 48 и от 180? Искам да си взема хубава лампа, но ме е шубе да взимам насляпо. Разбирам, че е по-мощна, но не знам доколко е ок за ноктите. Изчетох първа страница и разбирам, че няма смисъл да се купува по-мощна, но се чудех.

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 16:34 от Ambrosia

# 687
Гледай да има поне 30 диода. Мощностите, които пишат китайците, не са реални. Те пишат мощност на вход, а често не и това, не реална мощност на излъчване на диодите.
Наличните Sun X5 Plus, Max, X7 Max, Sun X и тн. са добри модели и ще ти свършат работа.
Аз обаче съм най-доволна от оригиналните на SUNUV - има ги в Али и Амазон. Ако си склонна да отделиш към 60 лв за лампа, за мен това е най-доброто. Само те можаха да изпекат за 1 мин няколко силно пигментирани лака на Клареса, с които нито другите мои лампи, нито тези на приятелка маникюристка не можаха да се справят.

# 688
добро утро ,нещо съвсем семпло и от мен

# 689
  • София
Момичета, обръщам се за съвет, не е по темата за гел-лаковете, но може да имате познания:
Миналата есен прекъснах тъкмо новозапочналите ми опити за гел-лак в домашни условия, защото нокътя на единия палец ми се сцепи до средата. Така беше до пролетта. Имах някакви смътни спомени, че и предни есени ми се е случвало, но не помнех с точност. И ето сега, есента дойде, и вече имам бялата черта на нокътя, което ми говори, че ще се сцепи отново.
Миналата есен пих добавки разни за коса, кожа и нокти, но уви - нищо. На някоя от вас случало ли се е?

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт