Всичко за всички марки гел лакове -37 тема

• 44 731
  • 801
  •   1
Отговори
# 660
Има някои гел лакове, при които само като разтъркаш разкиснатото с памука пада цялото, това търся аз 😉
С каре отдолу ше получиш същия ефект Simple Smile
Не съм съгласна, зависи си от базата, независимо от карето.
При мен се получава така с белещата база на Веналиса. Не става за белене (вече съм го споменавала тук), но пък с накисване пада точно така - само избърсваш с тампонче. Да уточня, че правя и каре с 5 в 1, а и махам топа и лака с ел. пила. Супер доволна съм, защото не се налага да чегъртам и ноктите си ми остават идеални! Мога спокойно да си слагам и обикновен лак, ако искам. Знам, че Веналиса не се харесва като марка, но на мен ми върши идеална работа. Simple Smile

# 661
Здравейте,
Като абсолютен новак, някой може ли да ме посъветва дали съм се спряла на правилните стартови продукти?Blush

# 662
Лампата е ок, виж лаковете на коди Simple Smile

# 663
  • Варна
Здравейте,
Като абсолютен новак, някой може ли да ме посъветва дали съм се спряла на правилните стартови продукти?Blush

Аз имам лампата от близо година и съм доволна. До сега не ми се е случвало да не ми изпече гел лак, независимо от марката и цвета му. А този комплект база, топ и лакове Red fox не съм ползвала.

# 664
Лампата е ок, но лаковете не препоръчвам. Ползвахме няколко такива на курса и не останах с добро мнение за тях.
Ако искаш евтини лакове, полски, разгледай в makeup bg, има удачни варианти на ниски цени.

# 665
За евтини гел лакове поръчвайте направо от Али експрес 😃  И има един сайт Pretty.bg, от там си взех комплект мини лед лампа + база гел лак + топ гел лак + 2 гел лака цвят по избор + течност за почистване на лепкавия слой + пила само за 27 лева 😃 Естествено не си правя илюзии, че не са китайски, но говорим за евтино все пак. Лично аз съм доволна от покривността на лаковете, предстои да видим колко време ще изтраят, тъй като сложих първия вчера:
Скрит текст:
И лампичката си ме изпече, вижте каква е сладка 😃:
Скрит текст:
Това е първият път, в който си слагам сама гел лак. Просто ми писна от местните маникюристки, които също работят с китайски продукти, но ме одръстват с по 30 лева за едноцветен гел лак, аман

# 666
Колко време печеш с тази лампа?

# 667
Благодаря ви за отговорите момичета! Лампата, ще я поръчам, а пък явно ще се поразровя по сайтовете за някакви други бюджетни лакове, база и топ.

# 668
За евтини гел лакове поръчвайте направо от Али експрес 😃  И има един сайт Pretty.bg, от там си взех комплект мини лед лампа + база гел лак + топ гел лак + 2 гел лака цвят по избор + течност за почистване на лепкавия слой + пила само за 27 лева 😃 Естествено не си правя илюзии, че не са китайски, но говорим за евтино все пак. Лично аз съм доволна от покривността на лаковете, предстои да видим колко време ще изтраят, тъй като сложих първия вчера:
Скрит текст:
И лампичката си ме изпече, вижте каква е сладка 😃:
Скрит текст:
Това е първият път, в който си слагам сама гел лак. Просто ми писна от местните маникюристки, които също работят с китайски продукти, но ме одръстват с по 30 лева за едноцветен гел лак, аман

Ще си докараш страшни неприятности с тази лампа, не си прави илюзии. Не се препоръчват лампи дори без дъно, а твоята пък направо зее от всички посоки. Светлината се разсейва наоколо и познай колко качествено изпича лака. Такава алергия ще си лепнеш, че ще се бориш с нея цяла година. Извинявай, че съм толкова откровена. Дано да не е прозвучало грубо

# 669
  • Light of Zartha
Тази лампа не върши работа. Имам същата и не изпичаше добре. Привидно беше ок, но лака падаше на люспа още на другия ден. Беше мек и личеше, че не е изпечен.

# 670
Алергия към какво? Пратете някой материял или ме просветлете. Лакът ми иначе е на 3 дни, за сега не дава признаци да пада 🤔 Пекох няколко секунди, колкото ѝ е таймерът, като топ лака изпекох 2 пъти за всеки случай.

# 671
Заглавният пост е пълен с полезна информация, в това число и за лампи, за качествени гел лакове, за алергията, която може да се отключи от китайски лакове + слаба некачествена лампа. Ако искаш да се лакираш сама без да си съсипеш ноктите или докараш сериозни проблеми, той е задължително настолно четиво.

# 672
Какви са тези алергии по ноктите, за които говориш постоянно Есмералда? В Китай има достатъчно качествени стоки, достатъчно некачествени има и в Германия примерно, където между другото, над 90% от салоните са с китайски персонал и продукти. Не съм чула за масови алергии, а масово жените са с маникюр правен в салон. Не се заяждам, но сякаш малко обективност трябва при оценките, а не просто "китайско е, не става".

# 673
Дано не ти се налага и да разбираш. Не е алергия по ноктите, а контактен дерматит. Лично съм виждала как приятелка го разви за няма и 6 месеца лакиране сама вкъщи с лакове Timistory, при това с доста мощна лампа, и в какво ужасно състояние бяха пръстите й цял месец след това. Друга приятелка е с по-лека алергия, само нацепена и много суха кожа по пръстите, ползваше само Блускай, но за радост успя да я овладее, като смени марката.

Не съм казала "китайско е, не става", всеки има глава на раменете и може сам да прецени какво и как да използва. Хубаво е обаче да има информираност по въпроса, когато човек прави преценката си.

Има бум на алергиите към гел лаковете (особено в последните 2-3 години, говорим за алергии при правене на домашен маникюр, при салонен те са рядкост) и не само в България, следя много международни групи. Причината за голяма част от тях е лесният достъп до евтини китайски продукти със съмнително съдържание и контрол от Ибей, Амазон и Алиекспрес и правенето на гел маникюр в домашни условия с лоша лампа и без нужните знания и умения. Неслучайно ЕС забрани за масова употреба да се продават продукти за маникюр, съдържащи НЕМА. Продуктите с тази съставка трябва да бъдат единствено и само за професионална употреба. Появяват се все повече марки на пазара (не на българския за жалост), произвеждащи продукти без НЕМА, а някои от съществуващите вече преформулират продуктите си. Например наскоро разбрах, че от декември Кинетикс ще заменят изцяло линията си от гел лакове с такива без НЕМА, Silcare също са пуснали серия без НЕМА и даже е налична вече в makeup bg.

В Германия нямам представа как е, защото не живея там, но ако голяма част са nss салони, това е жалко.

Относно лаковете от Али - моята основна причина да съм против тях чисто за себе си е фактът, че повечето дори нямат написано съдържание на бутилката, неясно е и през какъв контрол по качеството минават. Но това не пречи много съфорумки да са доволни и да ги ползват с години без проблеми. Да не забравяме обаче, че те знаят какво правят, внимават да не цапат кожи, ползват силни лампи и често правят каре или ползват по-скъпи бази и топ, а само цветове от Алито.

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 02:06 от esmeralda23

# 674
Подкрепям мнението и допълвам -
50% умения за боравене с продуктите и познания за нокътна структура и т.н
50% е продукта
Аз ползвам бази на Сикретли, Клареса и Александра. Цветове имам от Сикретли, Семилак, Клариса до Нес, Силкеър, ГдКоко, Веналиса и т.н

Общи условия

Активация на акаунт