Всичко за всички марки гел лакове -37 тема

• 44 735
  • 801
  •   1
Отговори
# 645
Тези, които поставяте гел за укрепване на нокътя - с пила и накисване става ли да се маха или си трябва ел. пила?

Повечето гелове в бутилка са твърди - махат се само с пилене. За този на Nai_s някой беше споделял, че се сваля с накисване. За друг лично аз не знам, но вероятно има и още такива на бг пазара.

Аз махам Bluesky с накисване за 10 минути. Преди това пиля леко топ лака с една груба пила на Neonail. След накисване избутвам леко с такъв уред и готово.

# 646
Не знам как избутвате с тези уреди, на мен ми е най-лесно с нокът 😉

# 647
Зависи и от ацетона според мен.
С уреда ми е лесно след като се отлепи отнякъде.

# 648
Има някои гел лакове, при които само като разтъркаш разкиснатото с памука пада цялото, това търся аз 😉

# 649
За укрепване ползвам гела на Silcare base one, лесно се нанася и се самоизравнява. Махам с накисване и доизпилвам с обикновена пила.

# 650
  • Mostly in my mind
Има някои гел лакове, при които само като разтъркаш разкиснатото с памука пада цялото, това търся аз 😉
С каре отдолу ше получиш същия ефект Simple Smile

# 651
  • София
Да попитам какво ви е мнението за широко рекламираните magic remover-и за гел лак?
Дали са много вредни за нокътя?

# 652
Отдавна не ги бяхме коментирали.

Не вършат никаква работа, и много трябва да се внимава да не се докосне до кожата и да причини изгаряне.

# 653
  • София
Благодаря.
Не съм попадала на такива коментари.

# 654
С каре отдолу ше получиш същия ефект Simple Smile
Не съм съгласна, зависи си от базата, независимо от карето.

# 655
Здравейте, искам да Ви попитам нещо. Бях на маникюр и за втори път за 10 дена ми се отлепя парче гел лак от нокътя. Единият ми също и счупен леко отгоре, а са много къси. С предния маникюр нямах проблем месец и нещо.
😏 Отдолу под парчето стои недопечено и лепкаво, даже се изцапах…
От дебел слой ли е, стар гел лак, недостатъчно време за опичане.. Sad

# 656
  • на брега на морето
Ако е недопечен според мен би трябвало да се отлепи веднага. А не на 10 ден. С какво ви правиха- само гел лак или и гел за изграждане, т.н.? На мен никога не ми се е случвало такова нещо, и ми звучи много мистериозно това с " лепкавото отдолу". Flushed Аз бих отишла при маникюристката и бих и показала, да си знае. Може пък наистина да е стар/развален гел лакът? Всичко това са догадки, държа да кажа.

# 657
Ако е недопечен според мен би трябвало да се отлепи веднага. А не на 10 ден. С какво ви правиха- само гел лак или и гел за изграждане, т.н.? На мен никога не ми се е случвало такова нещо, и ми звучи много мистериозно това с " лепкавото отдолу". Flushed Аз бих отишла при маникюристката и бих и показала, да си знае. Може пък наистина да е стар/развален гел лакът? Всичко това са догадки, държа да кажа.
Преди 6 дена ми се случи и с друг , отидох и показах. Сега отново ми се случи. Гел лак , 2 дена след маникюра стоеше едно като разлято неправилно , с дебел слой и после започнаха да падат парчета. Преди бях при нея и ме изграждаше и ми издържаха ноктите много време. Благодаря 🥰

# 658
Съвсем възможно е гел лакът да е недобре полимеризиран, но да си стои. При мен се случва няколко пъти с 2 супер пигментирани лака на Клареса. Реално неизпеченото беше между първи и втори слой гел лак, маникюрът си стоеше, защото базата беше добре полимеризирана.  Не се и нагъна, защото не беше чак толкова неполимеризиран, но като натиснех с нокът върху покритието, потъваше леко навътре, на един нокът даже леееко се местеше като мъничко балонче. Свалих го и разбара се беше леко мокър отвътре.

По колко време печеш в лампата и каква е лампата на маникюристката ти? Може и лампата й вече да е стара и за смяна.
Споменаваш дебел слой. Изравняване ли е правила с базата? Ако има разтечено върху кутикулата, е съвсем нормално след няколко дни да се отлепи при отлепването на лака от кожата.

# 659
Съвсем възможно е гел лакът да е недобре полимеризиран, но да си стои. При мен се случва няколко пъти с 2 супер пигментирани лака на Клареса. Реално неизпеченото беше между първи и втори слой гел лак, маникюрът си стоеше, защото базата беше добре полимеризирана.  Не се и нагъна, защото не беше чак толкова неполимеризиран, но като натиснех с нокът върху покритието, потъваше леко навътре, на един нокът даже леееко се местеше като мъничко балонче. Свалих го и разбара се беше леко мокър отвътре.

По колко време печеш в лампата и каква е лампата на маникюристката ти? Може и лампата й вече да е стара и за смяна.
Споменаваш дебел слой. Изравняване ли е правила с базата? Ако има разтечено върху кутикулата, е съвсем нормално след няколко дни да се отлепи при отлепването на лака от кожата.
благодаря , всичко е възможно, да. Не съм убедена , мисля че беше тази, която коментирахме по назад “sun”, но малко време ги пече самите нокти. Точно това балонче , която споменаваш, да. Подобно нещо.. 😖

Общи условия

Активация на акаунт