Студенти в Нидерландия - 10

• 63 070
  • 788
  •   1
Отговори
# 210
Може да се отмени карантината само ако до 24ч след влизане в България се представи PCR не става с бърз. След като се изпрати на имейл до 24ч я отменяли.
Аз ще пътувам в края на седмицата и ще кажа как е в двете посоки.

# 211
Дъщеря ми кацна в 21:08, с ПСР от там, в самолета е имало хора без ПСР, самолета бил пълен, каза че там изобщо не проверяват, тук уж проверили, тя е с безплатно направен там негативен тест, но ако си без тест до 24часа ако представиш отрицателен всичко е ок, но това днес 27.07

# 212
Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членовете на техните семейства, които не представят валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или аналогичен документ, съдържащ същите данни, както и отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест, се допускат в страната и се поставят под 10-дневна карантина.

# 213

Аз тук в заповедтта виждам и, а на или. Така наистина означава и двете - ваксина и PCR. Или бъркам?

# 214
И двете. Вчера и в новините го казаха.

# 215
Дъщеря ми кацна в 21:08, с ПСР от там, в самолета е имало хора без ПСР, самолета бил пълен, каза че там изобщо не проверяват, тук уж проверили, тя е с безплатно направен там негативен тест, но ако си без тест до 24часа ако представиш отрицателен всичко е ок, но това днес 27.07

Бихте ли споделили как и къде се прави безплатен ПСР в Холандия.

# 216
  • гр.София

На първа страница има линк
По градове е

# 217

На първа страница има линк
По градове е

Благодаря

# 218
Тотално се объркаха нещата. Варианта с отпадане на карантината при представяне тук на отр, ПСР   е валиден до утре, чертвъртък, когато влиза в сила новата заповед. Според нея, само в комбинация от ПСР преди отпътуване и ваксинация няма крантина. Във всеки друг случай пристигащия влиза в карантина. Аз обаче се чудя - ако е  БЕЗ ПСР и БЕЗ  ваксинация, пак ли е 10 дни карантина? За какво да прави тогава там теста ( който чисто теоретично може да излезе положителен и да провали пътуването), като и  тест, и без тест - все си в карантина?

# 219
Да, точно така.

# 220
К

ТЕЛЕФОНИ НА СИТУАЦИОННИЯ ЦЕНТЪР ПРИ НЕОБХОДИМОСТ ОТ СЪДЕЙСТВИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА:

+359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56; 02 948 3052; 02 948 2552; 02 948 2085;

На тези телефони не ми дадоха никакво обяснение как връщащ се студент след дата 29,07, с термин за ваксинация ден след прибиране ще може да се ваксинира тук, като ще е под карантина? След като гони и  срок за прибиране обратно?
Някаква идея на кой да звъня? МЗ не вдигат...

# 221
  • София
Аз звъня в РЗИ София... Също не вдигат-0882932220, 0882440471 и на тел. 070050014

# 222
Здравейте, нова съм тук,но ви чета редовно.Имам питане,ако някой иска да помага.Приети сме в Университета в Тилбург,купихме самолетни билети,търсим квартира-много е трудно,а днес ни излезе,че е приета и в Орхус-Дания и се чудим къде да запишем.Ако имате мнение споделете, благодаря.

Последна редакция: ср, 28 юли 2021, 13:49 от sneji732

# 223
В РПУ, да полицията се звъни за зелен коридор при нужда от излизане от дома по време на карантина. Логиката е, че те следят изпълнението й! Инфото ми е от главен епидемиолог на София. Правила съм го за един изпит на дъщеря ми докато беше карантинирана. Обявяваш времето и продължителността и куде ше ходиш и това в. По телефона на РПУ по местоживеене. Успех

# 224
Успях да се свържа с МЗ. От там обясниха - дали е с или без ПСР от там, ако не е ваксинирн, според тази заповед подлежи на ЗАДЪЛЖИТЕНА НЕОТМЕНИМА карантина. НО! На 31,07 ще има нова заповед. Тя ще е още по затегната, защото положението се изменяло  ежеминутно (?). Помолих следващата зaповед да е малко по aдекватна с оглед на факта, че децата масово си идват тук за да направят ваксини, а те и това не им дават възможност да свършат ...

Общи условия

Активация на акаунт