Студенти в Нидерландия - 10

• 63 065
  • 788
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Интересно защо това не важи за туристите? Или и за тях е променено?!?

# 226
Има и за тях. Според заповедта която ще влезе в сила утре, те влизат с ваксина и ПСР без карантина, или без ваксина и с ПСР с 10 дневна карантина. Вероятно съботаи неделя няма  чартъри, а в понеделник ще има нова заповед....

# 227
  • София
Дъщеря ми каца на 1ви срещу 2ри през нощта.... И трябваше да се ваксинира 😊 преди обратния полет..... Как и кога точно, явно ще видим след новата заповед....

# 228
Синът ми каца на втори вечерта. И той е с час за ваксинация. Обясних това на телефона на МЗ. Никаква реакция...
Ranick,  ПСР  кога ще прави тя ?

# 229
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
И аз следя заповедите изкъсо, защото в момента съм в друга червена държава- Шотландия. Лесно влязох, има- няма 2 теста и един дълъг локатор, сега гадая как ще се прибера на 08.08. Направи ми впечатление, че заповедта е от 29.07 до 31.07. Така че ще изчакам с подготовката за връщане Ако на всеки 2-3 дни пускат нова заповед, голяма каша ще настане.
Можете ли да ми кажете, при безплатните тестове в Нидерландия, с които пътуват децата, издават ли някакъв официален документ, който се показва на летището?  Подозирам, че имейл няма да свърши много работа.
Аз си направих тук на 2ри ден ПСР, както е по план, но ми пратиха само мейл, че е отрицателен. Няма платформа, от която да изтегля някакъв приличен файл.
Моят младеж улучи момент да се прибере и да се върне обратно при по- леките мерки, поне него не го мисля

# 230
  • София
G.. D.. Ще направи преди да влезе в България... Тя в момента не е в Нидерландия, но пак е в червена зона 😊

# 231
Синът ми каца на втори вечерта. И той е с час за ваксинация. Обясних това на телефона на МЗ. Никаква реакция...
Ranick,  ПСР  кога ще прави тя ?

Идея: да се прати общо отворено писмо запитване до МЗХ с копие до медиите?
Да се опише казуса и да се поиска в Заповедта да има изключение - за извършване на ваксинация. Мога да напиша чернова на текста, а после Вие да си дписвате имената.

# 232
biborana,  точно това обясних  нееднократно  на един господин който ми вдигна от МЗ. Обясних му, че масово децата си идват за да се ваксинират и се връщат след като ваксината се верифицира. Имах усещането, че му е през... Макар да му обяснявах, че питам от името на много родители и деца, моето не е частен случай. За да отворят шише ЯНСЕН, още 9 деца освен моето са ангажирали ваксина в този ден. Ако мислиш, че едно такова писмо би вършило работа, давай. Кажи само с какво мога да съдействам.

# 233
Колко струва да си направиш PCR в Айндховен и къде се прави?Не мога да намеря от първа страница линка за безплатни такива.

На мен от РЗИ Варна ми обясниха, че чакат нова заповед на 1-ви. Според сега действащата до 31 не отменят карантини.

Последна редакция: ср, 28 юли 2021, 15:34 от yasmina

# 234
Безплатен е теста в Нидерландия. На някакъв сайт се записваш, като отбелязваш датата и часа на полета и ти подават подходящи термини. Моите са записали за събота. На мейл ще дойде резултата. Помолих ги да изпринтят на  хартия. Тук в БГ  най сигурно е да им покажеш по една хартия. На това най се радват.
Чудно ми е каква ще е заповедта следваща сегашната? Какво още - тест за бременност, тест за интелигентност,  сертификат за изкарана заушка???

# 235
  • ВАРНА
Дъщеря ми вчера кацна от Айндховен. Ваксинирана е но заради заповедта си направи ПСР/безплатен/ в Ротердам . От ПСР-а бяха минали около 60часа до кацането в БГ. Мина без проблем и без карантина.

# 236
Е тя заповедта важи от утре.
И аз да помоля за инфо къде в Айндховен може да се прави пср

# 237
Безплатен е теста в Нидерландия. На някакъв сайт се записваш, като отбелязваш датата и часа на полета и ти подават подходящи термини. Моите са записали за събота. На мейл ще дойде резултата. Помолих ги да изпринтят на  хартия. Тук в БГ  най сигурно е да им покажеш по една хартия. На това най се радват.
Чудно ми е каква ще е заповедта следваща сегашната? Какво още - тест за бременност, тест за интелигентност,  сертификат за изкарана заушка???
Може ли линк към този сайт?

# 238
# 239
Чета заповедта и не мога да разбера - ако има сертифакт, че ваксината е сложена 2 дена преди пътуването +ПСР тест - има или няма карантина? Не съм сигурна как да тълкувам точки 10.2 и 10.2.1 от заповедта?

Общи условия

Активация на акаунт