Студенти в Нидерландия - 10

• 62 872
  • 788
  •   1
Отговори
# 375
Това вероятно не отговаря напълно на въпроса, но все пак:
http://ezok.bg/participants.html.

Лимити не са посочени.

# 376
Тинки,
Не твърдя, че съм права, а доколкото съм чувала:
Ако си само с ЕЗОК, ако не е крайно спешен случай, могат да те карат да си платиш фактурата и ти да си търсиш парите от твоя застраховател ( разбирай здравната каса в България).
Както е например, ако имам холандска застраховка, която няма договор за директно разплащане със някое здравно заведение.
Също така в България ти казват, че за тази услуга държавата плаща Х- лева и разликата си остава за теб.
Знам, че ви предлагат в Делфт застраховка на три нива. Бих взела най- високото , мисля беше по евро и нещо на ден.
За повече инфо разпитай СтефанБ и Данибон

# 377
Здравейте, момичета. Има ли пътуващи на девети в понеделник? Ще правите ли ПСР?
Дъщеря ми и приятелят й пътуват с Уиз за Айндховен в понеделник. Като гледам, за сега няма да правим тест (не са ваксинирани), но следя новините. Ако има промяна и потрябва, утре рано ще ги водим в лабораторията на летището.

Здравейте! Ако може да споделите дали са искали документи различни от ЛК/паспорт. Получихме имейл от Уиз, че за да ни потвърдят бордните карти трябва да представим нужните документи. А по инфо за сега не са нужни такива документи. Нашите деца летят на 12 август. Декларации попълвахте ли?

# 378
Нищо освен билет и лк/паспорт на чек-ина, райън, сега.

# 379
  • София
Здравейте, момичета. Има ли пътуващи на девети в понеделник? Ще правите ли ПСР?
Дъщеря ми и приятелят й пътуват с Уиз за Айндховен в понеделник. Като гледам, за сега няма да правим тест (не са ваксинирани), но следя новините. Ако има промяна и потрябва, утре рано ще ги водим в лабораторията на летището.

Здравейте! Ако може да споделите дали са искали документи различни от ЛК/паспорт. Получихме имейл от Уиз, че за да ни потвърдят бордните карти трябва да представим нужните документи. А по инфо за сега не са нужни такива документи. Нашите деца летят на 12 август. Декларации попълвахте ли?
Преди час кацнаха. Нищо не им искаха. Имаха попълнени декларации, но не са ги искали. Там даже са им дали да си направят вкъщи безплатен тест за тяхно спокойствие.

# 380
  • В офиса
Много благодаря, Рос! Напълно релевантен коментар. Аз съм силно изкушена от средното ниво, защото точно него рекламират като "европейско" и като добавка към ЕЗОК. Иначе те разбрах кристално за минусите да си връщаш пари от НЗОК.

# 381
Неслучайно те насочих да питаш СтефанБ.
Ако не се лъжа той съжаляваше, че не е взел най- горното ниво. Поне му разгледай постовете назад, за да не те подведа.

# 382
  • София
Здравейте, пише отчаяна майка. В същата безисходна ситуация бяхме преди 5 години, когато търсехме квартира за голямата ми дъщеря и сега отново се повтаря. Вече няколко месеца безуспешно кандидатстваме и още нямаме утвърдителен отговор. Двете ми дъщери летят на 18,08 за Айндховен, за да търсят на място стая чрез агенции, но бих била много по-спокойна ако изскочи нещо преди това. Джулия ще учи архитектура в Техническия университет. Моля пишете ако при вашите деца има свободни стаи. Контакти на наемодатели също биха ни били много полезни.
Здравейте! Ние наехме апартамент за двамата от тази агенция: https://www.walthervastgoed.nl/. Не знам дали има свободни обяви още. Имаше онлайн оглед. Поискаха всякакви документи за доходите на двете семейства. Пратиха договор на холандски и английски. Малко бяха мудни, но собственика беше много разбран. Днес като пристигнаха са се настанили и са много доволни от апартамента. Ще огледат внимателно, но за сега всичко е било наред.

# 383
Благодаря, ще опитаме и ние Simple Smile

# 384
Давам отчет. Дъщеря ни пътува в понеделник  от София. Никъде не са искали ПСР, само лична карта. Успех на всички.

# 385
  • СОФИЯ
Здравейте! Искам да благодаря на всички, които пишат и споделят опита си с нас.Изключително много сте полезни!  От вас научавам всичко, за да стигнем до тук. Благодарна съм от сърце на Пуфи П и Niki - 02, за това, че винаги са насреща, когато имам въпроси. Синът ми заминава на 16.08 от София с полет на Wizz air в 11.40 ч. Ще пътува сам. Ваксиниран е и се надявам да не се изисква и тест.Ако има и други бъдещи студенти в този ден и час, нека се обадят. Ще бъде на общежитие в Тилбург, което според мен запази по чудо. Като начало ще е само с ЕЗОК, но не разбрах в този случай трябва ли да търси да записва лекар.
Желая на всички здраве  успех! Тези, които търсят още квартира да успеят по -скоро с намирането!

# 386
Добър ден,прекрасни мами! Искам да попитам дали имате актуална информация относно транспортиране на обемни пратки (става въпрос за велосипед в кашон).Ако може да препоръчате доставчици или пък личен транспорт от когото сте останли доволни (фейсбоок групи и тн) Благодаря предварително!

# 387
Ние днес изпратихме багажа с куриерска фирма. за 5 работни дни трябва да пристигне.
 Дъщеря ми ще пътува в събота с уиз и после от Айндховен за Ротердам с влак.

# 388
Здравейте,
По случайност попаднах на справочник с полезни връзки и каталог на български услуги. Има предоставени линкове на агенции за наеми, счетоводни услуги, български магазини и т.н. Може да са полезни на някой в така актуалната тема намитане на квартира.

https://probul.nl

# 389
Здравейте дали случайно някой знае какво трябва да се направи след като изминат четири месеца на временно пребиваващ. За работещ, който не е студент. Имат ли там някакви специалисти, които да разясняват тези емиграционни въпроси?

Общи условия

Активация на акаунт