Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 4

• 84 587
  • 788
  •   1
Отговори
# 75
  • София
По повод питанено за третото класиране, давам един пример с баловете в нашето 127-мо училище, паралелка АЕ/ИЕ

1 класиране  - 366 - 428,5
2 класиране - 353 - 428,5
3 класиране - няма места

Ето и 7-мо, паралелка АЕ/НЕ

1 класиране - 370,5 - 414,5
2 класиране - 357,5 - 389,5
3 класиране - 385,5 - 402 - трето класиране е с по-висок минимален бал от 1-во

И т.н., и т.н
Затова пишете, мислете и редете така, че да не стигате до трето класиране. Защото не се знае дали изобщо ще има места. А и да има, не се знае кое дете с по-висок бал от вашия ще пожелае да кандидатства в същото училище

# 76
Здравейте, в много голяма чуденка съм как да подредя желанията. 133-то с руски ни е приоритет, но най-вероятно няма да му стигне бала на сина ми. Та се чудя после как да подредим желанията- ще пишем 18 с НЕ,31-во с НЕ, 12-то с НЕ и НТБГ с РЕ и НЕ.Като локация НТБГ ни е най-удобно,а 31-во ни е най-далече.Май ще включа и НФСГ с НЕ за всеки случай.  Моля , да споделите какво мислите. Ще го мисля до сряда.

Аз бих писала и 32 АЕ/РЕ ,  119СУ РЕ,  35 су / не знам за какъв бал става въпрос, но нищо не пречи да се опита/

В 133 има квоти и момчетата влизат с по- нисък бал от девойките

32-ро не ни е вариант, не искаме АЕ. Той вече взе Сертификат В2 по АЕ.Няма смисъл.119-то също ни е далеч.
Бала му (2БЕЛ НВО +2МАТ+БЕЛ+МАТ) е 383.50, а (3БЕЛ НВО +1МАТ+БЕЛ+ЧЕ) е 401,75.
В 35-то ще се пробва с НЕ, но няма шанс според мен.
Желанията на сина ми са само РЕ и НЕ паралелки.

# 77
Здравейте, в много голяма чуденка съм как да подредя желанията. 133-то с руски ни е приоритет, но най-вероятно няма да му стигне бала на сина ми. Та се чудя после как да подредим желанията- ще пишем 18 с НЕ,31-во с НЕ, 12-то с НЕ и НТБГ с РЕ и НЕ.Като локация НТБГ ни е най-удобно,а 31-во ни е най-далече.Май ще включа и НФСГ с НЕ за всеки случай.  Моля , да споделите какво мислите. Ще го мисля до сряда.

Аз бих писала и 32 АЕ/РЕ ,  119СУ РЕ,  35 су / не знам за какъв бал става въпрос, но нищо не пречи да се опита/

32-ро не ни е вариант, не искаме АЕ. Той вече взе Сертификат В2 по АЕ.Няма смисъл.119-то също ни е далеч.
А би ли се замислил за японски, китайски или корейски?

# 78

А би ли се замислил за японски, китайски или корейски?

Категорично не желае други езици освен руски и немски.

# 79
За НПГ по КТС - гр. Правец какво мислите, моят син иска да учи там, харесва му специалността и щял да бъде на общежитие, естествено ще пиша и училища в София, но той държи и на това.

# 80
  • София
Аз много се надявам на 2-ро класиране, да има малко мърдане.
Момичето ми е с бал 390 при удвоени основни. Писали сме и 32 и 134 с английски първи (за едната паралелка се утроява БЕЛ), въпреки че също не бих искала английският да е първи, защото го учи и out-house. Но сякаш предпочитам читаво училище с първи английски пред по-не читаво и друг пръв език. Не знам дали разсъждавам правилно.
Иначе след амбициозното за резултата й 32-ро и 22-ро, сме писали 18-то, 133, 157, 134, 1, 30, 119, 127, 2, 7 и още за пълнеж. Много се притеснявам от по-високите балове тази година, които се спрягат/ очакват.

# 81
За НПГ по КТС - гр. Правец какво мислите, моят син иска да учи там, харесва му специалността и щял да бъде на общежитие, естествено ще пиша и училища в София, но той държи и на това.

Прецени доколко е самостоятелен младежа, дали ще се оправя сам на общежитие. В Правец е хубаво, но далеч Simple Smile

# 82
  • София
Моля за мнения за 10,81 и 54 училища.

# 83
  • София
Аз много се надявам на 2-ро класиране, да има малко мърдане.
Момичето ми е с бал 390 при удвоени основни. Писали сме и 32 и 134 с английски първи (за едната паралелка се утроява БЕЛ), въпреки че също не бих искала английският да е първи, защото го учи и out-house. Но сякаш предпочитам читаво училище с първи английски пред по-не читаво и друг пръв език. Не знам дали разсъждавам правилно.
Иначе след амбициозното за резултата й 32-ро и 22-ро, сме писали 18-то, 133, 157, 134, 1, 30, 119, 127, 2, 7 и още за пълнеж. Много се притеснявам от по-високите балове тази година, които се спрягат/ очакват.

На 22-ро, 157-мо и 30-то силата им е в испанския език. Щом търсите добро ниво на преподаване на АЕ, горещо препоръчвам, след 18-то и 133-то да напишете 127-мо и 7-мо - там АЕ се учи доста сериозно, имат и разказвателни предмети на езика от 9-ти клас. За 1-во, 124-то и 2-ро нямам информация, за 119-то знам, че не е нищо особено

# 84
  • София
127мо има хуманитарни паралелки. Имате ли представа какво ще се учи в повече? БЕЛ?
Преди имаха математическа, но вече я няма.

# 85
Здравейте, аз моля за мнение за 3.СУ "Марин Дринов", моля който има наблюдения да сподели. Живеем в Младост, доста ми е далеч, но за жалост не се представихме достойно на изпитите и като че ли там имаме шанс с рисуването, но гледах в сайта им клипче, в което Директорът приканва само живеещите в квартала да се запишат. Т. Е мисълта ми е, ако си е едно съвсем обикновено училище в квартала, може би не си заслужава пътуването по около час и нещо 5 години подред. Благодаря Ви

# 86
  • София
Здравейте, аз моля за мнение за 3.СУ "Марин Дринов", моля който има наблюдения да сподели. Живеем в Младост, доста ми е далеч, но за жалост не се представихме достойно на изпитите и като че ли там имаме шанс с рисуването, но гледах в сайта им клипче, в което Директорът приканва само живеещите в квартала да се запишат. Т. Е мисълта ми е, ако си е едно съвсем обикновено училище в квартала, може би не си заслужава пътуването по около час и нещо 5 години подред. Благодаря Ви

Това пък какво значи??? Много странно поведение, явно не държи училището да се развива. Като го гледам, а и бала, за мен си е едно квартално училище. Но в крайна сметка, ако ви харесва и има желание детето да учи там, директорът няма да ви върне. Няма ли друг вариант с рисуване? 51?

Моля искрено, ако някой има мнение за 12 СУ да сподели. В голяма дилема съм.

# 87
Моят син има бал за гимназията по телекомуникации, но не я писах, защото е безкрайно далеч от вкъщи. Според мен не си струва пътуването.

# 88

Това пък какво значи??? Много странно поведение, явно не държи училището да се развива. Като го гледам, а и бала, за мен си е едно квартално училище. Но в крайна сметка, ако ви харесва и има желание детето да учи там, директорът няма да ви върне. Няма ли друг вариант с рисуване? 51?

Моля искрено, ако някой има мнение за 12 СУ да сподели. В голяма дилема съм.

В Младост не е ли 144СУ - там приемат с проверка на способностите с рисуване , на мен ми допадна училището като разглеждах сайта.
3СУ преди време е било с лоша слава “3то весело” където всички завършвали и имало много роми.
 В момента училището е с обновена изцяло сграда и кабинети, няма деца от малцинствата, аз чувам добри отзиви от него. Промяната в от преди 4-5 години и директорът се бори да изчисти старата слава, за това призовава първолаците да се запишат там.
На мен ми хареса и района също обиколих, но час и половина в посока е много време изгубено в път

# 89
  • София
Сега погледнах къде е 3 СУ - ами то е в другия край на София, погледнато от Младост. Ако около вас има училища с рисуване, определено препоръчвам да ги проучите и тях.
51-во не става - много му скочи бала в последните години. Миналата година беше с над 400 бал
А, ако не държите на рисуването, мога да препоръчам 19 СУ - намира се срещу ВМА. Прилично училище, комуникативно място, децата, които учат там си го харесват, средата е добра и баловете за прием не са много високи /ако искаш сподели какъв е бала, за да можем да бъдем по-полезни/

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 09:41 от Lady Cassiopeia Duval

Общи условия

Активация на акаунт