Проблемът е не само че боледува относително често, а че от сопол и кашлица стига бързо до хрипове, висока Т и… ами, и АБ вече за втори път. (И изобщо само едно болно детенце да се прокашля и готово…)Живеем в малък град и детето НЕ посещава ясла (но от септември започва градина и подозирам какво ни чака…)
Всеки уикенд е на село и играе сред природата, надявах се, че това ще подсили имунитета, но явно не
Вие колко често водите мъниците на планина, например? Миналата есен боледува често, направихме 10-15 посещения на солна стая и нямаше разлика. Доктори й изписваха имуностимуланти и нищо
Хомеопатия сме изпробвали и също няма ефект при нея. Просто нямам идея вече къде се корени проблема :/ кърмена е 17 месеца, но уви и това не я предпази. За спорт е мъничка…Знам, че някои дечица повече боледуват от други, но не може да няма някакво решение! Много ми е притеснено, че без градина положението е такова, ами като се сблъска с още 25 деца какво ще правим? Благодаря ви, че ми изчетохте дългия ферман!
Първите няколко години децата много боледуваха, след като тръгнаха на ясла, после на градина, почти през две седмици. Тогава се побърках просто, лекарката ни също, защото ходихме нон-стоп при нея. Жената тогава каза, нормално е, ще ги израстат към 5-6 година. Като че ли не е въпроса в закаляването, от моя опит, ами от връзката с болни деца в градината. Просто трябва да си изгради имунитет. Силна храна и чист въздух.