Дните до ДЕКЕМВРИ жадно поглъщаме, здравички бебчета да си прегръщаме!

• 19 399
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
За бургаската среща аз и още утре мога. места май няма смисъл да се запазват, защото ще сме в най-добиря случай пет. Така, че казвайте къде. Нямам никакви претенции.

# 76
Който мисли да идва на 24.10. на лекцията на Витошка, да си вдигне ръката Wink, или да ми пише на лични да си раменим снимки, или да се чакаме в 9.00 пред входа, както предложи Сарра.
За срещата в неделя, също съм ЗА!
Поздрави.

Аз в 9.10  ше дойда отпред пред кафето!

# 77
Имам въпрос към неженените.
Какво трябва да носим в родилния дом, какъв документ? И как бащата припознава бебето?
Въобще знаете ли как стоят нещата?

# 78
  • София
Ето ме и мен!
Значи така се забих с една поръчка...4 дни не съм станала от компа и направо ми се разказа играта от работа, но преди малко я предадох и сега ще си почина, че нито съм спала, нито съм яла последните дни.
Вчера бях на ЖК - бебчо си отговаря точно на седмиците и си стой обърнат правилно Hug Плацентата ми нещо е поузряла повече...но не разбрах това доколко е притеснително. Тежим кило и осемстотин.
Сара, как ме разсмя с тоя моя намаляващ корем Joy Доки каза обаче ако пак някой ми каже, че ми е малък корема за осми месец (както се изказват разни женки дето ме виждат) да казвам, че това е защото съм идеално сложена Blush Но за съжаление не мога да ви го демонстрирам шкембенцето в неделя, защото ще пътуваме и няма как да дойда на среща Cry
GlanG, имам си и гащи и корем и всичко - не искам февруари! Искам с тебе у Випо Crazy

# 79
  • Düsseldorf
Sarra: Ако трябва да сме точни, мен изобщо не си ме виждала. Rolling Eyes Аз така и не успях да дойда - и с дъжд, и без дъжд, лудницата около мен е пълна. Даже на йогата, за която толкова се гласих, не ходя - просто вечер съм взела-дала след работа и нямам сили да се занеса...   sleepuuВ момента ни приключва проекта и е малък ужас в работата  smile3552, а и в нас - ремонтираме едно жилище в квартала, в което ще живеят нашите, за да освободят тука пространство, и после почваме детската стая.... Чудех се на една приятелка, която беше сутринта на работа и вечерта роди, ама май и мен не ме чака друго... Е, ще опитам поне от средата на ноември да изляза по майчинство, ама те грижите не свършват с това... Та така, и все пак ще се радвам да ви видя, може в неделя да скокна на срещата, уточнете я само... Хубав уикенд на всички!!! Flowers Sunflower

# 80
Sarra, а мен не ме ли искаш за срещата Cry  Wink?

Последна редакция: пт, 20 окт 2006, 19:48 от zizzu

# 81
Здравейте и от мен    bouquet  Да ви се похваля до преди малко бях на разходка с една приятелка и с бебето и което е на 2 месеца...няма да ви обяснявам какъв сладур е  Crazy  Много са готиниииииии вече нямам търпение да си гушна и моето...Толкова много му се радвах....ама немога да не си призная пред вас, че...малко ме беше страх дори да го пипна, но се усмелих и дори го нагушках, няма как то те изкушава  Heart Eyes 
   За болницата moonlady, не ти трябва нищо по-специялно просто личната карта на татито, и то вече като ви изписват, той си я носи  Wink 
  Мамчета,кажете какво да права с розовите дрешки,ако наистина е момчче  newsm78 ????Нали казаха, че със сигурност е... Confused А не мисля да ги пазя за друго.... Confused

# 82
В неделя моя малкия син има РД. съжалявам но със сигурност няма да мога...
А другата събота има среща на многодетните мами и съм поканена.... Но ако искате за другата неделя - съм навита. Нещо колкото наближава Декември, толкоз по енергична ставам. Пък и майстори нали чакам от утре!
Нашите деца ги родихме преди брака , и са ни искали само паспорта на тати, и там на място подписва една декларация че припознава детето, обаче тука някъде четох че в някои болници искат нотариално заверена декларация, така че хубаво е да проверите от по рано, и да подготвите нужните документи. Мисля че няма формуляр, поне сега като погледнах Сиелата не намерих ни бланка ,ни процедури. Тука с най актуална информация може да помогне Зори ( zizzu) тъй като тя е бъдеща юристка.

# 83
Си мама обяви ги в продавалника.  Wink

# 84
Момичета от Бургас,аз ще мога чак във вторник,защото сме на сватба,а в понеделник имаме малко работа с мъжо,защото почива. LaughingНо иначе съм за! newsm10

# 85
  • Варна
добар вйечааар  Crazy
да ви се похваля - капарирахме си кошарка с кокосов матрак,скринче и един спален комплект жълтичък с едни много сладки жълти патета  newsm76. всичко - 380лв  Crazy 100лв капаро.
оказа се че едната от продавачките се познава с мъжа ми. как станаха супер любезни и услужливи изведнъж, не е истина  Twisted Evil
отидох със списък и ми направиха една калкулация груба:

за дрешки - комплект за изписване + дрешки х 3бр (бодита,гащеризони,блузки /само с дълъг ръкав/,ританки,чорапи +ръкавици шапки лигавници х 2бр) = 150лв
за банята около 60лв (вана 30лв,кофа,канче за поливане,хавлия 2бр,парчета тензух,шампоан,сапун,прах за пране)
за стаята към 500лв (това кошарка, матрак,скринче,спален комплект, одеало 2бр, пелена-порт бебе 2бр,протектор,термометър комбиниран)
за хранене смятам да взема комплекта на AVENT от 120 лв http://www.avent.com/uk/en/breastfeeding_out_and_about.php
 и 1-2 залъгалки с кутийка и щипка.
за стерилизатор се чудя още  Thinking

Последна редакция: пт, 20 окт 2006, 21:33 от Virginity

# 86
  Малко ме е срам... Embarassed  ама какъв е този "продавалник"....... newsm78 Embarassed Embarassed Embarassed

А Virginity, честита ви кошарка Simple Smile

# 87
Ами отиди в купувам търся продавам във форума на бгмама и пусни обява  Simple Smile Добре е да има снимки и цени за предлаганите неща от теб, за да може мамите очакващи моми да ти пишем и заявим ако искаме да купим нещо.  Simple Smile

Или първо ги предложи нещата тук в нашата темичка на декемврииските мами.  Grinning Стига да е позволено.

# 88
moonlady, не съм била свидетел на това, но ще ти го обясня как е по закон- бащата на детето трябва да го припознае- в закона е написано доста объркано, но  напрактика е следното- когато, живот и здраве родиш, някоя от сестрите в болницата идва да "запише бебето"- трябват твоята и на бащата лични карти. Ще ви пита дали имате брак, като той ще каже, че иска да го припознае- по закон управителят на болницата е длъжен да приеме писменото му заявление, че припознава детето (защото и при управата на болницата се води регистър и управителя трябва да съобщи в общината, в района на която е родено бебето, че е родено-идеята е да не изчезне някое бебче), като заедно с него и с документа, който сестрата ви дава( има вид на акт за раждане, но не е), бащата трябва в 5 дневен срок от раждането (деня на р не се брои) да отиде в общината, в района на която си родила (така е по  закон, но за бебето на братовчедка ми го накараха да отиде до общината, където е постоянния адрес на родилката, така че -да питате в болницата). Отива в общината, за да обяви раждането- пред длъжностното лице по гражданското състояние, който ще издаде акт за раждане. Тъй като не сте женени, трябва да носи своята лична карта , но  да вземе и твоята, а ако и ти си в състояние(дай- Боже), най- добре отиди и ти.
Дано не те обърках още повече- ако нещо искаш да питаш, пиши на лични, че тук е много дълго. Hug

# 89
  • Пловдив
Здравейте, декемврийски мамета. Браво на вас!Кога пуснахте нова темичка, кога изписахте толкова много!

Днес бях при чичо доктор да ми напише болничен - 45 дена преди термина. Видяхме бебчо и пак се уплаших. Вече е станал 2.800кг. Ама какво прави това дете - още цели 6 седмици ще се разполага в корема ми - ще се пръсна!

Иначе още не сме измислили име. На никого няма да го кръщаваме, просто трябва да изберем хубаво мъжко име. Вие вече имате ли си имена? Дайте оригинални предложения, освен ако не си ги пазите в тайна.

Общи условия

Активация на акаунт