Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 54

• 51 851
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Доктор Щърбанова.Работи във Вита и в Медкрос
В Медкрос дали гледа с колпоскоп или само във Вита?

# 151
  • столицата
Доктор Щърбанова.Работи във Вита и в Медкрос
В Медкрос дали гледа с колпоскоп или само във Вита?
И в Медкрос гледа.

# 152
  • София
По препоръка в тази тема ходих при д-р Димитров в Адела за контролна цитонамазка миналия месец, тъй като напоследък ми излиза по-висока група от канала.
Той ме гледа с колпоскоп и потвърди, че няма изменения (доц. Карагьозов ме беше преглеждал 3 месеца по-рано). Каза ми да си гледам живота и да отида след година. Не ми каза, че имам 2 кисти в яйчниците - седмица след прегледа отидох за започване на стимулация за инвитро и с изненада узнах, че в левия яйчник имам 4 см киста, а в десния - по-малка,  съмнителна за ендометриозна.
Това което ме изненада още повече е, че резултатът, който ми дадоха от цитонамазката ми беше подправен - заличено с коректор наличие на метапластични клетки и променена контрола от 6 месеца на 1 година.
На мен това не ми се струва редно и не бих отишла там отново.

# 153
По препоръка в тази тема ходих при д-р Димитров в Адела за контролна цитонамазка миналия месец, тъй като напоследък ми излиза по-висока група от канала.
Той ме гледа с колпоскоп и потвърди, че няма изменения (доц. Карагьозов ме беше преглеждал 3 месеца по-рано). Каза ми да си гледам живота и да отида след година. Не ми каза, че имам 2 кисти в яйчниците - седмица след прегледа отидох за започване на стимулация за инвитро и с изненада узнах, че в левия яйчник имам 4 см киста, а в десния - по-малка,  съмнителна за ендометриозна.
Това което ме изненада още повече е, че резултатът, който ми дадоха от цитонамазката ми беше подправен - заличено с коректор наличие на метапластични клетки и променена контрола от 6 месеца на 1 година.
На мен това не ми се струва редно и не бих отишла там отново.

Извинете, а как точно ви гледа д-р Карагьозов освен колпоскопа и взетото цито?

# 154
Здравейте,
Откриха ми ЧПВ 51 - високорисков. Предписана ми е терапия с изопринозин за месец - 14 дни 3 пъти по две таблетки, после още 10 дни 3х1 и вагинален гел. Чувствам се неописуемо зле и въобще не знам дали ще отшуми някога това. Не е ли този период на прием много кратък за такъв упорит и гаден вирус? Вие какво пихте и колко време?
Отделно от биопсия имам резултат цервикален кондилом - кондиломите не са ли следствие на нискорисковите щамове (те са ми отрицателни)? Възможно ли е да има грешка в биопсията и да имам дисплазия? Предложено ми е електрическо горене. Доста се обърках вече и се чудя дали да не сменя лекаря.

# 155
  • София
Цитат
Извинете, а как точно ви гледа д-р Карагьозов освен колпоскопа и взетото цито?

По същия начин - стандартен преглед с ехограф, колпоскоп и цитонамазка.
Тогава още нямах кисти (знам, тъй като посещавам редовно репродуктивен специалист) и резултатът ми за пореден път беше с койлоцити и метапластични клетки, и контрола след 3 месеца, която направих при д-р Димитров - резултатът под коректора е същият като предишния.

# 156
Истината е, че при мен точно Изопринозина стабилизира положението след няколко години ходене по мъките, електрокоагулация, кюретаж, летз конизация, един куп болежки  и съответно курсове на лечение...
Имайте предвид, че е тежък препарат и може да рефлектира върху бъбреците.Ако имате проблеми с тях, е добре да информирате лекаря. При мен и ММ нямаше проблеми, макар да сме имали бъбречни кризи, инфекции и камъни в миналото.

# 157
  • София
Още един глас за д-р Щърбанова. Много съм доволна от отношението и професионализма й.

# 158
  • София
Здравейте,
Откриха ми ЧПВ 51 - високорисков. Предписана ми е терапия с изопринозин за месец - 14 дни 3 пъти по две таблетки, после още 10 дни 3х1 и вагинален гел. Чувствам се неописуемо зле и въобще не знам дали ще отшуми някога това. Не е ли този период на прием много кратък за такъв упорит и гаден вирус? Вие какво пихте и колко време?
Отделно от биопсия имам резултат цервикален кондилом - кондиломите не са ли следствие на нискорисковите щамове (те са ми отрицателни)? Възможно ли е да има грешка в биопсията и да имам дисплазия? Предложено ми е електрическо горене. Доста се обърках вече и се чудя дали да не сменя лекаря.
Аз имах същия тип и също кондиломи, външни, някои от високорисковите могат да ги причиняват, този е един от тях.
Важното е че нямаш дисплазия.
Аз също първо пих изопринозин, но бях с дисплазия и поради усложнения след биопсията ми направиха конизация. След нея ми беше отрицателен резултата за всички щамове.
Не се притеснявай, пий сега предписаното, или ако се притесняваш отиди за второ мнение, но щом няма изменения консервативното лечение е правилна стъпка.

# 159
Благодаря ви много 💐,
Само да попитам - вие по какви схеми сте пили изопринозин? При мен е предписан за месец в бих казала ударни дози - 14 дни по 6 табл. и още 10 дни по 3 табл., а приятелка го е пила 6 месеца, което ме озадачи - сигурно по различна схема.

# 160
Момичета, приеха ли ви в болница или в кабинето на доктора ви правиха биопсия и цервикален кюретаж?

# 161
На мен са ми правили цервикален кюртаж-с кратка обща анестезия е и да приеха ме за предиобеда в болницата.Към 12 ме изписаха и си тръгнах.

# 162
На мен са ми правили цервикален кюртаж-с кратка обща анестезия е и да приеха ме за предиобеда в болницата.Към 12 ме изписаха и си тръгнах.
Благодаря за отговора🤗Моя АГ иска да ми направи биопсия и цервикален кюретаж в кабинета си без упойка.Ходих и на второ мнение при друг АГ, който иска да ме приеме в болница и сега съм объркана, кое е редно и рискувам ли, ако ги направя в частен кабинет🙁🙁🙁

# 163
Ами според мен в болница е по-удачно.Аз когато питах лекарката в кабинета ли се прави и тя отвори ей такива очи и каза"Аз на всякъде мога да го направя ама ти ще ми поскачаш от болка и нищо няма да стане" .Упойката е кратка 5-10 мин./може и по-малко да е/не е 1 час,но си е в болница.

# 164
Чела съм, че в чужбина се прави в амбулаторни условия, явно не е прецедент.Май и тук съм виждала опция също.
Мисля, че се прави с някаква локална анестезия коретажа на канала.Биопсията е ясна.

Общи условия

Активация на акаунт