161 нови Американки празнуват 4ти юли - Добре дошла, Лъки!

• 55 870
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • ново
Момичета, споделете как пращате пари към България? Дъщеря ми иска да си прехвърли пари от американската сметка към българската. Сметката и е в Bank of America, но тя сега е в България и няма активен американски телефон, на който да и изпратят смс със секюрити кода ако реши да прехвърля през онлайн банкирането. До сега е прехвърляла с https://wise.com/ и пак на тях се спря, но ако знаете някоя друга платформа ще съм благодарна да пишете.

# 526
  • Sunshine state
Само Уайз и Мъни грам ползвам като предпочитам и основно ползвам първите заради по-бързото и по-евтино трансфериране. Simple Smile

# 527
Аз съм правила и в двете посоки от Чейз към уникредит и от уникредит към Чейз , и двата пъти през онлайн банкиране.И в двете посоки превода мина през дойче банк.  Около 100лв е таксата на превод. Не е особено изгодно, но пък зависи за колко пари става въпрос.  Moneygram и wise са по изгодни, ама имат лимит колко пари може човек да изпрати наведнъж.

# 528
  • Чикаго / София
Използвали сме Уайз и ние.

Fortunate One добре сте подготвени за очакващото ви, като те чета. Ще се справите и ще ви хареса. Където и да изберете, ако не ви допадне, може да се преместите.

# 529
  • USA
pay pal 500 $ за 24 часа без такса, няколко дена подред

# 530
Някоя мама от Тексас не иска ли да пием едно кафе, ако случайно е в близост до Далас...
Една година стана вече не съм излизала с приятели, защото просто нямам и ми е много самотно. На работа има хора, с които съм по- близка и си говорим често, но ми е трудно да попитам.
С една колежка от старата работа си разменихме номерата и си пишем чат- пат, сега събирам кураж да я попитам да пием едно кафе. Макар че тук май "на кафе" не е много популярно Grinning

Бих те поканила на кафе, но съм "мама" само на котката, та не знам дали се брои 😂

# 531
Сметката на дъщеря ми е с опцията теглене от банкомат без такса (по цял свят). Би трябвало повечето сметки да са така. Когато е в българия тегли (може до 1600/лева на ден) и внася пак през банкомата. Когато я няма , е оставила тази карта в България (дебитна, не я ползва в САЩ) и някой тегли и прехвърля. Няма такси така и превалутирането й е изгодно

# 532
  • ново
pay pal 500 $ за 24 часа без такса, няколко дена подред
Paypal също ѝ иска верификация с sms, така че не е опция, но благодаря.

rosss, ще ѝ кажа да провери тази опция. До сега не е теглила на банкомат, само на ПОС я е ползвала.
В момента чака дата за интервю, ако има късмет ще си ги прехвърли от там 🙂

# 533
Бих те поканила на кафе, но съм "мама" само на котката, та не знам дали се брои 😂

Изобщо не съм претенциозна сега Grinning
В кой град си?

# 534

Изобщо не съм претенциозна сега Grinning
В кой град си?

Живея във Fort Worth, но познавам DFW на пръсти и миткам навсякъде 😉

# 535
Здравейте, Честит Национален празник!🇧🇬            
So Lucky* беше споделила, че чакате одобрение за наемане на квартира от някаква асоциация. Може ли да напишеш по-подробно относно това - защо избрахте този вариант, какви са предимствата и недостатъците му, колко време чакахте, документи и т.н. Също така ще съм много благодарна, ако споделиш впечатления за района, в който живееш. След като прочетохме всевъзможни статистики за всеки щат и проверихме безброй сайтове, искахме първоначално да сме на западното крайбрежие на Флорида около Тампа, но така както се очертават нещата с работа, училище, банка по-удачно ще бъде да сме в района на Fort Lauderdale.

# 536
Здравей.
Жилището което наехме е кондо. Асоцияцията която управлява прави проверка на всеки който ще живее, независимо дали купуваш или наемаш. Повечето комплекси искат такава проверка. Или поне аз не намерих такъв без back ground check.
Тъй като нямахме кредит скор ни искаха банкови извлечения, или proof of funds. Договор за работа, лични документи.
Одобрението отне месец.
Района където сме е с топ училища и за семейства може би е рай. Аз вече съм споделяла, че ми е скучно тук.
Ако искаш ми пиши на лично, ще помагам с каквото мога.

# 537
Здравейте, хубава събота.
Кажете моля как буквате билети за ваканция в БГ.
Одобриха ми PTO за юли и гледам двупосочни по хилядарка на човек. Това ли са най добрите цени?
Благодаря предварително.

# 538
  • при палмите и алигаторите,FL
От Тампа  с едно прекачване са повече от хиляда

# 539
Здравейте, хубава събота.
Кажете моля как буквате билети за ваканция в БГ.
Одобриха ми PTO за юли и гледам двупосочни по хилядарка на човек. Това ли са най добрите цени?
Благодаря предварително.

За юли вероятно са доста добри цени.
Аз гледам momondo, kayak, malincho ориентировъчно. В последните години купувам директно от самите авиокомпании.

Общи условия

Активация на акаунт