161 нови Американки празнуват 4ти юли - Добре дошла, Лъки!

• 55 742
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • Sunshine state
Аа, дадоха, къде ще ходят. 😁

# 571
  • Down south
Внимание и учтиво отношение към стюардесите, може да доведе до неочаквани бонуси.
Служебните пътувания добре, но при частните, вниманието може да  допринесе за специално отношение, допълнителни екстри и дори  ъпгрейт.
Не е за пренебрегване.

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 03:10 от Daylily

# 572
Дами, в самолета поръчвате патронче (или две) с предпочитано вино, после на прекачването първо търсите къде е барът. В Амстердам кацнахме в осем сутринта и на бара нямаше вече празно място 😂 Веднага се усети, че сме в Европа.
Полетът е такъв, какъвто си го направиш Wink
Опитвам се да съм учтива към служителите, освен ако отсреща не срещам друго. Поставям се на тяхно място.

# 573
  • Sunshine state
Ох, хич не мога да пия по време на полет. Става ми лошо и от миризмата на храната. Специално с швабите не ми върви хич, още повече, че владея немски перфектно. Хич и не летя с тях повече. Виж с аркадашите никога съм нямала пререкания, а не знам и думичка турски. Не знам по-добър сървиз ли имат, що ли, но факт. 🤷🏼♀

# 574
  • Miami
Хаха, нета течно злато... Много точно казано!
Ох, какви барове с деца Laughing Аз гледам първо да угодя на тях, че и аз да съм рахат поне малко.

# 575
Айде защото сте мои хора ще ви подскажа един номер, който чух скоро.
Преди полета си купувате една шина за врата. Отивате на чек ина със тъжна физиономия. Сценария е, паднали сте при йога. Боли..Економи клас ще е дискомфортно..и воала. Ъпгрейт.Simple Smile)
Не съм го пробвала, но ми казаха че действа. Бизнес класа било по удобно.

# 576
Това пък въобще не мога да го направя.

Аз не съм имала проблеми с пътуванията с малко дете, беше от кротките и приемаше с кроткост всичко. А италианските и френските авиолинии навремето си бяха абсолютни инквизитори и грам не им пукаше за клиентите. Не знам как е сега, май фалираха и вече не съществуват някои от тях (и нищо чудно).
За сметка на това имам изключително дълги крака, на които малко авиокомпании могат да угодят. Но един двупосочен полет до Азия калява доста добре, сигурна съм, че Европа вече ще ми се струва като “ей там до завоя”:)

Някой помни ли полските ЛОТ отпреди почти 20 години? Чувствахме ги като семейство:)

# 577
Последно летях за презокеански полет с щерката когато беше на пет и половина. На лаптопа й бях записала Пеппа Пиг сезони и гледаше и филмчетата в самолета, рисува и не мигна 18 часа с престоя по летищата.
Имахме два дни престой в Торонто и оттам на полета към нас- още 3 часа и 2-3 часа по летищата.

# 578
Айде защото сте мои хора ще ви подскажа един номер, който чух скоро.
Преди полета си купувате една шина за врата. Отивате на чек ина със тъжна физиономия. Сценария е, паднали сте при йога. Боли..Економи клас ще е дискомфортно..и воала. Ъпгрейт.Simple Smile)
Не съм го пробвала, но ми казаха че действа. Бизнес класа било по удобно.

Миналата година едва преместиха възрастна жена с шина и бастун. Три пъти виках стюардеса да питам кога ще я преместят, защото беше очевидно колко голям дискомфорт изпитва да намести крака си. Накрая просто я преместиха три реда по-напред с редовете с няколко екстра сантиметра, което всъщност я отдалечи от най-близките тоалетни, та не знам доколко й направих услуга с намесата.

# 579
  • Sunshine state
Истината е, че много са "изгладняли" превозвачите и пестят от всичко, блъскат ни на малко място.. Къде е от преди обслужването, ехее. Ако могат и един връз друг да ни сложат, шяха да го направят.

# 580
Някой помни ли полските ЛОТ отпреди почти 20 години? Чувствахме ги като семейство:)
За сметка на това имам изключително дълги крака, на които малко авиокомпании могат да угодят. Но един двупосочен полет до Азия калява доста добре, сигурна съм, че Европа вече ще ми се струва като “ей там до завоя”:)
С ЛОТ никога не съм летяла. Както и с италианците. Не обичам французите страстно. Нашенки също не ме впечатляват, да са ни живи и здрави.

Аз се калих с полети до Австралия, но не през западното крайбрежие и бизнес класа като този глезльо ММ, а през Европа в икономи с децата, че да ги оставя за 8 дни в БГ преди да се върна до Лондон и да продължа до Сидни през Сингапур. Обратно по същия маршрут. 70++ часа във въздуха (не по летищата, а във въздуха) в рамките на почти 11 дни. След тази ескапада всичко придоби нови измерения Wink

Качеството на турците е стара слава. И те са точно толкова калпави, колкото и почти всички други и за разлика от немкините не се умиляват от невръстния ми син, който ги потупва закачливо по задните части. Веднъж оставиха децата да заспят гладни без парче хляб, защото още не бил дошъл реда да сервират на икономи. Излетяхме в 11 вечерта, сервираха в 1 сутринта, децата плакаха от глад и само да посмее някоя от вас да ме попита защо съм тръгнала без 2 самара с ядене за из път.

Дами, в самолета поръчвате патронче (или две) с предпочитано вино...
Опитвам се да съм учтива към служителите, освен ако отсреща не срещам друго. Поставям се на тяхно място.
Трикът с виното е да го изпиеш на гладно, или най-много да си смениш предварително вечерята с плодова салата, за да те хване леко алкохола и да успееш да заспиш и в най-неудобната поза Simple Smile Дори когато 2 деца лежат върху теб!

Със служители винаги безкрайно любезно първите 2 часа и колкото съм по-бясна, толкова по-ехидно любезна ставам.

Личният ми рекорд е презокеанската с 5 деца, само 2 от тях мои слава богу. Оживях. Не е болка за умиране, а откак шумозаглушаващите слушалки станаха толкова добри дори не е основание за притеснение,  защото никой не ги чува.

PS Най-забавния момент често е на чекиране, когато отправя настойчива и много сериозна молба да ме сложат максимално далеч от децата ми. Физиономиите са прайслес Grinning

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 17:39 от Agent Provocateur

# 581
Пупитка, така е, и разрешеният багаж става все по-оскъден. Аз не мога да пътувам с малко багаж, всеки път се опитвам и не ми се получава.

Първата година в САЩ с по два огромни куфара във всяка посока, всеки двойно на това, което е разрешено сега. Имаше място и за познати и непознати да пращат нещо и се очакваше от теб да си муле:) Излизаш от летището и те чака една сюрия непознати хора за багажа им. Ракия, лекарства, подаръци, каквото се сетиш. И за сърдити даже имаше място.
Спомням си един куфар, толкова тежък е бил, че не можех да го сваля от лентата. На два пъти се завъртя, опитвах, дърпах, но нямаше мърдане това чудо. Някакъв униформен накрая се смили и го дръпна с досада. Какви неща съм пренасяла на други хора, срам ме е да си спомня. Тукашните митничари не веднъж изживяха културен шок.

Агент, ЛОТ навремето си беше истински рай - широки седалки, два куфара, хубава храна, разбираш се на някакъв “нашенски” със стюардесите, и най-вече прекачването беше много лесно, кратък престой, само един терминал, като и двата полета бяха тяхни и се изчакваха при евентуално закъснение. За хора, които никога не са пътували си бяха много удобни.

И, да, Австралия със сигурност си е едно истинско каляване. Иначе френските авиолинии сами ме разделиха от детето - запратиха дъщеря ми на другия край на самолета и казаха аз сама да се пазаря с другите пътниците да си разменяме местата. Ненормална история.

# 582
Може да се каже, че сме летели с абсолютно всички възможни връзки и прикачвания. Най- неприятни са ми немските разновидности превозвачи.
Ааааа абсурд да си пренасяла косачка в ръчен багаж! 😂 Това води класациите, предполагам 😃

# 583
Aerin, с двата куфара преди години и липса на контрол колко тежат, колко книги съм пренесла...

Седалките определено стават все по-малки, то и аз съм пораснала, но не чак толкова 🤣

С ЛОТ летях преди години, когато живеех на източното крайбрежие. В момента - презокеански - основно с Луфтханза/ Юнайтед. В последните години, най-очарована бях от катарските авиолинии. Делта по принцип ми харесват, но рядко летя с тях. С турските никога не съм летяла. За това лято имам един полет с Emirate - любопитно ми е как са. Всъщност май някой от семейните ще лети с тях, не аз.  Аз обичам да пътувам и съм склонна да се кача на почти всяка компания. Предстои ми първо пътуване със Spirit - слушала съм какво ли не за тях и тръгвам с едно наум - ще видя дали могат да не "изненадат" 🙂

Най-големите "ротации" съм наблюдавала на полет от/до Израел, защото там доста от пътниците не искат да седят до мъж или жена и настава някаква лудница кой къде седи.

Спокойно и безпроблемно пътуване на всички ни!

# 584
С Емиратите летяхме лято '21- фантастичен сервиз и полети. НЙС - Милано и обратно. И съпортът им вдигна на 2-ро иззвъняване, загубих ума и дума от кеф и изненада! Единственият кусур им вързах на манджата, беше просто ОК. Но и моите очаквания бяха ужасно високи.

2 маунтин байка. И руските ми речници. Май нищо по екзотично не съм мъкнала. Ако не броим персийския килим от мама, която познавайки ме, стратегически правилно го подари на ММ, който си го домъкна незабавно.

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 17:33 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт