161 нови Американки празнуват 4ти юли - Добре дошла, Лъки!

• 56 052
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • Sunshine state
В смисъл? Ние пътуваме доста, излизаме доста навсякъде.Не чакам на някого да ми показва каквото и да било.

# 421
Какво лошо има в Ахтопол или цацата на плажа...
По добре ли е замразена храна, стояла във фризер в САЩ няколко години, после дълбоко изпържена и сервирана в хартиени чинии на фона на мач по американски футбол?
Чалгата и мина модата вече в БГ, да споделя за тези които не са си ходили от зората на поп фолка.

# 422
Пупитка, това беше към пост, който беше изтрит, не към теб.
Не искам да прозвучи като заяждане. Просто ти говореше за крайности - аз посочих другата. Само толкова.

So Lucky, пожелавам ти да намериш своята среда тук и да си толкова щастлива, колкото някои, които пишем в темата. Иначе обратният път е лесен, в което няма нищо лошо. Познавам много такива и решението им в края на краищата си е тяхно. Лошо е, ако започнем да се чувстваме виновни, че не сме избрали същото или подобно - че не си ходим в Ахтопол с години, например.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 04:21 от Aerin

# 423
  • Sunshine state
И веднага категоризира хората, които обичат да се прибират като чалгаджии.. Това разбрах аз от поста.

# 424
Говорим за двете “крайности”, не съм искала да категоризирам никой. Все пак имам наблюдения над хората, за които говоря, не си го изсмуквам от пръстите.
Ако нямаш причина да се разпознаваш, не го прави. Нямам за цел да обиждам никой.

# 425
Чалгаджиите тук са си по добре. Гледам Азис и Галена имаха турне в САЩ.
Тези 2-мата в БГ никой не ги слуша.

# 426
  • Sunshine state
Виж, крайно е за мен, не съм описвала кой какъв е и какво и къде яде. Мисля, че спорът ни няма да доведе до нищо. Който иска да си ходи, който не ще, да не си. Защо изобщо реши, че трябва някой да ми показва нещо? Аз в моя пост не съм конкретизирала нищо, нито съм дала съвет на някого какво да прави. Много неприятно впечатление ми остави това изказване.

# 427
Пупитка, ти си поправи поста и затова моят остана като даващ акъл какво да правиш. Сега си неразбрала, явно.
Въобще нямам намерение да го правя.
Имаш пълната ми благословия да вършиш това, което те прави щастлива, но много те моля - остави онези, които нямат причина да се прибират в България да си имат своите подбуди. Не си длъжна да ги разбираш, просто не ги коментирай.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 04:35 от Aerin

# 428
  • Sunshine state
Е, двойният аршин играе тук. Няма да си поправя поста, защото мнението си е мое и ако не му харесва на някого, да подмине. Разрешение и благословия не очаквам от никого, вече съм достатъчно независима и голяма, та да решавам какво да правя сама. Излишен е сърказмът. Назидателният тон също.

# 429
Много българи не се прибират.
Билетите са скъпи.
Отпуските са кратки.
Емоциите от среща с неразбиращи емигрантския живот роднини не си струват.

Причини много. Аз никой не съдя. Но не съм и съгласна, че прибиращите се са чалгари и там каквото е унизяващото ги...

На скоро четох в другата тема, че зеленокартовци не се прибирали по 5 г, докато вземат гражданство, защото граничния можел по всяко време да им откаже достъп до САЩ. 
Та така, тук може да се прочете какво ли не.. Много абсурдни думи.

# 430
Пупитка, симпатична си ми и съжалявам за начинът, по който ще приключа тая тема. Шест години не са много, но за сметка на това с размах съдиш за решенията на хора, които десетилетия са се борили между два континента, като вадиш самодоволно коза “за Родината”.
Не съм казала, че хората, които се прибират в България са чалгари, моля да не ми слагате думи в устата. Посочих другата крайност, тя е факт! но вие се хващате за което ви отърва.

Едит: Имаше пост, който беше изтрит или поправен, коментирах него. Ако не си била ти - имаш извинението ми.

# 431
Аз съм в северната съседка, но ви чета и вас. Нашата тема е трайно замряла и никой не пише.

Определено транзицията към живота в Северна Америка е различен за хората идващи директно от Бг. Виждам го и тук.

Ние сме от осем години само тук, но сме свикнали с начина на живот, след като живяхме 13 в Англия.

Новите имигранти, които дойдоха по същото време с нас от Ирландия и Англия се приспособиха веднага почти с индивидуални забележки към очакванията им към страната , но идващите от България им беше и е много по - трудно.

От дошлите тук от 2013-2014 почти 90% се преместиха в други провинции или в Европа/ Бг след 5-6 години.

Когато се съберем на партита и се заговорим, историите от живота ни в един и същи град, впечатленията от хората и въобще за всичко се различават драматично и все едно говорим за различни страни. А камо ли ако живеем в различни провинции и градове.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 05:16 от Анонимен

# 432
  • Down south
Интересни последни страници.
Прочетох с известен интерес.
Тази част на темата беше своеобразно посветена на съфорумката, която скоро дойде.

Моите впечатления са, че хората, които наистина искат да се адаптират, го постигат. За други е временна ситуация и връщането е просто въпрос на време и документи.

# 433
На скоро четох в другата тема, че зеленокартовци не се прибирали по 5 г, докато вземат гражданство, защото граничния можел по всяко време да им откаже достъп до САЩ. 
Та така, тук може да се прочете какво ли не.. Много абсурдни думи.

Това в другата тема беше мой пост и това е толкова обидно изкривяване на думите ми, че не мога да го подмина. Казах, че в сегашната, пандемична ситуация, когато не се знае коя граница кога ще се затвори, за мен е неразумно да се напуска страната, ако нямаш американски паспорт. Никога не съм писала, че зеленокартовците така правели по принцип. В момента ситуацията не е нормална.

Както и да е.
Живи и здрави, дано всички си намерят мястото и се чувстват доволни от изборите си.

# 434
Е, момичета, свят широк- хора разни. Дай Боже всички да можем да пътуваме и да се връщаме където и когато искаме. Някои са намерили щастието тук и нямат причина да се връщат; други живеят за лятото в България и идеята, че един ден ще се пенсионират там; трети сме намерили баланс и се чувстваме прекрасно тук, но има защо да си ходим и до БГ. За себе си съм решила, че ще си ходя в България докато има "кой да ме посреща и изпраща." Както с кеф бих ходила всяка година в Лондон (да речем), с удоволствие бих ходила и до Пловдив. Децата ми (13 и 10) все още ходят с удоволствие до България. 

Това, което мен ме дразни, е отношението на част от българите, че, виждаш ли, "американците са тъпи и много неща в Америка са тъпи."

Общи условия

Активация на акаунт