Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 530
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Дъждец, дори децата в училището знаят, че ще пенсионират директорката.Но аз сверих инфото с човек от МОН и ми беше потвърдено.

Май не ме разбрахте. Не говоря против 73-то. Имах предвид, че навремето са били замислени 4 езикови гимназии, плюс НГДЕК и математическите като по-специални и всичките са били в центъра. Част имат нови сгради и сега са на по-отдалечени места. По-късно и други училища стават елитни и езикови, но си остават в предишните сгради. Това имам предвид и нищо друго.

Не ме разбирах погрешно, ама по времето, когато това училище е била РЕГ не е имало математически, за НГДЕК пък изобщо да не говорим. Просто това училище наистина има дълбоки традиции.

# 196
  • София
7 клас показва децата на входа, а 12 на изхода, т.е. какво влиза и какво са правили с него и какво излиза Simple Smile Ако можеше да видим и в 10 клас как е процесът без напрежение...
Вече ще има и такава статистика - от матурите в 10-ти клас, на за съжаление тази година не знам дали вече са пуснали всички обощени резултати на училищата.
Тази статистика за НВО , 10 клас, каква информация може да Ви даде?

# 197
Дъждец, дори децата в училището знаят, че ще пенсионират директорката.Но аз сверих инфото с човек от МОН и ми беше потвърдено.

Май не ме разбрахте. Не говоря против 73-то. Имах предвид, че навремето са били замислени 4 езикови гимназии, плюс НГДЕК и математическите като по-специални и всичките са били в центъра. Част имат нови сгради и сега са на по-отдалечени места. По-късно и други училища стават елитни и езикови, но си остават в предишните сгради. Това имам предвид и нищо друго.

Аз много добре те разбрах, но не съм съгласна, че 73 е било  квартално училище. Винаги е било по някакъв начин експериментално. Руски или немски, няма значение.

# 198
  • sofia
Запис да ви следя.
Следобяд ще правим класиранията.
Аз звъня по гимназиите, за да разпитвам директорките за паралеките и начина на обучение.
От една зам. директорка останах крайно разочарована, защото думите и бяха:
- Ние сме елитна гимназия и при нас балът е твърде висок. Няма да ви стигне, не ни пишете в желанията си! Нама смисъл!
Аз: но г-жо, нищо Не е решено! Направих си труда да разгледам баловете на децата приети през 2019г. и 2018 г. и там с такъв БАЛ има приети деца!
И тя: е, може! Но сега нивото ни се е вдигнало! Търсим надарени деца!
Потресена и шокира съм!
Смятах да не го споделям тук, но защо пък, НЕ!
Въпросната "елитна" гимназия е в София и от родители на деца обучаващи се там, получвам непрекъснато негативни коментари!
Ама нали моята хубосница се е заинатила баш за това хипер, мега невероятно "елитно" школо, пълмно с наркомани и алколици.
Басна съм!
Дано ме раберете!!!
Здравейте! Не знам дали в ядът си сте написали такива пълни глупости за децата в 1АЕГ, само защото са се отнесли грубо с вас, но това са пълни измишльотини. Всяка година трябва да се допълва как тази гимназия е наркоманска и в нея се учат децата на всички баровци, но всъщност има много скромни и нахъсани деца, заради които не случайно Ви е казано, че нивото се е вдигнало. За пример мога да дам как на състезанието на Лонгман само в класът на дъщеря ми имаше над 5 деца на Национален кръг. Училището има модерна база, цялостни учители ,които се стараят да допринесат на максимум за развитието. Да, има и такива, които не са толкова стриктни, но във всяко училище може да се изтегли късата клечка. Искам само да Ви попитам някъде да сте видели да се пие околко училището или да се боде някой? Едва ли. За пореден път се вкарват старите легенди, за да се прави само лоша реклама и да се отблъскват деца, които имат силни желания за дадени гимназии. И това “мега елитно школо“ си има много плюсове, човек може да разбере много не само от самия сайт, но и от постиженията на учениците и бившите възпитаници. Те и в АК уж бяха намерили ученици, в чието притежание имаше и дрога, но този случай доста бързо се потули. Много е жалко как ренометно на елитните гимнзии винаги се хули около кандидастването на 7 клас.

# 199
Резултатите от ДЗИ единствено показват, че децата са влезли с висок бал в гимназията и са продължили да си учат. Това си е тяхна заслуга, не на самото училище или пък на директорката.
Използвам тази част от поста, само за да попитам как тогава ЧУ са в топ 20 училища по резултатите от дзи, като там няма изискване за високите балове от нво. Не съм наясно, но сякаш съм останала с впечатлението, че там може да влезе и дете, което е имало доста нисък бал. А пък в края, обобщените резултати са много високи. Принципно се чудя, не е реплика към Грета Ей.
Примерно Дорис Тенеди, увекид. Ще си редактирам поста после, да не речете, че рекламирам нещо.

# 200
  • София

Аз много добре те разбрах, но не съм съгласна, че 73 е било  квартално училище. Винаги е било по някакъв начин експериментално. Руски или немски, няма значение.
Експериментално?!
Не бих го определила като  такова, все пак 12 години преподавам Математика в 73. СУ.

# 201
Запис да ви следя.
Следобяд ще правим класиранията.
Аз звъня по гимназиите, за да разпитвам директорките за паралеките и начина на обучение.
От една зам. директорка останах крайно разочарована, защото думите и бяха:
- Ние сме елитна гимназия и при нас балът е твърде висок. Няма да ви стигне, не ни пишете в желанията си! Нама смисъл!
Аз: но г-жо, нищо Не е решено! Направих си труда да разгледам баловете на децата приети през 2019г. и 2018 г. и там с такъв БАЛ има приети деца!
И тя: е, може! Но сега нивото ни се е вдигнало! Търсим надарени деца!
Потресена и шокира съм!
Смятах да не го споделям тук, но защо пък, НЕ!
Въпросната "елитна" гимназия е в София и от родители на деца обучаващи се там, получвам непрекъснато негативни коментари!
Ама нали моята хубосница се е заинатила баш за това хипер, мега невероятно "елитно" школо, пълмно с наркомани и алколици.
Басна съм!
Дано ме раберете!!!

Това е изключително грозно изказване, кой бил алкохолик и кой наркоман и при това за деца..... И защо смятате, че са длъжни да ви отговарят на обажданията...... Ако се обадят 1299 човека?

Ganis, моите спомени са от миналия век все пак.

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 18:40 от Dincho

# 202
  • София
Диди, ако водещ е испанския като желание, има и други училища с този език и пак ще го научи.
Момичета, сега погледнах, нанесени са всички оценки от свидетелството, част А, приравнени в точки.
Като си принтнах заявлението, обаче, забелязвам, че освен в графа А - резултати от НВО, графа Б и В за олимпиади и призови места, в графа Г - пише свидетелство за завършено основно образование - номер, дата, училище? Не ми се е отворил прозорец да го попълвам? Нали не е проблем и си имаме заявление, щом си има входящ номер същото?

А откъде се принтира заявлението? Моля?

# 203
На сладкишче и трите мнения за Първа АЕГ са пълни с негативизъм и невярни внушения. Въпреки това искат да я пишат в челните желания. Или гроздето е кисело, или искат да намалят конкуренцията. Simple Smile

# 204
Qanis, вие от 12 г го познавате, но то се води "втора" немска доста преди Вие да идете там. Като руско, още по-назад и т. Н. А разговорът засяга още по-стар период. Не разбирам включването Ви. Все пак това училище има доста по-дълга история от 12 г.

# 205
  • София
... Тази статистика за НВО , 10 клас, каква информация може да Ви даде?

ganis, според мен ценното на тази статистика би било, че е по-информативна за нивото на училището от ДЗИ в 12 клас. То си е предимно лакмус за министерството, децата не се скъсват да ходят по уроци за него. Та по тази логика резултатите от НВО 10 клас повече се дължат на работата на училището, докато за ДЗИ в 12 клас си има фактор уроци и понякога висок резултат там даже не е заради, а въпреки работата в училище.

# 206
  • Beyond the Frontiers
Добре, за момче с 460 и 458 - според това дали се взима един или два пъти БЕЛ, колко желания е добре да има? Математическите гимназии не са му цел. Детето учи информатика от години, така че това му е интереса. Според мен ПОНЕ в Джон Атанасов ще влезне без проблем, не виждам смисъл да редя по-ниски желания...Ама пък знаели човек... София визирам.

# 207
  • София
Извинявам се за почти последователни мнения, но исках да благодаря за ganis за винаги навременната и добронамерена информация и за втора немска, и за преподаването по математика изобщо. Някак в миналогодишната тема по-приятелски си живеехме, тук понякога става малко по-нервно от необходимото. Мир, моля, няма какво толкова да делим Wink

# 208
  • София
... Тази статистика за НВО , 10 клас, каква информация може да Ви даде?

ganis, според мен ценното на тази статистика би било, че е по-информативна за нивото на училището от ДЗИ в 12 клас. То си е предимно лакмус за министерството, децата не се скъсват да ходят по уроци за него. Та по тази логика резултатите от НВО 10 клас повече се дължат на работата на училището, докато за ДЗИ в 12 клас си има фактор уроци и понякога висок резултат там даже не е заради, а въпреки работата в училище.
Този година аз и моята колежка г-жа Мария Арнаудова преподавахме на 10 клас. В началото на 2 срок направихме  виртуална класно стая в Гугълкласрум , в която присъединихме целия випуск 10 клас ( 5 паралелки, приблизително 130 ученици). Всяко събота тя и неделя аз отделихме от личното си време и решавахме тестове с учениците.  Припомняне на стар материал и затвърждаване на сегашен. Познайте,  след като НВО 10 клас няма никакъв статут на изпит, по колко деца се включваха! По 25-30. И това са деца, повечето, от които записаха ПП с Математика в 11 клас. По тази причина НВО след 10 клас нищо не измерва.

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 18:59 от ganis

# 209
Аз съм на мнението на marmotche. Би било интересно да видим резултати от НВО, което не е важно за прием или за формиране на диплома, т. е. влиянието на школи, курсове и уроци е сведено до минимум и показаните резултати са плод повече или по-малко на подготовката в училище.

Общи условия

Активация на акаунт