Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 401
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Желанията с езиците се менят. Моят настоящ деветокласник съжалява, че е писал някога при приема в 8 клас, втори език английски. Сега иска да е писал руски или испански. Тогава искаше, да му е лесно, сега съжалява, че няма да научи нещо ново и на тези езици, макар и ниво А2.

# 571
[
Скрит текст:
quote author=Бобец link=topic=1350665.msg43120307#msg43120307 date=1625656183]
Скрит текст:
Коментира се по - назад и да вметна, че всяка година около 600 деца се записват в частни училища в София. Само в АК тази година приемат 180. Отделно музикалното, приложното, изящните изкуства, танцовото са още 300 ученика, при които бел+мат не са от решаващо значение, подготовката е друга и да кажем условно, не се конкурират с езикови и мат. гимназии. Италианският лицей и НГДЕК също са си отделно с около 130 деца. Въпросът е, че не се знае всичките тези около 1000 излизащи от общата класация с какви балове са и какви места ще освободят.
Стана ми интересно за НУКК - ами при тях засега са приети деца от техните 7 класове - тоест те би трябвало да не са в никаква класация на МОН, камо ли да им се коментират баловете и какви места ще освободят.

Скрит текст:
Между другото към днешна свободни места при тях няма още сега?!
Подкрепям solnichka , че НУКК /директорката е известна с любовта си към силните на деня/  специално пак ще направят някоя врътка, за да приемат ей-така без обявление или закъсняло некое наше дете !!
Защо да ги няма в класацията на МОН, нали те също са държали НВО-та?
Или аз нещо не разбирам въпроса?
[/spoiler]

Какво исках да кажа .... броя на класове и деца не са в план-приема на РУО/МОН ... така че те не редят желания там и съответно бала им не е от значение.
Виж вече друго е ако те все пак решат да не са там и тогава се влеят в редиците на МОН.
Ама ние това вероятно няма да го разберем - тези бройки ще са за наши хора, само те ще бъдат уведомени, сиреч.
Бройките за четвърто и така нататък се публикуват на сайтовете на училищата. И мисля, че и на сайта на РУО.
[/quote]
НУКК са към МК и не са длъжни да публикуват на страницата на МОН.
Както казах те са друга губерния.

# 572
В повечето случаи според мен вторите езици почти нищо не научават . Поне ако са учили английски да го затвърдят и да ходят на курсове за сертификат . Така поне ще излязат с два езика . Поне така разсъждавам аз , но май на моят син бала за Немски / Англ и Исп/Англ  няма да му стигне.

# 573
  • у дома...
Добре де , не мога да разбера драмата с приема в НУКК ли е? Или дали ще има за всяко дете училище? Или нещо друго? Та въртите, сучете и все нещо конспирации търсите?

# 574
Добре де , не мога да разбера драмата с приема в НУКК ли е? Или дали ще има за всяко дете училище? Или нещо друго? Та въртите, сучете и все нещо конспирации търсите?

Нищо конкретно ... просто търсим места на още 1000 7-класника Simple Smile
А иначе там не търсим конспирации ... има си ги.

# 575
Само да попитам, нали като детето е прието в частно училище, не кандидатства с резултатите за държавни училища? Не е задължително нали?
Да не изпусна нещо се притесних.

# 576
  • у дома...
МОНските паралелки са за около 10600 деца. И като се добавят училищата към МК, частните - сметката излиза. Има деца, които напускат държавата. Има деца и които приключват с ученето. Има и такива, които отиват в други населени места.

Няколко пъти вече го обясняваме.

# 577
  • София
Оказва се, че не  е толкова драматично третото класиране. Не записваш желанието от второ класиране, отиваш на трето. Т.е. това място се освобождава и отново участва в класирането. Не ти е сигурно, категорично, но може пак да ти се падне, а имаш къмет и за преподреждане.
Но не пожелавам да се стига до там, на никого!
Миналата година го играх аз това с едната ми дъщеря. Записахме я на второ класиране, но след като обявиха местата за трето и имаше паралелка за която не и стигна 1,5 точки на второ, решихме да изтеглим документите и да се опита за нея на трето класиране. Нейното място щеше да се появи чак на четвърто, но на трето писахме паралелки в същото училище за които балът и беше 11 т по-висок от минималният на второ класиране. Само че сметките ни бяха криви, тъй като балът скочи с поне 30 точки за всички паралелки мисля в конкретното училище и не само не влезе в паралелката за която се бореше, но не успя да се прекласира и на четвърто класиране в освободеното от нея място.
Ние рискувахме, защото имахме сигурно място в друго училище покрай сестрата и близначка, но ако балът на детето не е висок определено си е  рисковано. Много деца не пишат достатъчно жалания, тъй като са с висок бал и някои от тях не успяват да влязат никъде на първо и на второ, съответно на трето класиране за част от паралелките балът става много по-висок реално от този на второ.

# 578
  • София
densi, не е задължително. Най-много да Ви се обадят от старото училище да се уверят, че детето е записано някъде Simple Smile

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 16:12 от marmotche

# 579
densi, не е задължително. Най-много да Ви се обадят от старото училище да се учерят, че детето е записано някъде Simple Smile
Много Ви благодаря, че ми отговорихте! Flowers Hibiscus

# 580
Някой има ли инфо за паралелката в 133, която е математическа с АЕ/РЕ? Отзиви - както за училището, така и за паралелките? Моята дъщеря иска 1ва или 2ра АЕГ, но е с 444 бал и може и да не стане за 2ра, затова търся спасителни варианти, но в 133 АЕ е само с мат... Друг избор имаме ли, някое друго училище да се сещате. Испански също ни е вариант, но по-нежелан, иска си АЕ.
Тази паралелка май е нова. До миналата година не е била математическа, а просто АЕ с втори руски. Успех!
Иначе аз имам две познати деца в 133, но в паралелката с френски и отзиви само от изминалия 8 клас, но са доволни. И от нивото на обучение, и от дисциплината.
Също така, без да съм 100% сигурна, но за английски след езиковите, препоръчвам 32СУ. Там след 8 клас се изучават също предмети на езика, специално с АЕ е ок. Но няма математически профил, от тази година има нова паралелка СХН.

# 581
  • София
Има професионални гимназии, които предлагат дуално обучение там децата последните две години 11-12 клас работят в реална среда, получават заплата и осигуровки свикват с колектива  и наистина стават специалисти в областта.След това им предлагат трудов договор и продължаване на обучението във висше учебно заведение.Дори да не продължат да учат по специалността, придобитата професионална квалификация е само плюс.
Кои са тези у-ща, от любопитство питам Simple Smile. А, и защото наистина не съм наясно с подготовката в професионалните гимназии. Не съм против тях, но точно като ги редихме и гледах и някои по-интересни специалности, се чудех каква е подготовката.
Всъщност големият е в професионална гимназия  Simple Smile (в Джон Атанасов), защото искаше математика и компютри да учи. Но за стаж ни е рано още. Имат предмети по специалността.

# 582
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
както и се очакваше - не знаят защо резултатите са смайващо добри, но е заради добрата работа в електронна среда. Sad

https://fakti.bg/bulgaria/592028-mon-ne-znae-na-kakvo-se-daljat- … ki-sled-7-mi-klas

# 583
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
някой може ли да ми припомни в коя школа бяха правили пробни тестове с разказа "Костилки"?

вървят тука едни спорове...

# 584
както и се очакваше - не знаят защо резултатите са смайващо добри, но е заради добрата работа в електронна среда. Sad

https://fakti.bg/bulgaria/592028-mon-ne-znae-na-kakvo-se-daljat- … ki-sled-7-mi-klas
Смешници
Това само чиновник може да го формулира !!

Общи условия

Активация на акаунт