Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 339
  • 1 116
  •   2
Отговори
# 735
  • София
Между другото в Първа АЕГ, където учи голямата, к-попърите са малцинство. Уви, децата са предимно по чалгата. Такива са сведенията ми и за другите елитни гимназии (вкл. 133-то), но какво да се прави - явно това е вкусът на времето.
Клер, моят младеж не е споменал в класа му да се слуша чалга. Имат едно две момчета - рокаджии, които свирят на китара. Може и да има някоя “скрита лимонка”, ама не мисля, че е масово. Мъжът ми също свири на китара и като меломанско семейство със сигурност сме възпитали музикален вкус у децата. Wink
Иначе така се започва - малко чалга тук, малко там и после уж интелигентните ни деца гласуват за....С.Т.😨

Думата "чалга" е забранена в мое присъствие.
Слуша рок / хард / метъл, слуша / гледа мюзикъли / оперети... мисля, че случа и някаква форма на раб, ама мен там ме няма.

# 736
Ой и моята е приета в НГДЕК.  Обаче май са изместили записването с един ден. Данно наистина излезе на 13-ти или по-рано другото класиране. Казвате че бала много е скочил.... Не искам да си представям какво ще е в системата на МОН тогава...

# 737
  • София
Първоначално и аз се издразних на отговора на РУО, но може да са искали да кажат, че ако Валерия види, че детето не е класирано да не си помисли, че е заради грешката в името. Поне се надявам да е така, а не да ръсят акъл.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 19:36 от sea.sea

# 738
  • София
И аз си имам младеж приет в НГДЕК. Ние ще се записваме утре. Ако се случи чудо, ще го мислим!!!

# 739
Съветите винаги са били едни и същи: пишете колкото се може повече паралелки, запишете се още на първо класиране. Идеята им е да не се товари системата.

# 740
  • Beyond the Frontiers
Моите и двете са в 32-ро. Честно казано не съм виждала ромчета въобще.
И като знам, какъв зор е било винаги записването точно в това училище в първи клас, коментарите са меко казани абсурдни.

Честито на приетите!

# 741
  • София
Мисля, че е повече от ясно, че вероятността ромчета да са в 32, особено в гимназиален етап, е  ниска. Ако пък има такова дете, значи си е изкарало бал и етническият му произход не би трябвало да безпокои никого.

Ако има роми, то те са в околността - предвид близостта до Женски пазар. Но в крайна сметка и в този квартал живеят хора и си го харесват, и си се чувстват добре.

# 742
Вие пък,  да не ви казвам къде са сградите на НГДК-а тогава. Едната в Модерно предградие, другата на Женския пазар...

# 743
  • София
Шашмахте ме, детето само попълва всичко, та ходих сега да давам принт да чета какво е писала. Слава богу си е попълнила всичко както трябва. Много ме е разглезила - оправя се сама, даже и не гледам след нея. Сега, защото е по-сериозно и ви чета, иначе нямаше и да разбера, ако има грешка Simple Smile
П.П. Дъщерята чете "Дон Кихот" на издателство "Библиотека за ученика". Каза, че щяла да звъни на редактора и да му обясни няколко правописни правила, които той явно не е чувал. На въпроса ми какво е сгрешил, каза: "Най-елементарно няма във преди дума започваща с в, който и които явно не знае кога се ползват, за запетайки да не говорим." Аз едно не мога да разбера, може ли поне това издателство,  ако може да има читав редактор? Все пак ученици го четат!
Не твърдя, че аз пиша всичко правилно, но определено не я уча аз как се пише.

https://chitanka.info/text/2991/2#textstart - сигурно може да се намери в книгоманията. Не, не съм чела точно това издание - просто е от времето, когато издателствата имаха и редактори, и коректори.

# 744
Записвам се и аз с приета девойка в НГДЕК. Отдъхвам си и си сипвам 🥂

# 745
  • София

Леле, 40 т. скок НГДЕК.... стресиращо. Аз съм предвидила някакви 50 и няколко точки максимален толеранс, ама... това като наистина крайно резервен вариант. Сега съжалявам, че не написах още някое... неговото си, примерно...  Макар да не мисля, че ще се стигне до там все пак.

# 746
Честито на приетите в НГДЕК!
Благодаря ви за подкрепата. Добре, че няма проблем с името.
Ами мислих и прецените, че пет стигат, дано не съм сгрешила. В Пловдив сме.
Балет му е 410. Ето ги минали години баловете.

# 747
О, ама те са само и в едно училище!!! Но пък балът е висок в сравнение с предходните години.

Интересно е с колко ще се вдигне балът тази година. И аз съм си сложила едни 50 точки толеранс. За всеки случай.

# 748
Еми в едно са, да. И това ли е проблем? Joy Ох, да се свършва вече. Дано по-скоро става 13ти.

# 749
Има ли на някой, на който още ги няма оценките от свидетелството в приложението на МОН за прием? Има ли някакъв срок, в който трябва да се появят? Чудя се дали да не звънна утре на РИО-то, ако ги няма още… Все пак утре е петък, а понеделник очакваме първо класиране…

Общи условия

Активация на акаунт