Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 289
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 885
Последно при записване трябва ли детето да е с нас или не ?
Изискване на самото училище ли е или има стандартна процедура ?!

# 886
  • София
Колко да е последно като другата седмица пак ще се питаме същото.
По протокол родител и дете, но в много училища може без детето.

И служебни бележки не се носят при записване поне от 2-3 години, ама някои училища искат.

# 887
Скрит текст:
Честити да са рожденичките днес и специални поздрави за девойката на HAHA1 с прекрасното име, много тачено от мен, мама се казваше така.
Нали подаването на заявления за второ класиране и записване на приети след първо, започва от 14.07. и е до 16.07.?
Сега пак погледнах датите по заповедта и останах изумена, че в графата за тези с проверки на способностите са други? А аз си мислех, че с НВО по рисуване се кандидатства по реда на МОН в същите срокове и даже писахме две такива паралелки в желанията? Чета едни по-далечни срокове от общо обявените и се чудя отделно класиране ли ще има за тези паралелки?
Това е извадка от заповедта на датите в частта по т.4 за изпитите по проверка на способности:
Скрит текст:
"Обявяване на списъците с приетите ученици на първи етап на
класиране
до 19 юли 2021 г.
Записване на приетите ученици на първи етап на класиране
или подаване на заявление за участие във втори етап на
класиране
до 21 юли 2021 г.
Обявяване на списъците с приетите ученици на втори етап на
класиране
до 22 юли 2021 г.
Записване на приетите ученици на втори етап на класиране до 23 юли 2021 г. "
Случайно да си гледала по грешка датите  на дейностите по приемане на ученици от обединените училища в XI клас за учебната 2021 – 2022 година на места по допълнителен държавен план-прием?

# 888
Колко да е последно като другата седмица пак ще се питаме същото.
По протокол родител и дете, но в много училища може без детето.

И служебни бележки не се носят при записване поне от 2-3 години, ама някои училища искат.
Joy

# 889
  • гр.Варна
hana1, да ти е жива и здрава Руми,много да Ви радва и дано бъде щастлива с новият си клас Simple Smile
Аз имам спомен,че сме си писали покрай кандидатстването след 4клас в една група във фейса Simple Smile
Интересно ми е,какви са нагласите на съучениците й от МГ?Всички ли смятат да останат в училището или има и такива,насочили се към ЕГ? Вероятно и синът ни този път ще се класира за МГ,но той предпочита АЕ с МАТ и инф Simple Smile

А къде се намира това прекрасно място?Изглежда наистина райско кътче Simple Smile

# 890
  • Beyond the Frontiers
Я да питам нещо извън основната тема: на тази годишното държавно ниво по кенгуруто по английски език има ли някакви награди за децата, извън сертификатите? Децата с много точки. Интересно ми е. А тук пишат доста родители, може някой да знае.

# 891
Аз си мисля, че за езиковите във Варна ще скочи с 15-20 единици.
Класацията след ДЗИ на 12клас по БЕЛ, в която 1ЕГ е на трето място в страната наклони доста везните натам. В нашия клас средният бал по математика е 85.50 и 3 деца искат МГ, а всички останали-1-ва.Когото питам накъде се е насочил даден седмокласнис, все тази гимназия цитират. Ние не сме фенове и синът ни е от децата, предпочели МГ.
Мисля че си напълно права
 Усетих се че предричам повишаване 5-10 точки ориентирайки се на нивото на синковеца, който ще е някъде в средата  на вълната от 300 деца(грубо) които ще бъдат разпределени между първа и пета. За него , като място според бала измежду всички варненчета изкарали нво, спрямо миналата година има повишаване 5 точки на сумарни бал, но за останалите деца които ще бъдат приети е ЕГ минималния бал  нищо чудно да се качи и до 20 точки.

Честито на всички рожденници и рожденнички! Здраве., късмет и любов!

# 892
  • Varna
hana1, да ти е жива и здрава Руми,много да Ви радва и дано бъде щастлива с новият си клас Simple Smile
Аз имам спомен,че сме си писали покрай кандидатстването след 4клас в една група във фейса Simple Smile
Интересно ми е,какви са нагласите на съучениците й от МГ?Всички ли смятат да останат в училището или има и такива,насочили се към ЕГ? Вероятно и синът ни този път ще се класира за МГ,но той предпочита АЕ с МАТ и инф Simple Smile

А къде се намира това прекрасно място?Изглежда наистина райско кътче Simple Smile
Нагласите са да си останат в МГ с малки изключения/1-2 деца искат ЕГ/.
Иначе мястото е в близост до Варна - Еко комплекс изворите. Много красиво, с много място за игри, механата е в дълбока сянка, което перфектно за летните горещи дни... А басейна е направен като лагуна.

# 893
  • Варна
Честит рожден ден на Руми! Желая й да сбъдва мечтите си и да следва пътя си.

Честити да са и другите представители на зодия Рак !

# 894
  • гр.Варна

Нагласите са да си останат в МГ с малки изключения/1-2 деца искат ЕГ/.
Иначе мястото е в близост до Варна - Еко комплекс изворите. Много красиво, с много място за игри, механата е в дълбока сянка, което перфектно за летните горещи дни... А басейна е направен като лагуна.
Въобще не можах да позная мястото.Ходили сме там,но беше по-хладно.В големите жеги не сме го посещавали Simple Smile

# 895
Я да питам нещо извън основната тема: на тази годишното държавно ниво по кенгуруто по английски език има ли някакви награди за децата, извън сертификатите? Децата с много точки. Интересно ми е. А тук пишат доста родители, може някой да знае.

Не зная за английския. Малката получи награда за математиката, организира се от училището. Класната я предложи за постигнат най-висок резултат от випуска, после ръководството одобрява и при завършването получи грамота и подарък.

# 896
  • Варна
Усетих се че предричам повишаване 5-10 точки ориентирайки се на нивото на синковеца, който ще е някъде в средата  на вълната от 300 деца(грубо) които ще бъдат разпределени между първа и пета. За него , като място според бала измежду всички варненчета изкарали нво, спрямо миналата година има повишаване 5 точки на сумарни бал, но за останалите деца които ще бъдат приети е ЕГ минималния бал  нищо чудно да се качи и до 20 точки.
И ние се целим  към 1 ЕГ и леко започнах да се притеснявам с това вдигане на бала. Щерката е с 458 и се надявам да са достатъчни, но BFF-то е с 428 точки и май е на косъм.. No Mouth

# 897
  • София
Скрит текст:
По мое време сменяха фамилиите на децата, т.е. различни от тези на родителите - дядовото име за фамилия. Пак Соц приумица.
Аз и сестра ми сме така...родителите ми са решили така, а не е било нечия приумица...сега също може да се направи. И двамата ми дядовци са с еднакво име, така че знам от къде ми е фамилията...а дядото, от където ива фамилията на родителите ми, изобщо не го и познавам.
Та може да е доста удобна приумица.
Няма име, което да е удобно за произнасяне навсякъде, дали съм знаела като раждам, че детето ми ще учи в чужбина-не, разбира се.

Баща ми е така, а е роден през 1940, т.е. по царско време. Баща му е Антонов, а той Иванов, на дядо си Иван. Не всяка приумица е "Соц". А и не всичко "Соц" е приумица.
....

Визирах един период, не съм казала "всичко". Всъщност други практики/упражнения с имената на хората повече ме потрисат, едната съм я преживяла в детството като наблюдател.
Как се е случвало преди '44 г. знам, но в случая говоря за наложени фамилии
Скрит текст:
(знам и какво обяснение има за двата случая, но е съвсем друга/и тема/и, задавала съм въпроса "защо").
Не е било лесно да променят фамилията на ММ. Държали са да я продължи, той е бил единственото момче.
Сменян му е акта за раждане. Успяли са, благодарение на една друга бг-практика - връзки.
Впечатлението ми е, че практиката е била при момчетата. Братовчедите са ми с различна фамилия, не е имало възможност за избор, докато при момичетата - не  е имало значение каква е фамилия, ние сме с родителската и всички родени сме в близки месеци с тях.

Но пък имам смешни случки с фамилиите:
Учителят търси от съученик непредаден проект-чертеж, ни е свидетелстваме, че го е дал. Излиза г-жата и се връща с един казва "ето тук имам един, но не познавам името".... Оказа се неговият, надписан с фамилията на родителите му. Simple Smile
Братовчедите ми също често си бъркаха фамилията.

Хана, честит празник. Да е здрава и щастлива девойката.
Пожелание за усмивки и радост в предстоящите дни.

# 898
  • София
Ох с тези бележкиии... Днес специално попитах в НГДЕК дали и за седми клас се изискват "О, да, разбира се!"... Поне ги искат да септември, че преди 4 години в НЕГ срокът беше "утре"...

# 899
Знам, че ще предизвикам възмущение, но има ли и някой друг с проблем с влизането на MOН сайта? При мен излиза "Неуспешна валидация на capcha" и на комп и на тел.

Общи условия

Активация на акаунт