Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 291
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 870
  • В реалността

За лина карта с акт за раждане ли се ходи? Първа, на 14 годишните.

Ако има международен паспорт, носете и него. Че мен ме разходиха в края на работния ден.
И искайте бърза поръчка, за 3 дни - пак е безплатно.

# 871
Честити да са рождениците! 🌷

Успех на всички приети вече деца 🍀

Късмет, успехи и здраве на всички!

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 18:22 от Tsugumi_

# 872
Във връзка с документите, необходими за записване в дадено училище, то почти навсякъде е едно и също.
Основното е:
Свидетелство за основно образование за завършен VII клас – оригинал( само оригинал)
Служебна бележка за оценките на ученика от приемните изпити след завършен VII клас – (оригинал, някъде искат и копие).
Медицинско свидетелство – оригинал (задължително, ако е професионална паралелка)
Заявление-справка до Директора – формуляр на гимназията( получава се на място)
Декларация от родител за обработка на лични данни- ( получава се на място)
Медицинска документация от старото училище /пълен имунизационен статус по дати, талон за проведени профилактични прегледи и талон за здравословно състояние от личен лекар/. ( някъде искат това да се предостави на класния ръководител в първата учебна седмица)
Заявление за избор на група по спортни дейности за учебната 2021/2022 година – (по образец на гимназията).
Някъде се попълват и други формуляри на гимназията-  (по образец на гимназията).

Вече би трябвало всички, държащи на реномето си гимназии, да са публикували своите изисквания на видно място в техните сайтове.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 12:55 от matema

# 873
  • София

За лина карта с акт за раждане ли се ходи? Първа, на 14 годишните.

Ако има международен паспорт, носете и него. Че мен ме разходиха в края на работния ден.
И искайте бърза поръчка, за 3 дни - пак е безплатно.

Благодаря!
Не знаех това.
Не, че не мога да почакам, но определено ми е по-лесно да си планирам времето така...

# 874
Личните карти за 14-годишните трябва да са бързи по принцип,но в някои управления на МВР се правят ,че не знаят и за това си искайте сами бързата поръчка.

# 875
Допълвам се с информацията за някои от гимназиите, които проверих:
На документите по образец на гимназията се изисква полагане на подписи от ученика и родителя/ настойника.
Проверете да няма изненадани и върнати родители, които са без децата си.
И за тези, които смятат да правят пълномощни на трети лица.
И още нещо, което някъде се изисква:
Документ за самоличност на кандидата – най-често ученическа лична карта, задграничен паспорт, Удостоверение за раждане – КОПИЕ.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 13:33 от matema

# 876
  • В реалността
Личните карти за 14-годишните трябва да са бързи по принцип,но в някои управления на МВР се правят ,че не знаят и за това си искайте сами бързата поръчка.
Май е така, защото всички приятели са питали дъщеря ми защо не сме пуснали поръчка за 3 дни. Това девойче в МВР обаче, беше решило да ми стъжни живота. На фона на това, че мъжа ми беше в критично състояние в болница, бях изключила за тази ЛК и вече почти изтървахме едномесечния срок. И като ми даде листа, сама беше чекнала отметките в началото - съответно и тази за нормална поръчка. Освен, че ме върна за червения паспорт, ме уверяваше и че имам още месец след като е пуснала листа да сменя адреса на детето. Понеже се оказа, че я записват със стар, на който аз съм се водила преди години.

# 877
  • София
Гита Ог,  бъди здрава и усмихнат ден и радостите да предстоят!

Марти, моята девойка за малко да ти е съименника. Първата идея за името баткото да бе Мартин, но ММ нещо не го прие (спазихме традицията с наследствените имена, но само защото дойде като предложение от мен Wink ) Когато заговорихме за име на малката, ММ каза: ето тя си идва с името(мартенче), но пък аз вече бях харесала други имена за нея ... та се сдоби с традиционно за неговия, непопулярно в моя район име (срещнахме се при едното).

По мое време сменяха фамилиите на децата, т.е. различни от тези на родителите - дядовото име за фамилия. Пак Соц приумица.
Мъжо и той бил записан така, че му сменяли после фамилията.

valetia.k, само да мине записването и сменяме темата - ще си говорим за диети Joy

# 878
  • Varna
И аз вече си имам едно пораснало момиче, за което да почерпя виртуално!
 Колкото до имената, дъщеря ми се казва Румяна. Едно много рядко срещано последно време име, но не бих си и помислила да се казва по друг начин. Някак си още като забременях с нея знаех, че това ще е нейното име, едно към едно на свекърва ми. На този етап и тя си го харесва...
Успех на всички! Нашият избор беше доста труден накрая. Въпреки че 3 години знаеше какво иска и се бори за него, когато го постигна вече не беше сигурна дали е правилно за нея. А моите страхове бяха само да не го избира заради нас или заради приятели, а да е сигурна че иска да учи това. Трудно ще й е, много трудно, но тя си го пожела. За мен комбинацията немски с математика и информатика в МГ е може би най-тежката паралелка, особено ако си състезател и по математика. Надявам се наистина избора й да е осъзнат и обмислен, а не емоционален.
И за финал може и да се потопите виртуално при нас на РД в момента...

# 879
  • София-Младост
По мое време сменяха фамилиите на децата, т.е. различни от тези на родителите - дядовото име за фамилия. Пак Соц приумица.

Аз и сестра ми сме така...родителите ми са решили така, а не е било нечия приумица...сега също може да се направи. И двамата ми дядовци са с еднакво име, така че знам от къде ми е фамилията...а дядото, от където ива фамилията на родителите ми, изобщо не го и познавам.
Та може да е доста удобна приумица.
Няма име, което да е удобно за произнасяне навсякъде, дали съм знаела като раждам, че детето ми ще учи в чужбина-не, разбира се.

# 880
  • Варна
Хана, честит рожден ден на девойката! Много успехи и в учението, и в живота! Към името й съм особено пристрастна Wink Радвам се, че е избрала вече и не се съмнявам, че ще се справи и в тази най-трудна паралелка! Моята дъщеря май точно защото се очаква да е много тежко там, не я избра Joy Ама тя си е айляк по природа, вашата паралелка си е за целеустремени и здраво работещи младежи (за умните, е ясно Wink ).
За какво пък би им бил акт за раждане при записване... Не смятам да нося, не го пише изрично в списъка на училището. Здравен и имунизационен картон изобщо не помня да е имала щерката...

# 881
  • София
Скрит текст:

Аз и сестра ми сме така...родителите ми са решили така, а не е било нечия приумица...сега също може да се направи. И двамата ми дядовци са с еднакво име, така че знам от къде ми е фамилията...а дядото, от където ива фамилията на родителите ми, изобщо не го и познавам.
Та може да е доста удобна приумица.
Няма име, което да е удобно за произнасяне навсякъде, дали съм знаела като раждам, че детето ми ще учи в чужбина-не, разбира се.

Баща ми е така, а е роден през 1940, т.е. по царско време. Баща му е Антонов, а той Иванов, на дядо си Иван. Не всяка приумица е "Соц". А и не всичко "Соц" е приумица.

Хана, да ти е жива и здрава порасналата Румяна! Много здраве, щастие и добри приятели й пожелавам!

# 882
Честити да са рожденичките днес и специални поздрави за девойката на HAHA1 с прекрасното име, много тачено от мен, мама се казваше така.
Нали подаването на заявления за второ класиране и записване на приети след първо, започва от 14.07. и е до 16.07.?
Сега пак погледнах датите по заповедта и останах изумена, че в графата за тези с проверки на способностите са други? А аз си мислех, че с НВО по рисуване се кандидатства по реда на МОН в същите срокове и даже писахме две такива паралелки в желанията? Чета едни по-далечни срокове от общо обявените и се чудя отделно класиране ли ще има за тези паралелки?
Това е извадка от заповедта на датите в частта по т.4 за изпитите по проверка на способности:
"Обявяване на списъците с приетите ученици на първи етап на
класиране
до 19 юли 2021 г.
Записване на приетите ученици на първи етап на класиране
или подаване на заявление за участие във втори етап на
класиране
до 21 юли 2021 г.
Обявяване на списъците с приетите ученици на втори етап на
класиране
до 22 юли 2021 г.
Записване на приетите ученици на втори етап на класиране до 23 юли 2021 г. "

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 14:48 от MianaNia

# 883
  • София
hana1, нека това е едно прекрасно ново начало за Румяна! Да ви е жива и здрава, целеустремена, обичаща и обичана Kissing Heart

# 884
  • В центъра на моретата
hana1, честит рожден ден на щерката! Да е здрава, да расте щастлива и удовлетворена, а вие да се гордеете с нея!

Дъщеря ми като се роди, все още не бяхме измислили името - имахме някакви 10-15 около, които се въртяхме. Категорично бяхме решили да не бъде кръстена на никой от родата.
В крайна сметка, името й е плод на наша победа, свързана първо със забременяването ми и после с успешно преждевременно раждане. Надявам се, че си го харесва поне мъничко Simple Smile. Мисля, че символиката беше беше това, което беше водещо.

Някакси, странно се измести темата..

Общи условия

Активация на акаунт