Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 279
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 855
  • В центъра на моретата
Гита, честита да си. Много здрава и благословена!
Скрит текст:
И аз съм раче - от скромните, мили и симпатични и винаги прави. Trollface

Погледнах сега в сайта на пловдивското мг и имам чуденка:

Копие на имунизационния паспорт издаден от лекуващия лекар на ученика (или копие на всички проведени имунизации и реимунизации) - това копие от последните страници на здравната книжка ли е? Или пък профилактичния документ, който всяка година давахме?

Лична профилактична карта (данни за личния лекар име, адрес, телефон). - това медицински картон ли е?

Има една малка бяла книжка - имунизационен паспорт, в която би трябвало личния лекар да е вписал всички имунизации по задължителния имунизационен календар. Прави се копие на всяка странца и се заверява от личния лекар с подпис и печат. Това ни го искаха в първи клас. След това се добави и манту в 5 кл. или 6 кл. (по спомен).
Преди година ми се наложи да сменя личния лекар на дъщеря ми. Този имунизационен паспорт лекарката го въведе в информационната система, която ползва и в 7 кл. направо и разпечатаха от там имунизациите.

А личната профилактична карта би трябвало да е това, което септември искат в училище при започване на учебната година.

Гита, честит рожден ден! Бъди здрава и се радвай на щестливи детски усмивки!

# 856
Гита честит празник! Здрава и обичана да си!

Аз викам да се местя скоро в някоя тема за отслабване. Joy
Тази година 7 клас ми коства 5кг отгоре освен всички други тревоги. С тях съм вместо 60 - 72 кг. Frowning1  ако не ги сваля докато петокласниците станат седми клас, жалба ми майка. Тогава ще са х2. Grin

Днес последня нощувка съм на морето, само седя обаче и никакви шансове за крос по плажа. Дочитам Ана Каренина и мечтая по-бързо да минава другата седмица, да идва 26 да пратя децата на лагер и да почивам вече пълноценно. Това ще е първи път в живота ми трите деца да няма вкъщи за седмица.

# 857
  • София
Гита, да си жива и здрава и много щастлива Simple Smile
Рано е от сутринта да се черпаваме, но торта си взимам Simple Smile

# 858
  • гр.Варна
Момичета,
Не се ли издават амбулаторни карти,където се списват ръст и кг на детето,както и дали са му направени всички ваксини?
Аз паспорта му за имунизациите грам не помня къде е ThinkingThinking

# 859
  • София
Имунизациите се вписват от лл в Личната профилактична карта, която се предоставя всяка година в училище.-

# 860
  • Ланкър, планините Овнерог
Благодаря за честитките Simple Smile
Имунизационен паспорт нямам, т.е. има, но последно в бебешка възраст е писано там. От училище получихме всички профилактични карти, които сме давали през годините.
А за участие във второ класиране сигурно има бланка по образец, която ще ни дават от училището и нищо друго, или?
По спомен с голямата - това е. Отиваш, попълваш и си тръгваш. Освен, ако нещо не са променили за 6г

# 861
Аз имам следните документи - свидетелство за завършено основно образование, служебна бележка, лична здравно профилактична карта, лична амбулаторна карта  , имунизационен статус ( снимани имунизациите от картона заверени с вярно с оригинала) , медицински свидетелство, сега видях че май трябва да снимам и акт за раждане , прочетох че на места искат по две снимки.
Скъсах нервите ( моите и на лекарката) с документи Sad.
На сайта на желаните училища няма информация какво точно искат, а на мен ми е неудобно да звъня и питам преди класиранията , както се казва рибата в морето, а аз приготвила тигана.
Повече се дразня на детето, че не можах да я накарам да обиколим поне локациите на училищата .

Да напомня ако ще участвате на второ класиране - задължително входящ номер да си вземете

# 862
  • София
Значи записвах голямата преди 3 години, обаче не помня какво носех. Във всеки случай не беше нещо особено, което е трябвало специално да вадя за записването. Във всеки случай нямам спомен да съм носила Лична профилактична карта с имунизации.

# 863
  • София
Скрит текст:
И сега, идва вторник, и 11 000 родители звънят по училищата да питат какво да носят за запсиване или за подаване на второ класиране. Горките учители.

Да каже някой, дето в последните 2-3 години е минавал по тоя път. Най-вероятно ще се носи свидетелството за завършен седми клас, как иначе да удостоверим кое е детето.

точно с този документ няма как да удостовериш кое е детето. няма снимка Simple Smile
ученическа лична карта, първа лична карта или международен паспорт са документите, с които можеш да потвърдиш самоличността.
а някой иска ли го?

Е от къде ще имаме свидетелсвото на друго дете? Нали ги дават срещу подпис на ученика?
И на акта за раждане няма снимка, но в първи клас записват с него.

# 864
  • София

За лина карта с акт за раждане ли се ходи? Първа, на 14 годишните.

# 865
# 866
  • София
А за участие във второ класиране сигурно има бланка по образец, която ще ни дават от училището и нищо друго, или?

на сайта на МОН ги има всички възможни бланки на едно пдф. От сайта на Регалия го докопах само заявлението за 2-ри класиране, но не мога да го кача тук... Би било полезно и него да го има на 1 стр - но пък май вече не подлежи на промяна първия пост?
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s& … qMrP0hINMfecpwYZz

# 867
Заявление за участие в първи (трети) етап на класиране :
https://drive.google.com/file/d/1Whzz_MF05EZVFuyGKl69kgEUgZzhEe8s/view
Заявление за участие във втори етап на класиране:
https://drive.google.com/file/d/1I2waF5UDaIkgZhOqXX9Tbwx6mIHPc3GX/view

# 868
  • София
Би било полезно и него да го има на 1 стр - но пък май вече не подлежи на промяна първия пост?
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s& … qMrP0hINMfecpwYZz
Не може, да. Но пък в неделя ще пусна новата седмична тема и тогава мога да го добавя; няма да е късно, защото тепърва предстои първото класиране и ще е полезно за тези, които ще участват на второ.

# 869
  • София
Гита Ог, да си жива и здрава, окриляна от щастие и любов Kissing Heart
Големият ми син отива на синьо училище, още нямаме планове за друго, но това не ми пречи да мечтая за мореееее

Общи условия

Активация на акаунт