Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 282
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 840
Здравейте, сменям темата, не ме бийте за въпроса. Какво трябва да се носи в училище при записване: оригинала на свидетелсвто , копие и медицинско ( евентуално).Друго ?

# 841
  • Варна
Гита Ог, бъди здрава и посрещай всеки нов рожден ден с усмивка! Нали знаеш, че жените не ставаме по-стари, а по-прекрасни с годините Wink
Милена, мисля, че всчко училище си обявява на страницата какво трябва да се носи при записване. Някои искат медицински картони, други снимки, трети детето да присъства, защото взимат размери за униформи. Вероятно като дойде време всяко училище ще остави съобщение в сайта си.

# 842
  • София
Здравейте, сменям темата, не ме бийте за въпроса. Какво трябва да се носи в училище при записване: оригинала на свидетелсвто , копие и медицинско ( евентуално).Друго ?
Копие от свидетелсвото не ви трябва, тъй като оригиналът остава в училището. Медицинското ще трябва ако е професионална паралелката. В някои училища искат и бележката с оценките от НВО, въпреки че ги има в свидетелството. В началото на учебната година ще трябва да представите и личен картон на детето с попълнени ваксинации; някои лични лекари отпечатват само един лист А4 с тази информация - това също важи. Но за да сте сигурни какво точно се иска, може да се обадите в съответното училище.

Гита Ог, да си жива и здрава, и много щастлива през твоята нова лична година Flowers HibiscusBalloonBirthdayChampagneGiftTada !
А на 13-ти да бъдеш зарадвана с най-страхотния подарък!

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 11:06 от Kally May

# 843
  • София
И сега, идва вторник, и 11 000 родители звънят по училищата да питат какво да носят за запсиване или за подаване на второ класиране. Горките учители.

Да каже някой, дето в последните 2-3 години е минавал по тоя път. Най-вероятно ще се носи свидетелството за завършен седми клас, как иначе да удостоверим кое е детето.

# 844
В сайтовете на училищата (повечето) са посочени необходимите документи за записване, както и съответните заявления за попълване. След класирането погледнете на сайта на съответното училище.

# 845
Да, да , свидетелството е ясно, медицинско съм извадила вече , а картон може би на 15.09. Дано обявят училищата в сайтовете си, че наистина ако всеки се обади да пита, ще луднат.

ПП. Прочетох в сайта на НТБГ - искат и копие от служебната бележка.

# 846
  • Beyond the Frontiers
Честито на рожденничката!
Аз съм другата седмица, дано да имам подарък - доволно дете Simple Smile

# 847
  • София
Гита, щестит рожден ден! Да си здрава и щастливаВесел празник Flowers Rose

Доколкото си спомням се носеше оригинал на свидетелството и служебната бележка. ЗПК  + ваксините го занесохме началото на учебната година.

# 848
  • Пловдив
Гита, честита да си. Много здрава и благословена!
Скрит текст:
И аз съм раче - от скромните, мили и симпатични и винаги прави. Trollface

Погледнах сега в сайта на пловдивското мг и имам чуденка:

Копие на имунизационния паспорт издаден от лекуващия лекар на ученика (или копие на всички проведени имунизации и реимунизации) - това копие от последните страници на здравната книжка ли е? Или пък профилактичния документ, който всяка година давахме?

Лична профилактична карта (данни за личния лекар име, адрес, телефон). - това медицински картон ли е?

# 849
Класираните ученици се записват в 8 клас в съответното училище, като подават следните документи: 
 1. заявление до директора;
2. оригинал на свидетелство за основно образование или на удостоверението за признато основно образование – за учениците от училища на чужди държави ;
3. оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика – за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища.
Успех!

Гита, честит рожден ден! И аз ти пожелавам във вторник, пак да почерпиш виртуално!

# 850
  • София
Гита, ЧРД!

Нашият младеж вече е записан.
Лятото може да започва.

# 851
  • На морето!
А за участие във второ класиране сигурно има бланка по образец, която ще ни дават от училището и нищо друго, или?

# 852
  • София

Копие на имунизационния паспорт издаден от лекуващия лекар на ученика (или копие на всички проведени имунизации и реимунизации) - това копие от последните страници на здравната книжка ли е? Или пък профилактичния документ, който всяка година давахме?

Лична профилактична карта (данни за личния лекар име, адрес, телефон). - това медицински картон ли е?

Вчера записах моя юнак и мога да дам информация по тези въпроси, защото аз лично си скъсах нервите с личната ми лекарка и с цялата система като цяло, но това е една друга тема, към която не ми се връща:

Личната профилактична карта е по образец - онази, която даваме всяка година. Продава се в книжарниците, личните лекари я изваждат и от компютъра директно, бланка има и тук. http://gpaeburgas.org/wp-content/uploads/2019/12/%D0%BB%D0%B8%D1 … 0%D1%82%D0%B0.pdf

Данните на личния лекар ги предоставих като снимах страницата на здравната  книжка на детето, където е вписан личният лекар.

Относно имунизационния паспорт - моето дете няма такъв, но аз по някаква причина съм била много стриктна и всички ваксини са му вписани в картона. Снимах страницата от картона, където са имунизациите. Гледах, че около мен и други родители бяха решили така въпроса.

На мен ми искаха служебна бележка от лекаря, че няма медицински противопоказания да учи това, което иска да учи - на някои места за това искат медицинско.

Носех всички оригинали за справка, но никой не ми ги поиска. Казаха ми, че документите са пълни и изрядни Simple Smile

Дано съм била полезна Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 12:15 от maruma

# 853
  • София
Гита, ЧРД и наздраве довечера.
Рали, честито на Иво, и Кари е само с две петиция по английски и история 🤣🤣🤣
Честито на всички деца вече приети в желаните училища.
Без да се смеете направила съм една папка с документи за записване, защото ще я, дай боже, записва трети човек с нотариално заверено пълномощно.
1. Свидетелство за завършено основно образование и копие.
2. Акт за раждане и копие.
3. ЛАК - лична амбулаторна карта
4. Имунизационен паспорт - лист хартия с въведени всички имунизация от личната лекарка.
5. Медицинска бележка за започване на работа.- надявам се да не трябва,тя е за 4 то желание.
6. Три броя различни попълнени формуляра от сайта на училището класирано на първо място от детето.
7 Служебна бележка и копие.
Просто стискаме палци да не чакаме второ класиране.

# 854
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
И сега, идва вторник, и 11 000 родители звънят по училищата да питат какво да носят за запсиване или за подаване на второ класиране. Горките учители.

Да каже някой, дето в последните 2-3 години е минавал по тоя път. Най-вероятно ще се носи свидетелството за завършен седми клас, как иначе да удостоверим кое е детето.

точно с този документ няма как да удостовериш кое е детето. няма снимка Simple Smile
ученическа лична карта, първа лична карта или международен паспорт са документите, с които можеш да потвърдиш самоличността.
а някой иска ли го?

Общи условия

Активация на акаунт