Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 840
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 945
  • Пловдив
Миналата година класирането си излезе точно в деня, макар че имаше надежди да е по-рано. Но пък 13.07 беше понеделник, та знам ли дали тази година няма да има изненада на 12.07 следобед.

# 946
  • Отвъд алеята зад шкафа
Дъждец, 8 клас си е лежерен за децата. Учат основно език, мат и бел. След 7 клас им се вижда като почивка. Ако първият език е нов, тогава може да има малко зор.

# 947
В паралелките с РИЧЕ и НИНРИЧЕ си изучават всички общообразователни предмети в осми клас.

# 948
Не е само за София блокажа на сайта. Дава грешка - неуспешно валидиране...

# 949
Дъждец, 8 клас си е лежерен за децата. Учат основно език, мат и бел. След 7 клас им се вижда като почивка. Ако първият език е нов, тогава може да има малко зор.
Така е и не е така.
Голямата е в НПМГ математика и информатика с НЕ. Учеха основно математика и език. Езика ясно - 4-5 часа на ден, от началото, нищо неочаквано. Математиката обаче почна на много високо ниво дори за деца математици. След няколко месеца  имаше много деца, които не искаха да решават задачи, моята казваше - не мога, не искам повече задачи. Та седнахме и говорихме защо се чувстват така, обяснихме им, че те решават по-сложни и повече задачи от децата, които не са в профил математика, че трябва да бъдат предизвиквани, за да се развиват в математиката, иначе защо им е този прифил, вдъхнахме им сили и нещата рязко се върнаха на място. Но и до ден днешен математиката е много, с допълнителни часове и материал, които не се изучава в неприфилирани паралелки.
С това искам да кажа, че осми клас може и да е лесен, но може и да не е. Но все пак, зорът да влязат в елитни училища е да учат, не да отпускат, нали така? Наблюденията ми са, че децата свикват с темпото - математичката, дето даде заден в осми клас, в края му не само решаваше задачи та и плющяха ушите, но ходеше допълнително и на физика. Колкото е по-високо нивото, по-добре за тях. Но - все пак, познавайте си децата. Малката е друга бира. Не съм сигурна, че няма да избодем очи ако попадне в такава паралелка. Но, при общо високо ниво би се стимулирала да покаже повече. Просто нея трябва да я натискаш непрекъснато иначе е посредствена.

Леле колко изписах, исках да кажа две изречения Joy

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 11:05 от Iseis

# 950
При мен от лаптопа влиза без проблеми, от телефона дава грешка. За Варна става въпрос.

# 951
Влизам без проблеми в системата РУО София град - няма нищо ново, не са се появили бал или меню класиране

# 952
Не е само за София блокажа на сайта. Дава грешка - неуспешно валидиране...
                  Аз влизам без проблем - Сф.

# 953
  • Пловдив
И аз се пробвах да вляза (тук -https://priem.mon.bg/) с другия браузър на компютъра - не ме пусна. Вие на друго място ли проверявате?
За първи път сънувам класирането - че са ни приела в мг-то.
Поизнервих се, изобщо не ми се мисли в какво психическо състояние ще съм ако се налага второ и трето класиране.
Усмихната събота и дано излезе по-рано класирането.

# 954
И мен не ме пуска в системата.

# 955
Аз от самото начало се настроих , че ще се ходи на второ класиране и това не ме притеснява. Притесняваме, че 20т реверанс, които имахме спрямо мин. бал от миналата година , няма да са достатъчни явно , за да го приемат в желаното училище. И това може да се дължи , на една сбъркана задача от първи модул , която решихме две седмици пред изпита по мат. Знам, че е тъпо да се съжалява за минали неща , но ще се изям от яд, ако така се случи.

# 956
  • София
Аз си мислех, че поне 8 клас може да е лежерен, че и за 9ти имах надежди.
Санака, благодаря! МУ ще вземат сигурно само Б и Х от удостоверението, а европейците ако решат да вземат средно-аритметично, ще е мега тъпо.
В свидетелството за първи гимназиален етап не се вписва общ среден успех.

# 957
Аз от самото начало се настроих , че ще се ходи на второ класиране и това не ме притеснява. Притесняваме, че 20т реверанс, които имахме спрямо мин. бал от миналата година , няма да са достатъчни явно , за да го приемат в желаното училище. И това може да се дължи , на една сбъркана задача от първи модул , която решихме две седмици пред изпита по мат. Знам, че е тъпо да се съжалява за минали неща , но ще се изям от яд, ако така се случи.

Нашият условен аванс в НГДЕК беше около 25 точки над минималния бал за 2020 г. и за 2019 г. Оказа се обаче, че за 2021 г., набор 2007, бала е скочил с... цели 40 точки.

# 958
  • Ланкър, планините Овнерог
Добро утро. То ден вече, но аз сега се излюпих.
Сега пробвах през телефона и аз да влезна - тц, не зарежда и изкарва прозорче с грешка.

Аз съм се нагласила изначално за второ класиране. Притеснява ме, ако никъде не се класира. Тогава вече ще пукна до второ класиране. С 30т е над мин бал на последното желание, което аз лично се надявам въобще да не го стига, че то уж беше за спокойствие да се закачи. С 20т е над по-горните желани, които са истински желани. А и писахме и нови паралелки, за които нямам идея как ще сме.
Днес ще ходим за подаръка й за РД (в края на месеца е) - изрусяване до бяло на долния пласт коса. УжасТ мой, но и аз бях на тази възраст, като започнах мацотенето, макар и не толкова хард. Предпочетох да идем на фризьор пред това сама да се окепази.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 11:28 от Гита Ог

# 959
Ще се разбере след 20.07.Той е с бал 451 т. , няма шанс за 73 то да се вдигне бала с 40т , то няма толкова деца с такива резултати или СМГ и 91 НЕГ , трябва да останат празни 😁. Но поне да не е над 10-15 т.

Общи условия

Активация на акаунт