Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 443
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 315

Естествено, че може да избере. Ако не можеше да избира какъв е смисълът да се даде възможност за кандидатстване в повече от една област? Ще се запише на едното място, а другото ще освободи за следващия в редичката на второ класиране.

Много благодаря. Simple Smile Че първо подадох и после се замислих.

# 316
При нас оценките вече са нанесени в системата !
Синхронизацията е пълна Simple Smile
                 А има ли изчислен бал срещу всяко желание? Тогава синхронизацията ще е пълна.При нас липсва все още,а оценките ги имаше още преди да подадем заявлението.

# 317
  • София
Написах мнението си, защото четейки останалите постове, човек  остава с убеждението,  че децата са супер мотивирани, а, видите ли,  учителите не са си свършили работата. Това не е така!

Ганис, не си права.
Внушението беше, че с умни деца се работи по-лесно. Те ще поемат от теб всичко, от първия път.
Не знам преподавала ли си математика в квартално, не-73то училище. Има голяма разлика.

# 318
  • Варна
Май днес е последният ни кандидатстващ в темата. Реге, стискаме палци младежът днес да покаже възможностите си и да бъде оценен високо, за да запази мястото си в НУИ! Успех!

# 319
  • София
Здравейте,
1. Ако запишем само едно училище и не е прието детето на първо класиране, трябва ли да се ходи някъде допълнително за участие във второ класиране?
2. Ако запишем и второ желание и детето е прието във второто желание на първо класиране, трябва ли да се ходи до второто у-ще за да чакаме второ класиране?

Питам,защото искаме само едно училище и дали има смисъм да пишем и други които така или иначе не ги искаме. На база мин.баловете от миналите две години детето би трябвало да го приемат в желаното училище.

# 320
Аз съм изненадана колко много хора отиват до училищата да си подават желанията. Не от принуда, а от страх и недоверие.

# 321
Резултатите от ДЗИ единствено показват, че децата са влезли с висок бал в гимназията и са продължили да си учат. Това си е тяхна заслуга, не на самото училище или пък на директорката.
Използвам тази част от поста, само за да попитам как тогава ЧУ са в топ 20 училища по резултатите от дзи, като там няма изискване за високите балове от нво. Не съм наясно, но сякаш съм останала с впечатлението, че там може да влезе и дете, което е имало доста нисък бал. А пък в края, обобщените резултати са много високи. Принципно се чудя, не е реплика към Грета Ей.
Примерно Дорис Тенеди, увекид. Ще си редактирам поста после, да не речете, че рекламирам нещо.

Специално за Дорис Тенеди мога да кажа от личен опит. Те си имат техен изпит. Правят го за всички ученици от 7-ми клас, без значение дали искат да останат или не в уччилището . Ако някое дете  , което иска да остане , не е изкарало оценка по-висока от 5 , му се дава възможност за втори опит. Но изпитите далеч не са като НВО.

# 322
Здравейте,
1. Ако запишем само едно училище и не е прието детето на първо класиране, трябва ли да се ходи някъде допълнително за участие във второ класиране? - не, ако не си приет никъде, участваш автоматично на второ класиране.
2. Ако запишем и второ желание и детето е прието във второто желание на първо класиране, трябва ли да се ходи до второто у-ще за да чакаме второ класиране? - да, трябва да подадете заявление за участие във второ класиране в училището, в което сте приети на първо.

# 323
  • Стара Загора
Mimok_I, в това училище само една паралелка ли има?
1 желание =на 1 паралелка
Изброявате на първо място тях. Ако не сте приети на 1 класиране никъде, автоматично участвате във 2ро. Ако сте приети на трето желание примерно отивате в училището дори да е същото и  в горните желания и се записвате или подавате заявление за участие във 2 ро класиране
Аз лично не бих рискувала с 1 желание, но синът ми не е с много висок бал. Ако беше с бал 490 с чиста съвест щях да пиша само 1.

# 324

mimok_l, аз бих посъветвала да пишете поне още едно училище, паралелка. Освен ако детето не е с много висок бал и да е сигурно, че ще го приемат там.

# 325
Здравейте, знаете ли дали след първо класиране документите за записване или за участие във второ, могат да се подават от друг човек-не от родител?
Да. Миналата година дядо и я записа,защото бяхме на море.
Благодаря!

# 326
Благодаря на всичко за стиснатите палци!!! Не съм виждала кандидат-гимназиста толкова изнервен. Само да не прегори . Надявам се че за тези 5 часа ще успее да се успокои, ръцете му ще почна сами, а после да се включва и главата Simple Smile

Ние подадохме вчера вечерта. Писахме 6 желания,  макар че мах две бяха достатъчни. Последните 2 изсмукахме от пръсти, аз настоявах за всеки случай. Детето прояви неочаквана за мен дълбочина на мъдростта. Чул е аргументите ни , премислил желанията. В резултат неговата и нашата подредба съвпаднаха напълно. Той обаче не го знае. Сега всичко зависи накъде ще се лашнат масите в езиковите гимназии - към АЕ_НЕ или към НЕ_АЕ.

# 327
Здравейте.
 Не съм писала в темата,  но Ви чета редовно.
 Моля, да ми кажете дали е проблем, че съм написала една и съща паралелка на две позиции?
 Без да искам съм я писала на десета и на двадесет и четвърта позиция.
 Благодаря!

# 328
  • София
Здравейте.
 Не съм писала в темата,  но Ви чета редовно.
 Моля, да ми кажете дали е проблем, че съм написала една и съща паралелка на две позиции?
 Без да искам съм я писала на десета и на двадесет и четвърта позиция.
 Благодаря!

Няма как да стане. Системата ще ви изведе съобщение и няма да приеме втория път същия код.
А и да го направи, винаги може да се изтрие, има бутонче.

# 329
За моето дете сагата приключи преди броени минути след получаване на изключително приятен (финансов) мейл.
Ще хабим яко бал, защото няма да го ползваме.
Имам си колежанин! Heart

Общи условия

Активация на акаунт