Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 373
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Е, как кои гимназии - всички високобалови са свърталище на наркомани. И разни родители няма за нищо на света да пуснат децата си там, за да не пропаднат. Нищо, че на тези деца бала им достига едва за кварталното училище. В повечето случаи става като приказката, че гроздето е кисело, ама здраве да е Simple Smile

# 676
О, да, непоисканите съвети са страаааашни. Аз онзи ден слушах глупостите на майка ми колко съм неадекватна, защото не съм писала училище с над 30т. бал от наличния на отрочето. Ей тъй, можело да стане нещо - нещо като какво Laughing чудото на осмия ден, може би? Чак такива чудеса не стават. Ама не та не! Не съм разбирала тия неща (хем, вече сме минали през НВО с голямата). Да пишем, те пари не взимат - е да, ама аз нали съм проучила нещата, няма да пиша всички паралелки само, защото е без пари Smile Smile Още повече си знам и "стоката" какво може и не може и къде е за нея и къде не. И любимото ми "да не похабим бал" Triumph та после да се чудим какво да правим. Аз добре знам какво се случва в осми клас, ако си влязъл някъде, за където не си -  не е гот да ви кажа.

И майка ми редовно ме "поучава" Laughing

# 677
  • Варна
Рали, и добре правиш! Видно е, че децата ти се справят изключително добре с това, с което са се захванали. Кому е нужно да ги уеднаквяваме? Нека всеки си намери това, което го влече и стане добър в него. Нагледах се на некадърни програмисти, които работят това, щото "има хляб". Изключително нещастни хора. Не искам това за детето си, па ако ще и да хаби бал. Бал бих похабила, нерви и самоуважение - не.
Чакаме НГДЕК и НУИ-Варна да се похвалят! От художниците някой още?

# 678
  • Някъде на край света
Това с поучаването е нормално. В нашата държава всеки знае повече от теб и е въпрос на чест да ти даде съвет.
Аз от любезност клатя глава и се усмихвам, и след това си правя каквото си зная. Wink

Дописвам се: Рали, детето ти е талант, който не си заслужава да се похаби, за сметка на един бал. Бал мога да похабя всеки ден, детето си и неговите мечти -НЕ!

# 679
  • София
И моето е фен на аниметата, така си упражнява английския
Иначе за музика, ние не сме меломани, той също, но предпочита рап, суинг и джаз. Така казва, не харесва популярна музика.

Не харесва популярна музика, а харесва рап.
Някак... не се връзва. Wink

# 680
И моето е фен на аниметата, така си упражнява английския
Иначе за музика, ние не сме меломани, той също, но предпочита рап, суинг и джаз. Така казва, не харесва популярна музика.

Не харесва популярна музика, а харесва рап.
Някак... не се връзва. Wink

Ми той рапът беше по наше време, сега е чалга-рап Laughing

# 681
Момичета, вашите балове качени ли са? Нашият още не. Аз съм си го изчислила, но друго си е да го видя черно на бяло.
И нашият не е качен още.

# 682
Това с поучаването е нормално. В нашата държава всеки знае повече от теб и е въпрос на чест да ти даде съвет.
Аз от любезност клатя глава и се усмихвам, и след това правя каквото си зная. Wink
Точно!!!Това е и моето мото -  поклащам глава, усмихвам се и си правя каквото си зная!Досега не ме е подвела интуицията, дай Боже и за напред да се слушаме с "нея"! Stuck Out Tongue Winking Eye

Дописвам се: Рали, детето ти е талант, който не си заслужава да се похаби, за сметка на един бал. Бал мога да похабя всеки ден, детето си и неговите мечти -НЕ!
Особено пък когато детето е открило и таланта си, тогава е абсолютна глупост да похабяваме мечтите му и да слушаме чуждите мнения!Браво rally за талантливото дете и за това, че следва мечтите си!

# 683
  • София
На теория звучи всичко много добре, както сте го написали. Реалността показва голямо приземяване точно на тези, които много са летели, за които ученето е било всичко и самоцел. Загубени души са. Там и разочарованието от живота е най-голямо. И така се случва, че накрая тези с крилете кандидатстват при тези с конкретните умения, за да си намерят работа 😊
Човек никога не си признава посредствеността. От нашия най-елитен клас определено са най-страдащи най-учащите, най-изявените. Но равносметката идва 20 години по-късно.
Няма по-лошо от амбициозен, но лично неуспял родител. Обикновено едното върви с другото 😅
Не съм съгласна с това, категорично. Като човек, завършил елитна езикова паралелка - нито аз, нито съучениците ми, с които поддържам контакт, сме посредствени. Кой в БГ, кой в чужбина - всеки се е реализирал в различна област. Да, не съм преподавател по английска (каквато беше детската ми мечта) - всъщност бях за кратко само, но самата аз вече не искам, в друга област учих висше и работя. Но езиците определено разширяват кръгозора и 20г след гимназията започнах и нов да уча - никога не се знае къде коя врата ще се отвори. Simple Smile Естествено, говоря за деца (и зрели хора), на които им се отдават чуждите езици и желанието за учене като цяло и вярата в знанията. Работата не е само някъде да изкарваш пари за хляб (това важи по време на студентстването само).

# 684
  • София
Между другото в Първа АЕГ, където учи голямата, к-попърите са малцинство. Уви, децата са предимно по чалгата. Такива са сведенията ми и за другите елитни гимназии (вкл. 133-то), но какво да се прави - явно това е вкусът на времето.
Клер, моят младеж не е споменал в класа му да се слуша чалга. Имат едно две момчета - рокаджии, които свирят на китара. Може и да има някоя “скрита лимонка”, ама не мисля, че е масово. Мъжът ми също свири на китара и като меломанско семейство със сигурност сме възпитали музикален вкус у децата. Wink
Иначе така се започва - малко чалга тук, малко там и после уж интелигентните ни деца гласуват за....С.Т.😨

# 685
  • На морето!
Хората, които пишат как в елитните ЕГ е пълно с наркомани явно не са виждали наркоман и имат някаква странна представа за хората със завимости, тяхното ежедневие и потребности.

# 686
В елитните има наркомани, а в неелитните само примерни деца Joy

# 687
  • Beyond the Frontiers
Тези приказки винаги ги е имало за "елитните" гимназии и учебни заведения. Все едно в другите няма такива случаи...

И аз и съпругът ми сме НЕГ, Leistungsklasse, и през ум не ни минава да натискаме младежа да учи в езикови. При положение, че има съвсем други интереси, а и способности, просто ще е пропиляване на усилия.
Някои деца имат някакви осъзнати желания вече и изборът е лесен. Други нямат и смятам, че трябва да се насочат към по-качествено общообразователно училище, така че да получат основа, а след това да градят с университет и т.н.

# 688
  • Варна
В елитните има наркомани, а в неелитните само примерни деца Joy

А може би в елитните гимназии има елитни наркомани, а в останалите стандартни Sweat Smile
извинете ме, но не се стърпях

# 689
  • София
Между другото в Първа АЕГ, където учи голямата, к-попърите са малцинство. Уви, децата са предимно по чалгата. Такива са сведенията ми и за другите елитни гимназии (вкл. 133-то), но какво да се прави - явно това е вкусът на времето.
Клер, моят младеж не е споменал в класа му да се слуша чалга. Имат едно две момчета - рокаджии, които свирят на китара. Може и да има някоя “скрита лимонка”, ама не мисля, че е масово. Мъжът ми също свири на китара и като меломанско семейство със сигурност сме възпитали музикален вкус у децата. Wink
Иначе така се започва - малко чалга тук, малко там и после уж интелигентните ни деца гласуват за....С.Т.😨

Ами не знам, моята дъщеря казва така. Но имай предвид, че тя не е от децата, които ходят по купони или заведения още и мисля, че може и да теоретизира. От нея знам, че поне нейният клас често посещава наргиле-барове, но тя няма още тази "привилегия". А иначе, и ние сме рокаджии и активни меломани, тя има представа от рока, но в момента предпочита к-поп. Всяко нещо с времето си...Говоря за голямата. На малката й е все едно, няма конкретни музикални предпочитания.

Мисля, че наркомани има навсякъде. Господ да пази децата ни и ние да ги наблюдаваме и много да говорим с тях. Друга рецепта няма.

Общи условия

Активация на акаунт