Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 378
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 690
То общообразователни училища в гимназиален етап няма. Или си в профилирана, или си в професионална паралелка. До десети клас всички учат  по еднакви програми за общообразователна подготовка, после идват разликите.

# 691
Мале, объркала съм си имената при попълването. Какво да правя сега.
Бащиното име съм сгрешила.Cold Sweat

# 692
  • Варна
Валерия, спокойно! Нищо фатално няма в това. Не класират по име на майката (и по-добре, щот мойто дете щеше да е аут от всички класации Joy ). Предполагам, че им трябва тази информация, в случай, че нещо стане - например приети сте, а не сте се записали - да могат да звъннат, да разберат дали не сте някои тотални блейки или сте избрали друго училище, извън МОН, за детето си. И някак не върви да ти искат телефон и/или имейл и да те питат за малко име само. Нали ще се обади някой от РУО, па ще каже: "Госпожо Иванова, обаждам се във връзка с...", а не: "Мимке, да не забравите да запишете ваш Гошо?"

И за музиката щях да се изказвам... много бързо премина през к-поп дъщеря ни. От известно време си е фен на разни бивши One Direction-исти, но не е изявявала желание да се омъжва за някой от тях (нито пък да се омъжва по принцип). Харесва Pentatonix, Lana Del Ray, но и доста от наше време - Нирвана, Металика, Куин. Облъчвам я и с юго рок/ска, обаче не поддава - определено имаме малко допирни точки що се отнася до музика. Но и с родителите си не съм имала такива, така че не ме тревожи.
За момчета, и да има някакви трепети, то не са сериозни и по-скоро страни от тях, нещо не й се нравят наборите, да видим в гимназията как ще е Wink

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 13:50 от Dive

# 693
Dive, благодаря ти. Разсмя ме.
Ще откача от притеснение. При попълването нали излизат подсказки от клавиатурата, вместо своето бащино съм написала това на децата.
Дали да звъня в РУО или реално това никой няма да го отрази, егати тъпотията. ...

# 694
В елитните има наркомани, а в неелитните само примерни деца Joy

А може би в елитните гимназии има елитни наркомани, а в останалите стандартни Sweat Smile
извинете ме, но не се стърпях
С глас се смея...Smile

# 695
  • София
Dive, благодаря ти. Разсмя ме.
Ще откача от притеснение. При попълването нали излизат подсказки от клавиатурата, вместо своето бащино съм написала това на децата.
Дали да звъня в РУО или реално това никой няма да го отрази, егати тъпотията. ...
Аз, както написах по-горе съм патила, та бих звъннала - нищо не губиш, поне да не го мислиш.

# 696
  • София
Шашмахте ме, детето само попълва всичко, та ходих сега да давам принт да чета какво е писала. Слава богу си е попълнила всичко както трябва. Много ме е разглезила - оправя се сама, даже и не гледам след нея. Сега, защото е по-сериозно и ви чета, иначе нямаше и да разбера, ако има грешка Simple Smile
П.П. Дъщерята чете "Дон Кихот" на издателство "Библиотека за ученика". Каза, че щяла да звъни на редактора и да му обясни няколко правописни правила, които той явно не е чувал. На въпроса ми какво е сгрешил, каза: "Най-елементарно няма във преди дума започваща с в, който и които явно не знае кога се ползват, за запетайки да не говорим." Аз едно не мога да разбера, може ли поне това издателство,  ако може да има читав редактор? Все пак ученици го четат!
Не твърдя, че аз пиша всичко правилно, но определено не я уча аз как се пише.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 14:02 от 450

# 697
Напоследък май много печатни книги са под всякаква критика. Дъщеря ми наскоро чете две фентъзита и се възмущаваше как били пълни с грешки.

# 698
Обадих се в РУО, нямало проблем. Активно било заявлението с желания, но да не се учудя ако не го класират, защото съм писала само 5 паралелки.
Развали ми се почивката тотално.

# 699
  • София
Обадих се в РУО, нямало проблем. Активно било заявлението с желания, но да не се учудя ако не го класират, защото съм писала само 5 паралелки.
Важното е че няма проблем, а за другото изобщо не им се връзвай. Ако си писала, а ти си, паралелки за които балът е достатъчен няма никакво значение бройката. Ако избера най-нискобаловата паралелка и пиша само нея, дори да не съм с впечатляващ бал пак ще вляза, нищо че паралелката е една.
Иначе като цяло са прави, както казах и миналата година доста деца изгоряха и не бяха класирани никъде на първо и на второ класиране, защото са писали само паралелки за които миналата година би им стигнал бала, но не и тази. Аз също уж смятах и преценявах за къде би имало шанс на Ваня да и стигне коригираният бал и очаквах към средата на списъка да влезе, но на първо класиране влезе само в 125 мат паралелката - последното и желание, а на второ класиране в 127-мо - предпоследното и желание. Но все пак се бях застраховала и с паралелка с много по-нисък бал и макар да бях смятала и коригирала бала спрямо текущата година, бях неприятно изненадана и аз.

# 700
  • София
Е кога имаха време да прегледат какъв му е бала, къде е кандидатствал,, ще му стигне ли, няма ли? Ми ако е с бал 400, а 5те ви желания са с бал 200? Оф, днес ли говорихме за непоисканите съвети. Я си гледай почивката, нали си ги преценила желанията!

# 701
За момчета, и да има някакви трепети, то не са сериозни и по-скоро страни от тях, нещо не й се нравят наборите, да видим в гимназията как ще е Wink
От класа на коконката имаше едно момче, което според мен проявяваше някаква симпатия към нея и нарочно и пишеше на вайбър. Един път под предтекст, че не разбрал домашното по БЕЛ, на следващия ден,  не записал проекта на история, а е пълния отличник на класа им. Grin
Та моята се чудеше, защо въпросното момче все и пише с тъпи въпроси и защо не пита другите момчета, ами нея.
Изказа се, че не бил cool.
Забравих да споделя, че момчето - питанка, ни беше пуснало покана за приятелство на мен и съпруга ми във ФБ. Laughing
Ще видим в гиманазията, как ще е.

# 702
  • В офиса
Тези от РУО квадратни ли са, тъпоъгълни ли да, безмозъчни ли са? Я не си слагай какво са ти отговорили, аман от хора, които повтарят като папагали без минимална мозъчна дейност. Това е егати психо-атаката, чак аз взех да си мисля отново дали съм сложила достатъчно паралелки (малко като обсесията изключих ли ютията)

# 703
  • София
И ние сме писали 12 паралелки. Като на първо място е паралелка с 38 единици по нисък бал спрямо миналата година от нашият и в общи линии най-желана. Все си мисля,че няма как толкова да скочи бала.

# 704
Не се притеснявай, ще го класират и то по първо
Изнервени са ,защото им им уволниха шефката Laughing
Аз писах 4

Общи условия

Активация на акаунт