Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 38

• 46 201
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 210
  • София/Варна
Ето тук https://www.bg-mamma.com/?topic=1349502.new#new има по-голям шанс да ти помогнат.

# 211
  • Sofiа
Момичета,
Какво ви е мнението относно поредността и технологията за зидария преди колони или след.
Вие как процедирахте? Първо зидария и после изливане на колоните или първо колони и плочи и после зидарски дейности?
На мен някак повече ми допада идеята първо да се направи зидарията и да влезе малко бетон откъм нея в стената, отколкото първо да се излеят колоните и после да се зида и пълни с липило, пяна и т.н., но пък на строителите им е по-лесно като изпълнение на кофраж и се "дърпат" за другата технология.
Вие как процедирахте?

# 212
Първо скелата, после зидарията беше при нас. За да не се пълни много с пяна рязаха парчета тухли.

# 213
  • София/Варна
Тухлите са неносещ елемент и са изключително трошливи. Прави се първо бетона и после зидарията. Зидарията се хваща със шишове от арматурно желязо към колоните. Отгоре се оставя луфт 0,5 до 2 см, който се пълни с пяна. Идеята е стената да е хваната долу и настани здраво, а нагоре еластично и да носи само бетона. Когато се лее бетона след зидарията, то тя става носещ елемент. Ако случайно не се напука от провисването на бетона, то почти на 100 процента ще се напука след първото земетресение. Едно време са изпълнявали бетон след зидария, но зидария от плътни тухли, те вече могат да са носещ елемент.

# 214
  • Пловдив
И при нас бе така,но плочата я лееха,след като изградят стените на първи етаж.Над последния ред тухла сложихме най-тънкия стиропор,за да може ако има слягане стиропора да го обере и да няма пукнатини.

# 215
  • София/Варна
Да. Логиката е същата.

# 216
Здравейте пак. Вече сме на етап дограма и имам няколко въпроса...
Първо, кой вид дограма да изберем - KMG, Саламандър или Рехау? Препоръчват ни последното.
Второ, слагали ли сте фибран преди дограмата, по рамката на дупката за прозореца 🙄 😃
И трето, какво мислите за PVC ВХОДНА ВРАТА?! Дограмаджиите ни навиват, ама не знам. А също и алуминиева за котелно? Там не трябва ли някаква специална, в това помещение ще ни е печката за пелети, бойлер и пелетите.

# 217
  • Сливен
Потърсете оферта и с профил Кьомерлинг,важно е и какъв е обкова.За котелно може и ZK врата на Хьорман,тя е метална,има 4 размера 70,80,90,и 100см на височина 200см,не може да се коригират размерите.
За входна врата ,ние е сме с такава вече почти 10 години с профил Трокал,бяла.Нямаме проблеми.Евентуален проблем може да имате ако вратата е имитация на дърво и лятото е изложена постоянно на слънце,понеже се получава по-голямо разширение на профила.Ако все пак се спрете на такъв вариант,търсете заключване с куки ,наричат го още триточково заключване.
Иначе ако парите не са водещи ви препоръчвам входните врати на Хьорман,цените започват от около 2000лв.
В темата има момичета с такива врати ако не греша.

# 218
  • София

Добро утро, най-накрая и ние започнахме и има какво да покажа 😂😊🤗

# 219
  • София
Честито и успех!
Като гледам, ще има изба/мазенце за винце Wink
Дано ви върви гладко и безпроблемно строежа!

# 220
  • София
😂 😂 😂 Гараж и 🤔🤭работилница по-точно.
Дано, дано, благодаря

# 221
  • Велико Търново
Madjarova92, според мен профила е важен, но стъклопакета е по-важен. Съобразете изложението, слънцегреенето и всички детайли при избора на дограма. Все пак прозорците са с пъти повече площ от дограмата и съотв. Енергийната ефективност е основна тяхна заслуга, не толкова на профила.
В котелното ни има две врати - блиндирани откъм гаража и алуминиева към хола, не мисля че е нужно нещо специално.
Входната ни врата е идея на ММ, профил кто дограмата, пълнеж термо панели като на секционната и дръжка като магазин:) изобщо цинга-манга комбинация, но на нас ни харесва Simple Smile
П. С. Отвътре й сложиха един лист метал в цвят като профила, защото термо панелите бяха само бели от вътрешна страна. Съвсем индивидуално изпълнение стана Simple Smile

# 222
Първо, кой вид дограма да изберем - KMG, Саламандър или Рехау? Препоръчват ни последното.
Второ, слагали ли сте фибран преди дограмата, по рамката на дупката за прозореца 🙄 😃
И трето, какво мислите за PVC ВХОДНА ВРАТА?! Дограмаджиите ни навиват, ама не знам. А също и алуминиева за котелно? Там не трябва ли някаква специална, в това помещение ще ни е печката за пелети, бойлер и пелетите.
Това е моята врата с дограмата.

ПВЦ на Рехау. Доволна съм. Стъклата са троен стъклопакет 4К или так както се наричат. Външните са леко затъмнени.
Фибрант сложихме след като монтираха дограмата, преди това нищо.

# 223
  • Пловдив
Правилно ви е казала SKK.Обикновено дограмджиите натъртват на избора на дограма,защото стъклопакетът е от външна фирма и за там им е все едно.Никога не споменават и марката стъклопакет.Хващат си една комбинация -4С-бяло-К и я препоръчват за всякакъв вид изложение,за всеки район.
 Понеже сте изброили 3те вида, кои подвидове им сравнявате?Всеки от тях има по минимум 3-4 вида профил в различен клас и ценови диапазон.
Със сигурност Рехау Генео е по-здрав като материал,с фибро стъкло,но на цена е равен на хубав алуминий като Етем Е75.При еднаква цена ,винаги бих избрала последната.
 Ние сме слагали фибран на отвора предварително,пускала съм снимки.
 Не виждам нищо лошо в ПВЦ врата с плосък праг ,предполагам с термопанел.Със сигурност ще се справи по-добре с въздупоплътността и топлоизолацията от повечето входни врати на нашия пазар.
Едва ли някой слага пожароустойчива врата на котелно,макар че в плана по пожаробезопасност може и да е така.

H/I,мислех да ти пиша ЛС ,за да не критикувам майсторите на  вашата ТИ  публично но моля да ме извиниш ,че го правя тук.Просто смятам,че ще е полезно за останалите,а ти няма да се обидиш.
  На всеки ъгъл на врата и прозорец,стиропорът не е рязан на Г, а това е предпоставка за бъдещи пукнатини.
Ако все още сте на този етап, ги накарай да си го оправят или поне да сложат по-голямо парче хубава мрежа на ъгъла и дано няма последствия.Извини ме още веднъж ! Flowers Hibiscus

# 224

H/I,мислех да ти пиша ЛС ,за да не критикувам майсторите на  вашата ТИ  публично но моля да ме извиниш ,че го правя тук.Просто смятам,че ще е полезно за останалите,а ти няма да се обидиш.
  На всеки ъгъл на врата и прозорец,стиропорът не е рязан на Г, а това е предпоставка за бъдещи пукнатини.
Ако все още сте на този етап, ги накарай да си го оправят или поне да сложат по-голямо парче хубава мрежа на ъгъла и дано няма последствия.Извини ме още веднъж ! Flowers Hibiscus
Хахаха, майстора е домашен - баща ми и аз.
Да, отпред не успяхме да го направим на Г, около прозорците, но на другите корегирахме грешката 😀

Общи условия

Активация на акаунт