Камъни в жлъчката - тема 8

• 36 572
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
А болките в кръста и гърба отминаха ли?А как се разбира дали тези болки са от жлъчката или от дегенеративните изменения,които имам?

# 346
А болките в кръста и гърба отминаха ли?А как се разбира дали тези болки са от жлъчката или от дегенеративните изменения,които имам?
Мойте след като махнах жлъчката минаха.

# 347

Моите болки са  от десния бъбрек до плешката и понякога на черния дроб.Те не са болки,а по-скоро дискомфорт.Вече 5 м след операцията ги имам,но добре е,че са по-рядко.

# 348
Аз се прибрах вкъщи след операцията. На третия ден фактически. Странно ми е като чета тук баклавички, тортички.. На мен ми казаха първите месецИ да се храня така сякаш жлъчката не е махната. Един вид толкова внимателно. Това, за което говорите може би е чак след тези месеци,а? Иначе след няколко дена глад само на по десетина лъжички супа, вчера ядох супата с хляб и ми се струваше, че ям уникално гурме. А днес така ми се хапва нещо сладичко. Някой знае ли какво сладичко бих могла да хапна на 3-ти ден след операция? Може би мляко с ориз? В болницата някои сестри ми казаха, че мога да ям всичко без пържено. От друга страна това, което един от лекарите ми каза "Сякаш не си оперирана, толкова трябва да внимаваш" - вижда ми се доста противоречиво.

Опъват ме яко дупчиците. С всеки изминал ден ставам една идея по-лесно от леглото, но в никакъв случай не бих могла да се върна към обичайния си ритъм. Казаха ми, че болничният ще бъде до 1 месец. Звучи много, но и като гледам как едвам ходя и се навеждам... май до края на месеца със сигурност няма да се работи.

# 349
Аз се прибрах вкъщи след операцията. На третия ден фактически. Странно ми е като чета тук баклавички, тортички.. На мен ми казаха първите месецИ да се храня така сякаш жлъчката не е махната. Един вид толкова внимателно. Това, за което говорите може би е чак след тези месеци,а? Иначе след няколко дена глад само на по десетина лъжички супа, вчера ядох супата с хляб и ми се струваше, че ям уникално гурме. А днес така ми се хапва нещо сладичко. Някой знае ли какво сладичко бих могла да хапна на 3-ти ден след операция? Може би мляко с ориз? В болницата някои сестри ми казаха, че мога да ям всичко без пържено. От друга страна това, което един от лекарите ми каза "Сякаш не си оперирана, толкова трябва да внимаваш" - вижда ми се доста противоречиво.

Опъват ме яко дупчиците. С всеки изминал ден ставам една идея по-лесно от леглото, но в никакъв случай не бих могла да се върна към обичайния си ритъм. Казаха ми, че болничният ще бъде до 1 месец. Звучи много, но и като гледам как едвам ходя и се навеждам... май до края на месеца със сигурност няма да се работи.

Аз след операцията първата седмица, когато ми се ядеше сладко си похапвах мед и локум, не съм имала проблеми. Бях на крем супи, пюрета и мляко с бисквити. Втората седмица вече включих печено пиле и картофи, ориз, правех си лаваш с пиле, картофи и печена чушка, макарони със сирене, мляко с ориз, кекс без яйца, печен чипс, грис и такива неща. Като цяло има какво да се яде, важно е да е често и по-малко. А за опъването нормално е, имаш конци. Когато ги махнат, всичко ще ти е по-лесно. А за работа не бързай, няма да избяга имаш право на 6 месеца болничен, особенно ако е свързана с дигане на тежко. Страшното мина сега ще издържиш месец и половина на диета и после всичко ще е наред. Аз вече съм месец и седмица след операцията и даже я забравих, диетата също я разширих само съм решила до Коледа да не ям яйца, пържено, гъби, патладжан и тежки сметани.
Пожелавам ти бързо възстановяване и ако имаш въпроси за храна или нещо друго питай, насреща съм.

# 350
На мен хирурзите ми казаха да ям ВСИЧКО след 1 месец. Естествено, все още не ям пържено, но мисля скоро да включа и мекици в менюто (2 месеца минаха почти). Строга диета с основно крем супи пазих точно 2 седмици, после постепенно разширявах и след 4-тата седмица хапнах тортичка за първи път. Някъде бях чела теория, че ако спазваш прекалено строга диета след операцията, после след време трудно ще включиш пак разнообразни храни, защото организмът един вид ще е "отвикнал" и ще правят проблем. Та не се ограничавайте чак толкова. Пробвайте и вижте какво и колко можете да хапвате, тялото само ще си покаже. За сладичко - локумът е добър вариант в момента.

# 351
Аз започнах с тортите и баклавите след 1 година от операцията, която беше 2019г.
Така, че не бързай има време.

# 352
Може би 6-8м след операцията се храних по малко, но 5 пъти на ден. Сладко понякога хапвах. След операцията отсладнах много, като поддържах близо година тези килограми.
В един момент обаче започнах да се храня с много сладко и за 1г качих 15кг.

Кондумирате ли чесън, джинджифил?
От чесъна на моменти имам лек дискомфорт на мястото на мехура, но за кратко.

# 353

Кондумирате ли чесън, джинджифил?
От чесъна на моменти имам лек дискомфорт на мястото на мехура, но за кратко.
Аз да. С джинджифила нямам проблем. Чесън ям рядко, защото мъжът ми го задушава миризмата. Ям само като съм при мойте родители, нямам проблем и с него.

# 354
Аз искам да попитам, някой имал ли е проблем с цикъла след операцията? На мен ми закъснява вече 8 дни и се притеснявам, възможно ли е да е от антибиотиците и упойката. Няколко дни след операцията ми дойде, но сега не.

# 355
Винаги съм имала изключително точен цикъл, на 28 дни, от поне 15 години. Един месец след операцията ми закъсня с 5 дни. И аз реших, че е от пълната упойка, друго обяснение не виждам. Втория месец пак ми дойде на 28-мия ден.

# 356
  • Sofia
Имах закъснение,з-то бях пила примулут нор преди операцията.Беше най-болезненият ми цикъл и пих обезболяващи.

И аз качих 15кг почти година след като ми я махнаха.

Ям всичко-люто,кисело,мазно,по-рядко пържено.

# 357
  • В страната на бурите
Колко време след операция ви е наболявало мястото, на което е бил мехурът? При майка ми не е болка като при криза, но казва, че усеща наболяване понякога на мястото (2-3 седмици след операция)?
И още нещо се чудех - ходихте ли на контролен преглед в болницата след операция? (нали по принцип имаш право, но говорих с доктора и той каза, че ако няма оплаквания, не е нужно. Или ако решим, да дойдем за собствено успокоение.). Изобщо кога и дали профилактично се правят изследвания след отстраняване на жлъчка?
Иначе да споделя, че при майка ми възстановяването върви добре, почна да се храни почти нормално (без зеле, грах, бобови - раздуващите стомаха храни, разбира се и без пържено, люто), докторът каза, че може кафе, шоколад. Бяха прави момичетата, които казаха, че десет дни след операция, нещата са различни и всичко се забравя Heart И съм много, много впечатлена от доктора!

# 358
И на мен ми казаха същото за прегледа след операцията и не съм ходила.

# 359
Колко време след операцията може да се яде кисело зеле и баклава?

Общи условия

Активация на акаунт