Камъни в жлъчката - тема 8

• 36 573
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
2-3мес

# 361
При отстранена жлъчка може ли да се употребяват добавки от рода на Омега 3 рибено масло, вит.Е...мазните?

# 362
При отстранена жлъчка може ли да се употребяват добавки от рода на Омега 3 рибено масло, вит.Е...мазните?
Да

# 363
При махането на конците питах за вит.Д, доцента каза, че няма проблем да приемам.

Аз искам нещо друго да споделя и попитам - сега, 40 дни след операцията, започнах да усещам неприятна болка около горния, централен шев и в тъканите около мястото на жлъчката. Не е тежест в черния дроб, а точно болка в тъканта, особено като продължително време седя на стол леко приведена. Там около шева напипвам и едно топче. Случвало ли се е на някой? Трябва ли според вас това да ме притеснява?

# 364
Благодаря

# 365
При махането на конците питах за вит.Д, доцента каза, че няма проблем да приемам.
Кой е този доцент? Някой добър в областта ли?

А пък аз първия ден след изписването получих някакъв лек горчив вкус в устата. Не ми е удобно да звъня на лекари по телефона, затова писах съобщение да питам дали е нормално. На другия ден човекът рано сутринта ми отговори, че е нормално. Странно, явно в темата съм изтървала този момент, когато сте писали за това.

Днес за първи път излизах навън след операцията. Ходех толкова бавно. Явно си трябва време.

Карам на супички с хляб. За разкош по 2-3 маслинки, обезсолени. Толкова обичам супа, че в момента не усещам да съм на диета. Свекърва ми ни изпраща на два пъти по една тенджера, за да не се напъвам да готвя.
И банан ядох. И локум. На моменти изпитвам непреодолима нужда от сладко. Пия кафенце с малко мляко. Дано не съм оплескала нещата с  това.

Утре ми е 7-ми ден след операцията. Лекарят каза да отида. Не питах защо, тъй като ми изглежда натоварен и много забързан. Сигурно ще махат конците. Не е ли рано? В стаята ни имаше едно момиченце на 19 години. На нея й казали, че на 12-тия ден ще й ги махат.

# 366
Кой е този доцент? Някой добър в областта ли?

.............

Доц. Веселин Маринов, болница Токуда

# 367
Не е рано, конците се махат най-често между 7-10-ти ден.

# 368
На мен ми махнаха конците на 8 ден.
лаваца баклава и зеле ядох след половин година някъде.
Просто ме беше страх.

# 369
На мен ми махнаха конците на 8 ден.
лаваца баклава и зеле ядох след половин година някъде.
Просто ме беше страх.

Благодаря ти много! И мен досега ме беше страх,но след 10 дена става 6 м.

# 370
На мен днес ми махнаха конците. Обаче голямо чакане му  изчакахме. Докторът ми беше казал едно такова неконкретно "В Понеделник на обяд ела". И аз за най-сигурно отидох наистина в 12. Влязох към 3:30. Първо казаха, че е в операция. То хубаво, но аз докато бях в отделението видях, че този човек май минава и сутрин - обед - вечер визитации.Сиреч след опреацията е минал и визитазия па че тогава слезе долу в приемния кабинет. Изобщо този човек много работи. Ако е от София и всеки ден пътува до Пловдив, за да дойде на работа... направо не е за вярване. (за Белев става дума, Еврохоспитал, Пловдив)

Казаха ми да си ям спокойно повече видове храни. И че и кафе мога да си пия. И любимото ми гореща вода сутрин преди кафето (тонизира ме това). В интернет е пълно с указания какво да не се яде никога, какво евентуално след месеци. А тук днес ми казват яж си всичко без пържено. Странна работа.

# 371
Така ми казаха и на мен - ВСИЧКО ЯЖ СЛЕД ПЪРВИЯ МЕСЕЦ. И аз спазих указанията на хирурзите. Grinning Засега няма проблем, вече 2 месеца след операцията. Simple Smile Реално вече нямаме жлъчка, пълна с камъни, които само чакат една диетична грешка, за да направят белята. Няма какво толкова да стане, освен краткотраен стомашен дискомфорт. Пробвайте лека-полека различни храни, първо по малко и вижте как ще се чувствате. Диети чак с години не ми се вижда уместно поне на мен. Simple Smile

# 372
Защо ме търсиш, аз не съм чакала Белев за махане на конците. Отидох сутринта долу в приемния кабинет и дежурен лекар ми ги махна.

# 373
  • В страната на бурите
Момичета, а при всички ли е имало махане на конци? При майка ми са били някакви резорбиращи се май, не са й казали да ходи за махане.

# 374
При мен имаше сваляне. Сваляха и нещо като телбод. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт