Камъни в жлъчката - тема 8

• 36 475
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, току-що рязбрах че имам камъни в жлъчката/непотвърдени/ след обяд имам още един час и ехограф днес или утре.
От седмица и половина започна болка близо до слънчевия сплит, а сега е и по гърба в дясната част,ребрата в дясно..
Искам да попитам,ако се установи че е това има ли шанс да се разбият с медккаменти или задължително с операция. Нямала съм температура.
Много благодаря!
Забравих да добавя,че съм на 33г

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 12:59 от ann__

# 466
  • Sofia
Как разбрахте без ехография?
Има разни лекарства,но не стават при големи камъни.
Не винаги е за операция.
Ако има чести кризи и възпаления тогава е наложителна.
Спазвайте диета 5.

# 467
Как разбрахте без ехография?
Има разни лекарства,но не стават при големи камъни.
Не винаги е за операция.
Ако има чести кризи и възпаления тогава е наложителна.
Спазвайте диета 5.
Днес има допълнителен час с доктора. Не живея в България. Сутринта бях в спешния и след преглед доктора каза,че  почти на 100% е това. Предстоят ми кръвни изследвания и ехограф. И понеже болката е не позната за мен до сега и ме изненада диагнозата и реших да попитам в аванс.

# 468
Здравейте,извинявам се ако някъде назад в темата има същият въпрос .Обмислям премахване на жлъчката но Немога да се ориентирам за добър специалист в София ако може да ми дадете съвет за добър и човечен доктор .Благодаря

# 469
Доц. Такоров препоръчвам аз във ВМА - София. Целият екип е прекрасен.

# 470
  • В страната на бурите
Доц. Тодор Атанасов от Софиямед. Майка ми си прави там операцията. Рядко се среща такъв доктор.

# 471
  • София
Аз бях в Токуда при доц. Веселин Маринов - За мен важното е, че е страхотен специалист и всичко мина успешно.

# 472
Здравейте група!  От месец и повече имам болки в стомаха,подуване,оригване,газове.Ходих на лекар постави диагноза Колит,имам и камъни в жлъчката от 10 години,но каза че проблема не е от тях в момента.Преминах лечение с Дуспаталин,Енамера,Спазмомен,Спазмалгон инжекции,Пробиотик и още. Но резултата беше никакъв.Преминах и гадна диария,личният лекар назначи изследване и излезе,че имам Кандида Тропикалис 3+ в червата.Реших да потърся друго мнение понеже града в който живея е малък и няма лекари.Отидох в Токуда при др.Радин Цонев,нищо не ми изписа за гъбичката,още лекарства и ако не се оправя каза,че ще трябва да премахнем жлъчния мехур.Аз съм отчайващо объркана,защото си пия лекарствата спазвам  диетата,но болките продължават.Моля за съвет!

# 473
Здравейте, имах криза през септември, първо реших че е гастрит, после някакъв мускулен дискомфорт в гърба, защото не предполагах, че имам проблем с жлъчката. Така до миналата седмица, когато се повтори, на ехограф се видя камък около 2см, посъветваха ме да се оперирам. Имам час следващата седмица с проф. Владов. Може ли някой да сподели какви документи трябва да нося при прием и къде и колко се доплаща. Благодаря.

# 474
Здравей Къди!Чудесен избор и най вече правилен.На приема в болницата  си вземи всички документи свързани със здравословното ти състояние.Плаща се там на място в деня ,когато те приемат.Първо секретарката ти дава листи и с тях тя ще каже къде се плаща.Бъди спокойна в много добри ръце си!Успех желая и бързо възстановяване .

# 475
  • Sofia
Направление за постъпване от ЛЛ

# 476
Здравейте! Какви оплаквания имахте преди да се оперирате?

# 477
Здравейте! Какви оплаквания имахте преди да се оперирате?

Още не съм оперирана аз, но последните две седмици имах две силни кризи. Много внимавам с какво се храня и въпреки това отново получих криза. Мислите ли, че физическото натоварване може да има общо с това, спортувам 3 пъти седмично и последните уикенди карах ски доста усилено.

# 478
Здравейте момичета! Преди да се оперирате под  думата криза,какви точно симптоми имахте? Ще съм благодарна,ако някой отговори!

# 479
  • Sofia
Болка в гръдната област ,все едно някой ти е стъпил отгоре с цялата си тежест...гадене...

Общи условия

Активация на акаунт