Камъни в жлъчката - тема 8

• 35 556
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Мен също ме оперираха днес, нямах проблем с упойката, имам три дупки. Болката за момента е търпима.Операцията е във ВМА София.
Бързо възстановяване. Можеш ли да споделиш при кой се оперира там и колко ти излезна операцията? Благодаря за споделеното.

# 601
  • ВАРНА
КЪДИ, бързо и безпроблемно възстановяване ти пожелавам!
Правих днес изследвания, имам много високо ЦРП и завишени левкоцити, билирубина ми и той е висок, правих и антигенен за Ковид (там е отрицателно). Ехограф ми правиха, там всичко е наред.
Утре ще ходя до болницата и отново ще пускам кръвни.

# 602
Къди,радвам се че вече си добре!Сега със всеки следващ ден ще става все по-добре.

# 603
КЪДИ, бързо и безпроблемно възстановяване ти пожелавам!
Правих днес изследвания, имам много високо ЦРП и завишени левкоцити, билирубина ми и той е висок, правих и антигенен за Ковид (там е отрицателно). Ехограф ми правиха, там всичко е наред.
Утре ще ходя до болницата и отново ще пускам кръвни.

А защо всичко това пост фактум, нали Ви оперираха вече?

# 604
  • ВАРНА
КЪДИ, защото вдигнах Левкоцити и Билирубин след операцията. Билирубинът вече спада, казаха че е нормална реакция. Един вид възпаление на жлъчните пътища, което вече отшумява.
Днес пусках отново кръвни изследвания, чакам резултатите им, но съм по-добре днес, нямам Т от снощи.

# 605
Здравейте групичка.Relaxed
Накратко ще разкажа за моят опит с камъните и ще помоля за съвет.Преди месец получих първата си сериозна криза - болки високо и в средата в корема,позиви за повръщане,прилошаване и цялата прекрасна картинка с която сте запознати повечето.До този момент не знаех,че има някакъв проблем със жлъчка и го отдадох на гастрит или нещо подобно.Така се случи,че след два дни придружавах близка в болницата и след прегледа й помолих доктора (началник отделение по образна диагностика) да ме погледне на ехограф.Така видя два камъка по 8мм и бе категоричен,че те ми правят проблеми и решението е операция.Тъй като все още не съм раждала ме посъветва да изчакам да родя и след това да се оперирам.Друга информация не получих,но предвид че минах без записан час е разбираемо.Минах моментално на диета,като така положението беше нормално две три седмици.След което отново получих криза,но значително по-лека и кратка.Както и тъпа и постоянна болка в жлъчката за два три дни след нея.Записах час при гастроентеролог,за да чуя още едно мнение,въпреки че вече бях се настроила за операция.Около 30 минути разговаряхме,като той пък за моя изненада категорично ми каза да не се оперирам.Обясняваше надълго и нашироко за проблема,но в общи линии препоръча само хранителен режим и лекарства,които да пия при криза.Предложи ми да си направя обзорна снимка,за да види какви точно са камъните и има ли смисъл да пия Урзофалк.Нея ще я направя тези дни,но моля за съвет как да процедирам при две толкова крайни мнения.Благодаря!

# 606
Daya__
то да не става, ама може и да стане.
Какво ще направи бременна жена, която получи жестока криза, трябва лечение  се налага спешна операция? С отговора се надявам да вземеш правилно решение. Успех.

# 607
Накратко ще разкажа за моят опит с камъните и ще помоля за съвет.Преди месец получих първата си сериозна криза - болки високо и в средата в корема,позиви за повръщане,прилошаване и цялата прекрасна картинка с която сте запознати повечето.До този момент не знаех,че има някакъв проблем със жлъчка и го отдадох на гастрит или нещо подобно.Така се случи,че след два дни придружавах близка в болницата и след прегледа й помолих доктора (началник отделение по образна диагностика) да ме погледне на ехограф.Така видя два камъка по 8мм и бе категоричен,че те ми правят проблеми и решението е операция.Тъй като все още не съм раждала ме посъветва да изчакам да родя и след това да се оперирам.Друга информация не получих,но предвид че минах без записан час е разбираемо.Минах моментално на диета,като така положението беше нормално две три седмици.След което отново получих криза,но значително по-лека и кратка.Както и тъпа и постоянна болка в жлъчката за два три дни след нея.Записах час при гастроентеролог,за да чуя още едно мнение,въпреки че вече бях се настроила за операция.Около 30 минути разговаряхме,като той пък за моя изненада категорично ми каза да не се оперирам.Обясняваше надълго и нашироко за проблема,но в общи линии препоръча само хранителен режим и лекарства,които да пия при криза.Предложи ми да си направя обзорна снимка,за да види какви точно са камъните и има ли смисъл да пия Урзофалк.Нея ще я направя тези дни,но моля за съвет как да процедирам при две толкова крайни мнения.Благодаря!
Щом са започнали кризите ще продължат, казвам го от опит. Аз се оперирах, не се поколебах.

# 608
Щом са започнали кризите ще продължат, казвам го от опит. Аз се оперирах, не се поколебах.

Със сигурност сте права..Колебая се какво да предприема.Да направя снимката и да пия Урзофалк или да търся още мнения от гастроентеролози или директно хирург.Няма да си кривя душата,че се постреснах малко като ми каза гастрото,че ако я махна камъните могат да се образуват директно в каналите щом съм предразположена.Но пък да живееш в постоянен страх къде и кога ще те хванат болките е ужасяващо.

# 609

Със сигурност сте права..Колебая се какво да предприема.Да направя снимката и да пия Урзофалк или да търся още мнения от гастроентеролози или директно хирург.Няма да си кривя душата,че се постреснах малко като ми каза гастрото,че ако я махна камъните могат да се образуват директно в каналите щом съм предразположена.Но пък да живееш в постоянен страх къде и кога ще те хванат болките е ужасяващо.
Има риск да, но затова е строгата диета в след оперативния период. А представи си камъка да тръгне да излиза и да запуши пътищата, тогава влизаш по спешност!

# 610
  • Пловдив
За тези които се чудят дали да се оперират събирайте смелост и си решете проблема.Само да кажа за моят мъж Минаха 3 седмици от операцията.Само първата седмица яде каши и пюрета.Сега си хапва вече и по твърди храни.Избягва пържено,подправки и други неща които ги има в списъка.Чуства се по спокоен.Иначе като тръгнехме на почивка все на тръни да не го заболи корема и с пълни торби с обезболяващи.

# 611
Здравейте, някой може ли да ми препоръча гастроентеролог, който да лекува с диета и билки? Живея в Пазарджик, но бих пътувала до София или Пловдив, ако лекарят е това, което търся.

# 612
  • ВАРНА
Здравейте!
Как сте всички…!? 🤗
Аз все още вдигам малко Т, днес е ден 5-ти 😥.
ЦРП-то ми е много високо, утре сутрин съм отново на изследвания.
Искам да помоля преминалите по-отдавна операция да дадат малко насоки относно захванването по дни. Все още хапвам само 3-4 неща и не съм наясно точно кога какво мога да включвам. За сметка на това килограмите ми леко спадат, което много ме радва, че и тази тема е една тегава за мен 😆

# 613
Аз съм 3-ти ден след операция, всеки ден става по-добре. От всичко най-много ме боли в областта на пъпа, но днес като че ли и това понамаля. Аз ям само кисело мляко и пасирана храни - картофи, моркови и тиквички. Свалила съм почти 5кг., два от които в последните дни. Имам лист с диета и според нея първите 10 дни пасирана и течна храна, след това постепенно включване на храни. Най-много ми липсват салатите и плодовете.

# 614
Здравейте!
Как сте всички…!? 🤗
Аз все още вдигам малко Т, днес е ден 5-ти 😥.
ЦРП-то ми е много високо, утре сутрин съм отново на изследвания.
Искам да помоля преминалите по-отдавна операция да дадат малко насоки относно захванването по дни. Все още хапвам само 3-4 неща и не съм наясно точно кога какво мога да включвам. За сметка на това килограмите ми леко спадат, което много ме радва, че и тази тема е една тегава за мен 😆
От 3 ден се храних със пилешка супа,пиле с ориз,варени картофи,макарони със обезсолено сирене  ,бисквити ,кисело мляко и  след 2 месеца започнах да вкарвам едно по едно в менюто.

Общи условия

Активация на акаунт