Камъни в жлъчката - тема 8

• 35 581
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Моля за помощ, който е наясно. При направена криза в спешното са казали операция заради камъни в жлъчката. Съответно насоката е към Еврохоспитал. Въпросът ми е при какъв спициалист да се направи преглед за второ мнение - гастроентеролог или хирург?
Както са Ви отговорили би могло и при двамата, но не знам хирурга дали ще има ехограф. Добре е да се направи повторна ехография според мен.

# 586
  • София
Здравейте, от септември месец миналата година получих силни болки през нощта в дясното подребрие, изразени със силна болка и в гърба. Пиех обезболяващи, спях седнала и за два три часа отшумяваше. Така три четири пъти и реших да отида на гастроентеролог, при което се оказа, че имам камък в жлъчката 1,93см. Даде ми да пия антибиотик, защото съм имала раздразнена жлъчна стена, за операция не спомена. каза ми да спазвам диета, даде ми един лист с позволени и забранени храни и след три месеца пак да отида. От това време до тук получих три такива кризи, като последната беше тази нощ. Имам изписан Дуспаталин при криза, но въобще не ми подейства. Та искам да попитам какво пиете за облекчение на такава криза? Вече съм твърдо решена на операция, но незнам къде да се насоча, за София, тъй като гастроентерологът не спомена нищо за операция. Моля за вашите насоки и препоръки.

# 587
Здравейте, от септември месец миналата година получих силни болки през нощта в дясното подребрие, изразени със силна болка и в гърба. Пиех обезболяващи, спях седнала и за два три часа отшумяваше. Така три четири пъти и реших да отида на гастроентеролог, при което се оказа, че имам камък в жлъчката 1,93см. Даде ми да пия антибиотик, защото съм имала раздразнена жлъчна стена, за операция не спомена. каза ми да спазвам диета, даде ми един лист с позволени и забранени храни и след три месеца пак да отида. От това време до тук получих три такива кризи, като последната беше тази нощ. Имам изписан Дуспаталин при криза, но въобще не ми подейства. Та искам да попитам какво пиете за облекчение на такава криза? Вече съм твърдо решена на операция, но незнам къде да се насоча, за София, тъй като гастроентерологът не спомена нищо за операция. Моля за вашите насоки и препоръки.

Бях в същото положение преди 1г.Само,че не бяха кризи,а тъпа болка в подребрието и плешката и денем и нощем.Гастрото също ми изписа лекарства за овладяване и не ми предложи операция,но не се оправих нещата 3м. Имах 2 камъка-2,5 см.и 1,5 см. Отидох на друг на  платен прием и  той потвърди камъните и каза операция, но аз не бях настроена и исках да я отложи..След 1м.   ходене при гастрото и куп лекарства се реших и се оперирах,защото  гастрото каза да търся хирург вече.Имах не 2 големи камъка,а 4 големи и 16 малки.Това беше преди 11м..

# 588
  • София
Цитат
Бях в същото положение преди 1г.Само,че не бяха кризи,а тъпа болка в подребрието и плешката и денем и нощем.Гастрото също ми изписа лекарства за овладяване и не ми предложи операция,но не се оправих нещата 3м. Имах 2 камъка-2,5 см.и 1,5 см. Отидох на друг на  платен прием и  той потвърди камъните и каза операция, но аз не бях настроена и исках да я отложи..След 1м.   ходене при гастрото и куп лекарства се реших и се оперирах,защото  гастрото каза да търся хирург вече.Имах не 2 големи камъка,а 4 големи и 16 малки.Това беше преди 11м..

Благодаря, значи да не чакам гастрото да ме насочи, а сама да търся хирург. Искам да се оперирам преди лятото, за да съм спокойна, че по време на ваканция няма да получа пак криза. Сега ще събирам впечатления за хирурзи и ще действам.

# 589
  • Sofia
По-добре сега действайте за операция.
Лятото в жегите не е много ок.
Препоръчвам “Софиямед”-хирург д-р Теодор Атанасов 👍

# 590
Цитат

Благодаря, значи да не чакам гастрото да ме насочи, а сама да търся хирург. Искам да се оперирам преди лятото, за да съм спокойна, че по време на ваканция няма да получа пак криза. Сега ще събирам впечатления за хирурзи и ще действам.

Аз се оперира 02.06.2021г.Гастрото ми каза,че май  било най-добре, но аз докато се ориентирам стана юни,но беше идеално време за операция и възстановяване.Пожелавам Ви успех и всичко ще е наред!

# 591
  • ВАРНА
Здравейте.
Ще ме оперират днес, стискайте ми палци да минава леко и безпроблемно 🍀

# 592
  • Sofia
Успех 🍀😘👍🙏🏻

# 593
  • София
Успех, пишете после как е минало всичко  къде и при кого решихте да се оперирате.
Стискаме палци.

# 594
# 595
  • ВАРНА
Здравейте. Операцията мина вчера, изписаха ме днес.
Оперираха ме във Военна болница - Варна.
Надявам се на помощ от преминалите по този път относно възстановителния период.

# 596
  • София
Здравейте. Операцията мина вчера, изписаха ме днес.
Оперираха ме във Военна болница - Варна.
Надявам се на помощ от преминалите по този път относно възстановителния период.
Бързо и леко възстановяване. Как се чувстваш? Бързо ли мина операцията? Имаше ли проблеми след излизане от упойката? Колко дупчици имаш, като разпитвах други близки минали по този път едни имат три дупчици други по четири, незнам защо.

# 597
  • ВАРНА
White_Black, благодаря 🤗
Четири дупки имам, все още превързани. Проблеми с упойката не съм имала. Вчера следобяд вдигнах малко Т, сега съм на изследвания и чакам доктора ми да ме види.

# 598
  • София
Много се страхувам и разпитвам за такива подробности. Благодаря, че споделяш.

# 599
Мен също ме оперираха днес, нямах проблем с упойката, имам три дупки. Болката за момента е търпима.Операцията е във ВМА София.

Общи условия

Активация на акаунт