Камъни в жлъчката - тема 8

• 36 583
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
"Защо ме търсиш", положението няма да става по-добре, само по-зле. При ежеседмични кризи няма какво повече да чакаш. Не прави моята грешка, накрая със запушени пътища - остър панкреатит и жълтеница по спешност да търчиш в болницата... А пандемията скоро няма да свърши, така че вземи мерки. Успех ти желая!
Да, и аз така мисля, че няма скоро да свърши. Мъжът ми пищи тук, че на пролет да съм чакала, но не знаем какво ще е до пролет. Опасявам се да не започнат да искат зелен сертификат, за да припариш изобщо до болница.

А прегледа с направление ли беше или на платен прием?
Платен. 80 лв.

# 331
Съмнявам се, че ще можеш да изчакаш до пролет с тия кризи. Моите бяха веднъж на 3 седмици средно и накрая ги правех и от въздуха, треперех при всеки залък дали няма да ме свие, съсипах си (слава Богу временно) и черния дроб, и панкреаса.
Зелен сертификат надали ще искат за влизане в болница, но щом те е страх от вируса (и с право) защо не се ваксинираш, за да дишаш по-спокойно? Иначе в болница се влиза след бърз антигенен тест на входа, така че се опитват да минимизират риска, доколкото е възможно.
Месец и половина след операцията вече съм нов човек, така че бих препоръчала на всеки с тези проблеми да не отлага. Късмет! Blush

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 19:02 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 332
Аз се оперирах точно, когато започна сегашната пандемия. В болницата нямаше ковид отделение и докторите нямаха допир с болни, все пак си в отделение хирургия. Направиха ми тест за ковид и не допускаха свиждания и външни лица в отделението. Не се притеснявай за тези неща и не отлагай, защото може да стане по-лошо.

# 333
Здравейте мами, отидох онзи ден да се ваксинирам и минах на преглед при хирург, защото цяла нощ ме болеше коремът и гърбът и тъй като майка ми работи в болница директно ме принуди да ида И СЛАВА БОГУ! Та да и аз съм с две камъчета, лекарката каза “трябва да започне лечение, за да не се наложи операция”, но аз вече за две седмици получих 3 кризи 🤦🏼♀ Не знам какво вече да пия като болкоуспокояващо ииии цял ден чета за диети и храни и се побърквам 😔 Пиша този коментар по време на третата си криза, извинявайте, че е толкова дълъг не съм спала от 2 нощи и имам нужда да помрънкам 😄

# 334
Здравейте мами, отидох онзи ден да се ваксинирам и минах на преглед при хирург, защото цяла нощ ме болеше коремът и гърбът и тъй като майка ми работи в болница директно ме принуди да ида И СЛАВА БОГУ! Та да и аз съм с две камъчета, лекарката каза “трябва да започне лечение, за да не се наложи операция”, но аз вече за две седмици получих 3 кризи 🤦🏼♀ Не знам какво вече да пия като болкоуспокояващо ииии цял ден чета за диети и храни и се побърквам 😔 Пиша този коментар по време на третата си криза, извинявайте, че е толкова дълъг не съм спала от 2 нощи и имам нужда да помрънкам 😄

За криза аз пиех по две хапчета спазмалгон и две но шпа едновременно, така ми беше казал доктора. Пиех и чай от мента, защото по някакъв начин ме загряваше е за момент болката намаляваше и заспивах. След време спряха да ми действат и минах на по-силни лекарства. Вече когато започнаха кризите с повръщане никакви лекарства не можеха да ми помогнат. Дано ти да не стигнеш до там, и ако стане да предприемеш мерки по-рано.

# 335
Хич не чакай лечение с хапчета, ами право на операционната. Почнат ли кризи и то начесто, това е спасението. Никога няма да забравя кошмарните нощи и зверските болки, и що? от страх.
не си го причинявай.

# 336
Хич не чакай лечение с хапчета, ами право на операционната. Почнат ли кризи и то начесто, това е спасението. Никога няма да забравя кошмарните нощи и зверските болки, и що? от страх.
не си го причинявай.
+1
Аз бях тоталният привърженик на неоперативното лечение, на диетите и т.н., но освен че се измъчих половин година и си скапах черния дроб и панкреаса, друго не постигнах... Кризите с времето зачестяват, а щом веднъж са започнали, ще стават все по-зле и по-зле и по-начесто въпреки диетичното хранене, а лекарствата в един момент спират да действат (спазмалгон, но-шпа, бусколизин, дуспаталин)... Махай тоя проклет мехур по-скоро и забравяй за този ад завинаги...

# 337
не си го причинявай.

След един  такъв пост на elinor и аз взех решение и се оперирах през юни.

# 338
Здравейте. Моята операция мина днес сутринта. Вече ставах няколко пъти. Системите изтекоха. Имам си лека болка. Но се търпи.

# 339
Честито! Бързо възстановяване!
Момичета, да ви попитам, как сте с килограмите след операцията? Преди да махна мехура, буквално се бях стопила заради ограничената диета и страха да ям каквото и да е. Сега след като вече си хапвам доста разнообразно и почти всичко, започнах да качвам, за момента съм 5-6 кг плюс за 7-8 седмици след операцията, като наистина не се ограничавам. Дали е заради злоупотребата с тортички напоследък, не знам, но дали е много бързо това качване на тегло? Все още съм в норма, но се притеснявам, че ако тенденцията се запази, ще стане лошо. Joy Вие как сте с кг след премахването на жлъчката?

# 340
Алиса аз бях отслабнала 6кг, което е добре за 'снажната' ми фигура, но после както казваш започнах да си угаждам и си ги качих за съжаление. Ма аз не се ограничавам, сладко хапвах и като се наситих( не бях яла баклава с години) спрях. Но тестени закуски обожавам и не мога да устоя.

# 341
И аз се надявам да се наситя и да спра. Не бях яла торти от цяла вечност и сега съм като невидяла. Joy

# 342
Честито! Бързо възстановяване!
Момичета, да ви попитам, как сте с килограмите след операцията? Преди да махна мехура, буквално се бях стопила заради ограничената диета и страха да ям каквото и да е. Сега след като вече си хапвам доста разнообразно и почти всичко, започнах да качвам, за момента съм 5-6 кг плюс за 7-8 седмици след операцията, като наистина не се ограничавам. Дали е заради злоупотребата с тортички напоследък, не знам, но дали е много бързо това качване на тегло? Все още съм в норма, но се притеснявам, че ако тенденцията се запази, ще стане лошо. Joy Вие как сте с кг след премахването на жлъчката?
Аз не съм точно пример ама ще си кажа. Забременях 3м след операцията през това време не съм качила килограми. Преди операцията за няколко месеца бях свалила 6-7кг с режим, но режима не беше заради жлъчката, а просто ми бяха станали много килограмите. Диета заради жлъчката пазих около 2 седмици между последната криза и операцията, тогава не свалих. През бременността качих около 7кг без да се ограничавам в яденето, малката е родена 3,670г, т.е. от родилния излязох по малко килограми отколкото преди за забременея и с голямото дете бях по същия начин. Обаче след като родих качих 11кг, с големия след раждането качих 10кг. Значи хората качват докато са бременни, аз качвам след като родя. С баткото започнах да свалям като се върнах на работа и не седях постоянно навряна в хладилника, сега като се върна на работа ще видим как ще е. За мен моето качване на килограми е от лакомия. Тези дни направих 3г без жлъчка.

# 343
И аз се надявам да се наситя и да спра. Не бях яла торти от цяла вечност и сега съм като невидяла. Joy
Smiley Ще се наситиш. Аз си изяждах една тавичка домашна торта, подравнявах и докато подравня и тя свършила.
А колко години като минех покрай витрина с баклава, кадаиф и тригуни ми се плачеше.
Отядох си и от тях. Сега мирясах на сладко.

# 344
Ох, и от Нутелата как греба със супена лъжица... Joy Мислех, че ще я намразя, след като точно тя ме вкара в болница със запушени жлъчни пътища и се наложи операция по спешност, но всъщност като се замисля ми направи услуга, като малко агресивно ме побутна да се оперирам и да си върна стария живот. Иначе кой знае колко щях да се мотая и да ям варените картофи... Joy

Общи условия

Активация на акаунт