Камъни в жлъчката - тема 8

• 35 577
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
  • ВАРНА
Ясно, благодаря Ви 🤗
КЪДИ, и аз съм с 5 кг надолу.
Днес ми е ден 5 след операцията.
Аз също хапвам само пасирани супи, кисело мляко и банан. Днес си правих попара със сирене за закуска. Притеснява ме хапването на по-твърди храни, снощи правих на семейството пиле с ориз на фурна, та боднах 2-3 вилици, но не посмях повече. Явно е и рано още.

# 616
Ясно, благодаря Ви 🤗
КЪДИ, и аз съм с 5 кг надолу.
Днес ми е ден 5 след операцията.
Аз също хапвам само пасирани супи, кисело мляко и банан. Днес си правих попара със сирене за закуска. Притеснява ме хапването на по-твърди храни, снощи правих на семейството пиле с ориз на фурна, та боднах 2-3 вилици, но не посмях повече. Явно е и рано още.
Не е рано.Моят хирург ми каза,че  не трябва пасирана храна  да ям, а само да не  е пържено,люто и мазно. И аз бях свалила 5 кг., а  два дена след операцията  още 2 кг. За близо една година съм си върнала 3 кг.    и то в последните 3 м..

# 617
  • ВАРНА
lavaca, значи да започвам по малко с твърдите храни, така ли?
За връщане на кг хич не ща и да чувам, имам още много да свалям аз 😊

# 618
lavaca, значи да започвам по малко с твърдите храни, така ли?
За връщане на кг хич не ща и да чувам, имам още много да свалям аз 😊
Да,по-малко. Ориз с пиле без подправки,варени картофи със извара и малко по-малко всичко.Аз  само месец бях на тези храни и след това всичко без пържено,люто и мазно

# 619
Ох, днес съм много гладна. От мисълта за пюре ми се повръща, ходих на по-дълга разходка и се поуморих. Как решихте проблема с WC-то, аз купих свещички, пия натуралакс и пак нищо.

# 620
Къди здравей!Нормално е да си гладна яж си не само пюре.Направи си супа , но без подправки, картофи на фурна после със сиренце….има идеи.За ходенето до тоалетна вече си е проблем.Свещи,натуралакс капки дулколакс…просто всичко изредих.Накрая започнах закуска всеки ден със ленено семе(смляно)и чия(смляна)с кисело мляко и плодове.Така се справих.Но , тия семена чак след месец ги включих.Ще мине и това.

# 621
Глицеринови свещички

# 622
Привет! Чета ви покрай проблема на мъжа ми със жлъчката. Бихте ли препоръчали хирург в Пловдив за лапароскопска операция?
На всички ви желая здраве и бързо възстановяване!

# 623
Привет! Чета ви покрай проблема на мъжа ми със жлъчката. Бихте ли препоръчали хирург в Пловдив за лапароскопска операция?
На всички ви желая здраве и бързо възстановяване!

Др Горанов-началник хирургия  Пълмед

# 624
Здравейте, имам спешен въпрос и се надявам някой да отговори. Оперираха сестра ми лапароскопски преди седмица. Първите дни я болеше доста и трудно се движеше. Днес са и сваляли конци за 2ри път (не знам как е, но първия път са и свалили няколко, днес отново и са и оставили още 3 и ще ги махат в четвъртък). Проблема е, че след махането на конците днес, едната рана по-късно е прокървила. Казва, че мирише лошо, корема и е твърд (не зная дали има някаква връзка с това), но лекаря и не вдига. Има ли някаква опасност да се инфектира или да стане нещо друго? Изобщо нормално ли е?

# 625
Здравейте, имам спешен въпрос и се надявам някой да отговори. Оперираха сестра ми лапароскопски преди седмица. Първите дни я болеше доста и трудно се движеше. Днес са и сваляли конци за 2ри път (не знам как е, но първия път са и свалили няколко, днес отново и са и оставили още 3 и ще ги махат в четвъртък). Проблема е, че след махането на конците днес, едната рана по-късно е прокървила. Казва, че мирише лошо, корема и е твърд (не зная дали има някаква връзка с това), но лекаря и не вдига. Има ли някаква опасност да се инфектира или да стане нещо друго? Изобщо нормално ли е?
На мен ми казаха за конците - махане между 7-10 ден. Може би е отишла твърде рано, много ли кърви? Може би е добре да се обади за консултация или направо да отиде.

# 626
На мен ми казаха за конците - махане между 7-10 ден. Може би е отишла твърде рано, много ли кърви? Може би е добре да се обади за консултация или направо да отиде.
Ами днес и е седми ден, не знам как точно се процедира при такава операция. Почти цялата и марля е напоена, лекаря и не вдига и малко се е панирала. Ето снимка от преди малко.

Скрит текст:

# 627
Това дупката на пъпа ли е?  В кой ден са свалени първите конци? В коя болница е, ако е някоя от големите столични да отиде в спешният център.

# 628
Заведете я да я види някой дежурен в спешното!

# 629
Оперира се във болница във Варна, но живее в провинцията и е далеч от болницата. Отиде до спешното, където живее, защото познава лекаря там, все пак за някакво мнение. Каза, че не е изглеждал много уверен, но твърди, че щом не я боли и не и е много твърд корема, значи няма проблем.
Конци са и сваляли преди 2 дни (на 5ти ден от операцията), днес също. Остават още 3 за сваляне, този четвъртък. Дано няма проблем..
Снкмката е на дупката над пъпа.

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 21:49 от Lex*

Общи условия

Активация на акаунт