Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 399
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 3 640
Вързопчета от карпачо със зелена салата

1 опаковка карпачо (тънко нарязано сурово говеждо филе с подправки)
1 зелена салата
1 морков
чери доматчета
малинов оцет
парафиново олио
див лук

Разстелете парчетата месо и сложете отгоре по няколко листа салата.
Накиснете няколко пера от див лук в топла вода.
Завийте месото и завържете с перата див лук.
Сложете в чиния листа от салата и подредете вързопчетата.
Настържете моркова.
Прибавете гарнитура от няколко чери доматчета и настърган морков.
Подправете.


Солен кекс с шунка и домати

8 с.л. овесени трици
4 с.л. пшенични трици
4 с.л. обезмаслено сирене (извара)
4 яйца
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче „зарчета” шунка
1 малък домат
сол и черен пипер

Разбийте белтъците на сняг.
Смесете триците, сиренето, жълтъците, шунката, домата и бакпулвера. Посолете и поръсете с черен пипер.
Добавете внимателно белтъците.
Изсипете в кексова форма и печете на 180° 30 – 40 мин.


Канелони от магарешко месо
За 2 порции

6 парчета магарешко месо
1 малко цвекло
4 малки опаковки натурален тартар
мента
босилек
парафиново олио

Размачкайте с вилица тартара, добавете ментата и босилека, настържете и добавете цвеклото. Бъркайте, докато получите еднороден крем.
Наредете 3 парчета от магарешкото месото така, че да се застъпват и ги намажете с малко парафиново олио.
Разстелете ½ от крема и навийте месото на руло.
Направете така и с останалите продукти.
Завийте канелоните в алуминиево фолио, като ги стегнете здраво и ги оставете в хладилника до момента на консумацията им.


Пълнена гъба със сирене

1 голяма гъба
1 или 2 парче(та) магарешко месо
обезмаслено козе сирене или чеснов тартар с подправки

Извадете пънчето на гъбата и добре почистете вътрешността й.
Напълнете я със сирене.
Нарежете магарешкото месото на ивици и го поставете върху сиренето.
Ако гъбата е малка, обградете я с тези ивици.
Печете на 180° 15 – 20 мин.

# 151
  • Мнения: 3 640
Пълнени краставици
За 2 порции

½ консерва риба тон
1 краставица
лека майонез (млечна)

Обелете краставицата и я срежете на 2 по ширина и още на 2 по дължина. Изгълбайте сърцевината с лъжичка.
Смесете рибата тон с майонезата и напълнете парчетата краставица с тази смес.
Оставете ги в хладилника. Извадете ги 10 мин. преди сервиране.


Скариди и опашки от лангусти в уок

розови скариди
копър
червена пиперка
опашки от лангусти
обезмаслено кисело мляко
черен пипер
кайенски пипер

Намаслете леко уока и запържете в него скаридите.
Накълцайте копъра и пиперката и ги добавете към скаридите.
Запържете няколко минути.
Добавете опашките от лангусти и оставете да къкри.
Добавете киселото мляко, черния пипер и кайенския пипер.


Критска салата

2 домата
обезмаслена фета (гръцко сирене без холестерол)
½ краставица
парафиново олио
оцет
сол, черен пипер
Нарежете краставицата на кубчета и я пасирайте.
Нарежете доматите на шайби и ги наредете в кръг по края на чинията.
Сложете пасираната краставица в средата на чинията.
Нарежете фетата на кубчета и ги поръсете въху доматите.
Полейте всичко с тънка струйка олио, няколко капки оцет и подправете със сол и черен пипер.


Салата със скариди

няколко листа зелена салата
2 яйца
сиви скариди
парафиново олио
малинов оцет
сол и черен пипер

Сварете скаридите.
Наредете листата от салата върху чинията.
Сварете яйцата за 5-6 мин. (твърдо сварени).
Обелете скаридите и ги наредете върху салатата.
Смесете 2 с.л. парафиново олио с 1 с.л. малинов оцет, посолете и поръсете с черен пипер. Залейте салатата с винегрета.
Обелете яйцата и го срежете на 2. Поставете половинките върху салатата.
Сервирайте веднага.


Терин с шунка и магданоз
 
1 пакетче желатин
100 г „зарчета” шунка
голяма връзка магданоз

Пригответе желатина според указанията на пакетчето и го разредете с указаното количество вода.
Накълцайте магданоза.
Налейте тънък пласт желе във форма и оставете за 3 мин. във фризера.
Смесете останалото желе с магданоза и шунката.
Налейте ½ от сместа във формата и замръзете за 15 мин. във фризера.
Добавете и останалото количество и оставете за 2 часа в хладилника.
За да извадите терина от формата, поставете дъното на формата в топла вода.


Пълнени домати с риба тон
 
За 2 домата
½ консерва риба тон
лека майонеза (млечна)
150 г обезмаслено сирене (извара)
сол

Отрежете капачета на доматите. Издълбайте ги внимателно с лъжичка.
Смесете съставките (ако е много воднисто, добавете още риба тон).
Напълнете доматите със сместа и ги захлупете с капачетата им.
Оставете в хладилника и ги извадете от там 5-10 мин. преди сервиране.

# 152
  • Мнения: 3 640
Пъдпъдъци със салвия и магарешко месо (телешко)
 
2 пъдпъдъка
4 много тънки парчета магарешко месо (или телешко)
10-тина листа салвия (градински чай)
няколко зърна френско грозде

Загрейте предварително фурната на 200 оС.
Овийте зърната френско грозде с листата салвия и напълнете с тях пъдпъдъците.
Останалите листа салвия сложете върху гръбчетата на пъдпъдъците.
Овийте пъдпъдъците с по 2 парчета магарешко месо (телешко) и завържете с кухненски конец.
Сложете ги в тава и ги печете 15 мин. на 180 оС. Обърнете пъдпъдъците и печете още 15 мин.


Пуешки бутчета с бял сос
 
8 малки пуешки бутчета
4 к.л. маизена (или трици)
2 кубчета обезмаслен пилешки бульон
1 глава лук
1 морков
черен пипер на зърна
1 стрък мащерка
1 яйце
1 лимон

Разтворете маизената в 1 л. студена вода.
Добавете кубчетата бульон, нарязания на дребно лук, нарязания на ивички морков, черния пипер, мащерката и бутчетата. Сложете на котлона.
Като започне да ври, намалете огъня и оставете да къкри под капак 35 мин.
Преди края на готвенето, разбийте яйцето и сока на лимона.
Като отстраните яденето от огъня, застройте с яйцето при постоянно бъркане на малка струя.


Пиле по баски
 
1 пиле
1 кг домати
1 морков
2 пиперки
2 скилидки чесън
1 букетче подправки
сол и черен пипер

Запържете до златисто пилето в леко намаслена тенджера.
Нарежете и почистете от семките доматите. Нарежете моркова на колелца, а пиперките – на кубчета.
Добавете зеленчуците в тенджерата, както и подправките, и чесъна.
Посолете и поръсете с черен пипер.
Затворете с капак и оставете да ври 1 час на много слаб огън.


Пиле „Коломбо”
 
2 горни пилешки бутчета
4 малки домата
2 глави лук
1 скилидка чесън
подправки „Коломбо”
мащерка
сол и черен пипер

Запържете бутчетата в голяма тенджера до златисто.
Извадете ги и на тяхно място сложете накълцания лук и намачкания чесън и ги запържете до стъклено.
В това време нарежете доматите и ги прибавете в тенджерата.
Върнете обратно пилешките бутчета и добавете мащерката и подправките.
Посолете, поръсете с черен пипер.
Оставете да ври 30 – 45 мин. под капак на слаб огън.
ПП. Не забравяйте да махнете кожата преди да го изядете!


Пиле „Маренго”
 
1 пиле, нарязано на парчета
2 глави лук
2 малки глави бял лук
1 скилидка чесън
200 мл сухо бяло вино (ако е за готвене, е позволено) или 200 мл вода с 2 с.л. бял винен оцет
1 с.л. доматена салца
4 домата
мащерка, магданоз, дафинов лист
сол и черен пипер

Махнете кожата на пилето преди да го нарежете на парчета. Отстранете всички  мазнини, които можете да махнете.
Запържете парчетата пилешко в тенджера до златисто.
В това време нарежете лука на шайби, доматите на кубчета, накълцайте белия лук и чесъна.
Извадете пилешкото от тенджерата и на тяхно място сложете лука, белия лук и чесъна.
Залейте с бялото вино, добавете доматите и оставете да се задушава 2 мин.
Върнете обратно пилешкото. Посолете и поръсете с черен пипер.
Добавете мащерката, дафиновия лист и магданоза и оставете да къкри около 4-5 мин.

ПП. За тези, които не спазват режима, можете да сервирате с гарнитура от сварен ориз.


Пиле по провансалски
 
1 пиле
1 консерва цели домати
4 скилидки чесън
магданоз

Нарежете пилето на парчета и го запържете до златисто в леко намаслена тенджера.
Извадете го и сложете на негово място доматите, намачкания чесън, магданоза, посолете и поръсете с черен пипер.
Варете на среден огън 30 мин.
Добавете пилешкото и малко вода, ако е необходимо.
Затворете с капак и варете 20 мин., като го наблюдавате от време на време.


Салата с пиле и миди
 
1 средна консерва миди
1 пилешки шницел
лека майонеза (млечна)
1 к.л. обезмаслена сметана
лимонов сок
зелена салата
1 малка глава бял лук
1 букетче подправки

Задушете за 5 мин. мидите в тенджера, заедно с белия лук и подправките, посолете и поръсете с черен пипер.
В това време нарежете на малки кубчета пилешкото и го запържете в тиган на силен огън.
Разбъркайте млечната майонеза с обезмаслената сметана и малко лимонов сок.
Когато мидите са готови, ги оставете да изстинат и после ги извадете от черупките им.
Объркайте соса с мидите и пилешкото.
Сложете няколко листа зелена салата в чиния и изсипете отгоре сместа.

# 153
  • Мнения: 3 640
Телешки кюфтета по мексикански
 
250 г телешка кайма
микс от мексикански подправки
2 домата
Омесете каймата с подправките и оформете кюфтета.
Намаслете леко тигана и „изпържете” кюфтетата на силен огън, за да не изсъхнат.
В това време обелете и нарежете доматите на кубчета и ги задушете в тиган.
Като получите гъст сос, потопете вътре кюфтетата и сервирайте веднага.


Телешко с бял сос (вариант на Телешко варено)
 
парчета постно телешко месо
3 яйца
обезмаслено прясно мляко
мащерка
дафинов лист
морков
лук
сол и черен пипер

Нарежете телешкото на малки парченца и ги сложете в 1,5 л. Вода.
Добавете мащерката, лука, дафиновия лист, моркова, посолете и поръсете с черен пипер.
Варете 1 час и 15 мин.
В края на варенето, затоплете 1 чаша прясно мляко с малко мащерка. После добавете хладкото мляко към 3 жълтъка и разбийте. Посолете и поръсете с черен пипер и с тази застройка залейте ястието.


Викториански телешки котлети
 
2 телешки котлета
2 моркова
150 г целина
500 г домати
2 к.л. босилек

Нарежете доматите на малки парченца и настържете морковите.
Сложете ги на дъното на голяма тенджера и започнете да варите на много слаб огън.
Добавете целината и разбъркайте.
Сложете месото между 2 пласта от тази смес, посолете и поръсете с черен пипер.
Сложете да се вари на слаб огън 40 – 45 мин.


Телешки джолан нисоаз
 
2 парчета телешки джолан
2 моркова
2 глави лук
1 скилидка чесън
400 г домати
½ лимон
1 букетче подправки
1 с.л. доматена салца
сол и черен пипер

Обелете морковите и лука, нарежете ги на шайби.
Нарежете доматите на едри парчета и отделете сенките им.
В голяма тенджера налейте 1 чаша вода и добавете морковите и лука и сложете да заври.
Добавете доматите, накълцания чесън, лимона, нарязан на 4 и букетчето подправки.
Оставете да заври отново и леко разбъркайте.
Добавете парчетата джолан. Посолете и поръсете с черен пипер.
Затворете с капак и оставете да ври на тих огън 1 ½ часа.
В края на готвенето извадете букетчето подправки и сложете разтворената в малко вода доматена салца.


Осо Буко (Osso bucco)
(телешки бут, сервиран с костния мозък и гарнитура от ориз с домати - италианско ястие)
 
4 парчета телешки джолан
6 малки глави лук
4 хубави здрави домата
100 мл бяло вино
1 к.л. доматена салца
мащерка
1 кубче обезмаслен говежди бульон
сол и черен пипер

Задушете месото в тенджера.
В това време накълцайте лука, обелете доматите и ги нарежете на малки кубчета.
Извадете месото. На негово място сложете лука и виното.
Добавете след това доматите и кубчето обезмаслен говежди бульон.
Върнете обратно месото в тенджерата. Посолете и поръсете с черен пипер.
По средата на готвенето добавете доматената салца, размита с малко вода.
Варете 1 ½ часа на тих огън.
Ако е необходимо, добавете още вода по време на готвенето.


Телешко печено в сос
 
1 хубаво парче телешко месо за печене
1 домат
1 скилидка чесън
1 голяма глава бял лук
обезмаслен телешки бульон
риган, босилек и провансалски подправки
сол и черен пипер

Запечете до златисто месото в тенджера, първо на силен огън, а след това – на среден.
В това време накълцайте чесъна и белия лук.
Нарежете домата на парчета.
Когато месото придобие хубав цвят, разтворете кубчето бульон в голяма чаша вода и го добавете към соса от печенето.
Добавете подправките, както и белия лук и чесъна, посолете и поръсете с черен пипер.
Когато сосът намалее малко, добавете домата.
Поднесете печеното в чиния с полят около него соса, който трябва да е хомогенен.


Телешко с лук
 
1 парче телешко месо за печене
2 средни моркова
1 голяма глава лук
1 скилидка чесън
2 малки глави бял лук
сол и черен пипер
2 малки лукчета
2 „гвоздейчета” карамфил

Загрейте предварително фурната на 200 оС.
Намаслете тавата.
Обелете морковите, лука, чесъна, белия лук и ги накълцайте на дребно.
С тях покрийте дъното на тавата.
Сложете месото върху това канапе.
Посолете и поръсете с черен пипер.
Налейте 1 чаша вода на дъното на тавата.
Печете месото до златисто в гореща фурна 20 мин.
В това време обелете малките лукчета, извадете сърцевините им и на тяхно място сложете по едно карамфилче.
Добавете лукчетата в ястието и намалете температурата на 150 оС.
Печете още 30 мин.

# 154
  • Мнения: 3 640
Рибен огретен
 
500 г филе от някаква риба
1 кутия връхчета аспержи
скариди
4 с.л. обезмаслено сирене
4 белтъка
магданоз, сол, черен пипер

Разбийте сиренето с белтъците.
В малка тавичка за огретен сложете няколко аспержи и рибното филе.
Залейте със сместа.
Добавете скариди и аспержи.
Печете 30 мин. на 180°.


Киш с риба тон
 
1 консерва риба тон
4 яйца
5 с.л. обезмаслено сирене
1 – 2 к.л. доматена салца
сол и черен пипер

Разредете салцата с малко вода, като внимавате да не я направите много водниста.
Разбийте яйцата със сиренето, след това добавете рибата тон и разредената доматена салца.
Покрийте дъното на тортена форма с хартия за печене. Изсипете сместа.
Печете 40 – 45 мин. на 180°.


Черен дроб с домати
 
1 парче дроб
1 глава лук
1 хубав здрав домат
1 к.л. маизена (или трици)
½ к.л. риган
магданоз
сол и черен пипер

Нарежете лука на ситно. Запържете го до златисто в тиган.
Извадете го и на негово място сложете нарязания на ситно домат и ригана.
Поръсете дроба с маизената и го задушете на среден огън.
Когато дробът се задуши, поставете го в топла чиния и го оградете покрая с домати и лук. Поръсете с магданоз и сервирайте веднага.


Телешки език с доматен сос
 
1 телешки език
доматена салца
2 корнишона
листа от мащерка
1 дафинов лист
сол

Сварете езика с мащерката и дафиновия лист в тенджера под налягане за около 1 ½ часа.
Разредете доматената салца с малко вода. Загрейте я на котлона. Прибавете корнишоните, нарязани на лентички. Посолете.
Нарежете обеления език на парчета и го залейте със соса.


Пица „Болонезе”
 
500 г телешка кайма
8 с.л. овесени трици
4 с.л. пшенични трици
4 с.л. обезмаслено сирене
4 яйца
½ тарелка гъби
Ескиза Фитлайн
1 глава лук
доматена салца

Смесете триците, обезмасленото сирене и яйцата, за да приготвите блата (за да намалите холестерола, оставете само 1 жълтък).
Разстелете това тесто върху хартия за печене в тава за пица и печете 10 мин. на 180°.
След като блатът се изпече, намажете го с доматена салца, поръсете с лука, нарязан на шайби и гъбите.
Отгоре сложете още малко доматено пюре и след това – телешката кайма.
Накрая сложете по малко Ескиза фитлайн на няколко места.
Печете 20 мин. на 180°.


Планинска пица
 
За 1 голяма пица:

8 с.л. овесени трици
4 с.л. пшенични трици
3 с.л. обезмаслено сирене (извара)
2 яйца
6 с.л. обезмаслено мляко на прах
4 парченца обезмаслен кашкавал
2 белтъка
2 домата
„зарчета” шунка
2 обезмаслени сиренца „Vache qui rit”
обезмаслена сметана
2 парченца обезмаслено сирене с вкус на Ементал
настъргано обезмаслено твърдо сирене

За тестото:

Смесете триците, обезмасленото сирене (извара), яйцата и млякото на прах.
Разстелете върху хартия за печене в малка тортена форма.
Печете 5 мин. на 160°.

За гарнирането:

Покрийте отдллу с 2 резенчета обезмаслен кашкавал, отгоре наредете доматите, нарязани на шайби.
Поръсете с настъргано обезмаслено твърдо сирене.
Сложете няколко „зарчета” шунка в центъра на пицата.
Нарежете топените сиренца (обезмаслени сиренца „Vache qui rit”) на малки парченца и ги наредете по цялата пица. Направете същото с останалия кашкавал и обезмаслената сметана.
Печете 20 мин. на 180°, наръсете с малко обезмаслено сирене (извара) и сложете да се пече 2-3 мин. под грила.


Доматен чипс с къри
 
1 домат
къри

Използвайте кръгъл и твърд домат.
Нарежете го на шайби с дебелина 2 мм.
Наредете шайбите върху хартия за печене и наръсете с къри.
Печете 2 часа на 100°.
Съхранявайте в суха кутия с херметическо затваряне.


Крокети от моркови
 
3 средни моркова
1 глава лук
2 яйца
2 с.л. маизена (трици)
сол, черен пипер
сладък червен пипер (или къри)

Обелете морковите и ги сварете за 5 мин. във вряща вода.
В това време разбийте яйцата с маизената.
Добавете ситно нарязания лук, червения пипер (или кърито).
Добавете сварените моркови, добре отцедени.
Оформете малки крокети и ги запечете на тиган по 1 мин. от всяка страна.


Цацики (гръцки специалитет)
 
¼ краставица
2 с.л. обезмаслено сирене
сол, черен пипер и мента
винен оцет
чесън

Обелете краставицата и я пасирайте. Посолете я.
Смесете краставицата с обезмасленото сирене.
Добавете сол, черен пипер, чесън и мента, на вкус.
Подправете с малко винен оцет.
Оставете в хладилник до момента на сервиране.

# 155
  • Мнения: 3 640
Заек в гювечета
 
1 заек
8 малки моркова
мащерка
розмарин
1 жълтък
1 дафинов лист
300 мл бяло вино
5 с.л. горчица
1 кубче обезмаслен пилешки бульон
2 с.л. обезмаслена сметана (3%)
сол, черен пипер
200 мл вода

Сложете 250 мл вино да заврат и оставете, докато се изпари на половина.
Запържете заека до златисто в леко намаслена тенджера.
Извадете парчетата месо и ги намажете с горчица.
Върнете месото в тенджерата. Посолете и поръсете с черен пипер.
Добавете горещото вино, мащерката, розмарина и дафиновия лист.
Разтворете бульона в 200 мл вода и го добавете в тенджерата.
Покрийте с капак и оставете да къкри 20 мин.
Оберете мазнината с лъжица от повърхността. След това добавете сметаната.
Варете още 10 мин.
Загрейте фурната на 220 оС предварително.
Нарежете морковите на колелца и ги сварете за 10 мин.
Добавете останалото вино.
Извадете заешкото месо. Накъсайте го и го разпределете в гювечета.
Добавете морковите.
Прецедете бульона, добавете към него жълтъка и 1 с.л. горчица и сложете да заври отново на силен огън.
Залейте заешкото със соса.
Печете 5 мин. на 210 оС в горната част на фурната.

# 156
  • Мнения: 3 640
Сладкиш „Наолеон”
 
За 2 порции:

За тестото:
Ескиза Фитлайн (3 обезмаслени petit-suisses – сирене, което се яде със захар)
2 с.л. маизена
2 яйца
2 с.л. пшенични трици
4 с.л. овесени трици
2 к.л. бакпулвер
подсладител

За английския крем:
300 мл обезмаслено прясно мляко
1 пакетче агар-агар (екстракт от водорасли, наричан също “японска пяна”; може да замести желатина)
1 с.л. маизена
3 жълтъка
подсладител

Тесто:
Смесете всички съставки за тестото.
Постелете хартия за печене в тава.
Направете 6 тънки платки във формата на правоъгълници от сместа.
Печете 25 мин. на 200 оС.

Крем:
Сложете млякото да заври с агар-агара.
Разбийте яйцата, маизената и подсладителя. Към тази смес прибавете млякото на тънка струя при постоянно бъркане.
Върнете на огъня и леко разбърквайте, докато се сгъсти.
Сложете да се охлади в хладилника.

Вземете една платка от тестото и намажете с крема.
Направете същото и с останалите, като оформите 2 сладкиша.


Шоколадови мини хапки
 
2 с.л. пшенични трици
4 с.л. овесени трици
1 с.л. маизена
2 с.л. подсладител
2 с.л. обезмаслено мляко на прах
3 с.л. обезмаслено сирене (извара)
½ пакетче бакпулвер
1 с.л. натурално какао

Загрейте фурната на 200 оС.
Разбийте яйцата и триците.
Добавете сиренето (изварата) и млякото на прах.
Накрая прибавете бакпулвера, подсладителя и какаото.
Изсипете във форма.
Печете ½ час на 200 оС.


Палачинка
 
2 с.л. овесени трици
1 с.л. пшенични трици
4 с.л. обезмаслено мляко на прах
1 к.л. ванилова есенция
портокалови цветчета
подсладител

Смесете съставките.
Намаслете леко незалепващ тиган и изпечете палачинката за 1 мин.. След това я обърнете с помощта на щпатула и изпечете от другата страна.
Внимание!!! Изпича се много бързо!!!


Хляб с шоколад
 
1 с.л. пшенични трици
2 с.л. овесени трици
2 с.л. обезмаслено сирене (извара)
1 к.л. бакпулвер
1 к.л. какао
подсладител
маслена есенция

Направете Нутела по Дюкански, но без да добавяте килело мляко.
Разстелете я върху целофанена хартия и оставете в хладилника да се втвърди.
В това време направете Тричав хляб, но прибавете и няколко капки подсладител и маслена есенция.
След като се изпече, срежете хляба на 2.
Извадете Нутелата по Дюкански от хладилника и отрежете 2 големи парчета.
Сложете ги върху едната половина от хляба и захлупете с другата половина.

Нутела по Дюкански
1 жълтък
½ обезмаслено кисело мляко
2 с.л. подсладител
1 с.л. какао
есенция лешник
Първо смесете жълтъка и киселото мляко. Добавете какаото, подсладителя и лешниковата есенция.

Тричав хляб
1 с.л. пшенични трици
2 с.л. овесени трици
1 с.л. извара
1 к.л. бакпулвер
1 яйце
Смесете съставките и сложете сместа в купа.
Сложете в микровълнова за 4 мин.
Извадете веднага от купата и оставете да се охлади.
Когато стане леко топъл, разрежете на 2 и изпечете половинките в тостер.


Руло с Дюканска Нутела

2 с.л. пшенични трици
4 с.л. овесени трици
1 с.л. маизена
4 с.л. подсладител
2 с.л. обезмаслено мляко на прах
2 яйца
Ескиза Фитлайн (1 обезмаслено petit-suisse)
½ бакпулвер
1 с.л. портокалови цветчета

Загрейте фурната на 180 оС.
Смесете всички съставки.
Покрийте тавата с хартия за печене и отгоре сложете сместа, като я разстилате максимално.
Печете 15-тина минути.
След като се изпече, внимателно отлепете, без да я чупите.
Ако краищата са се втвърдили, изрежете ги.
Разстелете отгоре Дюканска Нутела и внимателно завийте на руло.


"Негърчета" по Дюкански
 
1 с.л. обезмаслено какао
2 с.л. обезмаслено сирене (извара)
4 с.л. подсладител
1 с.л. маизена
1 к.л. ванилова есенция
2 яйца
1 щипка сол
1 щипка сода бикарбонат

Разбийте белтъците на твърд сняг с 1 щипка сол.
Смесете останалите съставки и добавете белтъците.
Изсипете сместа в не много голяма силиконова форма за кекс.
Сложете в микровълнова фурна за 3 мин. и 30 сек., после обърнете от другата страна.
Отгоре (което всъщност е било от долната страна при приготвянето) трябва да е още леко влажно.
Оставете да се охлади и нарежете на малки хапки.


Шоколадов сладкиш
 
8 с.л. обезмаслено сирене (извара)
2 яйца
6 с.л. подсладител
6 с.л. маизена
½ пакетче бакпулвер
4 с.л. обезмаслено мляко на прах
1 с.л. какао

Разбийте енергично яйцата.
Добавете сиренето (изварата) и маизената и разбийте отново енергично, за да не стане на бучки.
Добавете млякото на прах и бакпулвера.
Накрая добавете подсладителя.
Разделете на 2 части и в едната добавете какаото.
Ако е необходимо, добавете подсладител в какаовата половинка.
В кексова форма сложете един слой натурално тесто и един слой с какао.
Продължете така, докато свършат двата вида тесто.
Печете на 160 оС 30 – 35 мин.
Извадете от фурната и оставете да се охлади.на стайна температура.


Гофрети
 
За 4 гофрети:

2 яйца
4 с.л. маизена
4 с.л. обезмаслено сирене (извара)
1 к.л. бакпулвер
1 с.л. подсладител
есенция

Загрейте гофретника.
В това време смесете всички съставки и разбийте добре, за да не стане на бучки.
Изсипете сместа в гофретника и печете 4 – 5 мин. (според мощността на уреда).

Последна редакция: ср, 24 окт 2007, 18:44 от Sun

# 157
  • Мнения: 831
Домашна извара от Mamica

Оставям едно прясно мляко цяла нощ на плота в кухнята да вкисне леко.
Сварявам го. Като заври към него сипвам някое по-старо кисело мляко ( да е кисело трябва). Пресича се и става идеална извара. Слагам в тензух на чучура на душа в банята и na сутринта имам страхотна извара поне за 4-5 дена.

# 158
  • Мнения: 5 873
Пилешките  пържолки на Ванчето Flutter



Пържолките приготвям на оребрен тиган.Капвам 2-3 капки мазнина Mr. Green,слагам пържолките.Като се зачерви обръщам и изцеждам  парче лимон върху месото.Обръщам няколко пъти докато се зачерви добре и придобие приятен цвят.Добавям малко сол.
Пържолките стават много сочни.Приятен апетит. Flutter




# 159
  • Варна
  • Мнения: 3 365
Шишче от тиквички



Предваритело се нарязват тиквички на ивици и се запичат на скара (тиган). След това се завиват на рулца както се вижда на снимката.

За плънката: ескуиза фитлайн, копър, счукан чесън.


Готовите шишчета се доопичат за малко в тигана и се консумират топлички.

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 10:13 от ЗлаВещица

# 160

                     Пилешки флейки със сос от горчица и кисело мляко

Пилешкото филе се нарязва на лентички. Маринова се с подправки - сол, червен пипер, черен пипер, сушена целина, чубрица и чесън на прах.
В тефлоновият тиган сипах няколко капки зехтин и ги забърсах с кухненско руло. Слагам месото да се пече и наливам 1/2 чаша вода. Като се изпари оставям месото да хване малко коричка и пак доливам вода, докато стане готово.
За соса:
1/2 кофичка кисело мляко 0.1% разбърквам с чаена лъжица горчица. Добавям и ситно нарязана скилидка чесън. Овкусявам със сол и черен пипер.
Филетата се заливат със соса, когато се сервират.
Става много вкусно!

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 04:29 от iskrica_nadejda

# 161
  • Мнения: 3 640
Гъбен пай по дюкански

3 яйца
1/2 л. обезмаслено прясно мляко
1 кг гъби
обезмаслено сирене
2 с.л. овесени трици
1 с.л. пшенични трици
сол
черен пипер

Свряваме гъбите в подсолена вода и ги нарязваме на много дребно.
Разбиваме яйцата с малко сол. Добавяме прясното мляко, натрошеното сирене, накълцаните гъби и триците. Поръсваме с черен пипер.
Изсипваме всичко в кексова форма и печем до зачервяване на 250 градуса.

# 162
  • Мнения: 4 175
Тази супа я правя в огромно количество и я ям цяла седмица. МНого е диетична.

Супа

Продукти:

1 пакет пилешки гърди
шепа гъби
1 глава лук
1 чушка
1 морков
шепа зелен боб
3-4 яйца
1ч.л. сухо чили
черен пипер
чубрица
магданоз ( аз слагам 1/2 връзка)



Приготовление:

Всичко се слага да ври заедно. Накрая се прибавя сол и подправките.
Супата се мага от котлона.
Яйцата се разбиват и се слипват в цедка над тенджерата. Яйцата изтичат през цедката и падат на конци в тенджерата и приличат на конци ( фиде).
За по-голяма сигусрност може да върнете на котлона да заври за секунда.

Консумира се с МНОГо оцет.
или кисело мляко при сервиране.
Да отбележа, че с кисело мляко вкуса е като на обикновенна пилешка супа.

Последна редакция: ср, 31 окт 2007, 18:48 от Mamica

# 163
  • Мнения: 4 175
Преди малко направих страхотни пържоли.

Телешки пържоли с гъбен сос.

Продукти:
Пържоли ( стек)
10 бр гъбки
Глава лук
1/4 чаша червено вино
Червен пипер
черен пипер
сол
царевично нишесте за сгъстяване
вода

Приготовление.

В малка тава слагам продуктите по реда на изброяване- месото, лука, нарязаните гъби, заливам с виното и още толкова вода, подправките

Пече се в йена или с фолио в/у тавата ( да се задуши добре).
След като е готово месото се размива нишесте 1-2 ч.л. и се изсипва в тавата за сгъстяване на соса. Запича се по преценка.


Вкусно наистина!

# 164
  • Мнения: 4 175
Кюфтета в доматен сос

1 кг. телешка кайма
1-2 чйца
1 голяма глава лук нарязана на ситно
буркан стерилизирани домати без сол или 7-8 пресни домата.
чубрица, черен пипер, сол, люто суго чили. Много вкусно става ако вместо чубрица сложите босилек.
чесън

Омесва се каймата с лука, яйцето и подправките
Сваряват се във вода

Отделно в дълбок тиган се слагат доматите.
Добре е доматите да ги разрежете на 2 и да ги рендосате. изхвърлете люспата. Оставя се да ври, докато соса ви хареса на гъстота. Накрая се прибавя нарязания чесън.

Когато кюфтетата са готови се прехвърлят в тигана с вече готовия сос.


Последна редакция: пт, 02 ное 2007, 12:34 от Mamica

Общи условия

Активация на акаунт