Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 420
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 135
  • София
  • Мнения: 3 784
Тричави маслени Магдалени

2 с.л. овесени трици
1 с.л. пшенич. трици
2 яйца
маслена есенция (може и друга, по желание)
2 с.л. течен подсладител
2 с.л. мая (суха, може и от кубче)
2 с.л. обезмаслено сухо мляко


Смесете внимателно триците.
Смесете яйцата, есенцията и подсладителя.
Добавете млякото на прах и маята и рабъркайте.
Накрая- добавете триците и разбъркайте отново.
Напълнете подходяща форма с  полученото тесто.
Печете около 5 минути на средната височина на фурната.

# 136
  • София
  • Мнения: 3 784
Сладък кейк за микровълнова


2 с.л. овесени трици
1 с.л. пшен. трици
2 с.л. обезмаслено мляко на прах
2 яйца
2 к.л. мая (набухвател)
3 с.л. обезмаслено прясно сирене (подобие на кремата)

Смесете триците, млякото на прах и маята.
Добавете 2-те яйца и прясното сирене.
Сложете сместта в подходящ съд, покрийте с готварско фолио.
Mélangez les sons, la Maïzena, le lait en poudre et la levure.
Печете 5 мин в МФ, на максимална мощ.



ето и вкусотийката:
http://recettesdukan.free.fr/cakemicroondes.jpg

# 137
  • София
  • Мнения: 3 784
Сладкарски Флан с подсладител
за 5 порции:
500 мл обезмаслено прясно мляко
4 големи яйца
2 с.л. течна ванилова есенция
5-8 равни лъжици подсладител (по ваш вкус)

Загрейте предварително фурната за 10-ина минути.
В  съд разбийте чйцата с ванилията, подсладителя, добавете млякото, разбъркайте добре.
Изсипете сместта в подходящ съд и изравнете отгоре.
Сложете във фурната и печете в продължение на час.

# 138
  • София
  • Мнения: 3 784
Нутела по Дюкански

1 жълтък
1/2 бурканче кисело мляко
2 с.л. подсладител
1 с.л. какао
Аромат Лешник

Първо смесете жълтъка и киселото мляко.
Добавете какаото, подсладителя и лешниковата есенция.


Рецептата е подходяща за различни сладки тричави палачинки или за заливане на желираното кисело мляко.

# 139
Дюкянско ТИРАМИСУ

Продуктите са за кексова форма дълга около 20 см.

Изцедете 500 гр свежо сирене за минимум 3 часа на стайна температура или за една нощ (в хладилник) - колкото по изцедено, толкова по добре.
Прави се блат с кафе за да се заменят бишкотите: смесете 3 жълтъка с половин пакетче химическа мая, 2 с.л. Меизена, 5 с.л. захарин на прах, 1 к.л. есенция от кафе, 1 с.л. нес кафе. Прибавете към тази смес 3 добре разбити белтъка на сняг и внимателно ги смесете с лъжица. Излейте сместта във тефлонова тавичка и изпечете на 160 градуса за около 20 минути.
След като изтине изпечения блат го срежете през средата за да се получат 2 блата.
Приготвяне на крема: Разбийте на сняг 3 белтъка със щика сол и ги сложете в хладилника. Смесете и разбийте с миксер 3 жълтъка и 4 с.л. захаринна прах докато сместта стане бяла. Прибавете изцеденото свежо сирене, 1 с.л. бадемова есенция и 1 ванилия на прах. Разбийте с миксера докато се получи гладка смес. Прибавете и внедрете в тази смес с помоща на лъжица разбитите вече белтъци.
В кексова форма слагате: едно парче блат, един пласт крем, блат, крем и завършвате с крем. Поръсете с какао без захар и сложете в хладилник за около 3 часа.

# 140
  • Мнения: 3 640
ПИКАНТНИ ПИЛЕШКИ КРИЛЦА

2 опаковки пилешки крилца
1 к.ч. соев сос
1 намачкана скилидка чесън
4 к.л. подправка „5 аромата” (китайски микс)

Смесете всички съставки.
Оставете крилцата да се мариноват поне 3 часа, като разбърквате от време на време.
Наредете ги в тава и ги печете на грил във фурната.
Когато крилцата започнат да , ги обърнете от другата страна.
Не забравяйте да обелите кожата преди да ги изядете Wink.


Петле с лук и шунка

1 петле
½ кутия шунка на „зарчета”
6 малки глави лук
1 с.л. маизена (или трици)
1 кубче обезмаслен пилешки бульон
вода

Изпечете до златисто петлето в предварително намаслена тенджера.
В това време обелете и нарежете на 2 лука.
Добавете ги в тенджерата, както и „зарчетата” шунка.
Добавете вода до половината на съда и оставете да заври.
Когато стане готово, добавете кубчето бульон и намалете котлона.
Затворете с капак и оставете да ври 45 мин.


Петле в кора от зелен лимон

1 петле
2 зелени лимона
1 глава лук
2 белтъка
2 кг едра сол

От предната нощ накиснете подправки в 1 л. студена вода, както и сока от ½ лимон, лука, нарязан на дребно и петлето.
На другия ден напълнете петлето с ароматните съставки от маринатата.
Разбъркайте белтъците с едра сол и „тапицирайте” една тава с тази смес.
Сложете петлето в средата на тавата с останалата сол.
Печете 50 мин. На 200оС.
Преди сервиране разкъсайте коричкат аот сол с гърба на лъжица, разрежете петлето на 2 и поръсете с лимонов сок.


Пуешки шницели с къри и кисело мляко

2 пуешки шницела
1 обезмаслено кисело мляко
1 ½ с.л. къри
сол
черен пипер
1 малка глава бял лук

Смесете киселото мляко и кърито, ситно нарязания лук, посолете и поръсете с черен пипер.
Мариновайте шницелите в тази смес и ги оставете да престоят 2 часа в хладилника.
Изпечете шницелите на тиган, като ги потапяте 1-2 пъти в маринатата по време на печенето.


Заек в пикантен сос

Заешки бутчета
6 с.л. обезмаслено сирене
няколко корнишона
1 с.л. горчица
1 малка глава бял лук

Намаслете леко една тенджера и запържете заешкото със сътно накълцания лук.
Посолете и поръсете с черен пипер и оставете на слаб огън за 1 час под капак.
В това време смесете сиренето, горчицата и нарязаните на ситно корнишони.
В края на готвенето извадете заешкото и добавете сместа към соса, който се е получил при печенето.
Поставете заешкото в чиния и залейте със соса.

ПП. Не яжте корнишоните!

# 141
  • Мнения: 3 640
Пълнени пилешки бутчета

2 пилешки бутчета
100 г обезмаслено сирене
1 малка глава бял лук
магданоз
сол, черен пипер

Загрейте предварително фурната на 150оС.
Смесете сиренето, накълцания магданоз и ситно нарязания лук.
Направете 2 см разрези в месестатат част на бутчетата.
Напълнете бутчетата с една част от сместа, а с останалата част от нея ги намажете отгоре.
Сложете бутчетата в средата на парче алуминиево фолио и заедно с фолиото ги сложете в тава.
Налейте малко вода на дъното на тавата и печете 45 мин. на 150оС.


Пилешки кълки с червен пипер

пилешки кълки
червен пипер
къри
½ с.л. горчица
1 ½ с.л. обезмаслено сирене
лимонов сок

Смесете съставките и намажете с получената смес пилешките кълки.
Печете на 180 оС 30 мин.
Обърнете кълките и печете още 30 мин.


Пиле tandoori

2 пилешки горни бутчета
сока на 1 лимон
2 к.л. tandoori на прах
2 обезмаслени кисели млека
сол, черен пипер
1 скилидка чесън

Направете няколко разреза в месото на бутчетата и полейте с лимоновия сок.
Смесете киселото мляко, накълцания на ситно чесън и пудрата.
Излейте тази смес върху месото и оставете да се маринова поне 6 часа в хладилника, като обръщате бутчетата няколко пъти през това време.
Загрейте предварително фурната на 220 оС.
Извадете пилешкото месо от маринатата и го сложете в тава, покрита с хартия за печене.
Печете 35 мин. на 200 оС, като обръщате и мажете бутчетата с останалата марината 3-4 пъти.

# 142
                                   Ето и снимка на Тирамисуто

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 10:12 от ЗлаВещица

# 143
  • Мнения: 3 640
Кейк от кайма

500 г телешка кайма
1 глава лук
2 яйца
2 с.л. обезмаслено сирене
сол и черен пипер

Настържете лука.
Разбийте яйцата и сиренето, след което добавете лука.
Добавете каймата, посолете и поръсете с черен пипер.
Сложете тази смес във форма за кекс и печете 45 мин. на 180 оС.
Консумирайте топло.


Телешки котлети с горчичен сос
За 2 порции

2 телешки котлета
2 с.л. горчица
1 жълтък
5 cl обезмаслено прясно мляко

Изпечете котлетите до златисто от всяка страна.
В това време разбийте жълтъка и горчицата на водна баня, докато сместа се сгъсти. Прибавете постепенно млякото при постоянно бъркане.
Изсипете този сос в тиган при котлетите и оставете да се запържи за 2 мин.


Телешко задушено с червен пипер

чисто телешко месо
1 обезмаслено кисело мляко
1 глава лук
2 к.л. червен пипер
сол ичерен пипер

Нарежете телешкото на парчета и го задушете в леко намаслена тенджера.
Когато месото се „позлати”, добавете накълцания лук и червения пипер.
Добавете киселото мляко, разбъркайте, посолете и поръсете с черен пипер.
Оставете бързо да се сгъсти, докато сосът намалее, и после варете още 30 мин. на тих огън.

# 144
  • Мнения: 3 640
Терин (гювече) със сурими (рулца от раци)

2 яйца
2 белтъка
2 с.л. обезмаслено сирене
10-тина рулца от раци

Разбийте яйцата, белтъците и сиренето.
Нарежете суримите и ги добавете към сместа.
Изсипете  кексова форма или в терин (гювече).
Печете на водна баня 30 мин. на 160 оС (проверете с върха на нож, трябва да остане сух).


Джоб с пушена пъстърва

1 с.л. пшенични трици
2 с.л. овесени трици
2 белтъка
обезмаслено сирене
пушена пъстърва

Разбийте белтъците на твърд сняг.
Смесете триците и сиренето, после добавете белтъците.
Изпечете тази смес в тиган.
Като се изпече добре, обърнете я и я изпечете и от другата страна.
Намажете тази питка от едната страна с някакво обезмаслено сирене (например Ескиза Фитлайн), после я поръсете с накъсана на малки парченца пушена пъстърва.
Сгънете като джоб.


Ньоки а ла Карбонара

1 с.л. пшенични трици
3 с.л. овесени трици
2 с.л. обезмаслено сирене (извара)
1 ч.л. маизена (смес от царевично брашно и сухо мляко)
100 мл обезмаслено прясно мляко
„зарчета” шунка
½ кубче обезмаслен бульон
1 яйце
сол

Смелете фино триците и ги смесесете.
Добавете сиренето (изварата) и солта.
Оформете топка и оставете да „почине” няколко минути.
В това време смесете студеното прясно мляко, маизената и кубчето бульон. Загрейте на слаб огън тази смес и бъркайте, докато се сгъсти.
Сложете да заври вода в тенджера.
Срежете топката на 4 части и ги оформете с ръце като малки кюфтенца.
Нарежете тези кюфтенца на парченца от по 2 см приблизително и ги изсипете във врящата вода за около 1 мин.
Запечете „зарчетата” шунка в тиган.
Когато ньоките излязат на повърхността (знак, че са се сварили), оставете ги да се отцедят върху домакинска хартия (салфетка).
Добавете шунката към „бешамела”.
Сложете ньоките в чиния, добавете сос и отгоре сложете яйчен жълтък.

# 145
  • Мнения: 3 640
Яйца с шунка

4 яйца
4 с.л. обезмаслено сирене (извара)
„зарчета” шунка
черен пипер

Разстелете сиренето (изварата) на дъното на 4 формички.
Добавете шунката.
Покрийте с по 1 сурово яйце, поръсете с черен пипер.
Варете на водна баня, докато белтъците на яйцата се втвърдят.

ПП. Можете да замените шунката с всякакъв протеинов продукт по ваш избор.


Яйца „мимоза” със скариди

2 яйца
няколко едри скариди
лека майонеза (млечна)
зелена салата

Сварете яйцата, както и скаридите.
В това време пригответе майонезата и подгответе канапета от салата.
Обелете скаридите и яйцата.
Объркайте скаридите с майонезата.
Срежете яйцата на 2 и извадете жълтъците.
В „кошничките” от белтъците разпределете сместа от майонеза и скариди.
Настържете жълтъците и ги посипете отгоре.
Добавете няколко чери доматчета за украса.

ПП. През П дните не яжте украсата, разбира се.  Laughing

# 146
  • Мнения: 3 640
Мини киш лорен

3 яйца
6 с.л. обезмаслено сирене
1 пакетче „зарчета” шунка
сол и черен пипер

Разбийте яйцата със сиренето, посолете и поръсете с черен пипер.
Във формички сложете 2/3 от шунката (равномерно във всяка формичка) и залейте със сместа.
Печете на 180 оС 30 - 35 мин.


Терин (гюевче) със заешко

500 г заешко месо
2 яйца
1 глава лук
4 малки глави бял лук
10 cl коняк
1 резен шунка
1 пакетче желатин
сол, черен пипер, магданоз

Сварете заешкото на пара.
В това време разбийте яйцата и ги смесете с нарязаните лук и бял лук.
Когато заешкото се свари, обезкостете го и го смелете в кухненски робот, заедно с яйчено-лучената смес.
Разтворете желатина. Добавете го към сместа. Добавете и коняка. Продължете миксирането.
Добавете сол, черен пипер и магданоз.
Изсипете в терин (гювече) и печете 2 часа на 180°.


Заешки бутчета

4 горни заешки бутчета
1 глава лук
100 г бекон на шайби
гъби
бяло вино
мащерка
дафинов лист
телешки бульон на прах
сол, черен пипер
Запържете до златисто бутчетатат в тенджера.
В това време обелете лука и почистете максимално бекона от мазнините.
Извадете заешкото от тенджерата и на негово място изсипете нарязания на тънки шайби или полумесеци лук и бекона и отново запържете.
Върнете обратно заешките бутчета, посолете и поръсете с черен пипер, добавете 1 дафинов лист, мащерка, малко гъби, 1 чаша бяло вино, 1 к.л. телешки бульон на прах.
Оставете да къкри на слаб огън ½ час.
Ако сосът ви се струва твърде течен, можете да добавите 1 к.л. маизена (царевично брашно със сухо мляко).

ПП. През ПЗ дните можете да го сервирате с гарнитура от задушен зелен фасул.


Токачка по индиански

1 токачка
кората на 1 лимон
няколко скилидки чесън
1 к.л. канела
1 к.л. кориандър
10 листа мента
1 с.л. вода
3 обезмаслени кисели млека
2 щипки лют червен пипер (кайенски)
3 „гвоздейчета” карамфил
2 глави лук
1 кубче обезмаслен пилешки бульон

Настържете кората на лимона.
Обелете чесъна и го намачкайте.
Смесете киселото мляко, чесъна, подправките, лимоновата кора и ситно накълцаната мента.
Прибавете токачката, посолете, поръсете с черен пипер и я оставете да се маринова 24 часа в хладилника.
На другия ден, накълцайте лука и го задушете в тенджера с вода и с бульона.
Добавете птицата, заедно с маринатата й.
Оставете да къкри 1 час на слаб огън.

# 147
  • Мнения: 3 640
Телешки кюфтета

400 г телешка кайма
1 яйце
1 малка глава лук
1 к.л. маизена (или трици)
1 с.л. сос Уорчестър

Нарежете лука на дребно.
Смесете останалите съставки и добавете нарязания лук, след това и каймата.
Омесете хубаво всичко. След това оформете малки кюфтенца.
Изпържете в леко намаслен тиган.


Планински бифтеци

200 г телешка кайма
1 яйце
½ глава лук
½ скилидка чесън
накълцан на ситно магданоз
мащерка
сол, черен пипер
1 с.л. горчица
¼ чаша бяло вино
сладък червен пипер
30 г настъргано обезмаслено сирене

Обелете лука и чесъна и ги накълцайте на ситно.
Омесете каймата с яйцето и добавете чесъна и лука.
Месете няколко минути, след което добавете магданоза и мащерката.
Посолете и поръсете с черен пипер.
Оформете 2 бифтека от тази смес.
Запържете на силен огън в предварително намаслен тиган.
Намажете бифтеците от едната страна с горчица и ги поръсете с настърганото сирене.
Добавете ½ чаша вода и виното.
Покрийте и оставете да се вари 10 мин. на среден огън.
Преди сервирането, поръсете с червен пипер.


Телешки стек с горчичен сос

1 телешки стек
Горчичен сос

Задушете стека в тиган.
Когато се задуши, го отстранете, а в тигана налейте малко вода.
Сгъстете леко на котлона горчичния сос с полученото в тигана бульонче.
Върнете обратно стека в тигана и досгъстете няколко секунди на силен огън.

Горчичен сос

2 к.л. маизена (или трици)
1 жълтък
2 к.л. оцет
мента
2 к.л. горчица
сол и черен пипер

Сварете маизената в 20 cl вода и оставете да се охлади.
В това време смесете горчицата с жълтъка, оцета и подправките.
Добавете сместа към маизената.
Ако сосът стане много гъст, можете да добавите още оцет.


Телешки кюфтенца с ориенталски сос

500 г телешка кайма
1 чаша вода
лимонов сок
3 с.л. соев сос
2 с.л. оцет
½ кубче обезмаслен телешки бульон
3 – 4 с.л. подсладител
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
2 скилидки чесън
2 малки глави бял лук
малко маизена (или трици)

Оформете малки кюфтенца от каймата и ги запържете до златисто в тиган-уок.
Извадете кюфтенцата и налейте водата в уока и добавете малко лимонов сок. Добавете всички останали съставки, с изключение на маизената.
Разбъркайте добре и върнете кюфтенцата в тигана.
Добавете достатъчно вода, за да плувнат кюфтенцата в сос, но без да се потапят.
Варете не среден огън, докато кюфтенцата се сварят добре.
Добавете 1 с.л. маизена, разтворена във вода, за да сгъстите соса според предпочитанията си.

# 148
  • Мнения: 3 640
Сърце от сьомга

280 г мерлуза
2 яйца
75 г обезмаслено сирене
4 г маизена
350 мл вода
100 г сьомга
сол, черен пипер

Смесете мерлузата с яйцата и сиренето.
Разтворете маизената във вода и я добавете към сместа.
Посолете, поръсете с черен пипер и разбъркайте отново.
Изсипете ½ от сместа в малка кексова форма.
Поставете сьомгата в средата и покрийте с останалата смес.
Печете 45 мин. на 180°.

# 149
  • Мнения: 721
Салата с краставици и шунка

1 бр. краставица, нарязана на шайби
зелен лук (кои колкото обича)
150 гр. шунка, нарязана на кубчета
4 твърдо сварени яйца, нарязани на ладии
копър (кои колкото обича)

Винегрет:

сок от 1/2 или 1 лимон
1 с.л. ретро горчица
малко подсладител
сол

Рецептата е от сп. Белла, но без зехтинчето.

Всичко се обърква в купа за салата, после се залива с винегрета. Хубаво е да престои поне 5-10 мин и после - Бон апети!  bouquet
Няма да сбъркате. Много е вкусно

Общи условия

Активация на акаунт