Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 861
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 120
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
Млечен яйчен сос

3 варени яйца, 1 ч.л. горчица, сол, черен пипер, лимонов сок, кисело мляко за разреждане

Всичко се пасира, като се разрежда с киселото мляко в зависимост колко гъст сос ни трябва.

# 121
  • София
  • Мнения: 3 784
Позволявам си да публикувам тук една рецепта, подходяща за смесения режим- П+З, прилагам и снимков материал.
Ястието стана вкусничко и същевременно леко. Комбинира се перфектно с пилешки филенца на фурна или на скара, на кой както му е сладко!
Кръщавам вкуснотийката :Киш по Дюкански
Продукти (всичко слагам на око):
броколи
спанак
брюкселско зеле
обезмаслено прясно мляко Верея 0,1%
обезмаслена извара
4-5 яйца
2-3 с.л. овес. трици
чесън
подправки на вкус (аз сложих малко сол, черен пипер и 1 ч.л. диж. горчица)
Сварявам зеленчуците. Ползвах замразени, варя 10-12 мин. В купа разбивам яйцата+изварата+прясното обезмасл.мляко. Разбърках хубаво всичко. Добавих смляния чесън, подправките и овес. трици и изсипах получената смес в тавичка. Отгоре наредих розичките броколи, в средата - брюкселското зеле и поръсих със спанах. Изпекох манджичката в предварително загрята фурна на 200-220 градуса. Тази тавичка стана готова за около 25-30 мин. След това запекох само отгоре на 250 градуса за около 5-6 минути.
Стана много вкусно!
Уверете се сами:
 и в разрез:

Опитайте!
Да ви е сладко! bowuu
Bon appetit!  chef

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 10:11 от ЗлаВещица

# 122
  • Мнения: 3 360


Зелен фасул по Дюкан
Сваряват се почистения,измит и нарязан фасул,морков и лук в подсолена вода,след което леко се запича в тавичка с малко доматен сос/настърган домат/и лъжичка червен пиперДопълнително се слага кисело мляко/според желанието/и сосче /чесън,копър и оцет/По желание може да се включи  и извараБи станало вкусно
bowuu

/след като отделих за себе си,за фемилито добавих и мазнинка, а при нужда сосчето се сгъстява с брашно/

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 02:43 от ЗлаВещица

# 123
  • Мнения: 1 241
Крем "карамел"
Продукти:
8 яйца
1л прясно мляко
ванилия и посладител на вкус


яйцата, ванилията и подсладителя се разбиват добре с миксер, добавя се млякото, изсипва се във формички, купички или тава, пече се на водна баня на около 150-200 градуса около 45 мин


аз и без водна баня го правя

# 124
  • Мнения: 1 236
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=182929&photo=1
dezire_s ,вчера Айси я написа,аз малко я префасонирах!
Омлет
Разбиват се 3-4 яйца, пуешка+пилешка+телешка шунка,извара и копър.Пече се на фурна в тефлонова тавичка!
Крем карамел
Бъркам 5 яйца,1л. прясно мляко,сложих 2 ванилийки,5 ч.л. течен подсладител (доста сладичко стана)и във фурната на водна баня!
Няма почти разлика от истински!И мъж ми си облиза пръстите!
Хляба
 Сложих 1 пакет пшеничени трици,1 кофичка кисело мляко,малко бакпулвер,малко сол,3 яйца.Всичко това в тефлоновата тавичка и във фурната!

# 125
  • Мнения: 1 241

СЛАДКО-КИСЕЛ СОС

Продукти:
Пектин (Гелфикс на Др.Йоткер)
Лук по желание
чесън по желание
течен подсладител
оцет
сол по желание

разбърках в тенджера 150 мл студена вода със супена лъжица пектин,в тенджерата нарязах на ситно лук, и го сложих да ври,когато завря, сложих оцет, посладител и чесън на прах и съвсем малко сол,всичко на вкус, свалих го от котлона, като изтина малко се сгъсти и стана супер

# 126
  • София
  • Мнения: 3 784
Дюкански яйчен сандвич
1 солена дюканска палачинка (тричава)
2 твърдо сварени яйца, намачкани с вилица(може и ситно настъргани)
2-3 с.л. обезмаслено сирене (0%), може и обезмаслена извара
Подправки, сол, черен пипер
Смесете намаканите с вилица яйца с обезмасленото сирене.
Добавете сол, черен пипер и подправки на вкус.
Сложете в хладилника за следващия ден.
Преди да тръгнете за работа, гарнирайте дюканската палачинка със сместа от яйца и сирене.

Последна редакция: нд, 21 окт 2007, 15:22 от Мишле_

# 127
  • Мнения: 3 640
Крем-брюле с ванилия
За 4 порции

олио за намазване на тавата (или хартия за печене)
2 ч.ч. обезмаслено прясно мляко
3 яйца
¼ ч.ч. подсладител на пудра (или какъвто друг имаме – на вкус)
1 ванилия
настъргано мускатово орехче

Загряваме фурната до 180оС и намазваме тавата с олио или я покриваме с хартия за печене.
Разбиваме яйцата, млякото, подсладителя и ванилията. Изсипваме сместа в тавата и поръсваме с настъргано мускатово орехче.
Слагаме тавата в по-голяма тава, наполовина пълна със студена вода. Печем 20 минути, докато кремът се сгъсти.
Сервира се охладен.


Палачинки
За 10 броя

Разбъркайте продуктите в следния ред:
250г овесени трици
4 яйца
1 ванилия
½ л. обезмаслено прясно мляко
1 щипка сол
1 ромова есенция

Изпечете палачинките в незалепващ тиган с много малко олио.
Полагат се по 2 на ден.


Натурален крем
За 4 порции
Подготовка: 15 мин.

3 яйца
5 с.л. подсладител
2 с.л. ровова есенция (или друга)
200 г обезмаслено сирене

Разбийте с вилица или с бъркалка сиренето, подсладителя, жълтъците и есенцията до получаване на кремообразна смес. Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете внимателно към сместа. Разпределете крема в купичките. Оставете ги в хладилника до момента на сервирането им.
Този десерт трябва да се консумира през деня.

# 128
  • София
  • Мнения: 3 784
"Фалшив" крем Chantilly
Разбийте 2 белтъка на пухкав сняг.
Разбийте 200 г обезмаслено сирене с есенция ванилия и подсладител.
Добавете към разбитите белтъци.
Да ви е сладко!

# 129
  • София
  • Мнения: 3 784
Бисквитки по Савойски

Подготовка: 30 мин; Печене: 40 мин

3 яйца
6 с.л. пудра захар или подсладител
1 пакетче ванилова захар или 1 с.л. ванилова есенция (или лимонова)
70 г овесени трици (= 7 с.л. равни)
1/2 пакетче бакпулвер

В подходящ съд разбийте жълтъците със захарта и ваниловата есенция, докато стане кремообразна консистенция.
Добавате лъжица по лъжица овесените трици и бакпулвера. Разбийте белтъците на сняг и ги добавете към предишната смес.
Изсипете сместта в намаслен подходящ съд.
Печете 35 до 40 мин. на 160-180 градуса.
Отлепете сладкиша, докато е още топъл и го оставете да изстива върху решетъчна повърхност.
Може да го намажете с подходящ крем.

# 130
  • Мнения: 3 640
Мус от кисело мляко с канела

За 4 порции
Подготовка: 10 мин.
Печене: 5 мин.

За по-лесно използвайте шприц пош за да гарнирате листите за баница.

4 обезмаслени кисели млека
4 яйца
1 к.л. смляна канела
3 с.л. подсладител на пудра (или друг на вкус)
4 листа за баница
1 жълтък + 2 с.л. вода

Загрейте фурната на 240оС.
Отделете белтъците от жълтъците на яйцата и разбийте белтъците на твърд сняг.
В купа разбийте киселите млека, добавете канелата и подсладителя.
Добавете внимателно белтъците на сняг и оставете муса в хладилника.
Разбийте жълтъка с 2 с.л. вода.
Намажете всеки лист за баница с разредения с малко вода жълтък с помощта на четка и ги сложете във формички за печене, така че да им придадете формата на отворена торбичка. Печете ги 3 до 5 мин. във фурната, докато получат хубав златист цвят и ги оставете да се охладят.
Във всяка чиния сложете по една кора и гарнирайте с муса.

# 131
  • Мнения: 3 640
Шарлота с шоколад

325 г обезмаслено сирене
25 г натурално какао на прах
1 пакетче желатин
4 с.л. подсладител
2 сладки палачинки по дюкански

Пригответе палачинките.
В това време смесете какаото, сиренето, подсладителя и желатина.
Разбийте белтъците на сняг и ги добавете внимателно към сместа.
Когато палачинките се изпекат, накъсайте едната на парченца.
Потопете парченцата в топлото мляко.
Покрийте една тавичка с пластмасово фолио (за да улесните изваждането) и сложете вътре парченцата палачинка.
Прибавете муса и покрийте с другата палачинка.
Стегнете целуфана и оставете в хладилника за 10-тина часа.

# 132
Кейк с шунка и сирене

4 с.л. овесени трици
4 с.л. пшеничени трици
4 с.л. свежо сирене 0%
4 яйца
1 пакетче химическа мая
шунка
сирене (според мен може и кашкавал)
сол
черен пипер

Разбийте белтъците на сняг.
В отделен съд смесете триците със свежото сирене, жълтъците и маята. Нарежете сиренето на малки кубчета и прибавете заедно със нарязаната на ситно шунка. Посолете и прибавете черен пипер на вкус. Прибавете внимателно белтъците. Изсипете сместта в кексова форма и изпечете на 180 градуса около 30-40 минути.



Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 10:11 от ЗлаВещица

# 133
  • Мнения: 3 640
Хапки с риба тон

1 консерва риба тон в собствен сос
4 яйца
2 с.л. обезмаслено сирене (извара)
див лук
сол и черен пипер

Смесете съставките, посолете и поръсете с черен пипер.
Накълцайте дивия лук и го прибавете.
Разсипете сместа в малки формички за хапки или във формички за мини мъфини.
Печете на 180оС за 30 мин.

# 134
  • София
  • Мнения: 3 784
Морски огретен със сос Бешамел

Миди Сен Жак (може и други, но на тези вкуса им е уникален!)
Сварени скариди
Миди
Обезмаслено настъргано сирене (6%)
Овесени трици
1/2 л. обезмаслено прясно мляко
Ешалот (малки лукчета, подобни на арпаджика)

Сварете мидите в тенджерка заедно с ешалотите.
През това време пригответе соса Бешамел (на тих огън смесете трици и мляко. Оставете да набъбне, като от време на време разбърквате. Когато соса се посгъсти- посолете и овкусете с черен пипер).
В подходящ съд сипете един слой сос Бешамел- един слой морски дарове. Редувайте, докато свършат продуктите.
Завършете с настърган кашкавал/ сирене.
Печете 20 минути във фурна на 180 градуса.
Накрая включете само отгоре за 2-3 минутки.


Исках да публикувам и снимка, но е много голяма. За любопитните:
http://recettesdukan.free.fr/saintjacques.jpg

Общи условия

Активация на акаунт