Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 402
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 195
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Шоколадови сладкишчета по дюкански
 за 1 порция
Смесете в съд 3с.л. овесени трици, 2с.л. обезмаслено мляко на прах, 2 белтъка, 1 к.л. аромат /есенция на шам фъстък /предполагам може и друг по вкус /, 1 с.л майзена, 1 к.л.мая/бакпулвер/, 4 капчици оцветител  /готварски/,3 с.л. подсладител на прах за готвене. Намазнете с по 1 капчица олио формички за мъфини или кексчета. В друг съд смесете 2-та жълътъка, 1 к.л. с връх какао на прах без захар,2 с.л. подсладител, ½ к.л. ромова есенция.
Загрейте фурната до 180С. Напълнете формичките до половината с овесената смес ,после сложете малко от каковата по средата ,допълнете с овесена като не пълните до края на формичката /сместа се надига малко при печене/.Печете 20 мин

# 196
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Пастет от риба тон, тофу и краставица
За 2 души
Разрежете на кубченца ½ краставица , след като сте и извадили семената с помощта на лъжица. Изцедете 200 гр.риба тон от консерва. Сложете 50 гр от нея заедно с 200 гр тофу, щипка сол, млян черен пипер и 3 счукани скилидки чесън. Смесете до хомогенна смес. Добавете останалата риба тон намачкана с вилица и накрая краставицата. Добавете подправки при нужда.
Не оставяйте дълго да престои , идеално за консумация с тричав хляб.

# 197
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Овесена каша
За 1 човек
Сложете 200 мл. обезмаслено мляко да заври с 1 к.л. ванилова есенция.Добавете 3 с.л. овесени трици.Варете до получаване на каша. Добавете  подсладител.Може да се консумира топло или студено.Ако е прекалено гъсто добавете още до 50 мл. мляко.

# 198
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
ИТАЛИАНСКА САЛАТА
За 2 души
Нарежете 2 червени чушки на 2.Сложете ги за 10 мин в микровълновата  в затворен съд.
Пригответе винегрет от 1 к.л. оцет балсамико, 1 к.л. парафиново олио,1 с.л.  газирана зода и млян черен пипер.
Сложете 100 гр. зелена салата в чиния, нарежете 3 чери домата или 1 малък . Нарежете 4 парченца пилешко филе и чушките на лентички. Подправете с  1 до 2 с.л. от приготвения винегрет. Добавете 40 гр.сирене обезмаслено. Отгоре попръсете с 5 гр / 2 к.л./ пармезан.

Последна редакция: нд, 11 ное 2007, 21:34 от deata

# 199
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Сандвич Панини с моцарела
Смесете в съд 1 с.л. пшенични  трици,2 с.л. овесени трици, 3 с.л. обезмаслено мляко на прах, 2 яйца,1к.л. мая. Сложете всичко в тефлонов тиган. Печете 1/2минута, като гледате да придобие формата на правоъгълник, обърнете и допечете .
Разрежете на две по диагонал.
Разрежете 1 топка моцарела с 9 % масленост на парченца, сложете я на грила за да изчезна водата.Нарежета на тънки филийки  ½ домат и го сложете в/у хляба.Добавете 4 тънки резенчета от  пилешко/пуешко филе и моцарелата. Посолете ,сложете черен пипер. Покрийте с  останалата половинка от тричавия хляб.
Сложете на  тиган/грил тип скаричка с ребра/ предварително загрят или в електрически сандвичмейкър за около 1 минута.

# 200
  • София
  • Мнения: 6 732
Ето рецепта, която в къщи много харесваме, става и за режима мисля.

Пиле с марина от сп. „Уверени в кухнята”
За 4 порции
4 пилешки порции
150 мл. кетчуп
2 с.л. соев сос (или сосa на Maggie)
1 с.л. оцет
1 с.л. горчица
сол
черен пипер
броколи (и ориз в оригиналната рецепта) за поднасяне
Подсушете пилешките порции и направете с остър нож няколко разреза в месестата им част. Смесете в съд кетчупа, горчицата, соевият сос, оцета + сол и черен пипер. Залейте месото с марината и го оваляйте добре. Покрийте с фолио и оставете да се маринова няколко часа. Загрейте фурната на 190 градуса. Оваляйте още веднъж пилешкото в марината и печете 35-40 мин. Свалете фолиото и запечете 8-10 мин. До добиване на златист цвят.

Става вкусно, крехко пилешко месце.  chef bowuu

# 201
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Сheese cake
600 гр. извара, 6 яйца, 25 гр. подсладител, лимонова кора.Загрейте фурната до 180 С. Разбийте яйцата, добавете изварата, подсладителя и настърганата кора от лимона. Объркайте добре,сипете в по-дълбока формичка .Сложете да се пече за около 45 мин.Можете да сложите сместа и във формички за мъфини или кексчета.

# 202
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Brownie
1 с.л. какао, 1 с.л. майзена, 2 с.л. обезмаслено сирене, 1 с.л. ванилиова есенция,1 -2 с.л. подсладител,2 яйца, щипка сол, щипка сода. Разбийте белтъците на сняг и добавете останалите продукти. Сипете в съд за печене-силиконов или одходящ за MW /надига се много , после спада/.Сложете в микровълновата за 3-4 минути. Извадете от формата.Нормално отгоре /това което е било на дъното на съда /е още влажно и леко поклащащо се  Wink .Изчакайте да изстине.

# 203
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Пилешко със спанак
2 парченца пилешко, около ½ ч.ч обезмаслено прясно мляко, 1 ½ ч.ч вода, ½ лук, ½ к.л. червен пипер, ½ с.л.  магданоз, 150 гр. спанак, сол, черен пипер.В тефлонов съд, смесете млякото, солта и лука, когато заври сложете месото и го оставете 5 мин. Сложете  червения пипер, изчакайте 2 мин и добавете магданоза и пак оставете 2 мин., добавете спанака.Подправете. Спанака може да се сложи и  пресен като гарнитура.

# 204
  • Мнения: 72
ПИЛЕШКИ ГЪРДИ С ОВЕСЕНИ И ПШЕНИЧНИ ТРИЦИ
 cook cookГърдите се режат на ивици с дебелина от 0.5мм до 1 см,подправят се с пикантна подправка,след което се топят в яйцето и след това се овалват в триците (равни части са).Печат се във фурната в тефлонова тавичка до зачервяване,стават хрупкави а месото не е така сухо. Може да се направи и само с овесени трици-аз ги мешам, понеже много ходят, а не трябва да се ядат повече от 3 л.

ОПИТАЙТЕ ВКУСНО Е!!! newsm10

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 04:34 от iskrica_nadejda

# 205
  • Мнения: 615
Една лесна рецептичка, когато ви се пие нещо, а водата ви е омръзнала.

Прясно мляко със степче
1 литър обезмаслено прясно мляко
1/2 пак. степче или на вкус

Разбърквате го и напитката е готова

Да ви е сладко Party

# 206
  • Мнения: 123
Зелен фасул с яйца

600 гр. зелен фасул (жълт сорт)/аз сложих какъвто имах във фризера /
· 5 яйца /аз добавих и почти цяла кофичка мляко /
· 350 мл. смлени домати (2 - 3 домата, нарязани на ситно)
· 2 глави лук
· 5 - 6 скилидки чесън
· 1 кубче бульон (телешки или зеленчуков)
· 1/2 ч.л. сол
· 1/2 връзка магданоз

Зеления фасул се почиства, като се отстраняват двата края на шушулките, измива се и се поставя в тенджера. Налива се 1 литър вода и се посолява. Вари се до пълно омекване на фасула, след което той се изважда, оцежда се, нарязва се на парчета и се поставя в тавичка. Нарязаният на ситно лук се запържва в зехтина, добавя се филетирания чесън и след около 2 минути се добавят доматите. Слагат се и около 150 мл. отвара от фасула, бульончето и сместа ври на бавен огън около 15 минути. Прибавя се соса към фасула в тавичката, залива се с разбитите яйца, всичко се разбърква, подравнява и слага във фурна. Пече се на 220 градуса до запичане на яйцата (~ 20 минути). Ястието може да се консумира топло или студено, като в чиниите се поръсва с нарязания на ситно магданоз.

Момичета , рецептата е взета  от тук, има и снимчицаhttp://www.bordovsky.net/index_files/page0198.htm
става мнооооого вкусно

# 207
  • Варна
  • Мнения: 3 367
ТОРТА




Продукти:

Блат
3 яйца
200 г кисело мляко
100 г прясно мляко
8 табл. подсладител
3 с.л. овесени трици
3 с.л. пшенични трици
1 равна ч.л. хлебна сода


Крем
2 яйца
250 мл прясно мляко
1 прах ванилия
4 табл. подсладител

Украса
Половин кутия Екскуиза, оцветена и овкусена със Степче по избор + щипка какао на прах.


Приготовление:
За блата - разбърква се кис. мляко с хлебната сода, след това се добавят яйцата и се азбива. Прясното мляко се затопля и в него се разтваря подсладителя. Изсипва се в сместа и най-накрая се добавят триците. Разбърква се добре и се изсипва в леко намазнена йенска тавичка. Пече се 25 мин и се изважда.
За крема - предварително се затопля млякото и се разтваря подсладителя и ванилията. След това се чукват яйцата и се разбърква много добре. Тази хомогенна смес се слага на слаб огън (на котлона) и се разбърква непрекъснато и интензивно докато се сгъсти. Когато блатът е готов, се изсипва крема.
Украсата - екскуиза фитлайн с разтворено степче се слага в шприца и после фантазе. Преди това се напръсква с какаото.

# 208
  • Варна
  • Мнения: 3 367
РУСКА САЛАТА




Продукти:
Фалшива млечна майонеза - 2 яйца, 100 мл прясно мляко, сол. Сгъстява се на котлона при енергично бъркане (по съвета на майстора на Джини).
2 сварени моркова, три кисели краставички, едно сварено яйце, 150 г шунка - всичко нарязано на кубчета - и лимонов сок.


Би могло да не се слага морков, а краставичката да е само една - чудесна салата за протеиновите дни.

# 209
  • Мнения: 19
Пилешка кавърма
(за 4 порц.)
1кг. пил.месо
4-5 глави лук
1 бурк.гъби
2суп.лъж.доматено пюре
1ч.лъж.червен пипер
сол и подправки на вкус
Месото,нарязано на кубчета запичам на тиган без мазнина.Лука нарязан на шайби задушавам в размитото с малко вода дом.пюре,добавям гъбите,месото и подправките.Доливам още малко вода и варя на бавен огън 30 мин.
Може да изсипете кавърмата в гювечета с по едно яйце отгоре и готово.
Да ви е сладко









П.С.Може да добавите и печени чушки.

Последна редакция: сб, 17 ное 2007, 15:45 от кокорица

Общи условия

Активация на акаунт