Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 449
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 4 175
СУПА "ТОПЧЕ"
За голяма тенджера 5-6л.
Подобна е на пилешката, но с кайма просто.

1 кг кайма ( телешка)
1 яйце+4 яйца
1 чушка
1 лук
1 морков
сол, чубрица, черен пипер, сухо люто чили

Каймата се омесва с лука и 1 яйце. Правят се топчета.
В тенджера завира водата. Изсипват се топчетата и всички продукти без подправките.
Накрая се прибавят подправките.
махате супата от котлона

Фалшиво фиде: разбиват се 4 яйца с 1/4 чаша вода и се изсипват през цедка в/у сипата от високо. Разбърквате и слагате за заври за секунди.

Бон апетит.
Ще пусна снимка утре.

# 181
  • Мнения: 3 640
Следващите рецепти са превод от френски и не са пробвани:

Мус от сьомга по ресторантски

1 пакет пушена сьомга (200 – 250 г)
1 чаша обезмаслено прясно мляко
3 жълтъка + 2 цели яйца
3 с.л. обезмаслено сирене (ескиза фитлайн)
Лимонов сок
подправки (от рода на див лук)
черен пипер (смлян)

Разбъркайте добре всички съставки. Изсипете в кексова форма, постлана с хартия за печене. Печете на водна баня на 200 оС за 45 мин., като проверявате от време на време дали се е изпекло.
Сервира се по принцип студено, но и леко топло не е лошо.
Сервира се със сос: обезмаслено сирене +  прясно смлян черен пипер + къри + шафран (за цвят, тъй като по принцип се сервира с майонеза... поръсено с лимонов сок и много подправки – див лук, копър...) + подправка Maggi (това е нещо като соев сос) + ретро горчица.
Сервирайте и блини – направете тесто за дюканска палачинка, но вместо да я изпечете наведнъж, направете от тестото 6 малки палачинки (блини).


Пълнени яйца със скумрия
За 4 порции:

4 твърдо сварени яйца
1 консерва скумрия в бяло вино
1 сирене petit suisse (ескиза фитлайн или обезмаслен катък)
горчица, сол, черен пипер

Срежете яйцата на половинки по дължина. Извадете жълтъците. Добавете към тях нарязаните на дребно филенца от скумрия, сиренето, горчицата, сол и черен пипер. Намачкайте и разбъркайте всичко с вилица.
С помощта на голяма лъжица напълнете половинките жълтъци с тази смес с връх и оформете като цяло яйце. Оставете в хладилника до момента на сервиране.

Вариант: може да се приготви също и с риба тон в собствен сос или със сардини във вино.


Пастет по селски

12 резена пуешко филе
700 г кайма с 5% мазнини
200 г пилешки дробчета
1 глава лук
4 скилидки чесън
250 г обезмаслена шунка
1 чаша червено порто (разрешава се, ако е варено, затова първо го кипнете)
4 „гвоздейчета” карамфил
черен пипер
индийско орехче

Смесете 4 резена пуешко, дробчетата, каймата, шунката и лука. Сипете ги в кухненски робот и ги накълцайте. Пресовайте чесъна. Сложете карамфилчетата в керамична форма, добавете портото, черния пипер, индийското орехче и разбъркайте всичко.
В правоъгълен съд за микровълнова сложете резените пуешко, така че да излизат извън ръбовете на съда. Изсипете и разстелете вътре сместа. Ударете леко съда в масата няколко пъти, за да излязат мехурчетата въздух. Завийте отгоре със стърчащите парчета пуешко. Покрийте и печете 20 мин.

Оставете го да се охлади за 5 мин. и оберете мазнината (не би трябвало да има такава) и оставете да се охлади напълно.

Сервира се с конфитюр от лук (лук, оцет и обезмаслено кубче бульон се варят, докато заприлича на компот).

# 182
  • Мнения: 3 640
Следващите рецепти са превод от френски и не са изпробвани:

Пастет от птичи дроб

1 кг птичи дроб
3 главички бял лук
3 скилидки чесън
2 пакетчета желатин

Сложете в тенджера дробчетата, лука и чесъна. Сварете ги.
Накиснете желатина в 200 мл студена вода. Разтворете на водна баня, след като набъбне и добавете към дробчетата. Разбъркайте бързо всичко и изсипете в кексова форма. Печете 30 мин. на 175 оС.


Пилешки рилети

500г бяло пилешко месо (или пуешко)
2 глави лук, накълцани на ситно
5 корнишона, накълцани на ситно
100г обезмаслено кисело мляко
червен пипер
индийско орехче
сол
смлян черен пипер

Изпечете пилешкото в сух тиган до златисто за около 5 мин. Сложете го в кухненския робот с останалите съставки (без да прекалявате със солта) и смелете, докато се получи хомогенна смес.
Сложете рилетите в гювечета и оставете в хладилника за поне 2 часа.


Рулца от шунка
За 8 порции:

2 тартара с подправки 6% масленост или прясно сирене с подправки
8 парчета пушена сьомга
125 мл сметана с 5% масленост
2 кутийки палмова сърцевина
1 капка оцет
Сол и черен пипер

Завийте парчетата палмова сърцевина с пушената сьомга. Смесете тартара (сиренето) със сметаната, солта и черния пипер. Изсипете ½ от сместа в тава, поставете отгоре рулцата и залейте с останалата смес. Печете 20 мин. на 150 оС.

# 183
  • Мнения: 3 640
Следващите рецепти са превод от френски и не са изпробвани:

Терин с пилешки дробчета
За 4 порции

300 г пилешки дробчета
1 клонче тарос (естрагон)
150 мл обезмаслена сметана 5% (разрешава се до 1 с.л. на ден)
сол и черен пипер

Сварете дробчетата на силен огън. Посолете и поръсете с черен пипер. Накъсайте листенцата на тароса (естрагона) и ги прибавете към дробчетата. Добавете и сметаната. Разбъркайте на пюре.
Изсипете сместа в терин и го оставете в хладилника за 24 часа.


Терин с морски дарове

2 с.л. пшенични трици
4 с.л. овесени трици
3 пълни с.л. обезмаслено сирене
2-3 яйца
1 пакетче замразени морски дарове – микс
сол, черен пипер и всякакви други подправки, каквито ви харесват

Смесете всичко и го изсипете в кексова форма, покрита с хартия за печене.
Печете 30 мин. на 180 оС.


Яйчен терин със сьомга
За 8 – 10 порции

2 с.л. накълцани подправки (копър, див лук, тарос (естрагон))
4 дебели парчета пушена сьомга
300г желе или 1 пакетче желатин
2 с.л. бяло вино
дюканска майонеза

Сварете яйцата твърдо (10 мин. във вряща вода), оставете ги под студена течаща вода, за да се белят по-лесно.
Оставете ги да се охладят. Накълцайте ги и ги смесете с половината от подправките.
Разпределете яйцата в терин, като редувате с резени сьомга.
Пригответе желето, ароматизирайте го с виното и го излейте върху яйцата.
Оставете в хладилника до следващия ден.
Добавете останалите подправки към майонезата.
Сервирайте терина, нарязан на парчета и полят с този зелен сос.
Можете да замените пушената сьомга с маринована сьомга в лимон.

# 184
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Рецептата е  превод от френски и не е изпробвана:

Киш от зеленчуци и тофу
за 6 бр

Обелете и настържете 1 морков, 1 тиквичка и 1 лук. Запържете в 1 кафена лъжичка зехтин и добавете 1 скилидка счукан чесън. Отцедете ги в цедка. Сложете 200 гр. тофу в съд и го разбийте на пастет. Добавете 2 яйца,щипка индийско орехче, сол, черен пипер.Разбъркайте отново до получаването на хомогенна маса. Добавете зеленчуците и разбъркайте. Поставете от сместа в силиконови формички за мъфини /предполагам, че може да се пекат и в обикновени форми или като едно цяло /.
Печете 40 мин на 180 С. Извадете от формичките като изстине и оставете да се доохлади на домакинска хартия или салфетка.
Може да се консумира студено или леко затоплено.

# 185
  • Мнения: 359
Една рецепта и от мен, дано ви се услади!

Карфиол огретен

Сварете около 500гр. карфиол в подсолена вода, после го сложете на дъното на тавичка, намазана с малко мазнина, може би парафиново олио, отгоре поръсете с нарязан копър и магданоз, залейте със смес от 500 гр. прясно мляко, 3 яйца и шепа извара. Пече се в умерена фурна.



Карфиола може да се замени, според мен и с брюкселско зеле или броколи!
Бързо, лесно, вкусно!

# 186
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
САНДВИЧ СЪС СЬОМГА
Смесете в съд 1 с.л. пшенични  трици,2 с.л. овесени трици, 3 с.л. обезмаслено мляко на прах, 2 яйца,1к.л. мая. Сложете всичко в тефлонов тиган. Печете 1/2минута, като гледате да придобие формата на правоъгълник, обърнете и допечете .
Разрежете на две по диагонал.
Върху едната половинка покрийте с  едно резенче сиренце /гуда е в оригинал/от 10-20 гр. и прибавете 100 гр. пушена сьомга, покрийте с друго парченце сирене отново от 10-20 гр. Сложете черен пипер. Покрийте с  останалата половинка от тричавия хляб.
Сложете на  тиган/грил тип скаричка с ребра/ предварително загрят или в електрически сандвичмейкър за около 1 минута.


Вариации - вместо сьомга ,може да сложите всякакъв вид дюканско месо или риба

# 187
  • Мнения: 3 640
Следващите рецепти са превод от френски и не са изпробвани:

Рибен терин

Вземете една малка треска или мерлуза, отрежете си филенцата, за предпочитане е да ги посолите и да ги оставите за 1 нощ в хладилника.
Сварете рибата в малко неподсолена вода. Намачкайте рибата.
Разбийте 6 яйца с 1 с.л. обезмаслена сметана 5% и малко доматена салца, ако искате да придадете цвят. Добавете 1 скилидка чесън и 1 малка глава бял лук, накълцани на ситно, 1 щипка индийско орехче, поръсете с черен пипер и разбъркайте хубаво всички съставки заедно.
Изсипете във форма и печете на водна баня за 20 мин. на 200 оС.
Сервирайте със салата.


Пилешки терин
За 4 порции

3 + 4 пилешки филета
Нарежете 3 филета на тъкнки ленти и ги сложете в марината, най-малко за 3 часа, приготвена от следните продукти:
1 чаша бяло вино
сол и черен пипер
подправки от прованс (всякакви зелени подправки, които сметнете за подходящи)
1 щипка кардамон

Смелете на пюре в кухненски робот останалитте 4 филета с 2 яйца и 1 глава лук, малко сол и черен пипер.
Във формата редувайте един слой пюре, един слой лентички филе и т.н.
Похлупете с капака на формата и печете в предварително загрята на 220 оС фурна. Оставете да се охлади и го приберете в хладилника.
При сервиране, поднесете със сос от кисело мляко, подправки и 1 малък корнишон.


Тимбали (малки формички във форма на чашки) с морски дарове

1 пакетче от 500 г замразени морски дарове
5 – 6 рулца от раци
1 малка глава бял лук, накълцан на ситно
½ л. обезмаслено прясно мляко
1 ч.л. маизена
1 с.л. доматена салца
сол и черен пипер

Сложете в тенждерка 400 мл мляко, морските дарове и лука. Сварете морските дарове на тих огън без капак, докато пуснат сока си, за около 10 мин.
Сгъстете соса с 1 ч.л. маизена, разредена със 100 мл мляко, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.
Можете да сервирате така или да го запечете за няколко минути на грила на фурната.
Накрая добавете суримите, нарязани на парченца и доматената салца. Разпределете в тимбалчета.

# 188
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Салата Цезар с пиле
За 2 порции
Крутони -  Смесете 1 с.л. пшенични трици, 2 с.л. овесени трици, 1 ½   с.л нискомаслено  сирене , 1 к.л.мая , 1 к.л. стрит сух магданоз, 1 счукана скилидка чесън и 1 яйце.Смесете всичко, поставете в правоъгълен съд  и изпечете  за 4 мин. в микровълнова  печка на 800W. Затоплете фурната, извадете хлебчето от правъгълната форма, нарежете на малки кубченца и ги оставете за 5 мин. на 180С да се изсушат  и допекат.
Сос Цезар
Сложете в съд 1 жълтък , 2 к.л. сос Уорчестър,1 счукана скилидка чесън, 20гр пармезан, 1 к.л. дижонска горчица, ½ к.л. млян челен пипер, 4 с.л. обезмаслена течна сметана 3%,  2 бр.аншоа без средната кост, , 3 с.л. парафиново олио. Разбъркайте с миксер.
Изпечете на грил 2 пилешки пържолки накъсайте ги. Нарежете 1 зелена салата, сипете соса и добавата крутоните. Накрая може да поръсите с 20 гр.пармезан.

# 189
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Целувки
За 1 порция
Разделете жълтъците от белтъците на 2 яйца. /използвайте жълтъците за друга рецепта/. Разбийте белтъците на сняг добавете 2 с.л. подсладител, но не течен и 1 к.л. лимонов сок. Загрейте фурната до 120 С, с помощта на шприц оформете целувки в/у хартия за печене. Печете 30 мин на 120С на открехната врата на фурната , после изчакайте да изпръхнат вътре във фурната  на затворена врата.

По желание може да добавите аромати и сладкарски бои.

# 190
  • Мнения: 3 640
Следващите рецепти са превод от френски и на са изпробвани:

Вързопчета от бяло пуешко месо
За 4 порции:

4 пуешки филета (около 100 г всяко)
4 с.л. горчица
4 резена по 15 г всеки шунка
подправки от Прованс (всякакви зелени подправки)
20 ч.л. (или 5 – 7 пълни с.л.) обезмаслена 5% (или обезмаслено сирене)
сол и черен пипер

Загрейте фурната до 180 оС.
Ако е необходимо, отстранете мазнините от филетата. Поставете ги върху парче алуминиево фолио. Намажете всяко филе с по 1 с.л. горчица. Обвийте ги в по 1 резен шунка и ги поръсете с подправките, солта и пипера.
Разпределете отгоре по 5 ч.л. сметана на всяко вързопче. Затворете вързопчетата и ги изпечете за 30 мин.


Бяло пилешко месо, изпечено в кисело мляко
За 2 порции:

2 пилешки филета без кожа
2 зелени лимона
3 обезмаслени кисели млека
1 домат
½ краставица
2 стръка пресен лук

пилешки бульон
сол и черен пипер

Направете няколко успоредни дълбоки разреза на разстояние един от друг около 2 см върху филетата.
Смесете 2 кисели млека със сока на 1 лимон и малко пилешки бульон. Посолете и поръсете с черен пипер. Оваляйте добре филетата в този сос. Покрийте с фолио и оставете в хладилника, докато приготвите гарнитурата.
Срежете краставицата на 2 по дължина, махнете й семките. Нарежете на полумесеци. Срежете домата. Махнете му семките. Нарежете го на тънки лентички. Нарежете много фино лука.
Отцедете филетата.Подсушете ги. Печете 20 мин. на грила на фурната, като по средата на печенето ги обърнете от другата страна.
Нарежете другия лимон на четвъртинки и ги изпечете по 2 мин. от всяка страна.
Поднесете филетата, гарнирани с нарязаните зеленчуци и със сос от останалото кисело мляко, разбито със сол и черен пипер.

ПП. Гарнитурата към филетата е само за ПЗ дните!!!

# 191
  • Пловдив
  • Мнения: 1 448
Пилешки дробчета със зеленчуци в гювеч
1/2кг. пилешки дробчета
600-700 гр. броколи
300гр. гъби
300гр. извара
1 голям буркан домати+чушки+патладжани (мама така ми ги е стерилизирала за манджа готови)
чесън няколко скилидки
подправки по желание - черен пипер само сложих аз и след готовност доста магданоз.

Дробчетата се оставят да кипват, колкото да се махне пяната, после се изцеждат и се слагат на дъното на глинен гювеч. Отгоре се слагат леко бланширани броколите (може и сурови  Peace), гъбите (сварени), изварата (обезмаслено сирене), чесъна и буркана с доматената смес. Долива се малко от бульона, в който са бланширани броколите (може и водичка чиста) и се пече около 40 минути на 300гр. След като стане готово, ястието се поръсва обилно с магданоз.
Добър апетит   bowuu

# 192
  • София
  • Мнения: 3 090
Дюканска гофрета
за 1 брой
2 яйца
1 с. л. извара
1 с. л.пшенични трици
2 с. л. овесени трици


Да ви е сладко!  chef

# 193
  • Мнения: 3 640
Следващите рецепти са превод от френски и не са изпробвани:

Телешки зарчета
Подготовка: 10 мин.
Печене: 5 мин.

400 г телеко филе или рамстек
1 парче джинджифил (голямо според вкуса ви)
2 с.л. соев сос
4 скилидки чесън
1 с.л. сос от стриди (по желание)

Нарежете месото на кубчета по 1 см (от тук идва и името на ястието). Добавете соевия сос и настъргания джинджифил.  Поръсете с черен пипер. Оставете да отлежи 30 мин. (ако го оставите за по-дълго, още по-добре).
Точно преди да го сервирате: Намаслете с 1 капка олио или сложете малко вода в тигана или в уок, добре нагрят, добавете намачкания чесън. Когато чесънът започне да се зачервява и да мирише приятно, добавете месото, като усилите огъня на много силно. Разбърквайте енергично 10 – 15 секунди.
Месото не трябва да е много изпечено, а да остане леко кърваво, иначе няма да е крехко.
Декорирайте с няколко клонки кориандър.
За останалите, които не спазват режима, сервирайте с гарнитура от ориз.



Пуешки кюфтенца по ориенталски

Вземете 1 пуешки шницел, накълцайте го (в кухненски ртобот, например), добавете подправки (марокански), омесете добре и добавете 1 яйце. Месете, докато получите хомогенна кайма. Оформете кюфтенца и ги изпечете.



Кюфтенца по ориенталски

500 г телешка кайма без мазнини
1 – 2 чаши вода
3 с.л. соев сос
2 с.л. оцет
½ кубче обезмаслен телешки бульон
3 – 4 с.л. подсладител
½ ч.л. сол
смлян черен пипер на вкус
2 скилидки чесън, накълцан на ситно
½ ч.л. настърган джинджифил
2 глави бял лук, нарязан на ситно
малко маизена

Оформете от месото малки кюфтенца и ги запечете до златисто в уок от всички страни.
Сложете 1 чаша вода в уока и хубаво разбъркайте със соса от печенето на месото. Добавете всички останали съставки без маизената. Разбъркайте добре и добавете изпечените кюфтенца. Добавете достатъчно вода, за да плуват кюфтенцата в соса, без да се покриват. Варете на среден огън до пълното сваряване на кюфтенцата.
Добавете маизената, разтворена в малко вода, за да сгъстите соса според вашия вкус.

В оригиналната рецепта се сервират върху спагети.


Телешки шишчета TURGLOFF
За 4 порции:

600 г телешко без мазнини
200 г чушки
200 г лук
500 г домати
1 скилидка счукан чесън
сока на 1 лимон
сол
целина
естрагон (тарос)
черен пипер

Обелете, почистете от семките и намачкайте доматите. Задушете ги заедно с чесъна на тих огън.
Нарежете месото, чушките и лука на едри парчета.
Нредете ги на 4 шишчета, като редувате парче месо, парче чушка и парче лук и т.н. Изпечете до зачервяване на грил за 10-тина минути. При сервирането, извадете шишчетата и полейте с малко от доматения сос върху всяка порция.
Поръсете с пресен магданоз.

# 194
  • Мнения: 3 640
Рецептата е превод от френски и не е изпробвана:

Пуешки шишчета по гръцки

250 мл обезмаслено кисело мляко
1 ч.л. риган
1 ч.л. лук на прах
2 ч.л. счукан чесън
1 ч.л. прясна мента
¾ ч.л. сушена мента
¼ ч.л. прясно смлян черен пипер
750 г пуешко на едри кубчета
2 червени чушки, нарязани на квадрати по 4 см
2 глави лук, срязани на 4

Смесете киселото мляко и подправките. Добавете пуекото и разбъркайте. Оставете да се маринова 2 часа в хладилника. Отцедете месото.
Загрейте барбекюто на средна мощност. Нанижете месото на 6 дървени шишчета с дължина 25 – 30 см, като ги редувате с парчета чушка и лук. Наредете шишчетата върху намазнената скара на барбекюто. Печете, като обръщате от време на време, по 8 – 10 мин. от всяка страна.
Сервирайте със зелена салата и сос тцатцики.

Общи условия

Активация на акаунт