Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 403
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
  • Мнения: 3 367
Лозови сърмички

Смила се смесено телешко и пилешко. Каймата се омесва със сол, черен пипер, ситно накълцан лук, едно малко морковче. По желание може да се добавят и други подправки - аз сложих копър, джоджен, червен пипер. Оформят се сърмички и се варят покрити с вода и затиснати с чиния в тенджерата - колкото повече се варят, толкова по-добре. Напр 2 часа на средно силен котлон. При сервирането се заливат с кисело мляко, по желание може да се смеси със счукан чесън. Много, много, много са вкусни.


Зелеви сърмички

Същата работа, но не бих сложила копър. И, естествено, без заливка с мляко и чесън.

Една хватка, която би трябвало да споделя: отдолу на тенджерата застилам с листа, а също покривам и най-отгоре (под чинията) с ред листа.

# 226
  • у дома с любимите си хора
  • Мнения: 946
Ето една рецепта,от която да си оближеш пръстите.
Подлютено пиле по африкански

300гр. пилешки гърди
1с.л.черен пипер на зърна
1с.л.френска диджонска горчица без сол
1с.л.червен пипер
2 скилидки чесън
5 капки подсладител
сол-малко
1/2 кофичка кисело мляко

С остър нож се правят кръстосани разрези по месото и то се поставя в йена.След това се залива с маринатата приготвена от счуканите зърна чер пипер,горчицата,червения пипер,чесъна нарязан на филийки,подсладителя,малко сол и киселото мляко.Месото се оставя да отлежи 3 часа в хладилник покрито с фолио.
Преди да се сложи да се опече хебаво се овалва от двете страни в маринатата.Пече се покрито с фолиото в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 35-40минути.


За дните на ПЗ като гарнитура може да се ползват сварени броколи,червения пипер да се замести с пюрирани домати/в оригиналната рецепта с 50мл кетчуп/,а да се махне киселото мляко

# 227
  • Варна
  • Мнения: 3 367
*ПОДХОДЯЩО ЗА БЪДНИ ВЕЧЕР*

Печени чушки с пюре от патаджани
8 прави чушки
2 патладжана
5-6 скилидки чесън
3 с.л. оцет
парафиново олио
сол

Чушките се опичат,обелват и осоляват.Опечените и обелени патладжани се смилат,като към тях се прибавят счуканите скилидки чесън.Добавят се олиото,оцетът и солта.С тази смес се пълнят чушките,нареждат се в чиния,а между тях се слагат кръгчета червени домати.Поръсват се със ситно нарязан магданоз.

# 228
  • Варна
  • Мнения: 3 367
*ПОДХОДЯЩО ЗА БЪДНИ ВЕЧЕР*

Пълнени гъби

Необходими продукти за 6-8 порции

1 кг едри печурки, 1 вр. нарязан магданоз, 1 с.л. трици, 3 ск. пресован чесън сол на вкус пипер на вкус
Начин на приготвяне
Гъбите се измиват, отделят им се пънчетата и се нарязват на ситно. Шапчиците се посоляват.

В тенджера се задушават нарязаните пънчета, когато им се изпари водата се махат от огня и се прибавят магданозът, триците, чесънът и сол и пипер на вкус.

С получената смес се пълнят гъбите, слагат се в леко намаслена тавичка и се запичат за 10 мин на 200 С.

# 229
  • Варна
  • Мнения: 3 367
*ПОДХОДЯЩО ЗА БЪДНИ ВЕЧЕР*

Доматен таратор

Настъргват се в купа пресни домати (без люспата) и се разрежда с малко вода. Вътре се накълцва зелен лук. Подправя се със сол и черен пипер, по желание парафиново олио.

# 230
  • Варна
  • Мнения: 3 367
*ПОДХОДЯЩО ЗА БЪДНИ ВЕЧЕР*

Салата от зелен боб

Сварен и нарязан на хапки зелен боб се подправя с оцет, сол, счукан чесън, кълцан копър и по желание параф. олио.

# 231
  • Варна
  • Мнения: 3 367
*ПОДХОДЯЩО ЗА БЪДНИ ВЕЧЕР*

Постни лозови сърмички
3 с.л. овесени трици
1 среден морков
1 малка глава лук
1/2 вр. пресен копър
1 ч.л. сол
черен, червен пипер, джоджен
лозови листа

Триците се накисват предварително в топла вода и набъбват за около час. След това се отцеждат и се размесват с настъргания морков и нарязан на ситно лук. Добавят се подправките.
Завиват се сърмички (на мен ми излязоха 12 бр.) и се варят поне 30 мин.

# 232
  • Мнения: 615
сладкиш с тиквички

4-5 тиквички
6 яйца
1 л прясно мляко
подсладител на вкус
1 ванилия

Тиквичките се настъргват и се оставят да им се отцеди водата. През това време се разбъркват яйцата, прясното мляко, подсладителя и ванилията. След като се отцедят от водата тичквичките са слагат в тава и се пекат около 10-15 мин във фурната до леко омекване, после се заливат с вече разбърканата смес и се пече до готовност.  Да ви е сладко, става фантазе.

# 233
  • Мнения: 3 405
Днес направих следния вкусен Дюкански сос, подходящ за смесения режим:

половин буркан белени домати
2 с.л. овесени трици
1 с.л. пшенични трици
1 скилидка чесън (пресована)
3 кисели краставички, нарязани на кубчета
сол на вкус
черен пипер, магданоз, малък дафинов лист,

Доматите се слагат в тенджерка и се оставят да поврат няколко минути, добавят се останалите продукти (без краставичките) и се доварява до сгъстяване, добавят се краставичките

# 234
  • Варна
  • Мнения: 1 545
Торта "Креми"

За блата:
2 яйца, 6 с.л. овесени трици + 2 с.л. мюсли  Mr. Green(може и без тях), 1/2 ч.ч. кис. млако 0,1%, 1 ч.л. бакпулвер, 4 ч.л. течен подсладител Суит - "кексче по Дюкан на Фоли"
За крема: 1,5 коф. кис. мляко 0,1%, с 1/2 пак. Степ (вкус по желание) и 2 пак. желатин - "желирано плодово кис. мляко"
Украса: Екскуиза 0,2% с течен подсладител (на 1 опаковка - 2 ч.л. Суит), може да се подслади и оцвети и със Степче.
Опича се блата, сиропира се с кока кола лайт и се покрива с крема. Престоява в хладилник една вечер. После се украсява по избор. Добър апетит!!!

# 235
  • Мнения: 1 314
Палачинка за Дюканския дюнер:
1 яйце, 1 суп.лъж.овесени трици, 1 суп. лъж.извара и 2 суп. лъж. прясно мляко.

С млякото става като истинска палачинка, сипва се в по-голям тефлонов тиган, за да стане тъничка, не се къса и лесно се навива.
Пълнежът е по желание. В моето изпълнение по-долу- парче шунка, наситнено прясно зеле, диетичен кетчуп, задължителния сос от кис.мляко, копър и чесън.- за ПЗ дни.
Предишния ден, за П дни я правих с наситнено пилешко и телешко месо, и сосчето!
Идеята е на ЕЛИ, допълнението и изпълнението от мен!  chef

Страхотно, невероятно вкусно! bowuu

# 236
  • Мнения: 3 640
Свинско с гъби

1 кг свинска плешка
400 г пресни гъби
1 ч.ч. червено вино
2 с.л. дижонска горчица
2 скилидки чесън, счукан или пресован
ситно нарязан магданоз
сол (около 1 ч.л.)
черен пипер

Нарежете свинското месо на кубчета като за кебап или шишчета. Нарежете гъбите на едро, а ако са по-дребни ги оставете цели.
В голяма купа смесете месото, гъбите, подправките и разбъркайте добре. Прехвърлете в глинен гювеч, залейте с 1 ч.ч. червено вино, покрийте с капака и поставете в студена фурна (за да не се спука глинения съд). Включете на 200 градуса и печете около 2 1/2 часа (зависи от фурната).


ПП. За ПЗ дните на 2-ра фаза рецептата може да се изпълни с телешко месо.

# 237
  • Мнения: 3 640
Телешки кюфтенца с патладжан

1/2 кг телешка кайма
1 яйце
1 патладжан
1 глава лук
2 с. л. пшенични трици
магданоз
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус

Патладжанът се обелва, нарязва се на филийки, осолява се и се оставя да се изцеди от горчивия сок. Сварява се за 3-4 минути, след което се нарязва на много дребни кубчета.
Към готовата телешка кайма се прибавят яйцето, настърганият лук, триците, накълцаните патладжани, магданоз, риган, кимион, солта и черният пипер. Размесва се добре, след което се оформят кюфтенца. Пекат се на 250 градуса.

# 238
  • Мнения: 3 640
Патладжани на фурна

големи добре узрели патладжани
2 яйца
200 г обезмаслено сирене или извара
чесън
сол на вкус
босилек

Сварявате патладжаните. След като изстинат, ги разрязвате на две по дължина. Издълбавате половините, докато остане ципата с около половин сантиметър месо. Извадената вътрешност посолявате и я оставяте да се отцеди. След като се отцеди, я посолявате и добавяте чесъна и босилека. Готовия пълнеж връщате в предварително подготвените патладжанени панички. Покривате отгоре с предварително разбърканите яйца със сирене. Печете в силно загрята фурна до зачервяване.
След изваждането от фурната, можете да настържете малко обезмаслен кашкавал.
Сервирайте ястието охладено.

# 239
  • Мнения: 1 417
Нарязвам на ситно телешко месо,тиквички и лук.Заливам с домашно приготвен гювеч/може и от магазина/.Добавям подправки и бульон,слагам в кален гювеч и пека 1.30минути.Страхотно е! Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт