Диета на Пиер Дюкан - рецепти

• 918 211
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 675
ДУНАПРЕНЕН КЕКС ЗА МИКРОВЪЛНОВА

Продукти:
2 яйца
1 с л. подсладител
2 с.л. кис. мляко
1/2 ч.л. сода
3 с.л. овесени трици- ситно смляни
1-2 пак ванилия

Приготовление:
В купа се разбиват с тел яйцата и подсладителя. Прибавя се кис.мляко и содата- отново се разбърква. Прибавят се и триците заедно с ванилията. Веднага се слага в капак от огнеопорна тенджерка или в тавичка и се пече в микровърнова за 6 - 7 минути / моята е 900вата , от големите/

# 676
ПИЛЕШКА СУПА

1 голяма глава лук
1 пиле без кожа
1 обезмаслено кисело мляко
2 яйца
1 връзка магданоз
бял пипер
Пикантина

Сварявам пилето заедно с нарязания на дребно лук. Добавям подправките. Застройвам.

ТЕЛЕШКИ КЮФТЕНЦА

1кг телешка кайма
1 голяма глава лук
1 връзка магданоз
1 обезмаслено кисело мляко
3 яйца
3 лъжици овесени трици
бял пипер
пикантина

Забърквам сместа. Правя кюфтенца. Намазвам тефлонова тавичка с няколко капки мазнина, за да не залепнат. Пека ги във фурната.

ТЕЛЕШКО С ЛУК

1кг телешко филе
1 глава лук
соев сос
бял пипер
чеснова пудра /или чесън/

Задушавам телешкото. Когато побелее добавям нарязан на едри лунички лук. Когато поомекне добавям подправките и оставям на бавен огън със затворен похлупак.

Добър апетит!

ПП Супата и телешкото могат да се обогатят със зеленчуци в ПЗ дните.

# 677
  • София
Желирана торта „Валя”

Валя е автора на блата на тази вкусна тортичка. Той е толкова сполучлив, че го използвам и за тесто за мъфини, и за кекс. Снощи си поиграх с основните й продукти, добавих няколко нови и след като го опекох, реших да направя желираната тортичка.

Започваме с блата.

Продукти:

6 с.л. овесени трици (смяни)
3 с.л. пшеничени трици
1 яйце (Валя слага само жълтъка, но според мен става добре и с цялото яйце)
100 гр. прясно мляко 0,1%
1 с.л. кисело мляко (моя добавка => може и без него)
½ пакетче бакпулвер, предварително сложено в киселото мляко
1-2 с.л. ескуиза лайт (моя добавка => може и без нея)
3 с.л. подсладител

Приготовление:

Блата се пече в алуминиева форма с хартия за печене – доста време на 200 градуса. Съжалявам, че не засякох времето за печене, но беше доста, тъй като тестото е доста течно и трябва да се изпече добре. Проверява се за готовност по познатия метод с клечката за зъби.

Докато се пече си приготвяме желиращата смес:

Продукти:

200 гр. кисело мляко 0.1%
200 гр. прясно мляко 0.1%
½ степче по избор
½ пакетче желатин

Приготовление:

Желатинът се разтваря в няколко лъжици вода с по-голям съд. Отделно се разбъркват двата вида мляко и степчето. Те се сипват в големия съд при разтворения желатин и се разбъркват добре.

След като изпечем блата го изваждаме и махаме хартията за печене. Връщаме го в алуминиевата тавичка и го набождаме добре с вилица, след което бавно и внимателно го заливаме равномерно с желиращата смес.
Така приготвения сладкиш оставяме за една нощ в хладилника. На сутринта вадим, режем, сервираме и ядем с огрооооомно удоволствие и голяма чаша кафе  Heart Eyes

Снимки на крайния резултат и на стъпките до него, както обикновено тук   chef

# 678
Салата с риба тон
Една консерва риба тон,смесете със 150гр. извара,2 печени червени пиперки на ситно,1главичка лук,лимонов сок,копър,1 скилидка чесън.Подправетв със сол на вкус.

# 679
извинявам се че пиша тук,  Embarassed но в другата тема не ми дава право да пиша,а тъй като съм решила от днес и аз да започна с режима и не искам да се проваля старта ви моля да ми кажете само позволени ли са кафетата и зеленият чай.и другото което не ми е ясно е приема на триците от самото начало ли се започват и по колко се приемат и задължителен ли е приемат им.до колкото четох пишеше че може да се консумира консерва с риба но досега не съм видяла риба в собствен сос по нашите магазини тук и се чудя с каква друга мога да я заместя,че ми е голям проблем докато съм на работа какво мога да ям  Thinking благодаря ви предварително за отговорите и подкрепата да се присъединя в отбора  Hug

# 680

Пиле със зелен фасул

2 пил. бутчета без кожа
1 консерва рязани домати
1 пакет зелен фасул (от замразените)
подправки - сол, копър, чесън ...

Слагате всичко в йена с капак с много малко вода и печете до готовност на пилето.

Яйца с мляко

3 яйца
50 гр. прясно мляко 0,1 %
сол, сух чесън, червен пипер

Печете на тефлонов тиган до зачервяване. Вкусът става много нежен и приятен.
Може да го направите като омлет и да сложите по средата шунка, извара и лук примерно Crazy

Последна редакция: чт, 11 сеп 2008, 20:20 от Vivi

# 681
"Крем-карамел" в микровълнова

350 мл. прясно мляко 0,1%
3 яйца
подсладител, ванилия

Пече се в йена с капак на 450 мощност около 7 минути.

# 682
Бързо и лесно ароматно пиленце

Взимам 1 кг. пилешко филе на малки парчета, мажа с някаква миксирана подправка, каквото имам под ръка.
Редя на грила в микровълновата и запичам по около 5 мин. от двете страни.
Отделно в кутийка Ескуиза миксирам със същата подправка. Така си овкусявам Ескуизата, защото на мен не ми е вкусна. С това нещо мажа филенцета.
Става много вкусно , а и отнема само 10 мин. Това количество го изяждам за 2 дни П newsm22

# 683
Омлет с пуешка шунка (П)

Продукти за 1 омлет
3 яйца
Ескуиза 0.2% ( ½ кутийка)
Нарязано на тънки шайби пуешко филе 4 броя
сол, черен пипер, шарена сол

Разбийте яйцата солта и черния пипер.
Сипете в незалепващ тиган и изпечете на слаб огън да стане като палачинка. Внимателно обърнете.
Извадете в чинията в която ще сервирате. Поръсете обилно омлета с шарена сол.
Върху половината от омлета сложете 2 парчета филе. Върху тях разпределете Ескуизата. Отново поръсете с шарена сол. Върху сиренетр сожете и другите 2 филета.
Разрежете омлета на 2 и сложете частта без плънка върху другата половина.

Много вкусно и лесно нещо  Grinning

# 684

Пълнени камби

10 камби
4 яйца
половин кутия Ескуиза
3 суп. лъж. кисело мляко
3 парчета шунка или филе, аз ползвах телешко филе (режимно 3%)
подправки-сол, чесън, копър, червен пипер

Изчиствате камбите, разбърквате всички останали продукти (шунката нарязвате само) и
пълните. Сипвате две чаши вода в тавата и печете на 220 градуса около 30 мин. после
намалявате на 200 и печете до извиране на водата. Около час всичко.

# 685
  • София
Дюканска салата за протеиновите дни

3 яйца
100 гр. (½ кутийка) Ескуиза 0,2%
2 с.л. кисело мляко 0,1 %
1 ч.л. ретро горчица на зърна (без захар)
1 ч.л. дижонска горчица (без захар)
100 гр. обезмаслена извара
чесън на прах
естрагон
къри
черен пипер

Яйцата се сваряват и всички продукти се смилат в чопър. Прибавят се подправките и се разбърква. Идеално е за протеиновите дни като гарнитура към месцето.

# 686
Торта от моркови по Дюкански или Carrot cake

Спомняте ли си вица за зайчето.дето все питало дали има торта от моркови,и накрая,като му сервирали,то казало-Много е гадно,нали?
Е,случая не е точно такъв,опитах се пригодя традиционния Carrot cake,към режима,и стана супер!

4 ч.ч.задушени в пр.мляко моркови,овкусени с подсладител и канела на вкус
4 яйца
5с.л.подлсадител
1ч.л.канела
9 с.л.трици
1/2ч.ч кисело мляко с 1/2 ч.л. сода бикарбонат

Морковите се настъргват на едро ренде,разбъркват се с 5 с.л.подлсадител ,1/2ч.л канела,и 150гр пр.мляко,след което се задушават на котлон или във фурната до омекване.
(може да се приготвят и от предния ден ,като заготовка)
След като изстинат се забъркват с останалите продукти,като целта е да получим доста гъсто кексово тесто(чашите и лъжиците са различни при всеки!!)

Аз го пека в квадратна тавичка 20/20см,35-40 минути на 200гр.
Трябва да е леко влажен,но добре изпечен!
Режа го на 9 еднакви квадрата,и закусвам 3-те дни на ПЗ.

За по-луксозен вариант,илио когато ще го сервирате на гости,може да се приготви глазура от гладко cottage cheese,от рода на Exscuisa ,разбито с подсладител и капка лимонов сок.

Много е вкусно,да ви е сладко!  chef

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 09:45 от Nyala

# 687
Пилешко Тика масала(индийска кухня)

200гр кисело мляко
1ч.л червен пипер обикновен
1 ч.л. червен пипер лют
1 ч.л чесън на прах
1 ч.л семена на кориандър
сол на вкус

Нарязаното  на кубчета пилешко филе на залива с маринатата и престоява поне няколко часа(колкото повече,толкова по-добре!)
Нанизва се на шишчета и се пече на скара,грил или фурна.

# 688

Броколи с млечен сос

Броколи
200мл. прясно мляко 0,1%
1 ч.л. царевично нишесте
2 яйца (жълтъците само)
сол, чесън, копър

Първо се сваряват броколите. Кипва се млякото с нишестето и се бърка леко докато се сгъсти малко, добавят се разбитите жълтъци и подправките и се сваля от огъня щом заври и се заливат броколите.

# 689
Гъбена салата Мис Арк

500 гр печурки
Сок от 1 лимон
Сол
Черен пипер

Гъбите се измиват добре. Сигурно знаете начина на миене с брашно - аз ги мия с трици, за да е съвсем режимно Simple Smile
Изсипват се в здрав плик, налива се студена вода, добавя се 1-2 с.л. трици, захващате здраво плика и смело го разтърсвате. Изплаквате  - и гъбите са искрящо бели.
Моите в случая бяха кралски печурки и станаха искрящо кафяви. Crazy
Пънчетата се махат, шапките се нарязват  на фини слайсове и се объркват в купа с лимоновия сок, солта и пипера. Пиперът ми беше меланж.
Сложих и магданоз.
Като престои няколко часа в хладилник става много свежа.
Търпи всякакви вариации - ако не бях прекалила с лимоновия сок - щях да нарежа кисела краставица.
Чудесна гарнитура към месни ястия.

И още

По хранителната си стойност гъбите могат да се сравнят с най-пълноценните зеленчуци. Те съдържат от 88 до 92% вода, от 1,5 до 3,5% белтъчни вещества, в които се съдържат почти всички усвояеми от организма полезни аминокиселини. /Аминокиселините се трансформират в белтъчини в организма/  Peace

Общи условия

Активация на акаунт