Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 220
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 72
                          Лятна манджа- 4 порции

Взима се 1 кг чушки изпичат и се обелват
1 кг домати за готвене се пасират и се варят докато изври водата
прибавя се около 200 -250 гр обезмаслено сирене или извара
4 яйца
няколко скилидки чесън 
1 връзка магданоз
малко сол - аз ползвам диетична
черен пипер
обелените чушки се нареждат в  в тавичка с незалепващо покритие
заливат се с готовия сос и се запичат във фурната

надявам се да ви хареса

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 20:27 от sun4e

# 691
  • Мнения: 72
                         Пастет с яйца

2 варени яйца
100-150 грама извара
черен пипер
малко червен пипер за цвят
няколко стръка магданоз
може и чубрица или кой каквото харесва като подправки

всичко това се намачква до хомогенна смес


по принцип се слага и малко масло или маргарин но в случая ги изключваме

p.p.ако някоя от тези рецепти не става за нас казвайте да ги махам и да не ги ям повече

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 20:27 от sun4e

# 692
  • Мнения: 41
Днес направих нещо много вкусно. Надявам се и на вас да ви хареса.
Използвах 1 торбичка за печене във фурна - алуфикс или нещо от сорта.

Пиле със зеленчуци на фурна
[/b]

Нареждат се на 2 реда патлаждан и домати
1ви ред - патладжан нарязанна дебели филийки (около 1 малък патладжан)
2ри ред - домат на дебели филийки (Доматените кръгове могат да се намажат с горчица от 1ната или двете страни - става много вкусна комбинация) (около 1 средно голям домат)
Нарязват се гъби и се слагат в празните пространства (1-2 големи гъби)

2 Пилешки бутчета - маха им се кожата и се натриват със сухи подправки - черен пипер, джоджен, сол (по желание), чесново брашно, и каквото друго желаете - може и с горчица. Поставят се върху доматите.
Торбичката се "завързва", надупчва и поставя в предварително загрята на 200 градуса фурна. Вадят се след около 30 мин.
Да ви е сладко Simple Smile

# 693
  • Мнения: 64
здравейте bouquet

                                                    омлет с карфиол

1-500 г карфиол
2-магданоз
3- лук
4-3 яйца
5-сол,черен пипер
6- кимион

вареното карфиол с магданоз и лук и подправки и яйцата,след това в тефлонова тава и пече се във фурна и може да се сервира със сос от кис .мляко (ниско маслен) и чъсен и горчица да ви сладко извинявам се ако има грешки в писменост но опитах да е правилно и ако тази рецепта е повторена newsm03

# 694
  • Мнения: 133
Здравейте, пускам една много свежа салатка...Ако някой ме е изпреварил с рецептата моля да ме извините Simple Smile
Салата  с печени чушки
4-5 изпечени и обелени чушки
2 твърдо сварени яйца
1 кисела краставичка
100 гр пресни печурки(или стерилизирани)

3 с.л. кисело мляко 0.1%
сол
черен пипер
Дюканска майонеза( в оригиналната рецепта е с нормална,ама не става за нас Simple Smile

Чушките се нарязва на лентички и се подрежда в чиния. Сварените яйца се настъргват на ренде върху чушките, следва ситно нарязаната кисела краставичка.
Ако не Ви се занимава да задушавате отделно гъбките,може и стирилизирани от буркан.
Аз лично си приготвям задушени печурки със сол и черен пипер за 5-10 мин задушени на слаб огън стват чудни(без никаква мазнина естетствено).
От киселото мляко подправките и дюканската майонеза се прави соса.

Да Ви е сладко   chef

# 695
  • Мнения: 7 472


Пиле с камби и домати в гювеч

1 кг. камби (може и червени чушки)
1 консерва рязани домати 450 гр. (или смилате обикновенни)
3-4 пил. пържоли
подправки- чесън, чубрица, джоджен, сол

Камбите и пилето се нарязват, добавят се доматите и подправките,
сипвате чаша вода водна
и се слагате в гювеча да къкри около 2 ч.

# 696
  • New Zealand
  • Мнения: 874
Телешко с праз лук

800 гр телешко месо
1 стрък праз лук
1/2 к.ч. бяло вино
сол
черен пипер

сварих телешкото месо. след това задуших праз лука с част от водата, в която се е варило нарязаното месо. когато празът омекна, добавих свареното месо и подправките. варих на бавен огън около 30 мин.

# 697
  • Велико Търново
  • Мнения: 94
ДЮКАНСКО КЕКСЧЕ ЗА ВСЕКИ ДЕН ОТ МЕН

Тъй като се оказа, че не мога да устоявам на изкушението да изяждам всичко сладко, а и много от рецептите са с дози за 2-3 и повече дена, аз си пригодих кексче с доза за 1 ден. Става много бързо и нямам търпение да го излапам Joy Не помня изходната рецепта на кой точно беше, но я модифицирах ето така:

Продукти за 1 доза:
6 хапчета подсладител
1 с. л. сухо мляко 0,1%
1 ч. л. нес кафе
5 капки ванилия(ползвам течна- после като затварям шишенцето пръска и си намазвам ръцете или дрехата та мириша натурално)
3 с. л. овесени трици
1 яйце
3 с. л. кисело мляко
1 ч. л. непълна бакпулвер

Приготовление:
Всичко без последните две обърквам с лъжицата, като Суитлито предварително съм го стрила, после угасям содата в млякото и смесвам всичко заедно. Пека в подходяща купичка, застлана с хартия в МВ около 5-6 мин (600 вата мощност). Хартията може да се ползва поне още 2-3 пъти, става идеално.
Закусвам го с чаша топло прясно мляко (е тази сутрин свърши и бях с кола лайт).

Последна редакция: сб, 20 сеп 2008, 11:21 от iva_neta

# 698
  • Лом
  • Мнения: 235
преписано от "Аз жената"мисля че ще стане за гарнитурка newsm78
Зеленчуци на пара

Подбирате си зеленчуци по избор- лук, моркови, чушки, патладжани, чесън, домати... Нарязвам ги: лука на малки полумесеци, морковите на кръгчета, чушките на половини кръгчета, чесъна на не много ситно. Патладжаните ги обелвам и ги посолявам, оставям ги малко да им се отцеди горчивината. Слагам всичко в тенджера и сипвам съвсем малко вода на дъното, за да не се залепят. Готвят се под капак, преди това посолявам, слагам малко босилек, риган, подправки по избор!!!
Когато започнат да омекват зеленчуците слагате доматите, обелени и нарязани, сега вече можете да оставите ястието и без капак. Можете да задушавате докато омекнат зеленчуците, а може и да ги оставите по-твърди.
Консумира се топло с кисело мляко или месо, а може и самостоятелно.

# 699
  • New Zealand
  • Мнения: 874
ето една рецепта за модифицирана овесена каша, подходяща за закуска Simple Smile
Овесена каша

3с.л. овесени трици
1ч.прясно мляко
подсладител
ванилия

разбъркват се овесените трици, млякото, подсладителят и ванилията в купа. слагат се в микровълновата за 2 мин. на пълна мощност. след това пак се разбъркват и се слагат в МВ за още 30 сек. отново се разбъркват и се консумира Simple Smile

# 700
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
  • Мнения: 824
Режимен мармалад за трета фаза.

  • 3 кг. сини сливи
  • 2 кг. праскови
  • 50 бр. таблетки „суитли” за терм. обработка
  • 500 мл. вода
  • 7 бр. буркани от 0,400 мл.

Плодовете се измиват и почистват от костилките, нарязват се на парчета както дойде, поставят се в тенджера, заливат се с водата и се слагат на огъня (газовия котлон).След като заври се слага подсладителя, а след 10 мин. от варенето се спира котлона, вади се пасатора и всичко се пасира много добре (аз всъщност го оставих не съвсем на пихтия, а да има дребни парченца).Оставя се да ври на слаб огън до желаното сгъстяване, аз го варих 1 час, като имате в предвид, че като изстине още малко се посгъстява.На мен ми излязоха 7 буркана по 0,400 мл., които ги варих 15 мин. за капачката.
По моите изчисления, имайки в предвид колко намаля обема на сместа, и сравнявайки с консумацията на 3 бр. сини сливи или 1 праскова на ден, препоръчителната  дневна доза от това сладко изкушение е 3 супени лъжици.


# 701
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
  • Мнения: 824
Родопска катма за трета фаза.

за катмата, която без плънката става за „П”:
 
  • 3 супени лъжици фино смлени овесени трици.
  • 1 яйце.
  • 100 мл. лимонада (Дерби, Лифт, Аро – всички са без захар).

Разбива се яйцето, добавят се триците към него, след което се добавя половината от лимонадата.Оставя се сместа за 10 мин., след като се е посгъстила се добавя и останалата лимонада (все пак внимавайте с лимонадата да не стане много рядко, при всеки лъжиците за трици и размера на яйцето са различни.Пече се в тефлонов тиган (28 см.) с 1 капка олио размазана със салфетка, ако е по малък тигана може и на 2 пъти.

За плънката:

  • 3 супени лъжици режимен мармалад.
  • 40 гр. сирене.

Катмата се намазва с мармалада и се поръсва със сиренето.И тъй като в тестото за катмата няма мляко, може да консумирате с чаша топло прясно мляко „Фитнес 0,1%”.
Само искам да подчертая, че от 4 месеца съм на режима и по вкусна режимна закуска не бях яла.


# 702
  • София
  • Мнения: 19 498
Карфиолена крем-супа

Продукти:

1 голяма зелка карфиол
2-3 моркова
1 ч.ч. прясно мляко 0.1%

Приготовление:

Накъсваме карфиола на розички, а морковите на кръгчета и ги слагаме да врят на котлона. След като омекнат достатъчно ги вадим, изсипваме част от водата и сипваме прясното мляко и посоляваме(колко вода да оставим зависи от това колко гъсти супи обичаме- аз лично оставих доста и след това си пийвах супата по цял ден като бюльонче в чашка). Пасираме. Сервираме  Wink

Ако обичате крем-супите да са с крутончета, направете такива от дюкански хляб. Аз много обичам крутони, то с тези просто не се получи – хубавото на оригиналното крутонче е, че е пържено и хруска  Mr. Green Иначе изглеждат добре

Описание и снимки

# 703
  • Мнения: 37
Ето я и моята рецелта:
8 разноцветни чушки
800гр печурки
3 домата
1 глава кромид лук
3 скилидки чесън
1 зеленчуков бульон
млян черен пипер
сол на вкус
2-3с.л нарязан копър
Чушките се разрязват на две,почистват се и се попарват.Гъбите и доматите се нарязват на кубчета и заедно с нарязаните на ситно кромид и чесън се задушават в малко зеленчуков бульон.Подправят се със сол,пипер и копър.Половинките чушки се напълват,намазват се със малко сирене Ескуиза исе запичат за 15 минути при 220 градуса.

# 704
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
  • Мнения: 6 462
Манджичка с воденички

Продукти:
1кг. пилешки воденички - сварени
200-300мл бульон от воденичките
1 морков
2 глави лук
2 големи домата (или 3 нормални)
2 големи червени печени чушки
сол, черен пипер на вкус
магданоз на вкус

Начин на приготвяне:
 Всичко се нарязва на кубчета (по-едри), залива се с бульона и се слага да се вари с малко сол и черен пипер докато зеленчуците станат готови и поизври водата. 5 - 10 мин преди да свалите от котлона поръсвате с магданоз. Да ви е сладко!

П.П. Аз изсипах нарязаните продукти направо в тенджерата с воденичките, бульона беше малко повече и се наложи да варя по-дълго, но иначе е все тая.

Общи условия

Активация на акаунт