Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 224
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 135
Кокоша кавърма
Необходими продукти:
кокошка-1 кг ,нишесте
кромид лук 100гр. (1-2 глави)
чубрица
червен пипер 3гр. (1/2 чаена лъжица)
сол на вкус
Приготвяне: След като се почисти и измие, кокошката се нарязва на парчета, които се варят в подсолена вода 30 минути, а след това се задушават заедно със ситно нарязания лук  в малко вода, поръсват се с червения пипер, заливат се с водата, в която са сварени първоначално, и се варят до омекване на месото. Към соса на ястието се прибавя при непрекъснато разбъркане нишестето и се слага чубрицата. След десетена минути ястието се отстранява от огъня. При поднасянето му, чубрицата се изважда.


Телешко с карфиол

Продукти:

600 г телешко месо
1 глава кромид лук
600 г карфиол
250 г консервирани домати
сол
1 с л нишесте
1 ч л червен пипер
магданоз


Приготвяне:

• Нарязаното на порционни парчета месо и дребно нарязаният лук се задушават в малко вода.
• Като омекне лукът се прибавят червеният пипер.
• Посолява се на вкус.
• Като се изпари водата, месото се залива с гореща вода, колкото да покрие месото.
• Вари се на умерен огън до полуомекване.
• Прибавя се измитият и накъсан на розички карфиол.
• След около 20 минути се слагат нарязани на кубчета домати.
• Няколко минути преди окончателното сваряване на месото, ястието се сгъстява с нишестето.
• Поднася се с дребно нарязан магданоз.



Омлет пица

Продукти:

6 яйца
сирене обезмаслено
100 г шунка
200 г домати
сол
смлян черен пипер
подправки (по желание)


Приготвяне:

• Тиганът се нагрява
• Яйцата се разбиват и се изливат в тигана.
• "Пържат" се до готовност.
• Преместват се в огнеупорна тавичка .
• Отгоре се се поставя шунката, доматите, сиренето и се поръсват с подправките.
• Пече се в предварително загрята фурна на 220 С.




Сочни бутчета в млечна марината

Съставки:1 кг пиле,
за маринатата
  1 чаша кисело мляко
сокът от 1 лимон,5-6 ск.чесън,1 ч.л. сол, 0.5 ч.л. черен пипер, щипка канела, кардамон, индийско орехче и карамфил
Смесете всички съставки за маринатата.Нарежете,подсушете пилето и да стои в марината цяла нощ.
Изпечете пилето във фурната или на грил.Сервира се с Млечен  сос.Ако при печенето се е отделил повече сок,може да се направи следния сос:
Към отделения сок прибавете 1 разбит жълтък и сложете да кипне.Добавете 1-2 ч.л.нишесте разредено в 0.5 чаша мляко. Варете до сгъстяване на слаб огън.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2008, 14:57 от tazi sa6tata

# 706
  • Мнения: 279
Пилешко вретено

Продукти :
1бр. пилешки гърди
около 50кг. пастърма или колбас
1 кисела краставичка
за ПЗ дните дозата им се увеличава по 2
1/2 кутия Екскуиза

Пилешките гърди (пеперудката) се разделят на две половинки. Всяка от тях се слага в пликче и се начуква до дебелина от около 3мм. След като начукате пържолата разрязвате плика и върху месото слагате 1/2 нарязана на ситно кисела краставичка, около 25гр. пастърма(колбас) и 1/4 от кутия Екскуиза. Вретеното се оформя с помощта на плика (не е желателно пипането и прехвърлянето на пилешкото извън найлона, защото може да се накъса). Пече се на тефлонов тиган или в печка. Става много бързо и изключително вкусно. Добър апетит!

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 19:43 от *tan4eto*

# 707
  • София
  • Мнения: 19 498
Морковени бисквитки

Продукти:

1 ч.ч. настъргани моркови
1 с.л. ескуиза фитлайн 0,2%
1 с.л. кисело мляко с бакпулвер на върха
3 с.л. овесени трици
2 с.л. пшеничени трици
1 с.л. подсладител
Канела по желание

Приготовление:

Горните продукти се забъркват в странна каша  Laughing С ръце се оформят малки кръгли курабийки, които се редят в тава върху хартия за печене. Пекат се на слаба фурна (180 градуса).
След изпичането е добре да се затворят в кутия с добре затварящ се капак и да попрестоят малко. Първоначалното им опитване не беше приятно – отгоре твърди, отвътре клисави. Но след като престояха през нощта в кутия в хладилника, бяха станали много приятни.

Описание и снимки

# 708
  • Мнения: 3 066
CREAM BRULEE   

ванилия
подсладител
5 жълтъка
сметана от нискомаслените или изцедено кисело нискомаслено мляко,но не става така добре(не знам дали има в Бг такава сметана,моята е на пакетче от Англия).
 В 1/4 тенджерка на средна газ сметаната се затопля докато малки балончета се образуват около краищата на съда. През това време се разбиват жълтъците с подсладителя и се добавпт бавно към сметаната за да не се пресекат се добавят бавно!
На много бавен огън се бъркат постоянно докато сместа не започне да се отделя от лъжицата до към 15 мин(но да не заври)!
Слага се и малко ванилия и се изсипва във формичките за крема (трябва да се керамични ако ще фламбирате с горелка след това с кафява захар,което не е режимно) и се оставя поне за 6 часа в хладилника за да се охлади!
Оригиналната рецепта е с кафява захар отгоре която се разтапя във фурната докато покафенее,но за нас и останалото е супер !
Приятен апетит!

# 709
  • Мнения: 32
Ето че дойде и моят ред да  ви предложа 2 рецепти:

Пица без блат за ПЗ дните:

Необходими продукти:
1.по-голяма глава лук
2.100-200гр. Шунка
3.200гр.извара
4. 2-3 яйца
5. 1 домат-среден
6. 2 чушки може и консервирани
7.магданоз
8.черен пипер,магданоз,чесън на прах-може и др.подправки пожелание
9. 2-3 с.л кис.мляко
Начин на приготовление:
Вземам една средна тавичка и я застилам с фолио-по лесно се вади пицата,не залепва.
Режа лука на колелца и го нареждам на дъното на тавата докато се покрие цялата,след това слагам тавичката в фурната да се запече лука малко и докато чакам си режа чушката на кубчета и я прибавям върху лука,когато се запекат вадя тавичката и нареждам шунката отгоре може да се нареже на кубчета или както вие прецените.разбитите яйца с изварата и млякото + подправките заливам отгоре,след това нареждам доматите и оставям да се изпече,когато я извадя поръсвам с магданоза





Бърза закуска:
може да се подобрява рецептата и да се прибавят различни неща на мен ми хрумна като отворих хладилника умирайки от глад и първите неща които видях ги прибавих

Необходими продукти:
1.100гр.някакво месо в моя случай прибавих малко пил.филе останало от вечерта
2.1 печена чушка
3.3-4с.л кис.мляко
4.1 яйце
5.черен пипер,магданоз -другото е пожелание

Начин на приготовление:в малка тавичка колкото чиния на дъното накъсвам месото отгоре слагам нарязаната чушка и заливам с мялкото и разбитото яйце с подправки.след като се изпече поръсвам с магданоз и украсявам с парченца домат-може и краствица въпрос на вкус.аз го пекох в парти грил-фурничка за принцеси и стана за 5 мин.предполагам че може и в мик.печка но не съм пробвала




БОН АПЕТИ

Последна редакция: сб, 08 ное 2008, 16:05 от ЗлаВещица

# 710
  • Мнения: 64
добро утро bowuu

патладжани с пушено пуешко и чеснов сос

продукти newsm55

1-2 патладжан
2-1 домат
3-пушено пуешко месо на кубчетаlor]
4-сол 3скилидки чесън черен пипер
5-2магданозен корена и 1 връзка магданоз
6-4 сл кисло мляко

начин на приготвена
 cookпатладжаните се обелват и нарязват на две по дилжена и се издълбават посоляват се и престояват 10-15 мин измиват се и  се изцеждат
издеълбанета сърцевина се смила прибавят се чесън ,сол и дребно накълцаните магданозени корени и ситно нарязаните магданози листа и пипер и пушено пуешко месо на кубчета плънката  се задушава  на тих огън може да слагаме куркума
патладжаните се напълват с плънката и нареждат се на тефлонова тава покриват се с резени подсолени домати налива се малко вода и запече се в умерена фурна
 сервира се със сос  от кисело мляко и чъсен и сол и капки лимонов сок
да ви сладко  love001

# 711
  • Мнения: 17
Миди по Белгийски

За 1 порция!

1 кг черни миди с черупки
2 стръка целина
1 глава лук
черен пипер, сол, смляни люти червени чушки
50 мл. бяло вино

Мидите се измиват и изтъркват добре. В тенджера с капак на много силен котлон се слагат първо мидите, после нарязаните зеленчуци и най-отгоре подправките. Оставя се няколко минути с похлупак мидите да си пуснат вода и се обърква хубаво и пак се покрива. Важно е на няколко минути да се разбърква хубаво за да не загорят зеленчуците. По средатата на задушаването се слага виното, похлупва се за няколко минути и следващия път като се разбърква се оставя отворено за да се изпари алкохолът. Общо се готви около 20 минути или докато водата намалее. Не се оставя да къкри! Белгийците ги сервират в индивидуални малки тенджери, аз просто ги направих на два пъти и докато се готвиха вторите изядохме първата порция:)

Ако не се яде целината рецептата става и за протеиновите дни.


Ето и снимка:

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 15:22 от ЗлаВещица

# 712
  • Тук някъде.....
  • Мнения: 77
Ето и едно много вкусно телешко от мен!

Продукти: телешко месо, около 1/2 кг, една глава лук-малка, 1ч.л соев сос, 1/2 кофичка кисело мляко, 1 яйце, 2 скилидки чесън, черен пипер, сол /мъничко/, чубрица.
Сварих месото на бавен огън, около 1 час му трябваше, докато остана много малко гъст бульон. Сложих го в тавичка, нарязах лука на шайби, поръсих със соевия сос и запекох докато омекна лука. След това направих заливката от яйцето с киселото мляко и в него сложих чесъна и подправките. Отново запекох само на горен реотан. Става много вкусно, опитайте и няма да съжалявате!

Бон апети!  Heart Eyes

# 713
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
С уговорката, че не съм изчела всички рецепти, затова е възможно да повторя.
Пилешко филе на тиган
Пилешко филе-1 или 2 парчета според глада Wink, 1-2 скилидки чесън, 3-4 супени лъжици кисело мляко, сол на вкус. Със счуканият чесън намазах филето и го залях с киселото мляко. По принцип се оставя да постои,но аз нямах много време и след 10-15 мин го метнах в тигана. В процеса на печене сложих още 1л. кисело мляко. Стана крехко и много приятно от чесънчето.

# 714
  • Мнения: 332
Две леснички рецепти от мен,за любителите на сладичко  Mr. Green
/търсих в търсачката,но не намерих,дано не повтарям някой/

                                      Ванилов крем/Яйчен крем/
                         /оригиналната рецепта,но с подсладител и трици/

2 жълтъка,500мл обезмаслено прясно мляко 0,1%,подсладител,1 суп.лъж. ситни трици,ванилия

Млякото се слага да заври.Жълтъците и подсладителя се разбиват до пухкавост.
Сваляте млякото от котлона и прибавяте постепенно жълтъците при непрекъснато бъркане.
Слагате отново на котлона да поври до сгъстяване.
Триците се разтварят в малко мляко и  се прибавят към крема за повече сгъстяване-може и без тях,ако обичате по рядък крем  Mr. Green Прибавяте ванилията.


                                                    Кекс
                                    /страхотен за следобедно кафенце/

4 яйца,подсладител/да се равнява на 8 суп.лъж. захар/,8 суп.лъжл ситни трици или смяни с машинка на брашно,кафе,ванилия.

Яйцата и подсладителя се разбиват до пухкавост/докато напълнят купата/.
Прибавяте брашното от трици постепенно и бъркате с дървена лъжица ,за да не спадне.
Слагате ванилията.
Разделяте сместа на 2части и в едната слагате 1лъж.кафе/може и мляно,може и Нес/
Във форма за кекс или в тавичка покрита с фолио прибавяте сместа,като сипвате лъжица бяла смес и върху нея лъжица черна смес.Така до свършване на смесите.
Печете в предварително загрята фурна на 180- 200градуса.
С клечка за зъби бодвате от време на време кекса.Когато клечката е суха-кекса е готов.
Да се има предвид количеството трици за деня!!!



                                             Воденички с чесън

                 /Слагам рецептата в зелено,защото е с прекалено много чесън/

1 пак.воденички,8-10 глави чесън,червен пипер,чубрица,горчица.

В тенджера под налягане слагате воденичките и изчистетите скилидки чесън.
След като се сварят,подправяте със сол,червен пипер, чубрица и горчица..
За любителите на сварения чесън-страхотен е с воденичките.


Ето  сладкото  кексче 
Бон апети !  Heart Eyes



Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 02:23 от ЗлаВещица

# 715
  • Мнения: 7 472



Пиле с патладжани и тиквички в гювеч

3 пил. пържоли
3 патладжана
3 тиквички
1 консерва рязани домати или 3 домата
подправки- копър, чесън, сол


Патладжаните  се посоляват и се оставят 10 мин., след което се измиват добре.
Нарязвате всичко и слагате в гювеча, заливате с чаша вода и оставате да къкри два часа. Crazy







Сладък кекс за микловълнова

(по идея на Наталка, но нейният е солен)

3 с.л. овесени трици
1 яйце
1 с. л. извара
1 с.л. кис. мляко
1/2 ч.л. сода
подсладител на вкус
канела
ванилия

Разбърквате всичко и сипвате в две купички,
пече се на максимална мощност в микровълновата 6 минути.

# 716
  • New Zealand
  • Мнения: 874
дне си направих модификация на овесената каша, за която пуснах рецепта преди време.

Овесена каша

3 с.л.овесени трици
200мл  прясно мляко
подладител
есенция шоколад

всичко това го разбърквам в една купа и го слагам в МВ за 2 мин. след това го разбърквам пак и го включвам за още 30 сек. разбърквам го отново и му се наслаждавам! Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 22:25 от aventura

# 717
  • Мнения: 1 253
Аз пък пробвах ваниловия крем на тонито26, но без триците ми се получи доста рядък, може би защото ме мързеше да разбия добре жълтъците Simple Smile Ето моя мързелив начин за ванилов крем.

Ванилов крем с царевично нишесте
                       
2 жълтъка
500мл обезмаслено прясно мляко 0,1%
2 с.л. подсладител
1 с.л. царевично нишесте
1 ванилия

Разбивам жълтъците, подсладителя и малко мляко. Мързеше ме да вадя мискера, та с вилицата Simple Smile Размих нишестето с малко мляко (позволено е). В студеното мляко добавих яйцата, размитото нишесте и ванилията. Разбърках хубаво и на котлона. Завря при постоянно бъркане. Когато почна да се сгъстява отстраних от котлона и разсипах в чаши. Много беше вкусно Simple Smile

Овесената каша е страхотна закуска! И аз я приготвям така, само без есенцията. Има вкус на мляко с грис.

# 718
  • Мнения: 57
Мазилце с извара

100гр обезмаслена извара
3 с.л. обезмаслено кисело мляко
4 скилидки чесън
1/5 връзка магданоз / копър
1/4 домат
сол
черен пипер / червен пипер

В изварата се добавят пресования чесън, нарязаният на много дребно домат и киселото мляко. Разбъркват се хубаво и се добавят подправките. Много е вкусно и върху хляб от трици и за овкусяване на някакво омръзнало месо. Добър апетит!

Последна редакция: чт, 02 окт 2008, 14:41 от insult

# 719
  • София
  • Мнения: 98
хляб от трици



12 суп. лъжици трици /може и микс с пшеничени/
1 яйце
1/2 извара
сол на вкус
4-5 суп. лъжици кис. мляко + 1/2 ч.л. оцет+1 равна ч.л. сода


пека в микровълновата за около 2- 2,20 мин. на макс. мощност 850W. Обаче там има значение все пак количеството. За тавичка ползвам капака на най - малкото ми йенско съдче, което е с диаметър 10см. - та в него слагам по три лъжици от сместа. Играла съм си да броя количеството продукти, което слагам  в лъжици и излиза, че на ден ми се полагат две такива хлебчета.

Като се изпекат трябва да се  оставят за 10-тина  минутки да изпръхнат.


Дозата е за 4 дни /т.е 8 хлебчета/. Правя ги всичките наведнъж и после ги завивам във фолио ......... и в хладилника.

Някой път, когато ми скимне преди ядене ги препичам за малко на котлона и стават с хрупкава коричка.

Ако се сетя ще взема да им пусна една снимчица.

Общи условия

Активация на акаунт